Recenze Pontiac TRANSPORT 3.8
“vcelku dobré auto později to doplním o další zkušenosti”

Autor recenze: MAC34 (32 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:3.8 Stav km při koupi:170 000 km Stav km nyní:177 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 13 l/100 km Vloženo: 1. 3. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: FAVORIT Mazda MX-5

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Auto je starší a jisté mouchy má, nicméně dál slouží. Po cca 2000 km se projevilo ložisko na straně spolujezdce ve předu. Chystám se ho vyměnit, protože věřte mi je to fakt hukot. Motor při asi 1500 otáčkách a jízdě do mírného kopce začne pocukávat, je to prý velmi pravděpodobně způsobeno propálenými ventyly, to mi alespoň bylo řečeno člověkem, který tyto vozy důvěrně zná. Oprava je údajně nenáročná, tak uvidím. Nedávno mi ještě přestal blikat levý blinkr, ale to je drobnost asi přerušovač, někdo se vrtal v elektrice. Prostě starší vůz a chce to vychytat mouchy, jinak jezdí dobře a nenechal mě na holičkách. Jo ještě upozornění... ukazatel paliva někdy kecá a proto vozím kanystřík, ale to mi nevadí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pohodlné auto, je to paráda a těším se až se oteplí a dám ho do kupy. Odvezete cokoliv je to pracant. V zimě na sněhu jezdí skvěle, jel jsem s ním do lesa a příjemně mne překvapil. Je to ideální auto na dlouhé trasy pro člověka, který hledá klidnou pohodovou a pohodlnou jízdu. Není to sportovní vůz a koupil jsem ho kvůli jeho prostornosti. Jezdím tak 90 až 110 km. hod. a na dálnici se dostanu pod deset litrů jinak tak třináct a v současnosti díky těm spropadeným ventylům víc, ale to se spraví doufám. Je to staroušek a píšu o něm pravdu nebudu tady lhát to přeci není účel hry. Chystám se ho přestavět na LPG bude to stát asi 40000.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Pontiac

Vložit komentář

doplňuji recenzi jak jsem slíbil

Tak že ten problém byl banální chtělo to vyměnit kabel od svíčky jinak jsem nusel vyměnit kloub a víc nic spotřeba mě štvala tak jsem to hodil do plinu minulý týden mi to dodělal zdá se že jezdí v pohodě a je to úspornější najel jsem 80km po praze a dotankoval jsem 10,5 litru lpg za 11,90 na onuno snad to bude dobré jinak spokojenost jo a je dobré vyměnit vzduchový filtr rapidně klesne spotřeba čuměl jsem jak péro fakt asi bych koupil pontiaca ale už se nevyrábí no naštěstí jich je dost a jsou z umělé hmoty tak ještě nějaký čas budou ale koukal jsem na tu montanu uvudím když tak bych do ní šel až dojezdím tohodle ale doufám že až za dlouho oblíbyl jsem si ho ještě chci omladit podvozek a pohoda kluk co ty auta zná dost dobře mi řekl nesmíš to nabourat a když do toho budeš pravidelně lít olej a dáš tomu co to chce je to navěky snad má pravdu je to pracant jsem nadšený koupi bych doporučil snad to nezakřiknu tak a´t to jezdí pontiacům zdar

10.12.2009 | 06:12:16 |  Reagovat

Ventily to nebudou.

Já jezdím v současné době už třetí z těchto vozů a vím proč to dělám. Při rozumné jízdě se spotřeba drží v mezích. Moje trasy jsou přibližně 1000 km dlouhé, proto oceňuju jízdní pohodlí.
S tím cukáním, způsobeným ventily se mi to vůbec nezdá. Taky by taková oprava vubec nebyla nenáročná. Já jsem tento problém měl a byla to zapalovací cívka, která probíjela při malých otáčkách a vysokém zatížení, tedy overdrive do kopce. Ubral jsem plyn-cukání přestalo. Je to prý dost známá věc - elektrikář se usmíval mé naivitě. Mimochodem - sháním starší 3.8 l, třeba i vrak, ale s papíry. Nevíte někdo?

06.03.2009 | 09:48:24 | jursa Reagovat

RE: Ventily to nebudou.

Je to na 95 proc. cívka. Mám 3.8 již 11 let a 2-3 jsem ji měnil. Pocukávání při zátěži. Jsou tam 3 cívky a odejde vždy jedna. Buď pokus omyl, nebo nechat cívku proměřit.

17.08.2017 | 10:18:17 | Joe  | 89.103.122.* Reagovat

Ventily

Jen aby ta oprava nestála víc než to auto.Držím palce.

03.03.2009 | 21:32:46 | Japan Reagovat