Recenze Renault Laguna 2,0 RXT
“Myslím velmi povedené auto a za směšné peníze...”

Autor recenze: Jura (34 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1998/84kW 8ventil benzí Stav km při koupi:134 000 km Stav km nyní:229 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 25. 5. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: vw golf III europe 1,6 55kW rok 1994

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

No samezřejmě mělo. Auto užívám 5 let... Ale.. Poruchy co na tomto autě byly se nedají nazvat poruchami(výfuk-měněn až teď na jaře, a to původní byl origo...!), čepy, relátko na ventilátory(50Kč..), no hodně teď přemýšlím...jo, nefunguje mě vyhřívání asi třetiny předního okna, ale to bude spíš vada v tom okně, je tam pavouček po kamínku. Brzdové destičky a preventivně kotouče(můj 8V má všechny 4 kotouče což nebylo pravidlem). Co odešlo, byla zapalovací cívka(asi před měsícem, cena necelých 1500) Vtipné je, že podobná závada na felicii stojí stejně(tam je místo káblů zapalovací modul, který stojí taky cca 1500) Tlumiče a ložiska např. jsou původní a OK!!!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v roce 2004 za peníze, za které bych v té době koupil leda rezatou feldu, měl jsem nabídku (za ty peníze co jsem měl) i na omeguB 2,0 8V rok 1995, která neměla ani el. okna..Za peníze, které jsem dostal za poměrně nespolehlivého golfa, jsem tedy koupil mírně bouranou lagunu na předek ze Švýcarska. Ale fakt mírně. Dělám v autodílně, čili žádný problém dát dokupy.. Chladiče KO, sahary KO...čili nový předek(světla-bez blinkrů, nárazník, chladiče, sahary, kapota..) celé u kamaráda(uznávaného lakýry už asi 30let...) do laku a super. Od té doby jenom jezdím...A ne málo..Výše popsané závady nejsou závady podle mě. Jinak - jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, i oproti gofu. Auto je měkčí jako každý francouz, ale drží stopu dobře! Vím, že můžou auta sedět daleko lépe, ale toto je podle mě kompromis i s dobrým a pohodlným svezením. Motor---2,0 8V je dostatečně svižný, při vyšších rychlostech netočí tolik jak třeba běžný 1,6 16V od kteréhokoliv výrobce, dostatečně tichý, pohoda. Jede asi tachometrových 218 po rovině. (!!tachometrových ne že se do mě zase obujete...)Podle TP má max. rovných 200. Oproti nějakým 1,6 16V solidně zrychluje i z rychlosti cca 160 km/h(které jsou už celkem přetočené). Spotřeba je taky super..žere to méně než tátova fabie 1,4 44kW...!!!, méně než můj předchozí golf 1,6 55kW(jednobod vstřik a motor těžký jak kráva...), dálky klidným stylem cca 7litrů, svižně 7,5, město cca 9,5, hovadskou jízdou po okreskách se dostanete na cca 8,3.Výbavu netřeba řešit, mám v podstatě klasické RXE a navíc pár věcí(tempomat, el. a vyhřívané sedačky v elektrice, dotahování oken centrálem, vyhřívané čelní sklo), golf neměl ani přední okna v elektrice nebo ABS...V té době jsem říkal, že výbava je celkem zbytečnost, ale teď ji oceňuji..A to hlavně automatickou klimatizaci..Kdo říká, že mu stačí manuální, nezkusil digi a jen to tím omlouvá. A proč jsem šel z posvátného VW do Francouze?? No cena, cena cena.. A teď po 5 letech i vidím, že laguna je kvalitní a spolehlivé auto... Vím že tady budu odsouzen, ale píšu svoje dojmy. Až budu bohatý, klidně zase půjdu do něm.auta, ale to spíš do BMW. Podle mě je VW stejné urovně jak rencek. No...spíš...trojkový golf je oproti laguně horší auto...celkové a vším...Zvlášt, když dnes koupíte lagunu co mám já za 30 a toho golfa za 50. Ještě můj subjektivní názor...Laguna I je podle mě i hezké auto co se týká designu...-----A teď mě sežerte:-)))

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář

kolego:

Nebýt francouzů - a Renaultů obzvláště, tak můžu svoji živnost v podstatě zavřít. Díky lidské hlouposti si můžu dovolit zaměstnávat 15 mechaniků. Děkuji Vám vyznavači francouzských vozidel.

01.10.2009 | 17:51:35 | hans Reagovat

Catany

Mám také autoservis tak asi mohu hodnotit kvalitu aut podle počtu oprav. Je pravdou že všeobecně i u mne se opravují převážně francouzká auta a to nejvíce Renaulty. nepovažuji je za spolehlivá auta, kdy zejména staré modely jako R19, Kango, všeobecně Scenic a megane jsou hodně poruchové. Laguny jsou asi na tom s kvalitou torichu lépe ale hodně poruchová je zde elektronika motoru a další problémy v elektroinstalaci a poměrně drahé díly na podvozek. Německé a japonské značky (nemyslím tím koreu) jsou výrazně spolehlivější.

01.10.2009 | 15:51:19 | Catany Reagovat

No,

s tím výkupen jsem to právě absolovoval a co se zeměpisu týče doporučuji návrat do školy, Itálie je pravda na jih od Alp, ale pokud uděláte z Alp rovnoběžku a podíváte se které státy tam leží, budete mít jasno příteli, pokud tedy vlastníte globus nebo alespoń mapu. Většina Francie,Španělsko,celý Balkán ,Řecko a pochopitelně Portugalsko, zkrátka to, čemu se říká JIŽNÍ Evropa.

16.08.2009 | 21:21:06 | Vašek Reagovat

No, Renault je Francúz, nie?

Na "jih od Alp" je Taliansko. To len tak mimochodom. P.S. Ale na počudovanie, autobazár skôr od Vás vykúpi Renault Lagunu, aj sa skôr medzi ľuďmi predá než ten najfajnovejší W...

16.08.2009 | 21:11:57 | ľuboš Reagovat

Jen vsuvečka

do divoké diskuze, Golf a Laguna jsou každý v jiné třídě, tak proč to sakra vůbec srovnáváte.

A teď k věci WV jsem nikdy neměl - nebudu hodnotit, Renault je krumpl, ze všech krumplů nejkrumplovatější, ten jsem měl a s obtížemi konečně za pkatel prodal - už NIKDY víc auto vyrobené na jih od Alp.

16.08.2009 | 20:48:09 | Vašek Reagovat

Keď sme už pri diaľniciach,

v Poľsku súťaž na výstavbu diaľnic vyhrala firma z ČINY....Zatiaľ sú všetci z toho v riti, lebo číňania ponúkli "cenu pod náklady..." .
"Kurvy šikmooké...", zabudli, že u nás a v ČR sa polovica rozkradne a rozdá na úplatky, aby sa mohla vyhrať súťaž..../ cena za 1 km -167 mld Kč, podľa "odborníkov" 290-500 mld Kč....
Takže, ak by sme dovolili sem pustiť Činu, tak sa diaľnic aj dočkáme. Z čoho ale budú žiť polit. strany ?

16.08.2009 | 20:36:57 | ľuboš Reagovat

No keď ich chcel Anonym vidieť, tak ho treba povoziť po cestách v nejakom aute. Z obývačky to uvidí ťažko. Alebo by ho nemali stále zatvárať do kufra. Z toho je asi fakt zlý výhľad.

16.08.2009 | 19:53:42 | Petrík Reagovat

Anonyme, píši co jsem viděl, a nemám důvod lhát. Přeber si to jak chceš. Blbí žvásty o dálnici si nech, sám jezdím z rendlem. Nic pohodlnějšího sem nekočíroval. Na drahý bávo, atd.. nemám. Já jsem s renoltem spokojen, vše co potřebuji mám v autě již v základní výbavě. Jo a pedel si vozím v meganu2. Lagušu jsem párkrát řídil, je to prostorné,pohodlné, bezpečné, vybavené, krásné auto.

16.08.2009 | 19:36:10 | kraken Reagovat

Ty octavky bych chtěl vidět... Jo a renaulty tam nebyly asi proto, že většina majitelů renaultů raděj z obavy na dálnici vubec nejede:-)

16.08.2009 | 19:19:54 |  Reagovat

Pánové, za poslední 4 dny co jsem ploužil po našich dálnicích, sem potkal u svodidel stojící vozy s trojúhelníkem za řití. 4 koktávky, 1 starej escort, 1 ohořelou karosu, 2 golfíky, 1toyota raf, 2 haťapky, 1 mazda 626.

16.08.2009 | 18:19:51 | kraken Reagovat

Hodně záleží na jaký kus narazíš. My mame v rodině renaulty
a citroeny 20 roků, renault 19 slouží už 15 let ma najeto 250000 a neposralo se na něm vůbec nic, například kotouče jsou stále originál, všechny čepy také atd.... A takovy ty řeči co se krade, nebo proč se víc prodává - škoda felicia se ještě před pár lety prodávala taky dost a za hodně peněz, přitom je to jedno z nejporuchovějších aut, rezavěli téměř nová auta a už v době svého vzniku to bylo zastaralé auto, které nemohlo konkurovat ostatním a přesto se prodávala

16.08.2009 | 12:36:47 |  Reagovat

To Helgo

Helgo alias Heligon. Kamarád měl 6 Renaultů a všechny se srali, že Heligone. Nicméně jediné, co se posralo, tak tvůj mozek.

16.08.2009 | 12:04:04 | Radek Reagovat

Helgo

Ako môžeš napísať takú kravinu, že keby to bolo dobré auto, tak sa kradne? Očividne o tejto problematike nevieš absolútne nič. Veľmi malé percento sa kradne preto, že niekto také auto chce, tak si ho dá ukradnúť. Drvivá väčšina sa kradne kvôli potrebe náhradných dielov, kde sa postupne rozpredá celé auto, lebo je to lacnejšie, ako platiť predražené diely od výrobcu. V priamej úmere. Čím viac je takých áut v obehu, čím viac sú nespoľahlivejšie, čím viac sa podieľajú na nehodách, tým viac vzrastá dopyt po súčiastkach. Ďalej nasledujú poistné podvody, insolventnosť splácať auto a pod. A mizivé percento niekde na konci štatistiky je ten dôvod, čo si spomínal ako argument. Argument slabý a pre človeka, ktorý tomu rozumie veľmi veľmi smiešny.

16.08.2009 | 12:02:30 | Petrík Reagovat

Jasná pravda je to, že Renaulty patří mezi nejhorší auta na světě. Nejsem ani nějaký zastánce koncernu VW, hlavně z důvodu co vytváří poslední dobou Škodovka - jejich hátépéčka, ohyzdné a neskutečně předražené šmejdy...atd. Já jsem měl Hondu Civica, teď jezdim Corollou a mám naprosto spolehlivé, perfektně vybavené auto s výbornýma jízdníma vlastnostma a super motorem. Ani u jednoho z jmenovaných jsem nepoznal závadu, pouze běžné servisní údržby. Takže pro mě jsou nejlepší bezkonkurenčně Japonci - alespoň teda Honda a Toyota - s ostatníma zkušenosti nemám.

16.08.2009 | 11:14:36 | drápek Reagovat

Už to ani nemůžu číst, jak může někdo srovnávat plečku typu wv golf nebo pasat s autem jako laguna. Z mého okolí neznám nikoho kdo by s něma byl spokojenej, všichni se toho rádi zbavili, a nebo těžce cálujou v servise jen aby okolí vidělo že má na pasata. A stačí se podívat na tabulky spolehlivosti. Pasat se blíží konci tabulky jako jeden z nejhorších. A to stojí tolik peněz a hraje si kdoví co. Ale jinak nejsem zastánce renaultu, laguna 2 se jim taky nepovedla.

15.08.2009 | 20:34:48 |  Reagovat

Jo možná, ale laguna by stála zase v servise. Je tu jednoznačné, co je lepší vůz(kdyby byla laguna dobré auto, kradlo by se taky)

15.08.2009 | 11:32:57 | Helgo Reagovat

Helgo

To máš pravdu,že se o nic nestaráš.Nebudeš mít totiž za chvíli o co se starat.Lagunu by si měl,kdežto golf ti po nějaké době ukradou.

15.08.2009 | 10:03:07 |  Reagovat

Souhlas s anonymem, VW je špička, renault je zas na chvostu..Jak to můžete při nejlepší vůli rovnat??? Raděj za golfa 50tisíc připlatím, a budu se vozit....než dát méně za lagunu, do které těch 50 litrů vrazím za první pulrok, maximálně rok po koupi..Není lepší koupit VW a o nic se nestarat????

14.08.2009 | 22:42:57 | Helgo Reagovat

re:rosťa

Pěkně blbej názor.

14.08.2009 | 21:21:59 |  Reagovat

Já golfa měl-variant, z roku 1996 a bezkokurenční vůz. A el. okna měl, i vzdau, navíc měl i digitální klimu, e. zracátka, ABS, 2 airbagy nebo elektrické stah.střešní okna.Motor TDi 66kW takoun a neunavný dříč. Naprosto bezudržbové bezporuchové vozítko. Nyní mám VW passat B5 2004 rok a ten je ještě lepší. Jen prosím, srovnávat toto s paskvilem typu renault, to je poměrně hříšná urážka golfika!!

14.08.2009 | 19:42:38 | Dušan Reagovat

jste OK?

Přestaňte tady srovnávat golfa a lagunu. bodejť by byl golf spolehlivej, když vod výroby nemá ani el. okna. když tam nic neni tak se tam asi nemá co rozbít... taky kdo si golfa kupuje-mámy co s nim jedou nakoupit a neví že tam nějaká klima vůbec je, nebo 18tiletej blbeček co s nim lítá jak ůchyl po diskotékách a pak je to auto naprostej chudáček. lagunu požíváš jako auto-se vším všudy. proto se ti tam ty věci rozsypou možná dřív než mámě na golfu. jenže se podívej na ty ceny v bazarech a na golfa i když je fajn mě přejde chuť hned.koupě laguny-velký auto, relativní pohodlí ale dražší ůdržba. nemam lagunu - jen můj názor

14.08.2009 | 19:18:45 | rosťa Reagovat

žádné auto není stoprocentní, souhlasím...ale takový passat nebo octa je tak 95%, oproti tomu je laguna tak maximálně pětiprocentní ...!

08.07.2009 | 23:15:32 |  Reagovat

Žadne auto není 100 procentni, lagunu mam a jsem s ni spokojený, manželka jezdí v pasatu 1.9tdi 2002 a ten debil německý se ji furt sere, tak to opravdu si člověk nevybere.

08.07.2009 | 19:49:01 | co ti potym Reagovat

ty si debil, všechny laguny se serou, bez rozdílu stáří nebo motorizace, běž se léčit psychouši..laguny sou nejhorší auta, ty si asi neměl nikdy lagunu..tohle sodný člověk nemuže napsat si debil..

21.06.2009 | 14:23:36 | Odborník přes francouzská auta Reagovat

Mám dost známých s lagunou jedničkou, ale nevím o nikom, komu by se stala vážnější závada..Já mám auto ohromně rád...A proč ho mám rád? Opravdu se ukázalo jako spolehlivé..Výborná výbava, super svezení a taky perfektní origo hudba(oproti např. origo ve focusu nebo fiatu marea)

21.06.2009 | 11:17:33 | Jirka Reagovat

RE: Laguna

Já mužu řict ze sve zkušenosti mám laguny dvě jedničkové a jsm v poohodě néni to zas tak drahé vozí mě po celé republice a to že udělám dost kilometru a golfa to né je to humus.

10.12.2011 | 09:15:20 | laguna  | 88.146.163.* Reagovat

jojo

Anonym pode mnou má pravdu, mým servisem prochází hodně aut, ale při přibližných propočtech podle hustoty značek je procentuálně nejvíce zastoupen Renault před Fordem a Citroenem. Také tyto auta přicházejí velmi často se závažnými závadami. Myslím že francouzské automobilky ( Peugeot si vede překvapivě dobře) asi nikdy nedohoní jiné automobilky v kvalitě a spoolehlivosti. A Japonce ani za 100 let.

07.06.2009 | 20:09:23 | ruda Reagovat

automechanik

si debil kazdy kdo koupi renaulta je u me debi a dusevne chory clovek.normalne uvazujici clovek si francousky auto nikdy nekoupi sou to nejhorsi nejporuchovejsi auta na svete. vim o cem mluvim mam autoservis a nic jineho nez renaulty tam nespravuju. debile

07.06.2009 | 18:38:18 |  Reagovat

hm

Aha dobrý.Lidi kteří lagunu nemají mě vzkazují, že renault je sračka..Děkuji za upozornění, mám jiný názor, asi proto že jedno auto vlastním. Prvně pár let pojezděte , a pak odsuzujte. Líbí se mi příspěvek anonyma z 30.května 22:45, pěkně ironicky napsáno.Na laguně vyměníte čep a už je to krumpl, na škodovce celý motor ale to je ok, vždyt je to taky spotřebák že:-) dobry

06.06.2009 | 20:54:24 | Jura Reagovat

Naprosto souhlasim s odbornikem,Renault je prostě sračka,tež mam autoservis a tyto auta co se spolehlivosti tyče,se nedaji s konkurenci srovnavat,samozřejmě jsou i taci,kterym Rencky drži,přeju jim to..

31.05.2009 | 11:07:29 |  Reagovat

Francouzská auta jsou sračky na n-tou. V životě jsem žádné neměl, ale tohle vím bezpečně. Mám totiž spostu známých v hospodě, kteří francouze měli a byly hrozně poruchoví. Kámoš měl 5 renaultů a furt se mu to sralo. Představte si, že tam měnil skoro všecko: rozvody, čepy, olej, všechny filtry, dokonce i pneumatiky...Hrozný střep..Já mám felicii ta je spolehlivá. Na té jsem měnil jen motor, lemy, prahy, 5. dveře..takže běžný spotřebák, nic víc!

30.05.2009 | 22:45:22 |  Reagovat

Komedie

Škoda, že se nejde přes internet prát, to by bylo rozbitejch čumáků vy odborníci na auta :-)))))))))) PS: vlastnil jsem renaulta megane a teď mám golf IV a v poruchách je to 1:1, moje zkušenost.

30.05.2009 | 15:19:30 | Bobeš Reagovat

laguna

Nikdy neprispievam to tychto renaultacko volskwagenackych a skodovackych sporov len napisem skusenost mojho kamarata. Mal asi jednu vobec z prvych Lagun v SR, rocnik 1995, v plnej vybave. Bol to dvojliter benzin a mal ju 10 rokov, nabehal cez 250 000 km a za tu dobu sa vyskytla LEN 1 PORUCHA a to na klimatizacii, NIC INE LEN a LEN vymeny oleja a spotrebnych veci. Ziadna elektrika neblbla, to auto po 10 tich rokoch islo ako nove. len cena sa brutalne prepadla a na trhu ojazdenych aut boli vtedy aj feldy drahsie Ze by dobrý kus?? Neviem myslím ze ludia co dnes kupuju Laguny kupuju auta s 500 000 km preto tie poruchy.

28.05.2009 | 08:36:14 | pietro Reagovat

odbornik = pelikan

28.05.2009 | 05:48:33 |  Reagovat

Odborník je pablb.

28.05.2009 | 00:05:24 |  Reagovat

rada

Prosím o nepsání pochvalných recenzí a renault laguna I. Navádíte tím lidi, kteří přemýšlejí o koupi ojetého auta, ke koupi tohoto střepu. Je to nezodpovědnost psát takovéto věci. VYZÝVÁM VŠECHNY LIDI ABY NEKUPOVALI RENAULT LAGUNA 1. GENERACE!! To, co ušetříte při nákupu, do auta hned narvete během krátké doby užívání! Navíc není o co stát ani v jiných ohledech..Celkové nekvalitní zpracování, korodující karoserie, nekvalitní a rozežrané motory co málo vydrží, nepohodlné sedačky(měkké), poruchový a nekvalitní podvozek, nijak vábivý design...A navíc, ta výbava(která může nezkušeného kupce nalákat) je jen zdrojem bezmezných poruch a desetitisícových výdajů...Doufám že si ze mě vezmete ponaučení, v autech se totiž vyznám a troufnu si říct, že můj názor je opravdu směrodatný.

27.05.2009 | 22:13:58 | Odborník přes francouzská auta Reagovat

No neviem, ani napamätám,

žeby ma niekedy Primera predbehla zadkom. Aj keď naznačila niečo, tak sa neuveriteľne dala riadiť. Na vode, suchu, NIKDY som sa nedostal do situácie, že som sa iba modlil...To o 607, A6 nemôžem povedať... Ale hlavne bola ľahká, úsporná, s vynikajúcim podvozkom. Ak by mi ju neukradli, mám ju dúfam dodnes. Aj dole menované autá sú dobré, ale pomerom cena, výkon, radosť z jazdy a spoľahlivosťou sa asi nechytajú. P 205 GTi som raz skúšal, chce to pevné nervy a neodpúšťal chyby ako Nissan...

27.05.2009 | 21:58:54 | ľuboš Reagovat

27. května 2009 | 19:14 | ľuboš

No nebyť Renaultu, tak by si už nemal žiadny Nissan. Z tvojho príspevku mi vyplýva, že asi máš rád pretáčavé prednokolky. V poslednej dobe ich všetky robia nedotáčavé, vraj je to podľa noriem, kvôli bezpečnosti. Ale je viacej pretáčavých prednokoliek - napr. starší model Hondy Civic Type R - nie ta nová, čo vyzerá ako japonský mech robot, to je dosť shit. Potom Peugeot 205 a 106 Gti, Ford Focus RS/ST, Renault Clio 197, Renault Megane R26....atď.

27.05.2009 | 21:17:49 | Angel_M Reagovat

Myslím tým Primery

do roku 2002. Tá posledná bola výsmechom auta. Kto sa raz mal možnosť zviezť v DOBREJ Primere, tak doteraz nemal šancu sa zviezť v dobrej predkolke. Ford Mondeo je vraj podobné, ale je o dosť ťažšie...

27.05.2009 | 19:19:14 | ľuboš Reagovat

Nič v zlom, ale tieto

žabomyšie spory sa už ani nedajú čítať. Mal niekto z Vás s konkrétnymi autami skúsenosť? Alebo len grciate, lebo sa chcete pripojiť k stádu? W Golf je pekný, OK tak na obrázku a na cestách DE. Tvrdý, hlučný, miesta málo. W Passat je poruchová šunka, rovnako ako Renault. Riadenie mizerné, komfort žiaden, ale auto to nie je žiadne. Renault je podobný ako W. Tiež stojí za h...o. Sú to ľudové autá. A čím ďalej, tým sú slabšie.
Ale prevezte sa Mercedesom, akurát mám požičané ML 320 CDI, 2007 a je to tiež haraburda. 9-11 litrov, ťažké ako tank, neskutočné silné na diaľnici a na cestách SK drnčia plasty vzadu, kýve sa ako Titanic. To, že to ťahá ako lokomotíva je fajn, ale cit v riadení nijaký, radosť z jazdy slabšia. Akurát ego vyššie. A nadobud. cena 3 x vyššia. A o to vyšší pokles ceny.
Čo chcem povedať? Každé auto má svoje pre a proti. Žiadne nie je dokonalé, každé sa môže, aj sa pokazí. Pre niekoho je pohodlné, niekoho bolia kríže. Nech má si každý také auto, aké mu vyhovuje. Nech si vyskúša čím viac tých áut, tým menej bude slintať nad druhým a menej ohovárať susedove. Lebo aj sused ma rovnakú sračku ako on. A je to jedno, aký má znak na kapote. A cena auta nič nehovorí o kvalite. TOTO je jediné, čo môžem hocikomu odprisahať. Cena a značka NEGARANTUJE kvalitu jazdy, ani radosť z riadenia. Skúšajte, zbadáte. P.S. Ani nepamätám, kedy som šoféroval skutočne dobré auto. Asi Nissan Primera bol ten správny kompromis, kým ho Renault nepochoval...

27.05.2009 | 19:14:32 | ľuboš Reagovat

Když si čtu pochvalnou recenzi na renaulta, tak to pak ve mě tak začně vřít, že bych nejradši šel na parkoviště a ty laguny zapálil.Jak by bylo krásně na světě, nebýt těchto sráčů...

27.05.2009 | 18:50:52 | H Reagovat

napišu ti to tak,Renault mě tyral na delši trasy,boleli mě zada a co hlavně tyral moji peněženku a to hodně,jsem na tydle auta doslova alergicky,vytrpěl jsem si snima sve, a nebyly to jen stare střepy,ale i nová auta.Prostě žabožrouta už fakt ne..

27.05.2009 | 18:41:22 |  Reagovat

Proč stále porovnáváte

dvě rozdílné kategorie Laguna1až3 je střední třída a Golf 1až6 nižší střední a svezení je opravdu velice rozdílný.Francouz je pohodlný a svého řidiče hýčká,němec je tvrdý a svého řidiče týrá.Když jel poprvé v Lag1benzín,tak jsem byl totálně nadšený a to jsem jezdil v té době Vento 1,9tdi a myslel si co neřídím za klenot.Ještě uteklo moc vody a vystřídal hodně značek,než jsem si koupil Renaulta a vůbec nelituju.Vše záleží na standartní péči a zacházení.

27.05.2009 | 17:50:47 | Kobyla Reagovat

Každyho věc,mě napřiklad tvrdši sedačky vyhovujou,nesnašim měkke semišoveho křesla,viz francouzi,boli mě z nich zada..

27.05.2009 | 17:42:08 |  Reagovat

Napsat,že svezení ve felicii a v golfu je stejné jako jet v laguně,je čirá neznalost těchto aut.Auta koncernu vw jsou žebřiňáky a absolutně nemají na pohodlí laguny!

27.05.2009 | 16:18:28 |  Reagovat

Ja osobne Renaulty nemusim, ale kamarad mel Lagunu 98 a byla spolehliva.Ja sam jsem mel dvojkovy Golf a na svuj vek to bylo dobry auto.Trojkovy uz tak dobry nejsou (alespon co jsem slysel).O novejsich ani nemluve.Novejsi Golf bych uz asi nechtel...

27.05.2009 | 14:36:27 | jamieson Reagovat

Laguna je opravdu nespolehlivá. Je vidět, že autor VW golf nikdy neměl. Kdyby ho totiž měl, nikdy by nepřesedl do nějakého renolta. Vím o čem mluvím, sposta známých renaulta mělo takže jsem už poučen co je toto za výrobky..Lepší je koupit felicii než toto..Felicia se aspon tak nesere a to svezení je tak nastejno

27.05.2009 | 13:24:52 |  Reagovat

26. května 2009 | 23:59 | Anonym

Tvůj kámoš dělá v autorizovaném autoservisu renault, viď?:P

27.05.2009 | 10:09:41 |  Reagovat

ja som teda nejazdil na golfe 3 ale lagunu som mal a teda vozidlo dobre tak do 100 km potom z tych sedaciek zacne boliet vsetko, tam vlastne nesedis ale cupis, poruchy su pri kazdej novej naplni paliva, materialy a spracovanie nula bodov, cele to auto posobi okrem dizajnu ovela lacnejsie ako golf pride mi to skor taka prerastena felda. Ale komfort pruzenia vyborny.

27.05.2009 | 05:57:52 | nstar Reagovat

Můj kámoš dělá v autoservisu..A jezdí mu tam samé renaulty. Kdyby tam nejezdily renaulty, neměl by kšeft..Tak tady to vidíte jak to je....

26.05.2009 | 23:59:26 |  Reagovat

všichni zblblíci

Renault mělo spousta známých a všichni na to nadávali..řekněte mi pak taky jediný důvod, že tyto laguny se prodávají levněji než porezlé felicie...:-)))hahahahaha je mi z těch piček na kapotě k smíchu...

26.05.2009 | 23:23:10 |  Reagovat

Keď si nemal Ranault, tak o čom tu točíš? Čo porovnávaš? Na trojkových Golfoch som dačo odjazdil. To má byť nejaký skvost? Na všetkých odišlo osvetlenie prístrojovky, rozpadla sa kulisa radenia, pokazil regulátor kúrenia...... na všetkých. Sa nečudujem, že keď niekto presadne z takého hnoja do Laguny, tak je spokojný.

26.05.2009 | 22:32:56 | Petrík Reagovat

kraken..

To snad nemyslíte vážně..vůbec jen rovnat VW a Renault, takovou špínu..Asi jste oba vozy nikdy neměl..VV já jo..renaulta ne..děkuji , nechci...renault děs běs hrůza...

26.05.2009 | 22:13:41 |  Reagovat

Jaká legenda golfu?? Myslíš dvojkovou verzi?? Pak, už golf nic nového pod sluncem nevymyslel. To jsem se zas nasmál!! Golf taková sračka se nemůže renaultu vůbec rovnat!!!

26.05.2009 | 19:38:41 | kraken Reagovat

o m g

Doufám, že tato recenze je pouze pokus o hloupý vtip.. Jinak si ty kecy neumím vyložit..No a rovnat ten střep s legendou jakou je VW golf?? To je opravdu na pováženou..Admine smazat takéto bláboly. Laguny jsou nejporuchovější auta snad vůbec. Přál bych autorovi, aby ho někdo donutil tímto pokusem o auto aspoň měsíc jezdit, co by pak zpíval...:-)

26.05.2009 | 18:54:03 | Odborník přes francouzská auta Reagovat

Jura

Nenech se rozházet těmi kdo věčně jen kritizují renaulty a přitom je nikdy neměli.Já sám znám mnoho majitelů s renaulty a nikdo nemá větši problémy.Takže mnoho bezproblémových km.

26.05.2009 | 16:54:15 | Ladik Reagovat

Vybral si dobre,okno je kvuli tomu pavouku je rozdelene na 3 casti

26.05.2009 | 16:24:47 | ToJa Reagovat