Recenze Renault Scenic
“Bezvadný.”

Autor recenze: Radek (24 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.9 Dti Stav km při koupi:144 500 km Stav km nyní:175 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 18. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R19 1.9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna zadních tlumičů,Poslední díl výfuku,výměna vodící kladky drážkového řemene,oprava nefunkčního větráku - dán odpor a bylo hotovo!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Se Scéničkem jsem opravdu spokojený!Velice pohodlný a variabilní mazlik :-)Jezdim sním okolo 5.5l nafty a to ho nějak nešetřim.Při cestě do Chorvatska,padla spotřeba na 5l.Jinak paráda,až na mírně vrzající zadní sedačky při přejezdu nerovnosti.

Doporučuji na dlouhé cestování!Zvlášt musim pochválit přední světla a vyšší posez za volantem a taky kastliky,kterých je opravdu Hoodně!Pak taky malej chladící box na plechovky,nebo sušenky,což je opravdu příjemné v letních měsicích.Jinak co se týče spolehlivosti,jsem zatím spokojen.

Nikdy mě nikde nenechal a to snim lítám opravdu všude.Motor Dti byla dobrá volba i když je trošku do kabiny hlučnější,ale to je dáno umístěním motoru téměř po palubku,jinak na volnoběch,je klidnější a tišší než Tdi Octavky.Myslím že Renaultu se tento motor opravdu podařil,až na nějaké drobnosti,ale to jsou opravdu prkotiny.

Auto můžu s čistou hlavou doporučit každému,kdo hledá prostorné a spolehlivé auto,protože na vnitřní prostor je bezkonkurenční ve své třídě!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Dobré auto, ale!!

Souhlasím s tím že je to suprové auto co se týče možnosti rychlé vyndání sedadel uložných přihrádek pod nohama atd. Ale před pár lety nás zklamalo pružení zadní nápravy [torzní tyče] , no prostě se protočily a zrovna když jsem dojely do chorvatska za hranice to je první příhoda, další poměrně častá výměna pojistek větrání a starší auto mají problém s imobilizér především v zimě a pokud nemáte druhý klíček víte kde jste komu se to již stalo, stalo se mi to 3x během 6 týdnů a po prvním byla dána uplně nová baterka a po 3 už imobilizér byl znovu na reset a napotřetí jsem rovnou nechali očesat imobilizér [zrušit kodování klíčkem atd] a včera mi zařval uplně v 216k kilometrech s 1 měsíc starým olejem nové brzodvé destičky a kotouče vedení brzdné kapaliny, zkrutný stabilizátor, čepy [řízení i ty druhé], nové uložení tlumičů, tlumiče, vyvařená carosa , a pletenec na výfuku a abs kroužky. No jestly víto co je diesel engine runaway tak tohle se mi stalo pro ty co to nevědí je to že v turbu začne protýkat nějaké těsnění rozehřáty olej se dostává do vzduchu který tlačí do motoru a motor zvyšuje otáčky na maximum dokud ne nezadře nebo nedojde olej jinak i když vyřadíte nebo zmáčknete spoj či vyndáte klíček destrukce se děje dál protože motor jak je zahřátý i bez svíčky pouhým stlačením směs zapálí podívejte se na youtube jak to vypadá stačí napsat Diesel engine runaway a hned vám to ukáže jak to vypada ... já dokonce musel hasit motor .. jinak všechnyy to věci co jsem zde vypsal jsem měnil v rozmezí 2 a 4 týdny před tímto incidentem a a technickou jsem měl také 2 týdny jinak pro info dnes je 12,04,2017 a omlouvám se za hrubky nebo když někde bude chybět písmenu psal jsem to narychlo v práci.

12.04.2017 | 03:56:02 | Friendly  | 91.139.2.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Scenic