Recenze Renault Laguna Grandtour
“Som veľmi spokojný, nemám žiadnu výhradu.”

Autor recenze: Peter68 (41 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,9 dCi 81 kW Stav km při koupi:78 400 km Stav km nyní:82 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6,4 l/100 km Vloženo: 31. 3. 2009

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab 120 L,Š Fábia,R Thalia,Š Octavia,R Megan,R Clio

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mám ho niečo vyše mesiaca, zatiaľ len jedno ranné prekvapenie - nenaštartoval som - ani ťuk. Uvolnený nejaký kábel od štartéra - odpojená svorka.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po predchádzajúcich skúsenostiach s Renaultom som sa "zamiloval" do designu Laguny.
Potreboval som nejaké priestranné a pohodlné auto skôr na dlhšie trasy.
Tak som zanechal svoje R Clio manželke a začal hľadať.
Keďže som bol vopred rozhodnutý o type, preliezol som internet a zistil všetko možné o R Lagune.
Trošku ma vydesili recenzie, ale som si vedomý že auto je v podstate spotrebný materiál a z 90% jeho spoľahlivosť závisí od toho, čo mu dáte ako servis.
Vyberal som tak, aby nebol voz príliš "našlapaný" elektronikou, aby bolo to čo treba a žiadne dôvody na poruchu naviac. (v el. len predné okná, žiadne cúvacie senzory a pod., klíma manuálna, mechanické nastavenie sedačiek, atď.....) Jediné veci čo som "požadoval" - ABS, ESP, tempomat.
K veci:
Laguna je priestranný, pohodlný voz, je skutočne určený na dlhšie trasy. Ani po 6 hodinách som sa necítil unavený, nebolel ma chrbát (na rozdiel od Š Octavie). Doteraz som väčšinu z tých cca 4 tis. km najazdil po dialnici. Napriek tomu, že motor nie je najsilnejší, nemá problém v žiadnej situácii a dynamika jazdy je na požadovanej úrovni.
Vnútrajšok vozu je pekne spracovaný, plasty sú na úrovni, žiadny bakelit, nič nevŕzga a nepočuť žiadne pazvuky. Snáď by sa zišlo viac odkladacích miest - na fľašku s nápojom, skrinka v palubovke je dosť malá, ale je tu zas priestor v lakťovej opierke. Celá posádka má dosť miesta, v predu i v zadu. Pracovný priestor vodiča je účelný a všetko je na dosah úplne v pohode. Len volant je mi prinízko, keď si dám sedačku do najvyššej polohy. Audio je hodne sparťanské na tento rok výroby by to chcelo niečo viac ako CD a 6 staníc rádia v pamäti. Tempomat funguje slušne, jazda s ním je plynulá bez trhania a váhania pri akcelerácii. ( na rozdiel od Š Octavie )
Motor - ako som už uviedol, mohol byť s väčším výkonom, ale stačí. Spotrebu mám zatiaľ 6,4 l /100km, ale keď som ho kúpil, bola 7,8 l /100km, čoho som sa trošku bál, ale môj automechanik s ktorým sme auto prehliadali ma ukľudnil, že je motor OK. Tu je vidieť, že s každým autom sa dá jazdiť rôzne. Keď sa k motoru nechováte ako barbar a necháte ho ísť v režime, čo mu vyhovuje, on sa odvďačí. Necítim od motora žiadne vibrácie, ani cez spojku, alebo radiacu páku, vo vnútri ho skoro nepočuť, jeho chod je kľudný, drží otáčky pri voľnobehu. Pri akcelerácii reaguje okamžite, ak prudšie šlápnete na plyn pri otážkach nad 2000, tak vás oprie do sedačky. (dobrý pocit :-) )
Radenie - tu si povzdychnem - malo by byť presnejšie, ale dá sa zvyknúť, na dialnici je 6. stupeň super vec. ( bolo to tiež podstatné kritérium pri výbere )
Brzdy - sú jedovaté a to doslova! Kto je zvyknutý na "mäkkšie" brzdy, tak ostane v pomykove. Ale v zásade o nič nejde, veď auto musí dobre brzdiť.
Jazdné vlastnosti - úplne, ale úplne v pohode, zatiaľ asi najlepšie auto v akom som sedel, nejazdím športovo, aj keď dosť rýchlo ( nepočítam vozy o triedu vyššie a offroady, to už ste ako v tanku ) Trošku sa mi zdá, ako by utekal zadok auta v zákrutách, ale ide jar, cesty budú suché - vyskúšame.
Riadenie - tak tu sa musím posťažovať - cítim sa ako za PC, je také nejaké umelé, ide nejako priľahko, skoro by som povedal virtuálne. Ale na druhej strane cítim na volante každý hrboľ a hlavne pozdlžnu nerovnosť - vo vyjazdených koľajách si treba dávať veľký pozor. Reakcie do volantu sú totiž dosť silné, občas mám dojem, že cesta vedie auto viac ako ja. Aj keď tam nie je žiadna vôľa.
Nebudem sa rozpisovať o srandičkách ako je dažďový a stmievací senzor a pod., sú to veci užitočné, ale nie nevyhnutné, som rád že tam sú, ale nie som z nich vo vytržení.
Takže suma sumárum - som s týmto vozom zatiaľ spokojný, nenachádzam na ňom žiadnu vážnejšiu chybu, v prípade, že bude spoľahlivé, bude platným členom nášho "rodinného vozového parku".
Treba na druhej strane zase povedať, že dávam každému automobilu vždy náležitý servis, jarná a jesenná prehliadka je u nás doma samozrejmosťou, aj s potrebným servisom. Náplne - olej, naftu, kvapaliny dávam vždy radšej o triedu lepšie ako požaduje výrobca a servisné intervaly "dobrovolne" skracujem.
Môžem teda povedať, že zatiaľ som so žiadnym vozom za posledných 10 rokov nemal nejaký naozaj vážny servisný problém (klopem na drevo).
Ono to, čo dáte do pravidelného servisu sa nakoniec vráti v úspore na tom nepravidelnom.
Teda okrem Š Octávie, ktorú som tu pár krát už spomenul. Mal som ju totiž 2 roky, najazdil som na nej cca 100 tis. km a môžem povedať - nikdy. Stála na servise toľko peňazí ako všetky ostatné dohromady. Hlavne v porovnaní s R Megane, R Laguna, VW Bora ktoré dobre poznám. Prečo to tu píšem? Lebo mnoho ľudí berie to auto ako etalón kvality a ono to tak nie je.
A ako čítam tuná, porovnávajú ho so všetkým úplne nekriticky.
Takže nepíšte na túto recenziu príspevok, ak chcete porovnávať R Lagunu so Š Octaviou. Budete porovnávať bicykel s trojkolkou.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář

Aktuálny stav km

je dnes niečo vyše 175 tis. km. Jediná závada bola zadreté ložisko kompresora klímy po 160 tis. Inak pohoda.

27.05.2011 | 23:19:38 | Peter68 Reagovat

V tomto týždni

som mal na počítadle rovných 145 000,0 km. Bez závad a bez problémov. Teda za cca 16 mesiacov 66 600,0 km. Čo viac dodať? Pohoda.

18.09.2010 | 00:04:06 | Peter68 Reagovat

Vašek,

vidíš, je to podľa toho, čo vždy hovorím, že každý raz svoje šťastie nájde. Prajem ti mnoho km bez problémov, Thaliu nechcem, je to predsa len auto inej kategorie o aké mám záujem. Snáď len radu k oprave Thalie. Nemeň, čo nemusíš, myslím, že dobrý servisák ti ušetrí dosť z nákladov na opravu. Je to o tom, čo som tu písal už mnohím, nejde o to, v čom sa vozíš, ide o to ako si spokojný. Mne slúži k spokojnosti moja Laguna, tebe bude verím tvoj nový C-Max. Nebude sa ti hádam znova opakovať tvoja PaThalia....... Lebo som si na 100% istý, že zmetok a šmejd vie vyrobiť každá automobilka. Ide len o to, odložiť emócie a vyriešiť to k svojej spokojnosti. Prajem spokojné kilometre. Keď ich bude viac, napíš svoje názory a daj vedieť. Ford je mi celkom sympatický, na rozdiel od Škody..... Asi si zvolil dobre, aspoň podľa tabuliek.

02.07.2009 | 21:54:46 | Peter68 Reagovat

Milý Peťo

samozřejmě bych to rád už dávno prodal, ale nejsem milionář. Teď se konečně situace mění a já mám v garáži už asi týden C-maxe, takže jestli to chceš je volná, udělám cenu, jen ještě musím vyměnit podělané řízení, které právě odešlo (nechci prodávat totální vrak) nové cca 23.000,-.

02.07.2009 | 16:55:43 | Vašek Reagovat

Milý Vašíku.......

Nejde mi do hlavy, prečo ten svoj krám od Renaultu proste nepredáte a nekúpite si niečo lepšie, napríklad Fábiu? Alebo ste taký malý masochista, ktorý večer zaspáva s pocitom, že má na čo nadávať a o čom snívať? Naplňte svoje sny a zbavte sa toho črepa! Čo Vám bráni? Možno by ste s údivom zistili, že máte tie isté problémy, ak nie väčšie, ale s klenotom českého automobilového priemyslu. Takže ešte nám tu napíšte Vašich "pár příběhu z natáčení" nech sa zasmejeme.......... Inak osobne poznám veľa majiteľov Renaultu a z nich poznám jedného, ktorý nadával a tak to predal a dnes sa vozí v Toyote Verso a je spokojny. Sám ale konštatoval, že trafil na zlý kus. A ja som, ako som tu už raz písal jazdil na štyroch Renaultoch ( Thalia, Clio, Megane, Laguna) a menil sa len spotrebný matroš. A firemnú Thaliu sme predali po 150 tis. takemu pukovi ako ste vy, nech sa s ňou morduje on......... Lagunu mám teraz - spokojnosť, manželka má Clio - má už na ňom 172 tis a bez závad, mimo bežných vecí. Ale to sa tu už opakujem dookola a nebaví ma to pre pakov, ktorý majú na čele vytetované "Anti Renault" a za čelovou kosťou vákuum, prázdno, nicht........

02.07.2009 | 15:02:13 | Peter68 Reagovat

Mám Renault Laguna r.v. 2005 v motorizaci 1,9 DCi 88kW..najeto mám 40tis. km a zatím spokojenost. Jediné co se mi nelíbí, je zvuk motoru, měl jsem Lagunu z roku 2000 v benzínové 1,6 a to bylo panečku jiné kafe. Tato naftová Laguna je sice o dost silnější, na dálnici je to lahoda, má to i šestku,takže paráda. Jen ve městě to má zvuk jak traktor a to i po zahřátí motoru..holt člověk, který celý život jezdí s benzínem je pak trochu popletený, když má jezdit s naftou..Jinak co se týká závad tak nic, měním jen olej, filtry apod. Souhlasím s autorem, že brzdy jsou jedovaté, ještě jsem si na to pořádně nezvykl..jedovaté opravdu jsou, ale je fakt, že při delším brždění začnou vadnout, to u staré Laguny, která měla brzdy sice slabší, se nestávalo..kecy, že Renault je na prd značka neuznávám, dle mě to jsou lepší auta, jak kdejaké Fábie apod.
Je to ale každého věc v čem jezdí..

02.07.2009 | 09:31:38 | Tomáš Reagovat

Za 330.000 si už kúpite

Lagunu 3, 110 kw, 2007-2008. V BE, al. DE.... Thaliu som vonku ešte nevidel...

02.07.2009 | 08:44:18 | ľuboš Reagovat

To Jirka

Thalia stála 330.000,- máš pocit, že to je nějak málo? A že Renault vyrábí sračku jen Thalii a ostatní auta jsou mnohem lepší? Možná větší, lépe vybyvená, ale asi ne kvalitnější nemyslíš? Nemluvě o tom, že jsem s mnoha majiteli renaultů ososbně hovořil ve zn. servise i jinde a DRTIVÁ většina byla se svým vozem nespokojená, ať to byl jakýkoliv model. Klidně si tady zuřiví zastánci rendlíků pindejte co chcete, já ho mám a vím své a varuji všechny případné zájemce, NEKUPUJTE TYTO KRÁMY, šance, že budete mít kvalitní kus je velice malá.

02.07.2009 | 08:11:26 | Vašek Reagovat

RE: To Jirka

Thalii za 330 tis. snad ani koupit nejde, cena se pokud vím pohybuje kolem 150 tis. a kdo si ji nechá dovybavit o dalších 180 tis je blázen, za ty peníze má v plné palbě FLUENC příp. MEGANE.

28.12.2011 | 12:14:37 | karel  | 78.108.101.* Reagovat

RE: To Jirka

Dnes asi ne, vr.2003 to byla cena za ne zcela chudou , ale zdaleka ne nejvybavenější. Byla za ty peníze bez klimy,litých kol ap. Z toho je snad jasně patrné, jaký je t šrot a jak si tehdy automobilka mastila kapsy a to t už byl model, po druhém face liftu, který se tedy již pár let prodával.

28.12.2011 | 15:21:55 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

Keď ste tie autá kupovali, tak mali cenu rovnakú? Teda Passat stál to isté, ako Laguna?

02.07.2009 | 02:30:59 | Petrík Reagovat

Moje zkušenost... Passat vs Laguna

Psal jsem níže komentář a zapoměl jsem napsat jednu poměrně důležitou věc - kupovali jsem auta společně prakticky ve stejný den. Po 2 letech a najetých cca 180 000 km jsem Passata prodal o 80 tisíc dráž než kamarád Lagunu se stejným počtem km a rokem výroby.... To jen jako dodatek k mému komentáři "moje zkušenost"

02.07.2009 | 01:53:24 | Sami Reagovat

to Peter68

Zbytočne sa snažíš. Ale aspoň si videl, že ťa tu nejaký "inteligent" začne presviedčať aj o tom, že J.D.Power vlastne patrí Renaultu a tak dostali za úlohu si vymyslieť nejakú štatistiku, aby si Renault spravil reklamu. Pochop, že tu pár mentálne narušených ľudí potrebuje robiť osvetu a jednoducho neznesú, že niekto je spokojný s francúzskym autom. Pozri sa na to takto. Teba ako spokojného majiteľa z ich názorov môže akurát tak bolieť kkt a to je všetko. Anonym by to ale mohol dotiahnuť do dokonalosti a podať žalobu na majiteľov áut v Nemecku, že úmyselne klamú a zavádzajú a mohli by tým uviesť do omylu niekoho, kto nad kúpou Renaultu uvažuje.

02.07.2009 | 01:49:18 | Petrík Reagovat

Anonym, anonym

vrať sa do tej kloaky s ktorej si vyliezol. Daj si poldeci, aby si rano zniesol v psychickom zdraví svoju jazdu do práce tou svojou šunčičkou.
A podpíš sa hňupe........

02.07.2009 | 00:23:28 | Peter68 Reagovat

ale děte s tim někam...

Takovéto odkazy sem neházejte, však rozumní lidi vědí, že to jsou jen zkreslené, vymyšlené tlachy, se snahou nějak rehabilitovat tento krumpl..Inteligentní lidé si nikdy renault nekoupí..Už přestaňte obhájci R prosím kolem sebe kopat, máte to marný!!!

02.07.2009 | 00:18:31 |  Reagovat

Súdruhom z WV a Š niečo nevyšlo.....

http://news.autoroad.cz/tiskove-zpravy/31885-renault-laguna-exceluje-aj-v-statistikach-j-d-power-report-2009-ostatne-vysledky/

02.07.2009 | 00:14:30 | Peter68 Reagovat

Keby

som vedel, aká skupinka zakomplexovaných trapošov (Vašek, Tom + company) sa tu bude vybíjať a masturbovať si svoje nízke ego, tak ma ani nenapadne nejakú recenziu písať.........
Jazdite si na čom chcete, mne je to jedno. Budem rád, keď to bude jedno aj vám v mojom prípade.
Opakujem, som so značkou Renault spokojný, a po skúsenostiach s rebriniakmi zo závodu Škoda vám rád doprajem vozenie v tom vašom klenote "českého" priemyslu.
Adióós gringos........

02.07.2009 | 00:07:09 | Peter68 Reagovat

TUV nejsou absolutně směrodatné, jestli jsou tam francouzská auta na solidních pozicích, jen to dokazuje absolutní nevěrohodnost těchto testů..Kdyby to bylo aspon trochu podle skutečnosti, skončí fr. auta vždy na posledních místech hahahaha..

01.07.2009 | 23:54:37 |  Reagovat

tom

Chceš tvrdit, že TUV testy jsou snůška nesmyslů? Já je beru orientačně, ale uplná hovadina to asi nebude...

01.07.2009 | 22:51:08 | Jirka Reagovat

Problém je v tom, že procento lidí, kteří s výrobky fy. Renault problémy nemělo, je zanedbatelné, vůči některým automobilkám vyšší, k některým zase nižší.

01.07.2009 | 22:47:04 | tom Reagovat

Nojo, thalii, takže analogicky jsou i laguny,espace nebo megane šroty jo?? Zajímavá úvaha..Thalia je podle mě kepl hned od výroby, s tim se taky prodával, a odpovídala tomu prodejní cena..Známý Navrátil koupil nedávno thalii z roku 2006, 32 000 najeto za 80tisíc korun...to asi hovoří za vše...

01.07.2009 | 22:37:16 | Jirka Reagovat

Thalii

:-((((((((((

01.07.2009 | 21:41:19 | Vašek Reagovat

Vašku

můžeš se pochlubit, co máš za renaulta?

01.07.2009 | 18:19:59 |  Reagovat

A vidíš aj to, koľko ľudí s Renaultom problémy nemalo. Takže sme došli k čomu? Ničomu.

01.07.2009 | 17:56:03 | Petrík Reagovat

Takže zastánci Renaultu, sami již zde na foru vidíte kolik uživatelů mělo s Renckem stejné zkušenosti jako já - ty nejhorší.
A nespokojené zákazníky Renaultu prosím, aby své špatné zkušenosti s touto značkou zveřejňovali - je to pro dobro všech uživatelů a potenciálních zájemců o koupi nového vozu.

01.07.2009 | 16:22:59 | tom Reagovat

Dobrý den, začetl jsem se do této diskuse a rovněž píšu své poznatky. Byl jsem velký fanda Renaultu, hlavně pro disajnově krásné auta, které vyrábí. Proto až sme našetřili pár korunek koupili jsme se ženou nového Megana a těšili jsme se na krásné poježdění. ovšem bohužel radost nám vydržela jenom týden. Pak se jako první ozvala kontrolka erbegu - podle servisáka běžná banalitka. Poté přestala fungovat startovací karta - první odtah do servisu. Tam mně bylo s úsměvem sděleno, že ted touto závadou už je mám vybrány na 100 tisíc km. Druhý následoval za měsíc - nemohl jsem nastartovat - chyba imobilizéru nebo co. Cvíli na to se zbláznily dešťové senzory stěračů, čím větší sucho a horko, tím rychleji stírali. Odstraněno v servisu. Pak už jsem ke svému vozítku velmi rychle ztrácel důvěru, protože jsem se na cestách třepal strachy, co se vysype a kde zůstanu vyset. A to malichernosti neřeším - vrzající sedačka a plasty, občas nejde otevřít kufr...
Kapka přetekla, když jsem zjistil, že mně vytekl tlumič, na což se vzápětí opět rozsvítila kontrolka erbeků a opět blbla i karta. To se rozhodlo, že toto auto půjde okamžitě z domu. Bohužel pověst značky Renault nelhala, naprosto nespolehlivé auto. Hrůzou se třepu při pomyšlení, že bych si měl všechny vyčtené závady platit po záruce, to by byly částky!
Jsem vyléčen, tuto značku už nikdy a lidi, nekupujte tyto krámy, budete litovat. Byl jsem hlupák, mnoho známých mě od koupi Rencka odrazovalo a měli naprostou pravdu.

01.07.2009 | 16:17:37 | greg Reagovat

Tak to se mě asi J.D.Power

neptal :-), jo a nejsem žádnej koncernovej fanatik, vlastním Renault! Bohužel. Jen chci aby lidi, kteří si ten křáp chtějí koupit jako já před lety věděli do čeho jdou, já to tehdy nevěděl a podle toho to dopadlo:-( .
Renault si holt špatnou kkvalitou tuhle pověst "vybudoval" zcela sám a tak teď sklízí ovoce toho, co zasel. Možná už je kvalita lepší, ale po tom co mi předvedl nikdy více.ˇPokažená pověst se vždy velmi špatně napravuje a trvá to mnohem déle, než tu dobrou zničit.
Takže ještě jednou a naposledy, tolik závad, co mám na Renaultu za 6 let, neměla moje stará 120 za celou dobu. Na tom trván a klidně mě může zastoupení Renault žalovat, na všechno mám doklady ze servisu, a že je to teda čtení!

01.07.2009 | 16:08:31 | Vašek Reagovat

Aby ste tu z tejto informácie niekto nedostal infarkt, tak čítajte opatrne. Podľa prieskumu spokojnosti zákazníkov J.D.Power za tok 2009, prvé miesto v kategórii vyššia stredná trieda obsadil Renault Laguna. Pred tým, ako začnete napádať dôveryhodnosť, tak vám prezradím, že jednu z kategórií vyhral Roomster. To je teraz dilema, milí koncernoví fanatici, čo?

01.07.2009 | 16:01:29 | Petrík Reagovat

Eva a Vašek

TUV vypovídá jen o tom, že např. jednička laguna okupuje místa kolem 50., společnost jí dělají takové supervozy jako š.octavia, a š. fabia---naproti tomu "bezporuchová" felicia se umistuje kolem stého místa:) Jinak, laguna je průměr, to nepopírám, ale mrkněte na umístění např. peugeotu 406 z prvních let, citroenu xantie nebo citroenu C5...cca 20. místo..Takže TUV je celé nesmysl, je to náhoda, nebo na tom něco málo bude??Vyberte si...

01.07.2009 | 15:51:11 | Jirka Reagovat

Francouzská auta jsou hnoje serou se hned když vyjednou z linky prostě odpad vim jak to funkuje montujou to Turci a černoši a pak to takhle vypadá levný náklad ale haraburdy auta o všem vypoví i tuv.

01.07.2009 | 15:39:03 | Eva Reagovat

Pro vetrs

Nenapadlo Vás někdy, že když je na nějakou značku tolik špatných recenzí, něco na tom asi bude? Francouzi a Renault specielně mají prostě tragickou kvalitu v porovnání s čímkoliv jiným (snad kromě Číny - ale tam jsem zrovna nedávno četl, že je zakázaly dovážet, prý jsou Renaulty nebezpečné :-) ). To co píšete totiž není tak úplně pravda, mám rencka od nova (ze salonu), vždy měl pravidelný značkový servis dle doporučení výrobce + každého půl roku preventivní prohlídka, zkrátka dost pochybuji, že se někdo o své auto stará ještě pečlivěji než já ,a přesto je to jedna katastrofa za druhou, stále se něco opravuje, vyměńuje ap. Ano jezdím s ním v létě a světe div se i v zimě, ale proto jsem jej koupil, abych jezdil, ne trávil život v servisu.

01.07.2009 | 14:53:57 | Vašek Reagovat

zkušenosti...

Nedá mi to a pro pročtení debaty taky něco málo připíšu...nějak nechápu tu hysterii v odsuzování Renaultů...vždyť to není nic složitého...podle mne platí-co kus to originál,co člověk,to názor,možná podle vlastních zkušeností,možná z doslechu...no a jedna paní povídala :)) Nedá se jednoznačně říci,že to nebo to auto je úplná sračka.Když vedle sebe postavím dvě shodná auta,jedno jaká to budou,tak každé bude svému majiteli sloužit úplně jinak a taky to záleží na servisu a péči,co se mu dá...někdo jen jezdí a pak se diví a někdo se stará a je v pohodě.Každý si jezdí tím,co se mu líbí,co mu vyhovuje.Sám jsem měl někulik různých aut,něco svého,něco služebního-různé felicie,octávky,renaulty,peugeoty,AR,Lancie i E Mercedes a nejspokojenější jsem byl právě s francouzi-pohodlí a bez problémů.A teď uvažuju o Laguně a pročítám různé debaty a bavím se....pokud se mi něco nelíbí,tak napíšu svoji blbou zkušenost a nepotřebuju hystericky vřískat,jaká je to sračka apod...a taky nebudu nikomu cpát svůj názor,že jen tohle je nejlepší a nic jiného neexistuje...prostě se mi to líbí a pokud to jde,tak to mám a používám....

01.07.2009 | 13:29:21 |  Reagovat

mám opačnou zkušenost

Mám jedničku laguna s prokletým motorem 2,0-8ventil 114hp, nikdy mě nikde nenechala, nicmoc to nežere, ok, pohoda...starý jak metuzalém-r.v. 1996, a najet 322 000kilásků z toho já od stavu ca 198 400, otec passata combi B 5.5 TDi 74 facelift z roku 2002 a problémů až dost, samy se stahují zadní okna o cca 5cm, občas nefunguje dojezd oken, občas nefunkční centrál, pak immo vybíjel aku, tekoucí servo(hotovo-pracovní válec), tot asi vše, ale rozhodně víc problémů než na mé předpotopní a "strašné" laguně...Stav km passat cca 140 000(je od nova čili skutečné)

01.07.2009 | 00:56:30 | Mirek Havlíček Reagovat

Má zkušenost

Tak jsem se začetl do Vaší diskuze a podělím se s Vámi o mojí zkušenost. Jezdíme s kamarádem každý den za prací z Plzně do Chamu. Střídáme se v řízení a každý bere své auto. Najedeme ročně 80 000km,takže po 2 letech jde auto na prodej. Já jsem si koupil Passata 2.0Tdi a on Lagunu DCi - shodně rok 2006. Já jezdil jen na garančky a měnil jen spotřební věci. Kamarád několikrát volal,že musíme jet mým,protože nenastartoval. Něco s elektronikou. Přesně nevím co,ale stálo ho to pár šedivých vlasů ... :-) Už jsou obě káry prodaný a oba máme Japonce... Nejsem nějakej VW maniak,ale byl jsem spokojen. Kamarád při prodeji konstatoval - "už nikdy francouze"...

01.07.2009 | 00:44:23 |  Reagovat

debata

nedalo mi nenapisat ked som uz tolko cital :))
doma mame thaliu, bola kupena za ucelom drania po meste a na brnkacky.
Auto ma uz 5 rokov a 70000km a zatial nic, akurat prednedavnom sme menili predne platnicky, a to je vse.
Ja osobne jazdim na talianoch ktore mali vysoko nad 150000km ked som ich kupoval a okrem spotrebnych dielcov, rozvody, brzdy, nejaka kladka, pripadne cidlo som nic nemenil.
Auta dostavaju poriadny servis a veci k tomu ako naplne,filtre a jazdia. A nabeham tak 40000km rocne, a auta menim kazde 3 roky, takze nejaky cas spolu jazdime. A urcite niesom brzda premavky a nejazdim na spotrebu aby som sa chvalil ze mi to zerie 3,8 litra.
A vozenie v lagune, pripadne lancii sa s nemcom neda porovnat, dobre mozno viac to naklana , ale nepoznam jamy a podobre somariny, a nehuci mi to okolo usi ako octavka.
takze ja mam take skusenosti s frantikom a italom.

30.06.2009 | 23:20:24 | 6DODIAK5.sk Reagovat

No vidíš

a ja som na Thalii najazdil niečo do 100 tis. a okrem vymeny brzdových kotúčov a obložení po 80 tis. nič..... Je to otázka ako sa ti auto vydarí. Ale kuknem tvoju recenziu. Každý tu má nejaké skúsenosti s autami, každý má právo na svoj názor...... Len ma rozosmievajú tí chudáci, čo si tu masturbujú svoje ego a o autách vedia to, čo sa naučili ako deti, keď ich ťahali na špagáte za sebou.........

18.06.2009 | 11:53:25 | Peter68 Reagovat

Souhlas s Tomem

Do klubu AntiRenault bych klidně podal přihlášku, Tom je sice dost drsný, ale s Renaulty má pravdu, jsou to sráče. A pokud mě chce někdo obvinit, že to špiním a neviděl jsem Rencka z rychlíku, (jak je tady běžně zvykem), tak si to klidně odpusťte, mám tady taky recenzi na Thálii a je to KATASTROFA!

18.06.2009 | 07:53:40 | Vašek Reagovat

A predsa som mal poruchu!

Došla mi včera voda v ostrekovači.......
Ouha, to bol prieser!

17.06.2009 | 22:46:44 | Peter68 Reagovat

Zdravím odborníkov na utomobilovú techniku....

Chlapci moji zlatí..... Normálne ma začína baviť, a dobre sa na Vás bavím, ako sa tu odbavujete, ako si liečite svoje komplexy z toho, že sa kodrcáte na tých svojich úžasných strojoch z dielne WV a Škoda.
Ešte raz Vám miláčikovia napíšem, že za tie 4 mesiace som najazdil na tej Vami zatracovanej Lagune takmer 14 tisíc km, bez závady..... To som Vás ale teraz popudil, že? Takže nakopnite svoje plechovky, kuknite sa na tacháč a spočítajte si "odborníci" že toto vy nabeháte do roka od dnes.
Čo som kúpil, kúpil som, som spokojný a finito!
Renaulty jazdím už od roku 2002 a viem o čom píšem. Keď počujem klepať diesle od WV, Škody, Fiat (česť iným, čo už technológiu zvládli), spomeniem si z detstva, keď som počúval na dedine motory Slavia spred 80 rokov, na pohon mláťačky - ten zvuk ostal, tak ako know - how výrobcu. Alebo how - now? Vyberte si odborníčkovia........
:-)
A napíšte nám tu ešte niečo "podnetné" a "múdre" z "vlastných" skúseností, nech sa o dva týždne keď tu znova nakuknem pobavím ako dnes.
Takže hlavu hore, komplexy do hlavy a ostré pero prajem.
Ďakujem Vám.
:-)

17.06.2009 | 22:43:45 | Peter68 Reagovat

Víte proč jsou recenze na Francouzská auta dlouhé? protože se v nich stádo blbců snaží přesvědčit jejich majitele, že koupili špatné auto. A kydž jim to spokojení majitelé frantíků vyvrátí, tak začnou znovu od začátku. Ale popravdě, u škodovek je to podobné. Ale tam je to alespoň oprávněné, neboť koupit vůz se zastaralým žravým motorem, designem cihly a pohodlím trakaře a vydávat ho za auto je velice dobrým námětem na diskusi. Ale reakce odpůrců Francouzských aut je jen davová hysterie vyvolaná v 70.tých letech, přiživovaná německými výrobci trakařů a dodnes stále omílaná českými a německými prosťáčky Bez vážného a hlavně rozumného důvodu. Poruchovost aut je dnes kus od kusu napříč všemi značkami, ale pohodlí, komfort, bezpečnost a design skloubit v jedné značce umí jen Francouzi.

30.05.2009 | 14:51:08 |  Reagovat

Blbec japan

Jasné. Ja som blbec, lebo debílek ako ty nevie prežiť, že niekto má na Lagune 89.700 km a je spokojný, okrem uvoľnenej svorky, čo bolo asi po predchádzajúcom majiteľovi. Fakt brutálna závada. Tak pre pokoj imbecilov tebe podobným, by si mal nejaké závady asi vymyslieť, aby tu bol kľud. Očividne je proti vašej logike, aby trojročná Laguna vôbec ešte jazdila. A všetci za teraz posereme, že máš dve staré autá, alebo ako si to myslel?

30.05.2009 | 14:40:08 | Petrík Reagovat

Blbec petrík

Jedinný blb a kretén jsi tady ty, chlap to má pár dní a už to nejelo.Kurva ,já mám 2 auta ,jedno 6 druhé 7 let a nestalo se že by to někdy nejelo.Tak se nediv že jste tu za blbce vlastně oba.

30.05.2009 | 14:25:27 | Japan Reagovat

Autorovi

Prosím ťa. Vymysli si nejakú závadu, najlepšie bude, ak povieš, že sa to pokazilo celé a auto je už nepojazdné. Pokiaľ to neurobíš, tak od všelijakých anonymov a iných kreténov, čo to nedokážu prežiť, pokoj mať nebudeš.

30.05.2009 | 11:39:23 | Petrík Reagovat

To si dělaš srandu,podivej se pořadně,francouzi jsou vždy hoodně pod pruměrem,tak to vždycky bylo a bude,protože jediny co uměj udělat,tak je design,aby ty auta lidi kupovali.Jinak to jsou sračky všech sraček,vubec nejhorši renault.Vlastni zkušenost megane scenic a pak vykvět Laguna,když si na ty auta vzpomenu,tak se mi chce zvracet,to zlata felicie,co jsem měl před tadytěma sračema.V praci mame Kangoo dci,to je taky vykvět,nedavno měnili hlavu,posilovač,porad jsou problemy,šef už je z toho na prašky a to to ma 90tis.najeto.Jenom upozornuju,obě auta byly novy..Když řeknu v jakemkoliv servise "Renault",tak se mechanici smějou a řikaji,všechno,ale ne Renaulta...

30.05.2009 | 10:18:45 |  Reagovat

K dnešnému

dňu stav tachometra 89 700 km.
Bez závad a bez najmenšej výhrady. Voz sa správa úplne v pohode v každej situácii.
Ešte cca 1,5 mesiaca a nasleduje výmena oleja + kompletná kontrola. Takže potom budem trosku múdrejší, aj keď nečakám nič nepredpokladané.
Takže "antirenolťáci", vráťte sa do hrobu.

30.05.2009 | 09:41:09 | Peter68 Reagovat

ja tez moc nemusim vw, ale mal som tri renaulty, lagunu,mastera a scenica, hruza a des, stale nieco, od brzd ktore vydrzali max 30000 po prevodovku ktora sa rozpadla po 200000 km. Teraz mame vw, ma najazdene 160000 km menili sa raz brzdy a dalen len olej, inak nic. Tak isto mam ford mondeo,kde tiez je vsetko ok.Tak preco by som mal byt este priaznivcom renaultu? Ozaj ma tie auta sklamali, co ma mrzi, lebo dizajn z vonka i dnu boli pekne a motor mali tiez ok.160000 bez servisu je pre renault len sen a nieco nepochopitelne, aj pre mna bolo ked som presedol do vw a forda.

04.04.2009 | 16:14:26 |  Reagovat

Spolehlivost ojetin

Test TÜV : Bezpečné a spolehlivé ojetiny: Nižší střední třída a kompakty - Renault Mégane 1. místo, MPV - Renault Espace - 1. místo, střední třída Citroen C5 - 1. místo! Tak a kde máte ty vaše posrané VW a škodovky? Tlučhubové! S názorem Kobyly souhlas - jediní, kdo hystericky plivou na francouze jsou ubožáci, kteří propadli koncernu VW a nikdy už nepoznají, jaké to je mít pohodlné auto! Majitelé japonců, Italů, a jiných jsou v pohodě. Nemusejí totiž nikomu nic dokazovat.

04.04.2009 | 11:15:38 |  Reagovat

LAguna II z tohohle roku uz je paradni auti,nekazi se jak 2001

04.04.2009 | 10:38:46 | ToJa Reagovat

Škodivkáři

Je to český folklor,kritizovat spokojený majitele francouzkých aut.Většinou,asi 75% to jsou zamindrákovaní majitelé VW(Seat,Škoda,Audi a VW).Majitelé japonských,korejských,italských aut jsou stejně v klidu jako vlastníci francouzů,Taky jsem kdys spadl do VW Škoda a když jsem si jí dovolil kritizovat,tak jsem byl jen závistivcem ,který se na ten zátrak nezmůže.Můžu snadno své tvrzení doložit okopírovanými TP z ůčetnictví,ale proč.Teď mám Renault,Ford a Mazdu ve firmě a nehodlám tyhle značky měnit.Možná se najde šťoural,proč mám 3 značky,protože se mi ty auta líbí a kecy o drahým servisu je zakódovyný komplex Škodivkářů,vím své.Auto je spotřební zboží,stejně jako boty atd.Jedna věc je si ho koupit a dát mu to co mu patří a druhá jen škudlit prachy na servisní prohlídky 3x do roka.Je to jednoduchý 1x za rok výměna oleje atd. a pak si nechávám prohlídnout auta před zimou a po zimě(promazat,vyčistit,cena za obě 1000kč).Pokud praferuji pohodlí a bezpečnost na cestách,tak jednoznačně auto z francie.Němcká židle na trakaři mi do garáže nesmí.Pokud někdo má problém se servisem,není snad nic snažšího než ho změnit za jiný a ceny náhradních dílů(rozvody) je +- 1500kč a to je snad zanedbatelná částka-jedny kecky od adidasu.

04.04.2009 | 06:31:49 | Kobyla Reagovat

tom

Pozor, má antipatie je pouze ke značce Renault, kterou mám osobně vyzkoušenou. Peugeota nebo Citrona jsem nikdy neměl, proto nesoudím! A těch Rencků zase nějak extra moc nejezdí, asi lidi dostávají rozum. Na druhou stranu si zajeďte k libovolnému servisu, den u něj stůjte a počítejte Renaulty, kolik jich přijede. A servisy jsou rády, ptže tyto šmejdy jim zaručují pravidelný zisk. - Tak sem to včera počítal a napočítal sem dva rencky s jedním sem přijel já, né kvůli opravě, ale abych to mohl počítat. Ten druhej rendl přijel hned ráno a víš proč? Protože to je maník co tam pracuje. Pak to přišlo: 5 koktávek, jedna mazda na výměnu oleje, jeden tranzit, 3 žigulícii, 2 stodváci, a 7 fábebek.

02.04.2009 | 08:08:58 | kraken Reagovat

Nedá mi

ešte jednu vec.
Áno, recenziu som napísal po 1,5 mesiaci čo mám ten voz. Ale za ten čas som k dnešnému dni najazdil 6400 km, čo asi väčšina z vás má za sebou tak po pol roku podľa nich intenzívneho užívania auta. Ročne urobím okolo 50 tis. už posledných 10 rokov.
A nebudete mi tvrdiť, že auto starne vekom, ale najazdenými kilometrami dúfam? Aj keď by som sa nedivil......
Vám asi vadí, že som zatiaľ spokojný? Píšem zatiaľ, lebo ak sa začne kaziť po čase, tak ho proste strelím a pokoj. Preto som nekúpil také čo má nabehané 150 tis. km, ale 78 tis. km. Nie? Je to tak, ako tu ž niekto povedal, kúpite šunku s pretočeným tacháčom a potom sa divíte.

01.04.2009 | 23:59:16 | Peter68 Reagovat

Přesně tak,jsem rad,že si Renaulty lidi kupuji,jen tak dal.Alespon budu mit praci,je fakt,že nejvic dělam francouzske vozy.Takže lidi kupujte,kupujte a nejlepe Renaulty!!!

01.04.2009 | 19:09:47 | david Reagovat

Pepo

Pozor, má antipatie je pouze ke značce Renault, kterou mám osobně vyzkoušenou. Peugeota nebo Citrona jsem nikdy neměl, proto nesoudím! A těch Rencků zase nějak extra moc nejezdí, asi lidi dostávají rozum.
Na druhou stranu si zajeďte k libovolnému servisu, den u něj stůjte a počítejte Renaulty, kolik jich přijede. A servisy jsou rády, ptže tyto šmejdy jim zaručují pravidelný zisk.

01.04.2009 | 17:53:38 | tom Reagovat

Peter68

Je pravda, že psát recenzi po měsíci je dosti zbytečné, i když na druhou stranu pochopitelné (nové auto se nekupuje, alespoň většina z nás, každý den). Sám časem zjistíte, zda jste udělal dobře a já Vám přeji, abyste byl spokojený.
Pro p. toma bych měl takový návrh : stoupněte si někdy, až budete mít čas, k silnici (pokud nebydlíte na samotě u lesa) a dívejte se, kolik renaultů a vůbec "francouzů" kolem Vás pojede. Podle Vás jsou to všichni bloudové ? Zkusil jste to někdy některému řidiči říci ?

01.04.2009 | 17:42:22 | Pepa Reagovat

pepa

Ano, máš pravdu, po všech problémech s francouzama a z části i se škodovkou ( fabie) jsem přešel na japonce, a jsem naprosto spokojený. Ať to byla Honda, Mazda nebo teď Toyota. A právě Rencek byl ze všech jednoznačně nejhorší. A Suzuki bych neřadil mezi známé silné japonské značky, mají se hodně co učit. Měli zůstat u motorek.
Pro anonyma: ano, uznávám že jsem byl kdysi stejně blbý, když jsem si koupil nové klio a to jen podle krásného vzhledu a nedal jsem na mnohé doporučení známých, kteří mně varovali. Za blbost se platí a stejnou už nikdy neudělám. Neříkám že jsem chytrý, ale důkladně ponaučený.

01.04.2009 | 15:56:15 | tom Reagovat

to anonym

tom je zatazeny na japoncov, ako som sa tu niekde docital, ja zhodou okolnosti jedneho mam, zatial najhorie auto ake sme kupili, zena mi to nikdy neodpusti, ze som jej vybral take chujove auto, SX4 4x4 1,9D v plnej vybave.

01.04.2009 | 13:39:35 | pepa Reagovat

tom

když sis koupil nového rencka, tak jsi stejný debil, jako my ostatní, co máme renaulty.Proč sis ho kupoval, když je to taková plečka, trakař apd, a všichni chytří to vědí?

01.04.2009 | 13:27:04 |  Reagovat

Pepo,

stou debilitou zde přispívajících jsi trochu mimo. Já jsem si koupil Rencka fungl nového a sral se a sral. A chování Renaultu v přístupu bylo tak strašné, že chytám kopřivku jen tyto plečky vidím.
Musíš asi makat v bohaté firmě, když si dovoluje živit tyto pseudoauta. Ale spíš si myslím, že se stydíš přiznat, že to co jsi nakoupil nebo v čem musíš jezdit je šit. A jestli jsi tak ohromený kvalitou Renaultů, pokus se někdy svézt v něčem jiném než na trakaři, abys poznal co je to AUTO.

01.04.2009 | 11:12:19 | tom Reagovat

ja to nechapem,

autor recenzie vychadza zo svojich skusenosti s touto znackou (Thalia, Clio, Megan), tak co do neho rypete. Moje prve nove auto bola Thalia, predaval som ju ked mala na tachaci takmer 150000km. Jednina porucha co tam nemala byt, bol ventilator kurenia inak len spotrebak, jedno zadne lozisko pri 120000km a nejaka FLP sonda asi pri 130000km. To bolo auto vyrobene na cenu, specialne pre vychodny trh, ktore sa v zapadnej europe asi dodnes nepredava. Asi by som bol magor, keby som si vtedy kupil Fabiu Junior s litrovym motorm, ktora v zaklade nemala kryt odkladacej skrinky, zadne plato, pripravu na radio, druhy airbag, narazniky vo farbe karoserie...a to nehovorim o motore, ani 1,4MPi sa na Thaliu nechytala a previezol som sa aj v tej litrovej, zazitok na cely zivot, moj zigulak mal lepsi odpich

01.04.2009 | 09:07:50 | pepa Reagovat

pro Peter 68

Souhlasím, nic si z toho nedělaj. Je to tady samý kretén. A vůbec nejlepší jsou ti, co kupují auta ojetá, aniž by tomu za mák rozuměli, koupí zmrzačeného rozesraného kripla se stočenými km, ve kterém se kdekdo rýpal a pak se diví,že se jim to sere. Pomlouvají značku auta místo své blbosti a bývalý majitel se směje, jakého chyt kokota na výhodný prodej. V naší firmě máme 10 let jen Renaulty a krom maličkostí (např. výměna čidla, apod) slouží v každodenním provozu spolehlivě. Těch pár fabií a octávek co jsme měli, o těch se nedalo o spolehlivosti mluvit. Rychle se prodaly.

31.03.2009 | 23:11:21 |  Reagovat

Laguna

O spolehlivosti nechci diskutovat, ale Laguny,307,308,407,607 peugeoty jsou pohodlím a komfortem proti Octávii a všem Němcům o moc dále.

31.03.2009 | 21:50:56 | Josef Reagovat

Pre ToJa a spol.

Ja nemovažujem autorádio za súčasť elektroniky patriacej priamo k autu.
Keď sa pokazí, vymením kus za kus, dnes sa dá kúpiť nejaké šumítko za pár Eur.
Ľutujem že som tu niečo napísal, som rád, že som sa pri výbere tohto auta a ani žiadneho predtým neriadil dľa rád tohto servera.
Je to tu zbierka pseudoodborníkov. Proste keď mi automechanik, ktorý opravuje autá všetkých značiek a opravuje už roky (30) autá, mne povie toto ber, tak to beriem.
Dovidenia, teda zbohom, fórum "odbornej" verejnosti.

31.03.2009 | 21:08:40 | Peter68 Reagovat

Folklór autorecenzií pokračuje. Niekto má radosť z auta, navyše si dovolí byť spokojný, tak ho treba strašiť a odrádzať. Super. Renault som mal 5 rokov a spokojnosť. Známy, čo ho má po mne je spokojný tiež. Kde je problém?

31.03.2009 | 20:26:19 | Petrík Reagovat

anonym

To si ještě můžeš gratulovat.)), já jsem bez problémů neodjezdil ani prvních pět tisíc km. A neblbni, tahat takové luxusní auto na dovolenou plné nákladu a lidí. To může jenom stát v garáži, tam se to nevykurví.

31.03.2009 | 20:08:35 | tom Reagovat

NApišu to tak: kdysi jsem měl Renaulty dva,rodinny Megane scenic a pracovni Kangoo,obě ty auta se neskutečnym stylem sraly,Kangoo vic,to jsem po dvou letech použivani prodal,nemělo najeto ani 100tis.Scenica šel do světa asi pred pul rokem,zavad bylo spoustu,ale vrcholem byla pro mě cesta na dovolenou do Chorvatska,cestou tam odešel starter a spadlo predni okno u spolujezdce.Zpatky pro změnu začalo hučet ložisko predniho kola a problikavala kontrolka motoru,u mě Frantici skončili,pište si co chcete..

31.03.2009 | 19:48:03 |  Reagovat

Prvne nechtel moc elektriky a pak si stezuje ze to ma naprd radio:) ale jinak gratuluji k auti.Kampan proti Renaultu,to je smesne,jelikoz tezko je to bude zajimat:)

31.03.2009 | 19:23:01 | ToJa Reagovat

Kluci, nebudem si nalhávat, že rencek je jedna značka na světě, která se kazí a aut. servis se nemá moc k opravám. Snad mi nechce nikdo namlouvat, že ostatní značky se nekazí a aut. servis je vždy vítá s otevřenou náručí. U konkurečních značek, se nikdy nestalo, že by vás odpálkovali. No a teď tu o Karkulce. O Otesánkovi jsem si přečet ráno od Standy jak jeho žena jezdí s fábíí 1.4 po městě za 6 litříků. Zož HTP žere víc po městě. Kdyby to napsal naopak uvěřil bych. Já znám dost lidí, co vlastní renaulta a nemaj problém, znám i dost lidí co vlastní škodovku a víc jsou v servisu jak na silnici.

31.03.2009 | 16:46:51 | kraken Reagovat

Vážený Tom

Vás tuším poznám z netu, ste už dosť známa postava, máte sa mi zdá aj svoj web k tejto problematike.
Čo sa týka vozidiel Renault mám nasledovné skúsenosti:
Renault Thalia r.v. 2004 - 85 tis km, bez porúch, len asi po 75 tis menené brzdové kotúče,
Renault Megane r.v. 2006 - 90 tis. km, porucha na vstrekovaní vada v záruke odstránená, inak bez problémov,
Renault Clio r.v. 2003 - 45 tis. km, bez porúch, manželka následne 5 tis. km, bez porúch,
Renault Laguna r.v. 2006 - 4 tis. km, zatiaľ bez porúch.
Predtým to bola Škoda Felícia r.v. 1997 - 150 tis. km, menené minimálne 5x káble zapaľovania, hrdzavé po troch rokoch ako líška,
Škoda Octávia 1,9 Tdi r.v. 1999 - 100 tis. km, vadná klíma - oprava 3x, vadné brzdy - oprava 2x, závady v elektrike oprava tuším 5x, rôzne fantómové poruchy, ktoré sa objavovali a mizli, vadný tempomat - neopraviteľný, motor náhle strácal výkon - vraj je to podla servisu OK, cez emisie prešlo len za úplatok.
Jazdím veľa, hlavne pracovne a autá u mňa dostávajú čo sa týka najazdených kilometrov zabrať.
Povedal by som, že kvalita auta je vec nedefinovateľná, musite mať aj kus šťastia pri kúpe, nesmiete kúpiť "pondelkový" kus. :-)
A keď sa už vydarí pri kúpe, musí mať náležitý servis.
Ako vidíte ja mám so značkou Renault zatiaľ dobré skúsenosti....

31.03.2009 | 15:50:09 | Peter68 Reagovat

Rencek

Anonym to napsal tvrdě, já to řeknu jinak: Kdo se vozí v Renaultu i přes nejhorší recenze a zkušenosti uživatelů, toho já považuji za blouda. Mé zkušenosti s Renaultem jsou katastrofální, z fungl nového Clia jsem se netěšil ani 5 tisíc kilometrů a navíc jsem se musel s fy. Renault téměř soudit abych se dovolal svých práv.
Od té doby jsem zahájil obrovskou kampaň proti této značce, a ozývají se stále další a další, které tohle auto vyšlo na dvojnásobek, než co zaplatili v autosalonu.
Mimochodem jsem velmi často zvyklý, že lidé svůj krám vychvalují, jelikož se stydí přiznat, kolik že je ten krám stál na opravách.

31.03.2009 | 15:25:15 | Tom Reagovat

Vyprosujem si,

aby ma tu nejaký Anonym nazýval magorom.
Keby si ma takto označil do očí, asi by si sa z toho obratom posral ty.
Každý človek má právo si vybrať, v akom aute sa bude voziť a ako.
Choď dokazovať svoju úbohosť niekde inde, ak nemáš čo povedať objektívne.
Ale radšej sadni do svojej šlapacej plechovky a choď si dať kolo okolo pieskoviska......

31.03.2009 | 15:13:26 |  Reagovat

Jsem velmi spokojený: mám to už měsíc a zatím jen jednou to nejelo .

31.03.2009 | 14:38:43 | Itall Reagovat

Ach bože, další magor. Lidé jsou nepoučitelní. Jen vyčkej času, posereš ze z výdajů.

31.03.2009 | 14:31:05 |  Reagovat