Autorecenze Renault Thalia 1.2 - opravdu dobrý, levný stroj, dobře vyrobený - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Renault Thalia
 
 

Recenze Renault Thalia 2
“opravdu dobrý, levný stroj, dobře vyrobený”

Autor recenze: Eda (40 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2010 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:8 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 2. 5. 2011

Hodnocení inzerátu: 17 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Laguna 2009

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Drobnou poruchu auto jiz melo. Centrální zamykání funguje dobře přes dálkový ovládač v klíči ale pokud chtete zamknout auto klíčem v zámku, senzor, který detekuje otočení klíčem nefunguje, takže bez druhým klíčem, který dálkové ovládání nemá, jde auto zamknout jen s nejvetšími obtížemi.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tato recenze je urcena potenciálním zájemcům o koupi, hledající ekonomickou stránku diskuse, nikoli fanouškům aut, kteří hodnotí auta alespoň částečnšě emocionálně.
Před rokem jsme se stehovali do Francie a potřebovali jsme koupit 2 dopravní prostředky. Původne jsme chtěli jedno auto a velký scooter, ale nakonec jsme přeci jen zvolili 2 auta.
Základní parametry byly 3.
1. Spolehlivost. Nedokázal jsem si představit, že místo do práce budu chodit po servisech.
2. Cena. Už mi není 20 a mám rodinu, takže větší hodnotou je doprava z místa A do místa B než ladění výfuku.
3. Výbava - nerad v autě cvičím se švihadlama a strkám klíče do zámku. Klimatizaci na jihu Francie docela ocení každý.
Koupili jsme Otavii I Tour Trumf s balíčkem, domontovali central a parkovací senzory, cena kolem 330 tisíc. Ale je to TDI a o dost větší auto, také mnohem robustnější. Používáme ho na cesty s rodinou a věděl jsem, že je to zaručená spolehlivost.
Thalii jsme zvolili jako druhé auto do rodiny. Očekával jsem neco na úrovni žigulíka, ale v plné výbavě vypadala lákavě. Navíc servis renault ve Francii by neměl být problém.
První překvapení pro mě byla konstrukční koncepčnost. Auto na mě dělá dojem, že ho dali nakreslit někomu kdo je mladý a měl na něm ukázat, že něco dokáže. Auto se ovládá příjemně, jde "na ruku", neprudí vás, tak jako to dobře umí třeba ta nová laguna, se kterou jsem jezdil předtím. Interier neni velky ale pohodlný pro 2 dospelé a 2 deti. Ani pro 4 dospělé to není noční můra, ale druhé auto člověk potřebuje človek většínou jen pro sebe. Motorový prostor je přehledný, na pohled moderní, kvalita komponentů srovnatelná s jakýmkoli jiným dobrým standardem.
Jizdní vlastnosti mi trochu připoměli toho zmiňovaného žigulíka, po dlouhé dobe jsem si stahnul okénko a položil loket do okna, aniž bych si u toho vykloubil loket. Motor běží pěkně, řekl bych že na tak lehké auto stačí. Dobrý prostor je pro nohy, netluču se koleny o stření sloupek. Pozoruji značnou výhodu, auto dobře přeskakuje zpomalovací hrby, takže do Francie OK. Druhá "výhoda" je, že s Thalii ve Francii vzbuzuji stejnou pozornost jako Ferari Enzo. Thalia se ve Francii neprodává a proto za autem s kosočtvercem ve znaku se každý otočí. Když jezdím po dálnici, nejezdím víc než 140, motor dokáže ji víc, ale bojím se strážmistra Crucheta (čti kryšota). Ve vyšších rychlostech je to stejně nestabilní auto, ale pořád méně nestabilní pocit než s Lagunou Combi. Další důvod přoč nejezdím rychle je, že nevěřím pevnosti karoserie. Řekl bych, že Smart na tom bude možná lépe. Nikde jsem neviděl kolik ***** hvězdiček auto má. Asi bylo lepší se nechlubit.
Tedy shrnu-li to cena pod 230 tisíc v opravdu plné výbavě (klima, centrál, okna, rádio, počítač, ABS, airbagy, atd.) navíc dobré financování. První rok žádné problémy, spotřeba kolem 7 litrů. Příjemné svezení bez rušivých vlivů, žádné klechtání, mlaskání, dobře řadí, dobře brzdí a někdy zapomenu, že jsem v tak malém autě. V porovnání s jinou dobrou koupí, což byla ta zmíněná Octavia I Combi TDI to není výrazná prohra. Když zvážím životnost obou aut, vyslím, že lepší koupě je ta Octavia, ale pokud vám 100 tisíc chybí, tak Thalia je dobrý stroj, alespoň podle mých dosavadních zkušeností.










Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 17


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

recenze

mám najeto 105 000
ročník 2010
kupováno po ženě , která 5 let neměnila olej a vše je ok -super auto
přežije vše

02.04.2016 | 20:33:38 | tomas  | 90.179.60.* Reagovat

RE: recenze

mam auto třetí den taky ročník 2010 najeto 135 800 tak uvidím je po prvním majileli zatim co jsem na ruzních diskusích četl tak jsou lidi s vozem spokojeni cena 66000

29.08.2016 | 15:59:00 | R thalia  | 78.102.143.* Reagovat

RE: recenze

To snad není možný :-), spokjeni? Koupil jsi to přesně ve chvíli, kdy se to začíná rozpadat na prvočinitele, majitel to zjevně věděl - upřímnou soustrast s vrakem.........

30.08.2016 | 08:13:43 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Čítal som viacero recenzií na toto auto a som veľmi milo prekvapený aká je s ním spokojnosť, pozeral som tieto recenzie iba kvoli tomu, že mi kamarát kedysi hovoril, že je to hrozné auto, ale podľa toho, čo sa tu píše to bude asi blud. Tak až Vám ta spokojnosť vydrží.

27.08.2012 | 23:28:53 | DARK  | 95.102.222.* Reagovat

Renault Thalia 2012

asi tři měsíce mám 10 vozů jako taxi a všechno v plynu. najeto kolem 10tis a naprosto bez problémů. není co dodat, hlavně ať nám to jezdí bez poruch!!!

25.06.2012 | 15:35:51 |   | 91.219.46.* Reagovat

RE: Renault Thalia 2012

No , tak po 10.000 km to snad ani nemůžeš myslet vážně, to drží po kupě i tříkolka.

25.06.2012 | 15:47:13 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Renault Thalia 2012

No a kolik tam mam napsat, kdyz mam chut napsat recenzi a nemam najeto vic? Takze aktualizuji, 12/2012 - uz ma nase nakupni taska 20 tisic, porad jezdi jako camrda bez vady.

06.12.2012 | 19:58:28 | Eda  | 82.122.91.* Reagovat

RE: Renault Thalia 2012

Vydrž na 80-100 tkm........

07.12.2012 | 07:58:57 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Renault Thalia 2012

Tak asi posledni aktualizace. Auto ma 30000km, porad bez potizi. Jenze ho asi prodam, protoze chci Golf GTI.

06.08.2014 | 16:50:45 | Eda  | 90.183.250.* Reagovat

Thalia Renault

Vynikající auto, nízká spotřeba, dobrá výbava - super cena. Dokonce proti starému typu thalie, je to i hezké auto designově.
Za málo peněz je to hodně muziky

12.04.2012 | 13:52:35 | jirka  | 176.97.9.* Reagovat

Euro NCAP ****

doplnuji bezpečnost. Test na Thalii 2 asi udělan nebyl, nicméně na Clio 2 ano - výsledek **** 4 hvězdy. Thalie by na tom měla byt stejně. Fotky nabouraných aut ukazuji, že se deformuje motorova část a kabina zůstava neporušená. To víte, je to lehke auto, z čelní srážky s mercedesem ML asi vyjde lepe pan Trpišovský, ale jinak Thalie 2 určitě splňuje dobrý evropsky bezpečnostní standard.

17.07.2011 | 09:44:26 | Eda Reagovat

Euro NCAP ****

doplnuji bezpečnost. Test na Thalii 2 asi udělan nebyl, nicméně na Clio 2 ano - výsledek **** 4 hvězdy. Thalie by na tom měla byt stejně. Fotky nabouraných aut ukazuji, že se deformuje motorova část a kabina zůstava neporušená. To víte, je to lehke auto, z čelní srážky s mercedesem ML asi vyjde lepe pan Trpišovský, ale jinak Thalie 2 určitě splňuje dobrý evropsky bezpečnostní standard.

17.07.2011 | 09:44:26 | Eda Reagovat

Spotřeba

Mám stejnou výbavu i barvu,jen mě stála 200 700kč v metle s koberečky a vanou v kufru.Koupená letos mám zatim najeto 3000km a spotřeba klesla ze 7,7l na 6,7l většina tady píše,že jezdí za 5,5l Je pravda,že 90% jezdím po Brně a ručička otáčkoměru někdy zabloudí na 5000ot. ale převážně jedu na 5ku 50--60km/h prostě normál.Doufám,že se časem dostanu na těch 6l.Předchozí auto si ve městě bralo 9-10l což je skoro o 3l víc než RENDLÍK.Auto je mrštné, svižné a nezdržuje ani v kopcích,ale jakmile zapnu klimu,znatelně zleniví.Vaše spotřeba svědčí,že ji taky abčas šlápnete na krk,človek má mít požitek a radost z jízdy a ne jen sledovat spotřebu a lámat rekordy.To jsou moje postřehy a dojmy.

29.05.2011 | 23:54:32 |  Reagovat

Cena - opravuji

Opravuji cena 212 200 v metalíze. A ještě jeden komentář: plná výbava tohle auto moc neprodraží a spolu s ní je i o dost pěknější interier, určitě doporučuji.

06.05.2011 | 22:16:43 | Eda Reagovat

Bezpečnosť

Jasne, že Thalia nepatrí medzi špičku čo sa týka bezpečnosti, veď keď sa pozrieme na cenu, hmotnosť a rozmery auta, tak sa to ani nedá, ale nie je to až také zlé, ja mám tiež Thaliu II v zime na snehu som dostal šmyk a asi v 40-50 km rýchlosti som čelne nabúral do betónového plota a nič sa mi nestalo, akurát ma bolelo ucho z toho že vystrelili obidva airbagy :), mal som rozbite svetla, naraznik no vlastne cely predok, ale s motorom vobec nič, ani blatniky

05.05.2011 | 07:37:30 |  Reagovat

RE: Bezpečnosť

Zdravím,mám Thalii kopenou novou 2007. 1,5Dci spotřeba 4.5l Skvěle auto najeto 95000km.Bez závad.Doporučuji.

20.09.2016 | 21:30:48 | MIRDA  | 91.221.212.* Reagovat

RE: Bezpečnosť

Nj, to je těžký při 10tkm/rok se vám to může zdát spolehlivé, napište až bude mít 150tkm, ale to bude až za šest let :-(, tímhle tempem.

21.09.2016 | 13:06:43 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Bezpečnosť

Spotřeba 1,2 benzín je 6,6 po Praze. Najeto 89000,
závady: ložiska, čepy, zarezají brzdy, překroucené kabely u kufru.
Motor dělá co může, nechá se krásně vytáčet. Je to auto na kratší pojíždky. Thalia prostě všechno odmaká a Superb si v klidu spinká v garáži.

03.10.2018 | 14:24:04 | MIMIP  | 94.230.146.* Reagovat

RE: Bezpečnosť

Ta spotřeba je nějak vysoká. Mám stejný motor v Clio II, (Thalia je v podstatě Clio v sedanu) a se stejným motorem a po městě mi to i při vytáčení motoru nejde přes 5,7 l na 100km. Je ale fakt, že dříve jsem tu spotřebu měl kolem 6 až 6,3l vlastně taky. Začal jsem ale dávat při každé výměně oleje aditivum BG 107E a do nádrže s palivem po každém tankování VIF (benzín beru nejlevnější v okolí) a auto velmi znatelně ožilo a snížila se citelně i spotřeba benzínu. Jinak auto chce sem tam nějaký díl za ještě lidový peníz a je pro jízdy po městě ideální. Na dálkové jízdy je pak garážované Subaru Legacy, které je mě také líto huntovat po městě, takže to máme stejně :-)

04.10.2018 | 02:02:03 | Marex  | 91.103.165.* Reagovat

RE: Bezpečnosť

Že by to bylo tím, že jsou bakelitové? :-)

21.09.2016 | 13:07:33 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Thalia