Recenze Renault Laguna 2,0 8v RXE
“J sem s vozem spokojen a na své stáří je velmi dobré kondici.”

Autor recenze: Jirka (31 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1998 ccm Stav km při koupi:145 km Stav km nyní:195 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 23. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Vectra A

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po dobu mého vlastnictví jsem měl de facto jen jednu závadu na voze, která ho znepojízdnila. Odešlo podávací čerpadlo paliva umístěné v nádrži. Jeden den jsem musel do práce MHD.
Zjištění závady je poměrně jednoduché, při zasunutí klíče do spínačky a jeho otočení k rozsvícení kontrolek se musí ze zadní částu vozu - z kufru ozvat slabé zavrčení motorku čerpadla, který nasaje a natlakuje potrubí palivem od nádrže k motoru.
Dále přestalo korektně fungovat zamykání centrálem na LZ dveřích, občas zamkne občas ne (patrně uvolněné táhlo v elektromotorku centrálu). Zvykl jsem si na to a přizpůsobil tomu rituál odchodu od auta, zamknu a letmým pohledem zkontroluju zda kolík zajel do tapecírungu dveří.
Při otevírání auta a potřebě otevřít inkriminované dveře už bez koukání po otevření řidičových dveří sáhnu dozadu a kolík vytáhnu..


Hodnocení a zkušenosti s autem

S vozem jsem až na závadu popsanou v sekci Poruchy neměl nikdy zásadnější problém.
Hned po koupi jsem nechal vyměnit rozvody a olej.
V průběhu používání se u vozu projevily charakteristické nešvary a "bonbonky" tohoto modelu-

- Jednoho dne jsem zjistil, že mám vodu v místě nohou zadních cestujících. Problém spočívá v tom, že ve dveřích pod tapecírungem je nalepena specifická tlumící a těsnící hmota - jakoby molitan. Po něm stéká vnitřkem dveří voda zvenčí a dostává se do místa kde je molitan nalepen na kovovou část dveří. Tady se vlivem usazováním prachu a kolísání teplot - teplo*mráz- stane to, že lepidlo v nejnižším bodě spojení postupně zanese nečistotami a odlepí se, v té chvíli už voda nestéká dále dovnitř do dveří a připravenými konstrukčními otvory ven, ale dovnitř po dveřích do vozu a nasává se do koberců. Oprava je jednoduchá, stačí odstranit už nelepící hmotu a nanést nové pružné povětrnostním vlivům odolné lepidlo.

- Na Laguně nejsou moc svítivé světlomety, původní originál skleněné Valea, nebo Helly se dají oživit buďto vícesvítivými žárovkami . např Osram NightBreaker H1, nebo jako jsem to vyřešil já, výměnou za poface plastovými světlomety s integrovanou směrovkou a následně k plné spokojenosti implenentací žárovek Osram NB H7. U předface modelu je třeba k výměně k upgradu světlometů nepatrně upravit přední kovové čelo - tzv. brýle. V mém případě jsem už měl na autě poface originál čelo - vůz asi pocházel ze série kdy se Laguny montovaly z toho co zrovna našli ve skladu ve fabrice (zanedlouho po kompletáži mojeho vozu se začaly produkovat vozy pofaceliftu s již přizpůsobenou příčkou na světlomety).

Před nedávnem jsem sám svépomocí v autě vymenil opět motorový olej a tentokrát i olej v převodovce. Použil jsem na oboje oleje Elf, jen pro ten pocit, že do Francouze patří francouzská "štáva". I když se určitě najde adekvátní alternativa jiných levnějších značek.

Auto je na svůj věk v dobré kondici a po legalizaci alu 17" s pneu 225/45 R17 i nejen dle mě skvěle vypadá.

Vozem jezdím po většinu roku na kratší cesty, dojíždění do práce, po městě - dlouhodobá spotřeba dle PC cca 9 l/100 km.

Vůz má velmi slušnou výbavu, digitální klimatizaci (po celou dobu jsem na ni nemusel sáhnout - nepočítám-li filtry), palubní počítač, všechna okna v ele., senzory otevřených dveří a kapoty, centrál na IR... A až na nešvary uvedené víše vše funguje jak má.

Poslední dobou jsem si všiml, že se místy začíná ukazovat koroze. Nic zásadního, ale asi to budu muset nějak řešit (nu což, není to nové auto).

Minulý měsíc jsem s autem bez problémů prošel technckou kontrolou a ME.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář