Recenze Renault Scenic 1.6i
“Nenadchlo mě.”

Autor recenze: Jindra (35 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.6i 79kW Stav km při koupi:144 000 km Stav km nyní:144 300 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7.8 l/100 km Vloženo: 23. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Astra F Caravan

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Zatím jsem na žádné nenarazil.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto pro rodinu s dětmi ?
Ano, ale možná pro odrostlejší, pokud nepotřebujete vozit kočárek. A taky nemožnost dočasného vypnutí airbagu kvůli autosedačce (nebo jen některé verze). Kufr je úzký a krátký. Co na tom, že je vysoký...

Přece si nezahážu kočár, když ho potřebuju vyndavat, že.
Než jsem jej koupil, tak jsem pročítal recenze a nechal se zviklat tím, jak jej všichni chválili.
Je z něho hezký výhled, dobře se s ním couvá i manželce a ovládání rádia pod volentem je super, tříbodový pás i na pátém sedadle, počítač, vyhřívání předního skla a sedaček a otevírací zadní okno.

Tím ale klady vozu asi končí. Elektrické ovládání zadních oken je tak nízko, že na něj děti se sedaček nedosáhnou. Přední sedačky spíše než pohodlné sedačky připomínají měkké židle. Stále si také nemohu najít oprimální polohu volantu. Je slabý a klouže z něho levá ruka, takže mě docela bolela, než jsem 150km z bazaru dojel domů. Nevím proč, asi je malinko posunutá osa oproti sedadlu. Kdyby se dal nastavit blíž k sobě, mohlo by to být lepší.

Na předním okně mi ještě chybí nějaká tmavá clona ale ta se dá dokoupit.
K motoru se vyjadřovat zatím nebudu. Jen to, že je hlučnější a i když má 107 koní, tak to není žádný zázrak. Co taky chtít po tak těžkém voze.
Zatím jsem tedy z auta dost rozčerován a přemýšlím, jestli raději nepůjde z domu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Ta 1,6 16V je asi nejlepší motor co kdy Renault udělal ,výborná spotřebna při výkonu.A dobrý tah na 16 V v otáčkách už od 2 000 ot.Takže nevím co kdo má proti němu.A spotřeba v létě do max.7 litrů i s klimou.Proti jíným co jsem měl zatím nejlepší motor.A to jsem měl i jezdil s min. 15 auty.Proti Octávce je to lepší než brečet nad rozbitou převodovkou.

22.10.2010 | 20:19:37 |  Reagovat

RE:

Aj ja mam Scenika rocnik 2000 benzin 1,6 107 koni a som uplne spokojny. Ano, nie je to trhac asfaltu, ale je to rodinne auto a tento ucel plne skvele. Bol som s nim v Tatrach, jazdil som dialnicu 120 - 130 a po najazdeni cca 390 km mi vysla priemerna spotreba 6,3 l na 100 km a to sme boli 4 dospeli a jedno dieta a naladovany plny kufor! Takze maximalna spokojnost. A pre niekoho mozno zvlastna poloha volantu, no mne uplne sedi a jazdu si vychutnavam :-)

07.02.2013 | 22:09:05 | RastoS  | 95.105.191.* Reagovat

Scénic

Ja neviem ako vy, ale osobne mám Scénic Dti, posed mi vyhovuje, zadné elektricke okna treba zamknúť kôli deckam pretože nie su na hranie ale na otváranie (bud rád že na ne nedočiahnu), predný airbag netreba vôbec deaktivovať decko má sedieť vzadu. Teraz som sa vratil z dovolenky v BG cca 3300km a spotreba mi vyšla 5,2l/100km ratal som okolo 6,5 (takú mám kombinovanú spotrebu), auto obsadene 4 osobami, kufor tiež nebol prazdný ... Jedine čo mi začína vadiť je že auto sa mi zdá už malé ... Jediné minus pre toto auto. Tie zadné sedačky sa dajú posunúť pomaly o 20cm do predu... Kamarát má Picasso a to v zime nekúri, vzadu je pre cestujúcich menej miesta pre kolena aj hlavu, a kufor je tiež koli zadnej časti o ničom... Treba sa otočiť po aute ktoré je 7 miestne a voziť iba 5 sedačiek (Sharan, Alhambra...)

26.08.2008 | 15:46:52 | Ivan Reagovat

Recenze?

Bohužel musím konstatovat, že popis výše uvedeného automobilu je spíše než recenzí brečením nad rozlitým mlékem. Doporučuji tedy prodat Scénica a koupit Škodu Octavii a nejlépe již v tuningu (ušetří totiž za barevnou clonu), protože to je prostě sen..

26.08.2008 | 14:13:32 | Jozka Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Scenic