Recenze Škoda Fabia 1,2 HTP Sport
“Ideální vůz do města.”

Autor recenze: Tomík (21 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Průměrná spotřeba: prý kolem 5 litrů l/100 km Vloženo: 9. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 306 sedan

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Toto hodnotit po přečtení následujících řádků nelze...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dobrý den přátelé,
auto, o kterém chci napsat nevlastním, ale jakožto automobilový nadšenec v oblasti tuzemské značky Škoda si myslím, že dokáží objektivně posoudit klady a zápory nové Škody Fabia 1,2 HTP Sport, myslím si, že moje recenze bude o to více objektivní, jelikož jsem si auto nezakoupil, tudíž se u mě nevyskytuje syndrom chlubení se vlatním "koněm". Mnoho článků bylo nápsáno o nové Fabii, ale žádný mě nikdy neuspokojil, proto jsem se rozhodl napsat něco sám. O starší Fabii i o tu novou, jsem se zajímal snad od té doby, co vznikla. Dnes jsem to okořenil zkušební jízdou s novou Fabií Sport. Začnu popořadě.


V žádném případě zde nechci mluvit o designu, ten je velice individuální a psát zde, že mě se líbí, nebo ne, je stejně zbytečné. Nová Fabia působí mohutnějším dojmem, než předchozí generace. Při otevření kufru, vás čeká poměrně velký zavazadelník (v rámci třídy), po sklopení sedaček, se jeví plocha jako ideálně rovná. Myslím si, že přeprava jízdního kola nebude problém. Při otevření dvěří vás zřejmě jako mě, překvapí poměrně mohutné a vysoké dveře s pěknou vnitřní klikou, při pohledu do interiéru se zdá být všechno perfektně přehledné a použité materiály považuji za velmi dobré, jejich kvalitu s odstupem času však zatím nemohu posoudit.

Při usednutí do vozidla, mě příjemně převapil tvrdší sedák a vysoko postavené sezení, nemám rád auta, do kterých člověk zapadne. Řadící páka je příjemně krátká a řazení je naprosto famózní, nesetkal jsem se ještě s řazením, kdy stačí pouhé drbnutí do páky a převodový stupeň tak zapadne skoro sám. Provedení Sport se od obyčejné Fabie liší chromovým paketem, sportovními sedačkami (boční vedení je velmi perfektní) a snad i jinými věcmi, které jsem ovšem nezaznamenal. Při pohledu z místa řidiče vás zajume velmi atraktivní volant, hezčí jsem prostě zatím neviděl (v danné třídě). Palubní deska působí mohutným dojmem a je až na můj vkus (měřím 169cm) příliš vysoká, ovšem velmi dobrá věc, je možnost výškového seřízení sedadla, pak už problém nebyl.

Tachometr s otáčkoměrem není sportovní, ale spíše elegantní. Instalované originální rádio vypadlo velmi vzhledně, i když jsem si původně mylně myslel, že se jedná o navigaci, svůj účel plnilo stejně,jako každé jiné v hodnotě tří tisíc. Přístrojovce bych vytkl použití tvrdého plastu, které může po určitém náběhu kilometrů začít skřípat, konkurent Ford Fusion má přístrojovku lehce pogumovanou, což se mě osobně líbí nejvíce. Co však Fabii nelze vytknout je ovladatelnost, elektronický posilovač je úžasná věc a řízení se stává prakticky hračkou i pro méně zdatné muže či ženy. Řazení je jak jsem řekl naprosto famozní a provedení zpátečky (stlačit a zařadit jakoby jedničku) je dle mě velmi sympatické, osobně nesnáším prstence u Renaultů. Přední sklo se zdá být poměrně nízké a malé, oproti minulé generaci a celková výška vozu je zřejmá. Tudíž problém s dostatkem místa i pro osoby velkého zrůstu nemůže vyvstat. Jak jsem řekl v úvodu, toto, co jsem napsal je velice individuální. Nyní přejdu ke zkušební jízdě:


MOTOR

Já jsem chtěl zvolit nejprodávanější motorizaci a to některými vychvalován, jinými proklínaný tříválec High Top Performance s kubaturou 1,2. Při nastartování motoru se zvenčí ozve kovový zvuk, dále již motor ševelá jemně písklavým tónem, který ovšem mě osobně není nepříjemný. Situace se zásadně mění v interiéru, kde oproti první generaci a jeho horšímu provedení JUNIOR, došlo na výrazné odhlučnění. Motor slyšíte pouze při volnoběhu a při puštěném rádiu, motor nejde slyšet vůbec. Sešplápl jsem spojku, jednička tam padla skoro sama a jemně pouštěl spojku...


JÍZDA

Motor je vysokootáčkový a tak rozjet Fabii jen pomocí spojky není problém. Spojka zabírala ihned u kraje, na což jsem nebyl předem zvyklý, i když jsem byl při zacházení se spojkou necita, automobil necukal a hrdě vystřelil vpřed. Jakmile jsem pustil spojku a přidal plyn, písklavý zvuk třívalce se změnil ve zvuk obyčejného čtyřválce, ba někdy i pěkně duněl. Automobil je velmi svižný a akcelerace je přímo výborná. Okamžitě řadím dvojku a šešlápnu plyn na podlahu, přes prvopočáteční rozvážnost automobil ochotně jde za plynem a nechá se vytočit hluboko za 5 tisíc otáček.

Dále řadím trojku a čtyřku, čtyřka je velmi dobrým společníkem při poměru výkon vs. otáčky, automobil při této rychlosti dostatečně zrychluje a přitom spotřeba se drží v přijatelných mezích, pětka je dle mého názoru na jízdu po rovince či do mírného kopce, pak je nutné přeřadit. Pokud Fabii dostatečně rozjedeme, umí si rychlost relativně dobře udržet. Blížím se ke křižovatce a začínám brzdit, co to? Brzdy snad nebrzdí, kdepak. Na brzdový pedál je nutno šlápnout odvážněji, já, rozmazlen s ostrých brzd, jsem byl zklamán, ale při razantnějším šešlápnutí Fabie zabrzdí perfektně a bezpečně, jen je řeba více síly, v čemž nevidím problém, každé auto je prostě individuální.

Řízení ve vyších rychlostech, je dle mě velmi citlivé, při škubání s volantem se auto velmi snadno rozháže. Osobně bych uvítal menší působnost posilovače při větších rychlostech. Ovládací prvky klimatizace, či rádia jsou intuitivní a snadno dostupné, velký displej rádia je velmi přehledný a čitelný. Při předjíždění cyklisty mě potešila funkce, kdy při jemném drbnutí do páčky směrovky se blinkr rozbliká třikrát, je to fantastická věc, kterou má ovšem i plno novějších automobilů, kupříkladu značky Ford...


KOMFORT

Jízda je velmi pohodlná, Fabia Sport je laděná tvrději a já v tom nevidím nevýhodu, sedačky mají skvělé boční vedení, které řidiče doslova obejme. Auto drží jako přibité a ovladatelnost je výborná. Sedačky jsou příjemně tvrdé, ovšem oproti zmiňovanému Fordu Fusionovi chybí bederní vypolstrování, které je velmi příjemné pro lidi s problémy se zády. Zde má Fabia mínus. Komfort při jízdě, kupříkladu k moři, nemůžu ohodnotit...ale slyšel jsem, že zde problémy nejsou, čert ví...


PROVEDENÍ A KVALITA

Já osobně vidím vozidlo jako velmi kvalitní, všechny plasty k sobě perfektně lícovaly a někdy až s geometrickou přesností. Plasty jsou sice tvrdší, ale myslím si, že i odolnější, kde automobily věšinou japonských výrobců pokulhávají. Provedení přístrojové desky je jakoby dvojí, z pohledu řidiče začíná klasická "pupínková" stavba, která je více méně matná.

Za ním, více u skla, je plast již hladší a lesklejší, na pohled vypadá ovšem nekvalitně a lacině. Jedna věc je docela nepříjemná i mě, jelikož měřím pouhých 169 cm, byl nucen si sedadlo přitáhnout co nejblíže k volantu, ovšem pravé koleno trpělo v důsledku vystouplé středové konzoly, kde je rádio. Toto hodnotím jako negativní, najdou však lidé, kterým to nevadí, ikdyž já osobně měřit přes 180 cm,tak si postěžuji a to rozhodně daleko více. Co se týká materiálu polstrování a látky na sedadlech, nemám výtek, vše se zdá být ušito kvalitně a funkčně.


CENA

Zde vidím největší problém, Fabia je velmi předražené auto, ovšem myslím si, že umí co nabídnout. Při mém dnešním pobytu v autosalonu, jsem ovšem dostal nabídku, která mě příjde výborná. Nevím jak to chodí ve větších městech, ale u nás v menším městě je prodejce rád, za každý prodaný kus, proto se vyplatí smlouvat. Já osobně bych dostal za cenu 290.000,- Fabii se Sport paketem, klímou,parkovacími senzory, elektrickým ovládáním předních oken, dálkovým ovládáním, zárukou 2 roky, nebo 5 let na prorezivění karoserie a velmi levné garanční prohlídky, při využití leasingu, by se dala cena usmlouvat asi o dvacet tisíc níže, přímého konkurenta hledat nebudu, aut do 300.000,- je mnoho a každé auto je individuální, za svojí pořizovací cenu nabízí pokaždé něco jiné, je tedy na vás co si zvolíte..


RESUME

Dnešní jízdou jsem byl překvapen, tříválec se ve spojení s nízkou hmotností jeví jako živý a hlavně úsporný agregát. Je jasné, že tento typ není vhodný pro řidiče závodníky, machýrky před holkama, podnikately s týdenném průběhem tisíc a více kilometrů, či pro zásahová vozidla různých bezpečnostních firem, které HáTéPéčka rádi týrají. Fabia se na dálnici cítí poměrně dobře, pokud ovšem chcete předjíždět automobil,který jede stovkou, nečekejte svižné a bezpečné předjetí.

Motor je VELMI vhodný do města, kde jeho schopnost rozjíždění se i při velmi malých otáčkách odceníte. Já osobně jsem připraven si do 3 let tento automobil zakoupit, v předpokladu, že se nevyskytne lepší konkurent. Vozy, ve kterých nemám důvěru po předchozích zkušenostech jsou převážně Peugeot, Renault, Fiat, Kia. Vozy, kterým věřím jsou Ford,Škoda,Toyota,VW.
Je na každém z vás,co si koupíte, ale tvrzení, že Fabia je pouze pro důchodce, mě příjde pstavené na hlavu, o takovém člověkovi si myslím své, dříve jsem na Fabii také nadával, ale osobní zkušenost člověku naprosto změní názor. Myslím si, že tříválcový motor najde uplatnění v co nejlehčích autech...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Hrůza

Když to tak čtu, tak fakt je jedno jasný, samej de*il co si léčí své ego tím že pomlouvá Fabii HTP a při tom si vozí prdel v nějakým křápu ale hlavně že to je dvoulitr.Takových machrů jsem už viděl na stromech a v příkopech dost.Každej tenhle namyšlenej debil by se měl učit jezdit za hranicema jelikož tam si to nedovolí a jezdí podle předpisů.Cením si těch co jezdí třeba i HTP a hlavně dodržují rychlost a né koukaž jak je každý namachrovaný že má silné auto.Tak pro tyto jen toto- pojedu v klidu na dálnici stejne se tam víc nedá jet i 130 v tomhle hustým provozu je o hubu pak mě předjede kretém v rychlém autě a po pár km ho v klidu dojedu tak co?Jsou řidiči a řidiči.Jedni mají silné vozy a jezdí normálně a ti druzí si musí stále něco dokazovat že oni jsou na silnici páni.Takový magory bych střílel.

02.09.2011 | 21:40:40 | Bob  | 90.183.224.* Reagovat

zamyslete se lidi

Když pročítám komentáře na komentáře jiných lidí, tak mám pocit, že čtu mindráky debilů, kteří mají ve svých ubohých hlavách pouze zafixováno si vzájemně nadávat, ale nikdo nic konkrétního o autě nemůže napsat, protože mu to jeho velmi ubohé IQ nedovoluje. Pouze nadávat...

25.04.2011 | 20:13:32 |  Reagovat

10. září 2010 | 19:38 | ľuboš

Já nevim,ale nikdy jsem teploměr na olej v autě neměl,a žiju dodnes... :-)))
Prostě mě tam nechybý,nepostrádám ho... :-)

10.09.2010 | 19:43:51 |  Reagovat

dodatok skoro po roku: V BMW X5 človek iba tuší, ako sa asi zohrieva motor.

Teraz to isté na Mercedese Sprinter, 2007, 2 budíky, otáčkomer a rýchlomer. Inak NIČ.

Už sa nečudujem, že Nemci prehrali vojnu, lebo všetko robia ako tanky, predimenzované, ťažké, neobratné a drahé...pričom nedokonalosť a neúplnosť prístrojovky market. vykladá ako cnosť...., ale druhým menom sa to volá aj nespoľahlivosť a vodičská/zámerná?/ nevedomosť.

Zlaté roky 80-te, keď teplota oleja, tlaku, dobíjania bola BEŽNOU súčasťou auta...

01.09.2011 | 22:44:45 | ľuboš  | 213.151.218.* Reagovat

10.9.:18:38. Ján: článok som ešte nečítal, ale raz v autoojetinách bol rozbor tohto "zázraku�

A aspoň niektorí pochopia, PRECO automobilky nedávajú najvovšie ani len teplomer VODY:))

Veru, úspora za 5 eur, ale auto bez teploty OLEJA... ani ZADARMO..:((, teda, zadarmo áno, ale keď sio ho mám kúpiť za svoje... nikdy.

P.S. Najzaujímavejšie je, že keď som prejavil seriózny záujem/ renomovaná nem. značka/ o dodatočnú montáž teplomera oleja a tlaku, tak mi to boli ochotní urobiť zadarmo..:))

10.09.2010 | 19:38:43 | ľuboš Reagovat

Ján

dík za zajímavý článek, který potvrzuje můj názor, že není špatné mít 3 válce, ale je špatné mít HTP. Majitelé Daihatsu, Toyot a podobných tříválců by za ně dali ruku do ohně.

10.09.2010 | 19:10:36 |  Reagovat

tomík a padouch jsou pěkní blbové ,co ?

10.09.2010 | 18:40:07 |  Reagovat

TEPLOTA OLEJE 150 st. !!!!!!

ANO,VÝSTIŽNÝ ČLÁNEK

10.09.2010 | 18:38:06 | Ján Reagovat

Souhlasíhttp://forum.tkoz.cz/viewtopic.php?f=21&t=315&sid=911772c774cc446f55a9263fc1bf3666m a tento článek to potvrzuje :

10.09.2010 | 18:35:38 | Honza Reagovat

1,2 HTP je velmi špatné auto ,vlastně omyl fabriky - nějaký chytrák vymyslel,že když se ubere jeden válec ,klesne o třetinu spotřeba ..... haha . A tomík ? ten by měl mlčet minimálně než dostuduje tu informatiku - názor pochopitelně mít může , ale radit někomu ????? to snad ne - chudák líba ....

10.09.2010 | 18:31:32 | h Reagovat

to Oldřich Padouch

Ty jsi s prominutim debil.A to korunovanej.Radek ma pravdu, jsi mentalne zaostalej.My jezdime jak prasata.A proto jsme mene cenni, nebo horsi lidi nez Vy, pochcalci.Dneska jsem videl jednoho tobe podobniho imbecila, ridice Nissanu Qashqai, ktery jsi to dnes, mezi Slavkovem a Herticema valil zavratnich 60 kmh.Proste nepochopitelne zdrzovani.Takove loudy je treba predjet co nejdriv, jinak bych stratil nervy...

24.10.2009 | 17:52:55 | jamieson Reagovat

Až si to dáš v hlavě dohromady, tak se ozvi.

24.10.2009 | 15:36:43 | Radek Reagovat

Radek

Radku, proč mě urážíš ? Já ti nic neudělal.Fábka je živá, a umím to s ní.A nemusím jezdit jako Schumacher.Ovšem Vy, rádoby závodníci jezdíte jak prasata.A proto je tolik nehod.

24.10.2009 | 15:19:47 | Oldřich Padouch Reagovat

Nejsi vrah, jsi blb.

24.10.2009 | 15:08:13 | Radek Reagovat

Radek

120 nejezdím, nejsem vrah a proto je mi fuk kolik trvá to zrychlení.

24.10.2009 | 15:01:13 | Oldřich Padouch Reagovat

1.2 HTP 51kw za 14.9s. 44kw za 16.5s. Zdroj je stránka výrobce. Nejdůležitější průžné zrychlení z 80km/h na 120km/h je za kolik? Půl dne?

24.10.2009 | 14:05:12 | Radek Reagovat

Oldřich Padouch

Oldřichu, ta padouchu, neser! Trabanty mám 20 let a to ti říkám, že tě s trabantem DÁM ! Natrhnu ti gatě na okresce i ve městě! Ani policajti (vlastně VB) s Ladou 1600 mě nedohonili! Akorát tak na dálnici mi ujedeš, ale tam zase tobě ujede i Aygo.

24.10.2009 | 13:52:43 | Trabanťák divoký Reagovat

Radku, ty lhář !

Zrychlení je 12 sekund, nikoli 17.Koukni : http://www.youtube.com/watch?v=tRmDeI1ufmw

24.10.2009 | 13:42:53 | Oldřich Padouch Reagovat

Olda si tu z nás evidentně dělá srandu. Ale bylo to věrohodné... .:-)) Gratuluji.

24.10.2009 | 13:37:44 | Radek Reagovat

Radek

Jakej odpad ? Je to skoro nový auto, tudíž je v něm nacpaná veškerá elektronika od výmyslu světa.Od rádia, přes centrál, až po úspornou a svižnou pohonnou jednotku.17 sekund na 100 kmh je přijatelné číslo.A Trabant mě nedá, to si piš!

24.10.2009 | 13:28:14 | Oldřich Padouch Reagovat

Zrychlení z 0 - 100km/h za nějakých 17s, o pružném zrychlení si ani netroufám psát. To i Trabant je rychlejší.

23.10.2009 | 19:44:40 | Radek Reagovat

Svižně? Vždyť HTP je jedna z největších technických tragédií všech dob, proboha. Pokud jsi přešel ze Š105, tak jsi na větvi, ale pro normálního člověka je to odpad.

23.10.2009 | 19:40:49 | Radek Reagovat

Nevhodný komentář

 

01.09.2011 | 21:01:17 | High Turbo Power  | 93.153.21.*

Nevhodný komentář

 

01.09.2011 | 21:08:31 | High Turbo Power  | 93.153.21.*

Radek

Jak nezrychlí ? On zrychluje a řekl bych, že celkem svižně.Ovšem pro toho co jezdi na Ferrari to nestačí, ne ?

23.10.2009 | 18:59:15 | Oldřich Padouch Reagovat

To Olda

Pokud tě 90% nepustí, tak je nedáš, protože to skoroauto na to nemá. Jezdím dost a každý den vidím mraky Fabiatiků, co se nalepí na prdel, pořád vykukují, aby předjeli a nakonec když se začnou předjíždět pomalejší vozy, tak ty jejich křápy prostě nezrychlí... . A o tom to je. To je aktivní bezpečnost.

23.10.2009 | 17:30:05 | Radek Reagovat

Já jsem s Fábkou spokojen a na dálnici jsem schopen dát cca 30-35 % toho, co tady jezdí.Ovšem jezdím raději pomalu, protože nikdy nevíš, kde jsou policajti.

23.10.2009 | 16:29:03 | Oldřich Padouch Reagovat

Ke "zlatý Fábce" se vyjadrovat nebudu, jelikoz uz jen nadpis dokazuje, ze pan nema hlavu v cajku.Ale zaujal me nazor Oldu Padoucha.Jak to HTP jede, jak to s ni umi, ze jezdi jak louda (nebo-li balik, jak napsal Radek) a hlavne, jak na dalnici "fouka" Imprezy jednu za druhou.Holt, typek v Subaru asi jen hledal cerpaci stanicu.Vis, Oldo, pri 250 kmh to Subaru bude zrat i travu kolem silnice, tak chlapek musi sem-tam natankovat.Ale to jiste poznas, jelikoz HTP neni zadnej "setrilek" :-)

22.10.2009 | 13:36:53 | jamieson Reagovat

Zlatá fabia pro jamejame

Klídek Džemo, třeba budeš mít na tu fábii jednou taky. Teď začínají ty nejstarší na 80-ti, tak počkej ještě pět let, a měla by být dostupná i pro tebe. To by ti mohlo vyjít akorát na osumnáctiny k řidičáku, jestli ti ho ale dají, zdáš se mi chlapče nějaký labilní a psychicky narušený. No, snad to dopadně pro tebe dobře, a ty se konečně svezeš v tom léty zatracovaném tříhrnku. Pozor hochu, tříhrnky koušou, ať se v tom ještě někde nezabiješ.

22.10.2009 | 09:40:37 |  Reagovat

Největší kreténi jsou právě ti, co mimo obec jedou 70-80, v obci 40. Ty vole, zmlátit je, nakopat do prdele, hodit ze skály! Vyjma starých sedmdesátiletých pánů, i oni mají právo jezdit a vyšší rychlost už holt nezvládají. Ale zdravej chlap a 70 - rozkopat mu prdel!

21.10.2009 | 19:44:17 |  Reagovat

Oldřichu

tu imprezzu řídil maník, kterej měl v klíně hlavu dlouhonohý kozatý blondýny, a měl určitě jiný starosti, než se honit s fabií. No, honit - dát dvojku a sešlápnout plyn.

21.10.2009 | 19:41:40 |  Reagovat

Oldřich Padouch

..by si mal na svoju Fabiu za nalepku SPORT prilepit IMPEREZA KILLER :))))))))))))))

21.10.2009 | 19:24:08 | kmirko Reagovat

Fabia SPORT SUPERSPORT

Mna by velmi prevelmi zaujmalo co znamena v nazve to slovo SPORT. Sport vo vysokej trojhrncekovej nakupnej taske? To je neuveritelne co dokaze vymysliet automobilka na prilepenie klientov. Ako sa potom maju nazyvat auta, co su ozaj sportovo ladene..? Pripada mi to tak trosku ako dedinsky nalepkovy tuning. Ked si chlapci naplacaju na svoje 120tky spojleri,omalovanky,samolepky.... aby pripominali rely specialy, pricom im pod kapotou ledva ziju utahane bloky, ktore vrcia, zeru a robia vsetko mozne len nejdu.. No proste nalepka tuning uz sa asi nemusi praktizovat v domacich podmienkach, da sa kupit rovno z fabriky, slava.. a marketingovi sefovia si mydlia ruky kolko blcov sa im namota na ich lacny tah .... No a verim tomu, ze na druhej strane zakaznici su zase pysni, aky brutalny sportak si to kupili....a potom s nim prehanaju na dialniciac Imprerezy...a podobre chrastitka :))))) Zdravim Vas..HTP PRETEKARI

21.10.2009 | 19:15:16 | kmirko Reagovat

Do 70 - 80km/h jako správný balík, nikoli řidič.

21.10.2009 | 19:02:59 | Radek Reagovat

Radek

Radku, myslím to vážně.Na autobus nechodím už dlouho, mám Fabii.Je fakt, že normálně nejezdím na dálnicích, ale zkusil jsem jednou Fabku provětrat, a jela dobře.Většinou jezdím jen okresky, státovky, vesnice a podobně.Čili do 70-80 km/h, jako správnej řidič.

21.10.2009 | 18:43:19 | Oldřich Padouch Reagovat

...a pak zazvonil budík a běžels na autobus, co Oldo?:-))

21.10.2009 | 18:21:52 | Radek Reagovat

Ono HTP jede slušně, ale musí se to umět.Jako náhle zlyhá řidič, je to na nic.Osobně jsem s HTP tromfnul na dálnici i Subaru Impreza, takže vím co mluvím.

21.10.2009 | 18:12:22 | Oldřich Padouch Reagovat

Radek

No to je snad jasný, že ne v SUV, nebo limuzíně. Vždyť co jiného je fabia než také jen malý (a těžký) žebrák.

21.10.2009 | 17:15:28 | Drsoň Reagovat

Drsoň

Můžou, souhlasím, ale ne v normálním autě. Maximálně v nějakým malým a hlavně lehkým žebráku.

21.10.2009 | 17:05:19 | Radek Reagovat

Radek

Naprosto s tebou ve všem souhlasím. Až na tu sprchu, tu si dej sám. Nejsou tříválce jen HTP, představ si, že jsou i tříválce, které jedou "normálně". Jenže bohužel HTP zkazily názor lidí na tu možnost, že by i motor se třemi válci mohl normálně jet (tzn. udržovat bez týrání svižnou rychlost, po přidání plynu zrychlovat, a svižně předjíždět).

21.10.2009 | 17:00:24 | Drsoň Reagovat

Drsoň

Ty budeš ale závodník tříválcem.:-)) Takový tragédy, co na dálnici týrají HTP vidím dnes a denně, hlavně, když je někdo zabrzdí, to jejich opětovné zrychlení....., to mám čas na kávu a cigáro, eventuelně si odskočit na McDrive něco zakousnout. Takže si dej sprchu Schumachere.

21.10.2009 | 16:48:45 | Radek Reagovat

"Puboš" budes nejspis ty sam.1,4 16V se daji ? To jsem se zasmal :-).S 2,0 je Fabka bezkonkurencni ?? A v cem jako ? V uchlipanosti ?? Osobne bych Fabku s 85 kw nepovazoval za brko, ale za slabsi prumer !!! Tak si to uz zapis za usi, protoze placas az to boli ! Nebo ti 115 PS a 170Nm pri hmotnosti 1110 kg prijde jako neco extra ?? Me urcite ne...

21.10.2009 | 15:07:39 | jamieson Reagovat

Autorovi recenze

"Fabia se na dálnici cítí poměrně dobře, pokud ovšem chcete předjíždět automobil,který jede stovkou, nečekejte svižné a bezpečné předjetí." tyvado, to snad píšeš o Trabantu, ne? Nebo se to týká Fabie? No to je teda na dálnici jako ryba ve vodě. To jsem se zasmál! Pokud jedu po dálnici, tak auto které jede 100 km mi připadá, že stojí. Ani nevím, jak jsem ho předjel :-)) a jsem daleko před ním. A to mám taky tříválec.

21.10.2009 | 14:01:12 | Drsoň Reagovat

Anonym

Hmm. To ale nemění nic na tom, že je to auto krpaté. Vzadu je úzké, a nízké. Mám fabii I a včera jsem byl na služebce s fabií II. Na jedničkovou prostorově nemá. A zy to, co bych nacpal do té malé fábie včetně toho co jsi tu jmenoval, se raději poohlédnu po lepším.

21.10.2009 | 13:37:30 |  Reagovat

Zlatá fabia

Podle způsobu vyjadřování a odborných znalostí ovládli komentáře na tomto serveru puboši. No nic, že seděj celej den u komplu víme, akorát, že se tady nic nedozvíme. Džeme, tata má Fiat Ritmo nebo už Mareu?
K Fabii: Fabia může být skvělé autíčko, ale chce to pár věciček. Tak předně kombík, ten má mnohem lepší jízdní vlastnosti, pěkně sedí a vypadá, neskáče, houpe se. Potom motor: 1,4 16V jsou na hranici, ale dají se, doporučuju 2,0 z 1. generace, s ním je Fabia bezkonkurenční, nebo 1,6 z druhé. Výbava musí být Elegance, doporučuju přikoupit tempomat, ten je skvělej na dálky a vyhřívaná sedadla, ty se hodí do mrazu.
No a máte autíčko, že vás ty kolem už nebudou zajímat, a který vám budou závidět všichni puboši na tomto serveru. Pokud se vám zdá nové drahé, kupte je 3-leté za polovic. Čus

21.10.2009 | 13:02:48 |  Reagovat

Co kdyz jsi koupil jen hodne ojetou plecku ?? Nebo se delnici v BMW spatne vychrapali ? Uvedom si, ze auta jako BMW E36 jsou jeste stary dobry Bramboraky a vlastne se podileli na budovani image, jaky ted BMW ma.Cili srovnavat to s nejakou vyblitou Fabkou nema smysl.Nemluve o tom, ze E36 je oproti Fabce o 15-20 let starsi.To by melo byt znat, ovsem u Škodovky to vetsinou jaksi neplati...Cili kdyby jsi mel fungl novou E36 a fungl novou Fabku (teoreticky), tak vsadim boty, ze BMW bude kvalitneji udelane, s lepsimi jizdnimi vlastnostmi a buh vi cim jeste.Srovnavat parodii jako je Fabie s legendou jako BMW E36, je podle me mimo...

20.10.2009 | 15:04:39 | jamieson Reagovat

Zlatá fabia

Hele lidi, tyto komentáře jasně dokazujou, že sem nemá cenu psát recenze na fábie, protože vám je stejně zkritizujou nějací ušlápnutí chudáčci. Prej: "Já mám BMW". A co jako? Mám se posadit na ... ? To je jako nějakej zázrak? Úplně normální německý auto. Měl jsem je kdysi taky, 320 E36, a zázraky se nekonaly (jenom v peněžence byl trošku průvan).
Hele, buďte rádi, že máte svoji fábii, a že vám slouží, jsou to dobrý auta (akorát doporučuju min. 1,4 ccm benzín).

20.10.2009 | 14:45:28 |  Reagovat

to Radek

No ja jsem taky mel tu "cest" svezt se Fabii HTP, jelikoz ten sunt vlastni muj znamy.Ale i muj predchozi Golf z roku 85 s motorem 1,6D byl lepsi.Jel zhruba stejne, ale sezral polovinu z toho co Fabie.Pritom byl i o trochu prostornejsi.A to je ten problem.

28.06.2009 | 16:42:03 | jamieson Reagovat

1,2 HTP Sport

Dobrej fór od škodovky.
A co je to vlastně to HTP, to znamená hovno to pojede?

28.06.2009 | 16:10:47 | Vašek Reagovat

to jamieson

HTP je paskvil, ale v rámci města a nákupní tašky je to celkem dostačující motor..měl jse totiž možnost Fábii HTP projet a je fakt, že to musí člověk vyzkoušet, není to tak špatné auto..

28.06.2009 | 16:03:14 | Radek Reagovat

Blázni

Nazvat toto přibližovadlo "SPORT" je skvělý tah na tahání peněz z oslů.Každý kdo jel někdy v alespoň trochu sportovním autě jen nechápavě kroutí hlavou nebo se směje jak se lidi nechají zblbnout.

20.06.2009 | 21:14:59 | MIREK Reagovat

A timto prosim cloveka, ktory si pise prezdivku Radek a pritom to neni ten Radek se kterym pisu, aby s tim prestal.Pripadne tu ten expert muze nechat adresu aby jsem vedel, kde mu muzu prijit rozbit hubu.Dekuji.

20.06.2009 | 19:03:53 | jamieson Reagovat

to Radek

Tady se neda diskutovat.Napsal jsi, ze HTP neni spatnej motor, ovsem v druhe vete, ze je to paskvil.Kazdopadne mam na Fabii (a zejmena HTP), svuj nazor, bez ohledu na ten tvuj.Pokud si myslis, ze HTP neni spatnej motor, tak uz nevim.Podle mne je to jeden obrovskej OMYL (a zejmena v tehdejsi dobe).Ale pokud zastavas nazor, ze je to sunt, nezbyva nez-li souhlasit, Radku.

20.06.2009 | 18:54:56 | jamieson Reagovat

Ani do města, ani na dálnici. Paskvil a basta. A víte, co mi připomíná tahle fabka při pohledu zepředu? Mokrou kočku! Aspoň ta naše, když vyleze z vany, tváří se stejně blbě.

20.06.2009 | 17:58:41 |  Reagovat

Pánové to berou moc vážně a nechápou srandu

20.06.2009 | 17:04:03 | Tomík Reagovat

Víš, ono to chce poznat auto i z jiných stran a HTP není špatný motor. Pakvil to je, ale ve městě stačí..jinak Radek jsem jen já, ten druhý se tu o něco zřejmě snaží..

20.06.2009 | 16:57:14 | Radek Reagovat

to Anonym

Kde jsem spomnul Pašíka ty imbecile ???

23.05.2009 | 10:25:46 | jamieson Reagovat

jami

zavři hubu ty s tím pašíkem

22.05.2009 | 21:27:00 |  Reagovat

to Radek

Chapu, majitel se snazi, presvedcit me, ze tenhle prehistorickej zmatek (HTP), je super.Mas pravdu, je to paskvil, ko tvrdi ze ne, nevezl se v normalnim voze :-).Toť muj nazor :-).

22.05.2009 | 21:12:44 | jamieson Reagovat

To Jamieson

Takového paskvilu bych se NIKDY nezastal.:-)))

22.05.2009 | 20:53:26 | Radek Reagovat

to Radek

Opravdu ? A co te presvedcilo ? Nemohu uverit, Radek se zastava HTP (nic ve zlem :-).Vysvetli mi to, anebo si jen nekdo dela prdel ?

22.05.2009 | 20:32:12 | jamieson Reagovat

No jo, zastánce toho pojízdného odpadu se o něco snaží...:-))

22.05.2009 | 19:45:08 | Radek Reagovat

to jamieson

Díky, ale už jsem změnil názor. Fabia je dle mě velmi povedené auto. 1,2 je opravdu skvělý motor. A teď to myslím zcela vážně !

22.05.2009 | 19:42:42 | Radek Reagovat

Recenze je sama o sobe v poho.Ale vsichni Tomikove,anonymove a jine zveriny ! Ve vetsine pripadu nemate pravdu, ale presto se budete hadat.Me se treba libi nazory Radka,Petrika a treba i Luboše.Ale ty vasi kecy ! Kdyz nevim tak se nehadam, to Vas neucili?

12.04.2009 | 18:08:06 | jamieson Reagovat

Tomík ruleeeezzzz :-)))
Recenze fajn, jen ty kecy tady pode mnou

06.04.2009 | 21:01:40 | Potěškoště Reagovat

fabia 1,2 HTP SPORT

27.02.2009 | 13:24:57 |  Reagovat

Ten motor není dobrý na dálnici, ani do města. Je dobrý tak do sekačky na trávu .

27.02.2009 | 13:03:41 |  Reagovat

1,2 HTP

je dobry a dostacujuci motor do Fabie. V kazdom pripade ma v meste a mimo mesta dobru spotrebu. Nie je vsak idealny na dialnicu, kde nad 100 km ma vyse 3000 ot/min.

29.01.2009 | 19:27:10 | Oliver Reagovat

Taky jsem v tom jel a je to hrůza, fakt je lepší se poohlídnout po něčem lepšim než je htp, kdo má ježdění autem opravdu rád a vychutnává si to, tak je pro něj motor ze kterého teče pot a vydává zvuky jako tenistka při úderu špatná volba. Lepší za ty prach koupit lehkou ojetinu střední třídy, ty jsou konstruovaný na statisícové porce kilometrů, takže máte ve své podstatě nové auto o třídu víš za stejnou cenu. Někdo sice namítne že u ty htp má alespoň záruku, ta je ovšem na nic, na většinu věcí se stejně záruka nevstahuje a servis s tebou vybruslí. Navíc aby o ni člověk nepřišel musí si to stejně nechat opravit u nich a ještě přijet na garančku a nechat si skontrolovat za poplatek karoserii aby mu uznali záruku Není levné v dnešní době vyčůraných servisů kupovat nová auta. Pokud někdo trochu racionálně přemíšli koupí si zahraniční ojetinu a ne nejkradenější českou fóbii bez motoru a výbavy za statisíce.

22.01.2009 | 19:16:09 |  Reagovat

VYSTIZNY SLOGAN

FABIA HTP - AUTO CHUDOBNYCH A ESTE K TOMU AJ SPROSTYCH...

20.09.2008 | 22:32:19 | SKODA penazi Reagovat

david

Lepší než ojetý střep s podivnou minulostí to samozřejmě je..Nejlepší je sehnat kvalitní ojetinu s jasnou minulostí.

09.09.2008 | 17:53:08 | jiřík Reagovat

Pěkná recenze, každý dojem se u koupi nového vozu počítá..výbava Sport je hezká, ale taky draze zaplacená. Škoda to svojí cenovou politikou stále kazí..pokud se nezamyslí, tak tvrdě dopadne..

09.09.2008 | 17:36:59 | Svatoslav Reagovat

Mám 1,2 Fábii a jsem nad míru spokojen, rodinu nemám, oddávám se pouze práci a pro mě samotného, občas pár přátel mi to bohatě stačí..lepší než nějaký ojetý střep s podivnou minulostí..

13.07.2008 | 14:00:57 | David Reagovat

Pro všechny...Fobie jménem Fábie

Tisícům Čechů uhrane cokoliv s okřídleným šípem ve znaku a tak budou bezhlavě nakupovat bez ohledu na možná atraktivnější nabídky osvědčených asijských výrobců. Tito zákazníci vyměnili Škodu 120 za Favorita, toho za Felícii a jejich posledním autem byla dosud první generace Fabie. Jejich uvažování se příliš nezmění, a když se jim pokusíte vysvětlit, že ani nová Fabia opravdu není rodinným autem, pošlou vás do háje a dál se budou s motorem HTP mačkat v pěti lidech ve stovce na dálnici.... :) Těm ale nepomůžeme. Ti ostatní snad alespoň budou přemýšlet.....

08.07.2008 | 21:25:25 | Roman Reagovat

to Tomík

Tak jsem si to celé pročetl a musím říci, že se mi recenze líbila, sice mohl Tomík najet více kilometrů,ale myslím si,že pocit z auta máme hned jak si do auta sedneme a myslím si,že nejlepší recenze a názory jsou právě ty po letmém seznámení s autem,protože člověk není zaujatý a vše vidí trošku jinak,než člověk,který s Fabií jezdí třeba rok..pitvat zde motor HTP nemá smysl, protože Tomík už vše sdělil - Ideální vůz do města..;-)

08.07.2008 | 13:26:47 | Luděk Reagovat

Pro Romana

Máte pravděpodobně na mysli různé typy operativních leasingů (např. od spol. Arval), nemýlím se? Tyto produkty jsou opravdu velmi výhodné pro firmy, které obměńují pravidelně (obvykle každé 3 roky) vozový park. Při zakoupení vozu na BĚŽNÝ LEASING je výhodnost akce leasingu na auto (typicky akce: nákup na leasing o 30.000-50.000 levnější) nulová, vždy zaplatíte slevu + běžný úrok. Stačí si vzít kalkulačku a spočítat si to.

08.07.2008 | 10:41:46 | Honza Reagovat

Nový rekord

v písaní recenzie. A to som si myslel, že nie je možné spoznať auto skôr než po minimálne stotisíc km... Ale: nesúhlasím, že Fabia má dosť miesta, pri výške 185 a cca 1OO kg živej váhy sa nezmestím ani do Oktávie 2, Passatu- najnovšieho, A 4,o Golfe 5 ani nehovoriac...mám rád svoje nohy aj kolená. A písať, že elektrický posilovač /napísali ste elekronický/, je super, tak z toho vidno, že máte minimum skúseností za volantom. Ak ste drvili 306, klasický hydraulický posilovač, el. by ste prekliali. Žiadny cit, žiadna odozva, iba človek riadi ako cvičená opica. Takže rada: Skúšajte, jazdite aj iné autá, silnejšie, slabšie, ale NEDAJTE SA ZNEUŽIVAŤ NA HLUPU A PRIMITÍVNU REKLAM!!!!

08.07.2008 | 10:33:58 | ľuboš Reagovat

to fin.poradce Honza

Nemáte pravdu, pro firmu pokaždé řeším podmínky úvěrů příp. leasingu naší firmy a ta sleva se pokaždé nepromítne v celé výši jako navýšení při součtu a podledu na celkovou cenu nájmu vozu. Samozřejmě je,ale rozhodující u jaké společnosti si produkt vyberete, zda mají nějakou akci a samozřejmě záleží na počtu splátek a zůstatkové (odkupní) částce. Tak tady neplácejte VŽDY nesmysly... Jinak Radek je prostě svůj, má svůj pohled na svět aut (hlavně škodovek),tak mu ho nechte. Neshodnem se ve všem,ale stojím stejně jako on za tím,že HTP je motor na ježdění po městě a po dvorku. Jinak je prodělečný ve všem ostatním...hezký den

08.07.2008 | 10:27:31 | Roman Reagovat

A ještě pro autora

S tím co si říká Radek se nebav, je to známý flamer těchto stránek

08.07.2008 | 09:27:34 | Honza Reagovat

Pro Radka

Fungl nové skladem za 205.000kč při využití leasingu, jinak 255.000kč.... to jsou zase blitky, tohle Vám nabídne každý autosalon, samozřejmě že rozdíl v ceně VŽDY zaplatíte, leasingovky ani autosalony nejsou dobročinné organizace, Radku, Radku

08.07.2008 | 09:05:19 | Honza Reagovat

Pěkné

Velmi pěkná recenze, jedna z nejlepších co jsem tu četl. Proč ne recenze po málo najetých kilometrech, vždyť odborné recenze/testy jsou to samé a často je z textu cítit, že redaktor dostal zobání.....

08.07.2008 | 08:34:19 | Honza Reagovat

aaaaach

.........Za ním, více u skla, je plast již hladší a lesklejší.........
Nemáš náhodou obsedantně kompulzivní poruchu? Chodíš často onanovat k výkladní skříni prodejny Škoda-Auto? Ty ani nevíš, z čeho to máš (12. února 2008 | 20:20 | Tomík - moje nynější auto je Š105)

07.07.2008 | 23:10:42 | franta Reagovat

Fabia je šmejd BlackScorpion je buzna

26.06.2008 | 15:00:03 |  Reagovat

Tomíku a co výfuk???

Tomíku ještě výfuk jsi nám nepopsal,měl bys to napravit.Pěkně zajdi do salonu nasliń si dva prstíky,klekni si však víš :-) No a pak nám to tady pěkně popíšeš jo ,jak jsi tam vklouzl a tak,jestli to nebylo těsný a všechny tvé pocity.

18.06.2008 | 01:37:24 | Blackscorpion Reagovat

hehe

vy ste blazni , ide o to ako sa na to auto pozerate, ak to clovek spravne pochopi ako nakupnu tasku alebo sikovne male auto do mesta, tak je fabka v uplnom poriadku, presne radenie, nadstandardny podvozok, silne servo.. pokial to chce clovek ako auto v rodine alebo ako jedine auto, je to samozrejme bieda, a clovek nie je vodic ale obycajny flegmaticky sadista, ktoremu netreba dat ani kolobezku

28.05.2008 | 20:17:47 |  Reagovat

to: Anonym

kdyz už tady meleš kraviny, chci se zeptat, tu Fabii jsi dostal jako bonus k BMV, nebo k Mitshubishi ? Nebo, jsi to pořídil za tres pro syna za špatné znamky ve škole? Nebo snad daváš pryč šunky BMV a Mišáka a budeš jezdit v luxusní Škodě 1.2HTP Drei cilinder?

28.05.2008 | 18:36:03 | xXx Reagovat

Pro Anonyma

Tak ty seš teda absolutní hřebec

27.05.2008 | 22:01:08 | Čeněk Reagovat

všem debilům

Musím se smát lidem, kteří fábii haní a plivou na ní špínu. Já osobně jsem si fábii koupil. A musím napsat super auto! Nejradši mám ty co si koupí ojetýho mergla nebo BMW a pak se masírujou v 325 a myslí že mají bůh ví co! Pánové můj vozový park svého času čítal tři auta BMW M3, Mitsubishi L200 a teď k tomu přibyla nová fábka HTP! Takže všem radilům, sedněte si do svých okysaných golfů III generace, přeleštěte si GTI a machrujte si! :-)

27.05.2008 | 21:10:06 |  Reagovat

drei cilidr

heh, jak nekdo napíše pravdu jako

24.05.2008 | 09:36:17 | xXx Reagovat

to Anonym a Tomesh

Se nehádejte jak malí fakani :-)))
Jinak kokso,kámoš má delší dobu Suzuki Ignis a naprostá spokojenost,hlavně super přístup servisu k případným reklamacím...

13.05.2008 | 14:13:15 | Tomík Reagovat

Sx 4

Reagujem na sx4, ci som si nepomylil recenziu. Moja odpoved je ze ani nie.
Ja sa totiž rozhodujem medzi: fabia II combi a suzuki sx4. Preto sa pytam ludi ktory skodu maju a poculi nieco o suzuki - servis, karoseria...
Dakujem.

12.05.2008 | 19:41:18 | kokso 170 Reagovat

to Tomesh

jsi piča..se pochlub svojí recenzí..mě se tato recenzia líbila,a to,že je to Sport jen co se týká sportovní výbavy je snad každému jasné,jen takovej hňup,jako ty,se toho chytá,jak stébla tonoucí..jsi fakt chudák..

12.05.2008 | 19:09:28 |  Reagovat

Tak to je mazec:)

Ahoj přátelé:) Musím říct, že jsem se opravdu dlouho takhle krásně nepobavil

09.05.2008 | 01:13:02 | Tomesh Reagovat

to Anonym

Nepomýlil si si náhodou recenzie? Pri Fabii sa pýtať na Suzuki?

03.05.2008 | 16:13:33 | Petrík Reagovat

Kokso170

Pýtam sa na vas nazor mily odbornici. Co hovorite na Suzuki sx4 - servis, kvalita, korozia, diely....
Dakujem

03.05.2008 | 14:03:50 |  Reagovat

re:Anonym

milej Anonyme, čeho je v bazarech nejví jsou zrovna ty Škodovky!! A neni to od roku 2003 ale DO! Ale hlavne nemužeš porovnavat Mondeo s Oktavkou, natož a Fabii! Ja jen reagoval na tu spotřebu 5l ktera je samozřejmě blbost!! Jo, pokud jezdí po dálnici na 5ku 80km/h z kopce a vítr v zádech! JINAK ZDE!

23.04.2008 | 22:05:21 | xXx Reagovat

xxx

Mondea su pekne auta, ale pocul som tiez o nich svoje. Od roku 2003 ta chybovost motorou. Vsak sa pozri ako im padli ceny a jeich plny bazar.

23.04.2008 | 20:08:05 |  Reagovat

Radek

Uprimne? Na dialnici pri 120Km za hod 6,8litra

23.04.2008 | 20:06:23 | k-taxi Reagovat

xXx

No a to se máme tady po... nebo co.

23.04.2008 | 20:05:33 | jarek Reagovat

re: k-taxi

ja mam to Mondeo 2005. Švagr tu utahanou 1,2 měl a ani nedoplatil leasing a už ji dal pryč a šel radši do Swifta!

23.04.2008 | 19:31:48 | xXx Reagovat

No, musíš uznat, že při dálničním provozu, kdy motor při 130km/h točí přes 4.000ot, nebude žrát 7L, jak tu většina píše.

23.04.2008 | 19:28:30 | Radek Reagovat

xxx

1.6 Octavia ma velku spotrebu to je jasne. A co stale mudrujes, ze neveris spotrebe HTP, vyskusaj si to a uvidis. A zavidiet ti mondeo???? NIKDy, najviac nachylne motory.TDci a este aky mas rocnik?

23.04.2008 | 19:24:09 | k-taxi Reagovat

re: k-taxi

člověče, to ti tu Škodověnku závidim, hned bych to s Tebou vyměnil za moje Mondeo TDCi !! A 800km s takovim kotrmelcem musíš chodit domu servanej jak kůň! Měl jsem v práci 5. Oktavek 1.6 a každá žrala jak nezavřená! Ve 130km/h na dalnici to ukazovalo 10,5 tak ať mi někdo necpe že s timhle invalidou jezdí za 5l !!! Tam když sedbnou čtyři, tak tomu musí zakonitě šlapat na krk jak vsteklej !!

23.04.2008 | 19:07:58 | xXx Reagovat

závist

Nechápu, proč majitelé lowendů si myslí, že jim ten vůz někdo závidí, když kde jaká ojetina je dražší. To fakt nechápu.

23.04.2008 | 18:33:02 | Radek Reagovat

misso podobny

ZAVIST ZAVIST a nic viac. Naco by si niekdo kupoval C4, sú stym len same starosti sam aelktronika aked sa to zacne kazit tak koniec. Uplne staci jednoduche auto od Skodovky. A predstavte si ze ja stym autom robim denne niekedy aj 800km nie je to ziadna sracka.

23.04.2008 | 18:12:44 | k-taxi Reagovat

Ze sport s 1,2 HTP = HADAM TO POTAHNE !!! Velmi dobry vtip! A naco ti je bocne vedenie sedaciek, ked to zrychli na 100km/h za 15s ? S tymto rezat zakruty? sak to ma bubnove brzdy, hned by si bol na streche...a spotreba 5 l v meste...to vypravaj idiotovi...naco sa potom robia naftaky? Jedine na hovno podla teba

23.04.2008 | 11:15:30 | misso Reagovat

Je to prostě auto pro duchodce na hřbytov na dušičky! A pro žrádlo do obchodu a šup s tim zas do garáze! Jinak mladíku, slušná slohová práce! Jinač přestaň snít o Škódě a svez se taky v jiné značce, kde za ty prachy jinde dostaneš i jeden válec navíc! Třeba takova C4 za 270tis. protože když nechceš startovat klikou, tak musíš vyšpulit alespoň 282tis.! Ono za základ 256tis. okna na kličku a černé narazníky a navíc vzhled jak Korejec.

22.04.2008 | 20:56:57 | xXx Reagovat

http://www.autorecenze.cz/auto-recenze-seat-cordoba-1-2-htp-47-kw-7284.htm

21.04.2008 | 19:12:41 |  Reagovat

HTP

Mno, vicemene souhlasim s Radkem v tom, ze Grande Punto by byla lepsi volba, jen pozor na leasingove financovani, ty radoby vyhodny balicky se slevou se ti okamzite promitnou na splatkach a vysledek neni moc uspokojivy. Takze pokud leasing tak urcite klasicky Unicredit Extra Leasing bez slevy, a docela vyhodne se taky tvari uver od spolecnosti Credium.

Co se tyce Fabie:
po absolvovani nekolika technickych skoleni Skodovky mi HTP nesmi do baraku. Tolik kravin se kteryma se musi servis potykat snad nejsou u zadnyho jinyho motoru... rikate si jasne je to vec servisu, ale kdyz vam pak prijde faktura 70tis za novy blok motoru s klikou tak uz se divit budete. Navic jeste spousta dobrodruhu si doma meni olej, tak u HTP teda hodne stesti kdyz je rozvodovy retez napinan prave tlakem oleje...

Navic HTP je hlucny, ma nevyrovnany beh a jeho zvuk se podoba nastvanymu vysavaci. Dynamika je velice podprumerna, ale vicemene velice podobna konkurencnim vozum, takovy Grande Punto 1,2 neni taky zrovna kdovi jaky stihac, nicmene je to 4-valec a beh ma daleko klidnejsi.

Osobne taky radsi preferuji vozy vyssi stredni tridy kupovane ojete nez nove vozy. proste si rikam ze uzitna hodnota, kvalita, vykon a vlastne vsechno je u par let stareho BMW 5er V8 daleko lepsi nez u nove Fabie. Snad jedine spotreba hraje pro Fabii.

09.04.2008 | 21:53:54 | pazda Reagovat

to martas

Můj minulý příspěvek byl myšlen s trochou nadhledu, snad to každý poznal. Na design fabie 2 si češi určitě zvyknou stejně jako si zvykli na nenápaditou palubovku fabie 1 - kdysi ji kritizovali všichni, dnes už zdá se mi nikomu nevadí. A prodávat se bude dobře. Přesto si myslím že vzhled krátké fabie 2 už musí i zatvrzelým škodovkářům naznačit že jsou tu i jiná auta této třídy a určitě mezi malými auty u nás nebude mít tak dominantní postavení, jak má ve své třídě pořád trochu vyjímečná octavia. Ano, dokonce bych řekl že je možné, že fabií combi se časem bude prodávat víc, než těch krátkých.

01.04.2008 | 19:34:29 | fabian Reagovat

pardon- ty okopaná záda jsem měl u F1 -)

30.03.2008 | 18:50:08 | martas Reagovat

F2 COMBI, může posloužit i jako rodinné

Fabian- vyjádřil si pochyby kdo by si mohl F2 vůbec koupit a tady mě máš. Pokud si na psal že F1 pro tee znamenala rodinné auto ,tak tě mohu ujistit že F2 ho splní taky a to poznání lépe. Před F2 jsem měl právě F1 a je naprosto bez jakýchkoli diskusí ,že F2 je prostě větší a hlavně jde to poznat. Mám 2 malé děti 4 a 8 let a už neřeším věčně okopaná záda jako u F2, zkrátka prostor pro kolena vzadu je setsakramentsky znát, to samé pltí i vzadu nad hlavou a i kufr je o dost větší. Přes to všechno je to furt malé auto a je to poznat hlavně když se pokouším svést 5 dosp. lidí, což je už problém, tedy hlavně v šířce. Naštěstí tohle řeším málokdy. Takže jako rodinné auto v poho, ale pouze ve variantě combi.

30.03.2008 | 18:47:07 | martas Reagovat

Už to někdo psal

v předešlé recenzi, že jsi debil, lakinooo!

28.03.2008 | 21:56:51 | rek Reagovat

Este by som rad vedel, ktoreho debila napadlo spojenie Skoda + HTP + Sport. na smiech....

28.03.2008 | 20:42:41 | lakinooo Reagovat

to Tomík

Je snadné se za mě vydávat, ale slovní spojení, které jsi napsal je velmi jednoduché a taková spojení já rozhodně nepíši :-)

07.03.2008 | 12:04:00 | Tomík Reagovat

ja

ps - byvam na preplnenom sidlisku

06.03.2008 | 20:27:33 |  Reagovat

ja

ja mam auto vyssej triedy, znacku nenapisem, lebo zas sa to zvrtne, k tomu mi stoji pred domom Fabia a som velmi rad ze tam je, po meste to nieje vzdy sranda jazdit, vela vybavovat a uz vobec nie parkovat... fabka - silne servo, male rozmery, presne radenie - co viac si mozem zelat.... cloveku nie vzdy sa chce po meste drbat v oblude so spotrebou 12 a viac, neda sa nikde otocit, vycnieva zadok kazdy ho suchne a pod. Fabka vitazi pre mna v Bratislave

06.03.2008 | 20:26:26 |  Reagovat

Já ti řeknu kdo si koupí Fábii,jenom tragéd!!!

06.03.2008 | 20:18:59 | Tomík Reagovat

Kdopak si asi koupí fabii?

No, recenze je tady zatím pořád. Nezabývejme se tedy detaily, na kterých se odpůrci a příznivci fabie asi nikdy neshodnou. Já už patřím ke střední generaci, a pokud se mám na fabii podívat obecněji, vybaví se mi celá řada škodovek: Škoda 120 a předchůdci - favorit - felicia - fabia I - fabia II. První tři jmenované modely byly bez diskuze pro chudý český národ rodinnými auty. Při vzniku fabie 1. generace ale už jsme tu měli octavii, auto se zaváděcí cenou jestli si dobře pamatuji 315 tis., myslím nižší než všichni srovnatelní konkurenti nižší střední třídy. Octavia se postupným vylepšováním svým image, provedením i cenou propracovala někam ke střední třídě a nedělejme si iluze, fabia rodinným autem pro část národa zůstala. Bohužel tato nová fabia mi představu rodinného auta jaksi nenaplňuje. Vertikálně orientovaný design v kombinaci s celkově vyšší stavbou auto opticky zužují a vzhledově jednoznačně zařazují mezi malá auta, ve vyspělejších zemích používaná jako druhá do rodiny nebo na pojížďky ve městě. Tedy přesně, jak napsal Tomík. Užití chromu, hladkých ploch jako u audi a na pohled perfektního zpracování v kombinaci s tříválcovým jednoduchým motorem ale vyvolává úsměv, porovnání ceny a průměrného platu v ČR naopak pláč. Na našich sídlištích místa pro druhá auta do rodiny nejsou, kdo si ji tedy bude kupovat? Myslím že i mladý svobodný muž časem přijde na to, že když malé auto tak sportovnější, nižší, lehčí. Něco jako nová mazda 2. Takže rozvedené a dobře situované ženy? Nebo si ji dovedu představit zaparkovanou u rodinného domku někde v satelitním městečku, zatímco rodinný SUV čeká v garáži.
Ale kde si fabii dovedu představit nejlíp? Vzpomínám si na film Slunce, seno... kde na vesnici ve dvoře měli pro naštvání sousedů pod plachtou schovanou ladu. To by byla bomba, kdyby tatík v trenýrkách a tílku poodhrnul plachtu poplkanou od slépek a pod ní se zaskvěl sebevědomý gril chladiče nové fabie!

06.03.2008 | 19:57:01 | fabian Reagovat

Mimochodem negativni recenze na Cee´d jsou v tuto chvili jen dve. Jednu napsal krukru a druhou drfuji. Nevim ,zdali se daji i s obrovskou davkou optimismu nazyvat recenzemi, to at kazdy posoudi sam...

05.03.2008 | 10:05:00 | diego Reagovat

to Tomik

Spravny chlap drzi sve slovo. Uz nekolikrat jsi tady vyrvaval, ze diskuze se jiz odmitas ucastnit a je pro tebe uzavrenou. Prestan se tedy chovat jako zena a neustale skuhrat jak je ti ze vsech spatne. A pokud me vidis v kazde diskuzi u Fabie, doporucuji ti navstivit ocniho lekare nebo jednou za cas utrit monitor.

05.03.2008 | 09:45:54 | diego Reagovat

Spis budu dojizdet jednou do prace,tak budu volit na 80% naftu,jinak je jasné,že mezi ojetinama je 300 tis. čátka,jako u milion u nových aut,jen letmo jsem proběhl bazar v našem městě a vidím tu třebas Lagunu za 215tis. v sper stavu,což je samozřejmě někde jinde.Ale mám známou co dojíždí do práce právě i s HTP a to přes 5 let,a nikdy jí to auto nikde nenechalo.Záleží na tom,co člověk prostě chce..aut je tolik,že se někdy zdá,že si člověk nemůže ani vybrat.Kdyby mě nezáleželo jednou na penězích,mým favoritem v segmentu novým aut je některý z Fordů (Smax,Mondeo,Focus) a třeba i VW (passat,Tiguan myslím se to jmenuje),je toho hafo..

05.03.2008 | 09:45:16 | Tomík Reagovat

Opravdu si vyber vůz, jaký bude vyhovovat tobě, pokud budeš jezdit 95% po městě, klidně si ji kup i za 300L. Ale nabídka je v tomto segmentu tak veliká, že je z čeho vybírat a jistě se shodneme, že se najdou i lepší. Čili šťastnou ruku.

05.03.2008 | 09:21:46 | Radek Reagovat

Já si nic vyžírat nemusím,nevím kdo tu neustále utočil,ted jsem si pročetl ostatní recenze,hlavně na Ceed a jiné Fabie a pokaždé tam vidím Diega,který si asi léči mindráky a někde i tebe..já už to neřeším,protože jsem si uvědomil,že mi vás je vlastně líto..když se ale vrátím k autů,je zajímavé kolik negativních recenzí je třeba na toho Ceeda,nevím jestli to není podvod a nepíše to jen jeden člověk,já jsem prostě vyjádřil svůj názor a uživatelská recenze samozřejmě také příjde.Já osobně vůči Fabiím averzi,jak zde někteří,nemám..je to auto jako každé jiné,osobně jí spíše fandím,hlavně kvůli novému SuperBu.Je ale fakt,že nové Fábiem potkávám čím dál tím více na českých silnicích.Já osobně spíš preferuji vozy typu Ford Fusion či Suzuki Ignis,ty se mi líbí nejvíce a odceňuji u nich zvýšený podvozek,ale Fabia mě neurazila,a to ani tak,abch o ní musel všude psát,že je to líná,užraná a předražená lemra.Myslel jsem na komentáře již v době psaní recenze,proto jem tam psal,že vzhled řešit,nebudu,protože každému se líbí něco jiného a další věc co jsem tam psal bla ta,ať si každý koupí co chce,jsou o jeho peníze,tak je pouze na něm jak je zainvestuje,někdo si koupí od známého ojetinu,tak proč ne?Já osobně kdybych byl automobilový specialista a měl někoho známého kdo se v autech vyznám,tak si za 300 táců koupím také něco zcela jiného,ale v kategorii nových aut u mě Fabia nikoliv vede,ale drží se hodně vysoko-v rámci třídy.

05.03.2008 | 09:16:52 | Tomík Reagovat

Jinak se špínou jsi začal ty, tak si to vyžer až do konce.

05.03.2008 | 09:06:44 | Radek Reagovat

Tebou uvedená IP adresa je sdílená a píše z ní asi milion různých skupin lidí. Část IP adresy, kterou jsem uvedl je správná. Obecně se tu píše, že by bylo vhodné je zveřejňovat, hlavně skrz anonymy.

05.03.2008 | 09:05:26 | Radek Reagovat

!!!

Nechápu,že si tu někteří lidi musejí dokazovat,jak mají neustále pravdu.Jelikož to zde už nemůžu nadále poslouchat a uveřejním recenzi tam,kde nejsou komentáře a zabednění lidé,požádal jsem o smazání...takže poslední možnost se zde vyřádit. Pokud Radek (jak překvapující) naráží na IP adresy, mám tuhle: 80.188.56.170 takže asi tě zradila výpočetní technika,nebo program,zde jde aspon vidět,že opravdu rád vytáhuješ z lidí maximum,je mi z tebe zle...a nehodlám tu takové věci řešit..je,byla to diskuze o autech..!!!

05.03.2008 | 08:45:38 | Tomík Reagovat

IP adresa

Je opravdu škoda, že IP adresa je neveřejná, to by jsme se divili..., kolik zastánců Tomíka je "z jednoho domu", konkrétně odsud: IP xxx.xxx.33.214. :-))

05.03.2008 | 05:57:37 | Radek Reagovat

Mohol by mi prosím niekto zdôvodniť, prečo každý človek s nedostatkom intelektu berie kritiku ako závisť? Ono predsa ani nie je čo závidieť a Fabiu HTP, ktorú si možno pisateľ recenzie raz možno, niekedy, snáď kúpi už vôbec nie. Na to je taká veta : " Už len toto nám chýbalo ". A rada pre pána Pavla Nešpora. Ak sa obdivne vyjadruješ o tejto recenzii, tak by si pre objektivitu mohol začať obiehať všetkých predajcov áut dookola a do každého prospektu a katalógu pripísal pochvalu, ako je to pekne napísané, pretože tam nájdeš presne to isté, čo v tejto "recenzii".
Pri užívateľskej recenzii majiteľa, je totiž až druhoradé, či je napísaná pekne. To prvoradé sú skúsenosti z užívania vozidla podtrhnuté časom a skúsenosťami, ale to tu už vlastne spomínané bolo.

04.03.2008 | 21:26:10 | Petrík Reagovat

Je opravdu k neuvěření, že nejlepší auta jsou podle majitelů Fabie HTP a Logan. Čili ze suterénu nabídky nových vozů.

04.03.2008 | 20:39:55 | Radek Reagovat

Tak jsem si pročetl recenzi a přijde mi naprosto profesionální.Styl,kterým je napsaná,ti může závidět kdejaký novinář na Automixu,myslím si,že jakmile budeš mít svoje auto,můžem se těšit na pořádnou recenzi,to,že tam máš pár nedostatků se stává každému i na automobilovějších webech,z toho nervy neměj,normální člověk se nad tím nepozastaví a ihned ví,jak to patří správně.Těch zoufalců si zde nevšímej,je to sprostá závist z toho,že většina neumí ani základy pravopisu a pak jejich vraky,ze kterých se snaží udělat mercedesy.Toto není vhodný web na publikování svých myšlenek,protože antiškodováků je zde až moc a ti,kteří škodovku vlastní,už sem ani nechodí,jelikož to mnohých diskuzích o Fabiích vypadá podobně a neměli na to už nervy,takže moudřejší ustoupili,jak se říká..držím ti palce a nenech se naštvat. Pavel

04.03.2008 | 20:12:16 | Pavel Nešpor Reagovat

Kdo to podržel Tomíkovi? Hned bylo jasné, že to je informatik - teoretik a o autech neví nic.

04.03.2008 | 19:02:57 |  Reagovat

aj tak pisat recenziu po skusobnej jazde je velmi naivne, to by sme tu mohli vsetci vypisovat o vsetkych autach v ktorych sme chvilu isli... este sa o nu chalan hadas? keby si napisal solidnu recenziu o svojom aute, na ktorom si nieco najazdil, ktora niekomu nieco da tak ti nikto nenadava... zasluzis si to

04.03.2008 | 18:54:20 | simon Reagovat

For Mokroš

Nechápu,proč mě tu řešíš,nebuď sračka a napiš svoje jméno,nebo mi to řekni do očí!P.S.: Díky Marííí za podržení :-)

04.03.2008 | 18:11:31 | Tomík Reagovat

to Mokroš

já ho náhodou taky znám a je to fajn kluk,je to kámoš,kterej dokáže podržet,a zřejmě neznáš co je to EMO,protože on tak rozhodně nevypadá..nevím proč,ale něco mi říká,že to je Dočkal (rádoby fotbalista), že?

04.03.2008 | 18:02:33 | MaRsOn2 Reagovat

HAHAHHA

a hele do hajzlu lidi já toho píčuse kterej to napsal znám, dělá ZMVŠ a celá škola si na něho ukazuje prstem!!!! chodí tam jak osvoboditel a přitom je jen pro smích. serte na něj von machruje před každým... strašně nesympatickej čůrák už vod pohledu vykleštěnej.. pojebaný EMO prvního kalibru!!!!

04.03.2008 | 17:15:11 | Mokroš Reagovat

Tomíku nedej se ,Fabka je dobrý auto a hlavně atˇ si každej jezdí v čom chce .

04.03.2008 | 16:31:48 | UNINSTALLING Reagovat

To Lambáda, To Tomík

Přečti si souvislosti o pár řádek níže - odkaz na recenzi a pak se ozývej. To Tomík: Jediný kokot u monitoru seš ty a tvé trapné názory, o jakýchkoli vědomostech skrz vozidla jsou zcela suterénní a vyčtená, nikoli prakticky získaná. Bohužel, ani katalogové informace, co který systém ve vozidle znamená nevíš a neustále tu rozumuješ. Navíc tu čekám až dostanu konečně odpověď, co jsi měl za ty auta a kolik jsi v nich najezdil. Odpovědi se asi nedočkám, protože nemáš, co bys napsal, že? Pro ty, co čtou jen konec této debaty doporučuji si ji přečíst od začátku, to stojí vážně za to, především rady Tomíka paní Libě.

04.03.2008 | 13:24:06 | Radek Reagovat

vy dvaja si vymente telefonne cisla buzici

04.03.2008 | 13:21:45 |  Reagovat

For Radek

Už se k tobě nebudu vyjadřovat,aby každý viděl,kdo je tu za kokota a nerví před monitorem...měj se :-))))

04.03.2008 | 13:03:02 | Tomík Reagovat

Jste trapní oba, BMW nový v ceně Fabie??Jsi asi spadl na hlavu viď??

04.03.2008 | 12:58:34 | Lambáda Reagovat

To Tomík

Ano, argumenty jsou zbytečné, protože je nechápeš. Sprovnávat si začal ty, ve svém příspěvku, BMW si nekoupíš, to je pravda a je jasné proč, bavorák byl koupen nový v ČR v ceně Fabie (v recenzi jasně psáno). Čili pokud jsi tak natvrdlý, že si nedokážeš ani dát jedna a jedna dohromady, tak bohužel pro tebe. Co se týká vozů z AAA, tak o tom ví i malé dítě, co a jak. Jen ty hvězda nepotřebuje poradit o mechanika s výučním listem. Mimochodem existuje takové zařízení na měření síly laku, ale o tom jsi neslyšel, protože v AMR a Autosalonu nehovořili, co? Tobě vyhovuje si koupit auto nové asi proto, že jsi si ještě žádný nekoupil, o tom že by jsi si na nějaký vydělal nemluvě. Akorát tu pořád mlátíš hubou, ale na jasně položené otázky nejsi schopen nebo nechceš opovědět (v kolika a kolik jsi toho v tom či ono autě najezdil).

04.03.2008 | 06:11:34 | Radek Reagovat

For Radek

Nemám co k tomu dodat, už mě to nebaví se tu neustále přít a vidět, jak nesmyslně srovnáváš bávo (který bych si v životě nekoupil) s Fábii,což je v porovnání asi jako trabant. Dále říkám,že koupit auto v AAA nebyl můj nápad a né všichni mají RTG oči,aby viděli opravovaný plechy po bouračce,jako ty...mě vyhovuje koupit auto nové,jezdit s ním, a o nic se nestarat,od toho je tu servis.A vážně nechápu,proč bych měl jezdit ve voze vyšších středních tříd,když si ho v životě nekoupím,což u Fábie je větší možnost.Jak říkám,radši novou Fábii,než někde z Německa dotaženýho bavoráka,ve kterým jezdil tlustej umaštěnej Helmut...argumentuj jak chceš,předem je to zbytečný..sbohem

03.03.2008 | 22:15:26 | Tomík Reagovat

Apropó, opravdu bych ti doporučil, aby ses projel vozem vyšší střední třídy (rodinný vůz) v cenové hladině Fábky. A pak srovnávej.

03.03.2008 | 19:46:16 | Radek Reagovat

Fiat nikomu nenutím, ale je to alternativa. Pokud někdo má OBJETIVNÍ důvody, proč ho nechce, fajn, to nikomu neberu. A jediný objektivní důvod je vlastní tragická zkušenost. Chápu zkušenost z AAA, ale na druhou stranu je tento "vrakáč" dost známý svou kvalitou, čili to není problém ojetého vozu, ale tvůj, že si nedokážeš vybrat provozuschopné vozidlo, resp. vozidlo v poměru cena/tech. stav. Co se týká mého starého bavoráku z roku 2003, tak ten je i přes svůj věk a najeté kilometry daleko kvalitnější, pohodlnější vůz, dokoce si dovolím říci, že přežije fungl novou Fabii. Mimochodem jeho cena je i současné době vyšší než Fabie HTP. čili s tím zametáním bych začal jinde.

03.03.2008 | 19:38:23 | Radek Reagovat

extra pro Radka

To,že je Fabie neskutečně předražené auto jsem psal,pokud má ovšem někdo problém to vyčíst v textu mé recenze,já to neřeším.Co se týká mých předchozích aut?Vzhledem k tomu,že jsem se dost napálil s ojetinami,když P306 zakoupenou v AAA jsem musel nakonec prodat se ztrátou cca 40 tis. a další kousek,relativně hezká škodovka,z které se vyklubala mrcha,která nejezdí a celkem dost žere..to si radši budu vozit zadek v MHD a šetřit na nové,kvalitní,byť dražší auto,které ovšem něco dle mě vydrží a prodejce se někdy může zpřetrhat v podobě slev,aby mi auto prodal,nevidím důvod,jít k Fiatu,a to že jsem něco slyšel.Ono už tak bývá a není jen u aut,subjektivní a objektivní pocity nejsou totéž a chtě nechtě lidé dávají právě na to,že jedna paní povídala.To vymýtit nelze...každý ať si jezdí v tom na co má,a nenaváží se do ostatních,btw. hodně se tu na diskuzích vedla řeč o škodovkářích vs. mladých soplů ve "starých" bavorákách..ale nechť si každý zamete před svým prahem,že?

03.03.2008 | 19:07:49 | Tomík Reagovat

extra pro Tomíka

Moje recenze je zde:

02.03.2008 | 17:32:53 | Radek Reagovat

Seat cordoba 1.2htp

Nikdy jsem nechtěl tří hrnek tak jsem pokukoval po nové thálii 1.4 / 100koní - je stejně rychlá jako 1.2. nevím proč možná elektronika.
Hopnul jsem do škodovky mrknout se na novou fábii a viděl jsem tam jetý seat cordoba 1.2htp 12 ventil rok 06, 10tis km s klimou, dálkač, okna a další doplňky za 220 tis tak jsem ho vzal. Vydindal jsem záruku na motor 6 měsíců + klasika na kastli.+ kola na discích garančku s výměnou oleje a cd radio.
A jsem spokojený.
1.2 htp je dobrou volbou :-) to bych nikdy neřek. před tím jsem měl R. 19 1.8l Byl to docela rychlík.
Auto (motor) mám dva týdny tak pak možná napíšu víc.

02.03.2008 | 11:40:04 | Macák Reagovat

Ještě tu srovnávejte lidi,podle toho v jakých jezdí autech a bude to tu jak v léčebně.. LOL

01.03.2008 | 17:56:18 | Anonym Reagovat

no Tomíku...

Abych se priznal, tak podrazdenou reakci na svuj prispevek jsem necekal. Psal jsem jenom to co se mi stalo, nic neni vymyslene a jsou to stejne, subjektivni pocity z kratke jizdy jako tvoje, ve tve "recenzi". Dalsi narazky na audi Q7-jasne jsem psal, ze mam male, japonske auto, takze srovnavam prostor predevsim s nim, dostal jsem se k nemu vlastne uplnou nahodou, take jsem drive japonce nechtel, protoze mi 90% lidi cpalo do hlavy jak se na japonce spatne shani dily a servis, ale po 3 letech spokojeneho uzivani bych uz evropske auto nechtel. Nechapu tvoje tvoje arogantni postoje, pokud tu chces nekomu nadavat a bit se do prsou, ze ty nikomu nic nevnucujes, tak si po sobe svoje prispevky nejdrive precti. Radka ani diega neznam, ale z tehle diskuse se mi narozdil od tebe jevi jako rozumni lide. Na zaver jenom posledni veta: skodovce fandim, ale sam bych si treba peknou oktavku nekoupil predevsim kvuli arogantnim a nadrazenym lidem, ktere potkavam prevazne ve skodovkach.

01.03.2008 | 17:29:32 | Pavel Reagovat

Válka testosteronů?Hoši,nehádejte se.Tomík napsal pěknou recenzi a je fakt,že na něčem ujel,ale jsme jen lidi,mě se jeho styl hodně líbí,a to,že auto nevlastní,mě nevadí a nebude to snad vadit nikomu jinému,kromě Diega asi.Navrhovala bych,abyste to nechali plavat,a nezatěžovali diskuzi nemyslným tlacháním,hlavní je to,aby,když sem vleze člověk,kterej si chce takový auto koupit,tak aby mu to něco dalo,a každého člověka,zajímají názory těch druhých,což zde to splňuje. Co je pravda,Tomík je asi velký detailita,protože já osobně bych si třikrát poblikání blikače nevšimla :-D
To,že se tu hádáte,tak kazíte dojem toho serveru a hlavně shazujete svojí čest.Každý je nečím originální a každý umí něco jiného,proto bych v případě Diega nemluvila o tom,kolik ujetých kilometrů dělá člověka řidičem,to je totiž hodně individuální a k řízení je potřeba i talent,nikoliv počet kilásků..takže asi tak,mějte se pánové

01.03.2008 | 17:02:36 | KatkaBruthna Reagovat

to Tomik

Pockej a ted tady hrajes zase co? Zase pana slusneho a seriozniho? Ja si prave myslim, ze inteligentni clovek, ktery si precetl celou diskuzi vcetne tve recenze ted jen zasne nad tim, jak se z pocatku solidne vystupujici mlady clovek ,ktery mel co rict, postupne meni v epilepticky a zkratovite jednajiciho cloveka lapajiciho po dechu, kvilejiciho jako potrefene prase, prosteho argumentu a ve sve predsmrtelne kreci uzivajiciho vulgarismu. Vez, ze sproste ma pravo mluvit dlazdic a primitiv. Pro tebe plati to druhe a dlazdicem se mozna stanes, az te prestanou sponzorovat rodice a zacnes na sebe vydelavat sam. Do te doby pro me budes sprosty usmrkanec, jez prahne po uznani, ale pritom jeste nic nedokazal. Takze jestli svym kamaradum a vrstevnikum bezne nadavas do kokotu, klidne to dal delej, ale ja jsem ti od prdele neupad a nejsem ani tvuj kamarad. To bych te musel nejdriv prevychovat. A bud prosimte tak laskav a uvedom si, ze jsem s tebou ze zacatku vedl normalni dialog, tzn. ucel nebyl nic hanit a mym ucelem to ani nikdy nebylo, nedelej se tak jednoduchym, kdyz to dobre vis a vidis to koneckoncu i v teto diskuzi. Kde jsem v teto diskuzi neco vnucoval... ze nikde? No spravne! Co se tyce recenze, napisu ji az najezdim se svym stavajicim vozem alespon 40tis. km ,aby byla recenze skutecne smysluplna a snad i uzitecna. To si ji pak budes moci precist a oblazit ji nekolika svymi bystrymi postrehy. A budu ti drzet palce a doufat, ze dospejes do takove faze, ze to bude bez nadavek. Zaverem bych jen dodal, ze me by jsi urcite videt nechtel...obzvlast po tom jak pekne jsi me tituloval. A co se tyce zeny, jsem stastne zenaty. Tim kdo je solo, jsi pokud se nepletu snad ty ne?... Pane Privilegovany ;-)

29.02.2008 | 19:21:12 | diego Reagovat

re: a není to jedno??

Plně souhlasím, až na to, že se nejedná o "bohy", ale duševně choré lidi.

29.02.2008 | 18:45:40 | Tom Reagovat

***

Jste ubožáci,takový jsem v životě neviděl.To,že mám škodovku jsem zde psal a několikrát,vaše mínus,že jste to nepostřehli,za svůj inzerát se nestydím,a přiznávám se,že jsem ho psal..no a?To,že jsou jak zde již řekl někdo,zde dva max. 3 "bohové" kteří shazují vše co zde je,mi starosti nedělá a jen opravdový ubožák a kokot zde vytahuje něco co s diskuzí na jiné auto zcela nesouvisí,opravdu bych si přál vás vidět,beztak jste matláci,který žádná ženská ani nechce a místo práce,projíždíte weby a vytahujete na lidi co se dá..je mi vás líto...Opět připomínám,že u mě nešlo o uživatelskou recenzi,ale o to,jaký dojem na mě Fabia dvě udělala,jestli si vezme někdo k srdci mojí námahu,se kterou jsem to psal,tak jsem za to vděčnej,ono totiž napsat smysluplnou recenzi je něco jiného než něco zhanit v komentářích.A jak jsem si všiml,Diego spolu s Radkem nefugurují a nehaní pouze u mě,jsou známí po celém tomto webu jak jsem se informoval,já jen doufám,že je zde spousty inteligentnějších lidí,kteří na tyto kecy nedají a v klidu si pročtou můj názor,který narozdíl od jiných nikomu nic nevnucuje..za svoje názory se nestydím a to,že zde neustále někdo píše,že jsem najel jen 35km,no a?Šlo o první letmé seznámení,neměl jem v úmyslu sepsat profirecenzi jako v AMR a ani se s ními nesrovnávám...pokud jde o pány Diego a Radek,hoďte sem link vaší recenze,pokud žádnou nemáte,tak mi polibte pozadí a jdite si otravovat někam jinam,jediný kdo tu využívá anonymity jste právě vy,a interpunkci zřejmě také neznáte že? ;-)

29.02.2008 | 16:13:57 | Tomík Reagovat

to Radek

Radku tleskam :-) ba primo aplauduji ve stoje tvym detektivnim schopnostem. Ten text je skutecne velmi vymluvny a v kontextu s touto recenzi me rozesmal. Skoda, ze mam Trebic od cesty, celkem rad bych se na toho krasavce podival...

29.02.2008 | 11:39:24 | diego Reagovat

re:Tomik

Tomiku ty jsi to ještě nepochopil?Ty jsi naštval bohy tohoto serveru(Petrik,Radek atd)Ty jsis dovolil nevídanou věc a to být spokojený se Škodou.Ty jsi ty BOHY naštval a BOHOVÉ jsou teď šílení.Pochop to nemá smysl.Oni totiž mají vždy pravdu ať děláš co děláš.Jinou pravdu než jejich totiž neuznávají.

29.02.2008 | 11:27:09 | a není to jedno?? Reagovat

To Diego

Tím si nelam hlavu. Stačí si přečíst inzerát Tomíka na Sauto, když prodává/l svůj klenot. Odkaz zde: http://www.sauto.cz/car_detail.php?filter_car_id=6193030 . Nejde o to, co kdo má za auto, jestli má vůz za 5 tisíc nebo 5 miliónů, ale o zkušenostech, nikoli o zakomplexovanosti ze své nevědomosti a nutkání dokázat ostatní, že dokáže posoudit vůz po 35km a dívání na AMR nebo Autosalon.

29.02.2008 | 10:59:16 | Radek Reagovat

to Tomik

Nervacku, mas pravdu, ted uz jsi ubozak. Ubozak, ktery chodi na nadavat na internet a schovava se za jeho anonymitu. Kdyz uz nadavas do kokotu, tak bud alespon takovy frajer a delej to z oci do oci! A hlavne pak bud frajer az do konce!

29.02.2008 | 10:39:07 | diego Reagovat

!!!

To Diego: neříkej mi nerváčku,taky ti neříkám kokote! Pro všechny z vás, co věří v Ceedy, zde je vcelku dobrá recenze,je nová podotýkám:
http://www.autorecenze.cz/auto-recenze-kia-ceed-1-6crdi-7260.htm
Je lepší být škodofil,než mít doma Kiu,která je k ničemu,je otázka času,kdy lidé zjistí,že žhavé novinky,které nikdo, ani sám výrobce ještě nezná,hlavně jejich chování v průběhu let je k ničemu. Fabie ja známá v několika zemích světa a člověk ví co od ní může čekat,což o Ceedu říct nemohu.

29.02.2008 | 10:27:53 | Tomík Reagovat

Pokud by ho vlastnil, tak stejně bude osočován coby "škodofil".

27.02.2008 | 21:14:14 | Tomáš Reagovat

to Tomik

Mily nervacku, lide by radeji nez o detailech a tvych bystrych postrezich cetli o zkusenostech. V tom se doufam shodnem. To, ze ses inspiroval autosalonem a AMR je sice kouzelne, ale to je zase jine hriste..Tam jde mam ten dojem vice o test nez recenzi jako takovou. Nevim kde jsi vzal onech 100tis.km, ale i ten litr je koneckoncu lepsim zakladem nez tva projizdka okolo komina. Shodnem se tedy snad i v tom, ze kdyby jsi tento vuz koupil, kazdodenne ho pouzival, byl jeho vlastnikem a po celou dobu stejne bystrym jako pri testovaci jizde ,urcite by jsi zde mohl uvest sve zkusenosti s: mirou spolehlivosti, spotrebou, mirou opotrebeni interieru, mechanickych casti, zkusenosti se servisovanim, s cenou nahradnich dilu, s jizdou po dalnici nebo do zahranici, plne nalozenym/prazdnym autem a na co si maji pripadni zajemci/majitele dat pozor. Nebot zkusenosti jsou k nezaplaceni. Tyto zkusenosti by ve spojeni s tvym barvitym spisovatelskym nadanim jiste vedly k sepsani uzitecneho clanku! Nejak takhle by mela vypadat spickova recenze. A samozrejme nezaujate. Souhlasim s tim, ze nektere zdejsi "recenze" nestoji ani za psi stek a malokdo se taky takovychto vytvoru o stech pismenech i s nadpisem zabyva... takze se radeji vykasli na sve oceany vykricniku a dalsi neuroticke vystupy, stejne tak na zminky o pistolich (doufam, ze jsi mel na mysli tu u stojanu na pumpe) a zkus radeji zapremyslet, jestli nahodou neni v tom co jsem napsal alepson trosku pravdy..

27.02.2008 | 08:21:50 | diego Reagovat

Ona recenze o deseti řádcích může mít NĚKDY větší vypovídající hodnotu, než opsaný leták výrobce, rozepsaný na 10 stran.

27.02.2008 | 07:36:20 | Radek Reagovat

***

Stále je to furt lepší,než recenze,která se ted objevila jako novinka na Forda Fusiona,auto má najeté 200km a je k tomu všemu manželky,sám má totiž Mercedesa třídy C,to je panečku objektivita,to moje recenze je při vší skromnosti spíše recenze - srhnutí s názorem a proto jsem tu již v úvodu nadával na pseudorecenze o max. 10 řádcích!!Každej si zameťte před svým prahem..nemám již slov!!!

26.02.2008 | 23:16:03 | Tomík Reagovat

to Tomík

Nad Tvojou recenziou je nadpis a dosť výrazný : UŽIVATELSKÁ AUTO RECENZE. Ak Ti to ešte nedocvaklo, tak tým myslia recenziu od niekoho, kto to auto používa. To jest, že na ňom jazdí dlhšiu dobu, tým pádom má skúsenosti, čo sa týka vypracovania, trvácnosti, kvality, servisu.......A nie od niekoho, kto sa v takom aute pol hodinu vozil. Keby si bol najvnímavejší človek na svete, tak za ten čas si všimneš iba ak ho..o. Ako auto vyzerá, to si vie každý pozrieť na hocijakom parkovisku. Ľudí však zaujíma na konkrétnom type aj niečo viac, ako že je malé a podobné žvásty.
A prosím Ťa, neťahaj sem TV programy. Nie sú to smerodajné informácie, ale len, nazval by som to stručné predstavenie, čo môže človek od konkrétneho auta očakávať. Navyše, často krát neobjektívne a zaujaté skresľovanie skutočnosti. Už sa táto téma načrtla v jednom našom moto časopise a odpoveď medzi riadkami bola asi taká, že ak by na tom aute pospomínali aj chyby a nedostatky, od importéra by nabudúce dostali veľké guľové. Jednoducho, koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj.

26.02.2008 | 21:36:15 | Petrík Reagovat

To DIEGO

Hele ty chytrolíne,to je fakt na pistol,co to teda podle tebe asi recenze je?To si opravdu myslíš že v pořadech typu AMR či Autosalon je recenze auta vydaná,jakmile s autem najezdí sto litrů km??Najezdí s ním max. litr a píše se ihned recenze,je pravda,že já najezdil méně,ale o to více jsem si všímal detailů,a to co jsem napsal,byla recenze,pokud se to někomu nelíbí ať si pr*** políbí a nečte to!!!A i v profirecenzích se většinou hodnotí dle subjektivních pocitů!!!

26.02.2008 | 21:11:33 | Tomík Reagovat

to Tomik

To, ze jsi nepochopil vyznam slova recenze bylo zrejme uz od zacatku (hodnotit auto na zaklade zkusebni jizdy je jen soubor pocitu a dojmu, v tvem pripade jeste vse podtrzeno inklinovanim ke znacce Skoda).. ale budiz. To, ze evidentne dost spatne snasis nesouhlas a zijes v pouhem automobilovem svete mytu s absenci osobnich zkusenosti jsem take lehce presel. Ale pokud jsi natolik pomyleny, ze vnimas cloveka, ktery najede tisice kilometru a podeli se zde se svymi zkusenostmi jako jedince, ktery chce "machrit" ,nepochopil jsi ani vyznam tohoto webu. Pokud te navic nebavi diskutovat a vidis ostatni jako vsevedy jen proto, ze maji co rict (a ty si pravem pripadas jako pate kolo u vozu) tak proste nediskutuj, neprispivej, nesleduj a nereaguj, nikdo te do neceho takoveho ani nenuti a zkusenosti "z doslechu" ma svete div se taky kazdy...

26.02.2008 | 20:56:38 | diego Reagovat

to Tomáš

Schopnosť vysokého točiaceho momentu v nižších otáčkach? To si robíš srandu? HTP 44 kw 108 Nm pri 3000 ot/m.51 kw 112 Nm pri 3000 ot/min. Kde je tu podľa Teba ten vysoký krútiaci moment. Odpoviem ja : nikde, ani v jednej verzii. A ten motor, ktorý je podľa teba horší od spodu (51 kw), dosiahne tých 108 Nm ktorými disponuje dvojventilová verzia skôr, ako pri 3000 ot/min, pretože pri nich má "už" 112.
Ale to už tieto čísla akosi nesedia s tým, čo si sem napísal, že?
Jednoduchá logika. Ak sa ten dvojventil dopracuje k svojmu maximu 108 Nm pri 3000 otáčkach, rovnaký krútiaci moment dosiahne ten štvorventil odhadom pri 2700 - 2800 otáčkach. Nebude tak čisto náhodou teda ťahať rovnako pri nižších otáčkach?

26.02.2008 | 20:43:36 | Petrík Reagovat

To Tomík

Ty jsi prostě teoretik, vycházíš z toho, že jedna paní povídala. Prostě posuzuješ auta z doslechu, nikoli praxe - ideální klient koncernu VW. Gratuluji.

26.02.2008 | 19:06:39 | Radek Reagovat

***

To,že jak se prověří auto léty,jako u Ceeda je pro mě docela dost veliké negativum,to radši opravdu sáhnu po Fabii,která je tu o mnohem déle a člověk,tak nějak ví,co od toho může očekávat.A zkušenosti s vozy samozřejmě mám jen okrajové.Nicméně byl jsem svědkem pár úletů u různých značek modelů.Nekteré z nich vlastnila třeba i naše rodina,jako třeba Renault..a machřit se tím,že jsem nalítal Xtis. km v tom či v tom mi příjde,jako:" já mám hezčí bábovičku." Tím moje působnost zde končí,nehodlám se zde dohadovat s lidmi,kteří se evidentně tváří,že jsou Všezvědové Všudybudové.Nemusím se bavit s lidmi,kteří mají doma bůh ví co,a ted se tu šponují,jak je Fabia k ničemu...bych vám mohl osobně představit lidi,kteří ji mají X let a jsou spokojení nejvíc,ale dokazovat vám tu už nic nebudu...nebaví mě to.

26.02.2008 | 19:03:08 | Tomík Reagovat

to Tomik

No, ta castka za Cee´d prave moc vysoka neni.Co se tyce spolehlivosti, tu proveri teprve cas... Nicmene kvalita Kie roste, totiz Kia ani nema na vyber, evropsky trh je pomerne nekompromisni a vetsina evropanu pohlizi na znacku Kia znacne skepticky a s predsudky, ktere si Kia zavinila produkci neprilis "jakostnich" vozu v 90. letech. Podvedomi o teto znacce spolecne s jeji reputaci timto nepochybne utrpela. Dnesni Kia je jiz kvalitativne jinde. Navic prave Cee´d byl vyvijen v Evrope. Takze me osobne je jeji cenova politika docela sympaticka a jeji dnesni kvality bych se zas tak nebal..

26.02.2008 | 13:18:51 | diego Reagovat

To Tomík

Mě by zajímalo, kolik jsi najezdil v danych vozech, resp. výrobců, a jak dlouho, když jsi je tak famózně rozškatulkoval. Nebo jsou to informace po zkušebních jízdách, trvajících hodinu? Jezdil jsem v autech - Mitsubishi L200, Kia Sportage, Škoda Favorit/Felicia/Fabia, Fiat Marea, BMW 5, Opel Astra), s každým min. 20.000km. Vyzkoušel jsem další x vozů, ovšem na místě spolujezdce nebo na krátkou vzdálenost, čili zcela subjektivní. Pochlub se, jsem opravdu netrpělivý a jistě nejsem sám.

26.02.2008 | 13:04:54 | Radek Reagovat

POZOR

tak sleduji diskuzi a jen připomínám,abyste nezamněňovali mě s Tomášem,né že bych nesouhlasil s jeho názory,to naopak,ale jen aby byl pořádek.Chtěl jsem již nepřispívat,ale procházel jsem si díky možné reklamě nejmenovanou autoinzerci,která začíná na S. a zjistil jsem,že Ceed 1,4 Base se tam motá kolem 320tis. což dle mě,je dost,vzhledem k tomu,že kvalita je ta tam, a já skutenčně nepotřebuji v autě kde jaké USB na Ipod s vodotryskem,chci jen,aby to jelo a aby to vydrželo alespon 5 let,což o Ceedu pochybuji. Fabia je chtě nechtě již němec a německá kvalita je pověstná,jo,určitě se najdou spokojení majitelé Ceeda.Ale já bych asi Kiu nechtěl.Ostatně ve své recenzi to píši jasně,kterým značkám důvěřuji.Fankluby škodovkářů a ANTIškodovkářů tu jsou a vždycky budou,proto to nemá snad ani význam řešit,jelikož si obě strany vždy nějakou argumentaci najdou,který vůz je lepší či nikoliv. Fabie se dá dle mě sehnat kolem 270 tis. ve slušné výbavě,mmotor to je otázka jiná,zde se musí každý rozhodnout sám,co mu vyhovuji.Jediné co se dle mě Škodě povedlo je 1,2HTP a 1,9TDi spolu se starším SDi..1,4 beru za úlet spolu s 1,0

26.02.2008 | 12:26:31 | Tomík Reagovat

to Tomas

Tvou odpoved jsem si precetl celkem s podivem. Zminil jsi se o BMW a Mercedesu, aniz bys zrejme chapal, ze tyto znacky narozdil od Skody nikdy nebudou mit punc "typickeho, rodinneho auta za prijatelnou cenu" a jsou naopak znakou jakesi prestize. Za prestiz se pochopitelne plati, ale to jiste vis. Skoda to je naprosto jina liga. Vedle takovychto vozu rekl bych zupni prebor.. Sice se zarputilosti Fabii II. obhajujes ,ale kdyz budeme srovnavat srovnatelne, jak ti vychazi napr. takova Kia Cee´d SW 1,4 CVVT 80 kW Base vs. Skoda Fabia II. Combi 1,4 63 kW Classic ? Kdyby jsi chtel vybavu blizici se te ,ktera ma Kia v zakladu, kolik by jsi musel priplatit? Co vychazi lepe? O motorech HTP se bavit nechci, je mi predem jasne, ze bychom se neshodli...

26.02.2008 | 10:33:48 | diego Reagovat

Milý anonyme.Děkuji za uznání.Podle toho co píše, tak je to jasná verze 44Kw-HTP 1.2-tedy 6V abychom se vyhnuli nedorozumění. 12V HTP je na tom poněkud jinak. Jeho zátah odspodu je horší, ale vlastnosti ve vyšších otáčkách jsou zase lepší.Klasická vlastnost víceventilových motorů.6V HTP bude lépe táhnout odspodu, ale ve vyšších otáčkách mu díky dvouventilové technice dojde dech dříve než 12V.To jest už desetiletím odzkoušený fakt.Takže si troufnu tvrdit, že 6V HTP je zcela zaměřen na tah odspodu.Samozřejmě přiměřeně svému objemu a počtu válců.Je jasné že lépe bude tahat odspodu třeba taková 8V čtyřválcová 1.6ka.Ano HTP je dělán na tah odspodu.Za tím si stojím.Jak napovídá název motoru "schopnost vysokého točivého momentu v nízkých otáčkách" točit je ho třeba kvůli vyššímu výkonu, jako ostatně každý benzínový motor.Teď je otázka co řidič ocení, jestli vrchol točivého momentu při 3000ot. tedy v běžné hladině otáček, nebo vrchol max. výkonu ale dotažený do extrému-řekněme na hranici 7000ot. A vysokootáčkové motory sem netahej.HTP mezi ně rozhodně nepatří.Že má kratší zpřevodování ano budiž, ale stejně se pohybuje motor v otáčkách 1000-5000.Tomu já vysokootáčkový rozhodně neříkám.To bychom se museli bavit o motocyklech a formulích F1.Kde má HTP vrchol točivého momentu, tam má F1 a velké množství motocyklových motorů volnoběh ;-)

26.02.2008 | 01:35:32 | Tomáš Reagovat

A málem bych zapoměl

Od kdy pak se Češi nesnaží ušetřit při koupi auta každou korunu? V tomhle souhlasím s Radkem. Každej vůl si myslí, že škoduli vyservisuje za dvě stovky.

26.02.2008 | 00:15:33 |  Reagovat

Tomáši. Podle toho co tady píšeš, je HTP dělán na tah od spodu a není třeba ho točit? Tak to seš, co se motorů týče " kapacita ". Pavel sice nepíše, s jakou motorizací se projel, ale podle vibrací, to HTP byla. Ale podle čeho si dospěl k závěru, že dvouventilová verze, to nevím.

26.02.2008 | 00:11:30 |  Reagovat

A málem bych zapoměl-pro Pavla

přítulné na rozjíždění a manévrování ve městě-gratuluji.S touto motorizací je auto určeno přesně na takovéto účely.Vevnitř jak sardinka-nevim no je to malé auto, Q7 je už dost velké pro vaši excelenci, jen ta cena co?A navíc v prostornosti udělala FII. podstatný krok kupředu.sedačky tvrdé jak na nádraží-ale no tak no tak.Co si mám představit pod pojmem strašné vibrace? Vnitřní zpětné se třese tak že po 20Km testovací jízdy upadlo? Auto je nejisté v zatáčkách-další novinka.FII. má stále excelentní jízdní vlastnosti.Vysokootáčkový motor? Vysokootáčkový dvouventilový motor?Chi chi.Není on náhodou dělán spíš na tah od spodu do toho městského provozu?Nad 4600ot. ztrácí výkon? Když sednu do auta, tak si nejprve zjistím graf motoru a podle toho s ním pak zacházím.Když má tento motor max. výkon při 4900ot.tak je jasné proč nad 5000ot asi netáhne. A obvyklé otřepané fráze o předjetí Avie...no musíte se rozmyslet jestli s ní nepředjedete Avii kamion nebo traktor.Názory se různí a já mám rád pořádek :-)

25.02.2008 | 23:55:16 | Tomáš Reagovat

To Radek

Neřekl bych...

25.02.2008 | 23:24:19 | Tomáš Reagovat

Čechů vyšší cena vadí. Jen ti, co tyto krámy kupují, jsou v drtivé většině zabednění a myslí si, že cena ND je na úrovni Schade 120.

25.02.2008 | 10:44:53 | Radek Reagovat

Myslím, že anonymní komentář o pár řádků níže jen atakuje co jsem psal před pár dny.... Samantha trefila v jednom bodě hřebík na hlavičku.Čechům zřejmě nevadí vyšší cena, protože většina si kupuje auto na delší dobu.Znám spousty majitelů škodovek kterým slouží i déle jak 10 let a o změne neuvažují.Nepočítám samozřejmě manažery, podnikatele a jim podobné.Ti musí mít nejlépe každé tři měsíce něco nového a lepšího než má kolega od sousední firmy.Obyčejní lidé si prostě škodovku koupí na relativně dlouhou dobu.

25.02.2008 | 01:25:06 | Tomáš Reagovat

testovacka

Nedalo mi to a minuly mesic jsem take absolvoval testovacku timto "klenotem". Na zacatek musim priznat, ze auto je pritulne na rozjizdeni a na manevrovani ve meste, ale to je asi jedine pozitivum. Vevnitr se citim jak sardinka, sedacky jsou tvrde jak ty na nadrazi, vybava holobyt, do interieru pronikaji strasne vibrace pri volnobehu a pak pri rychlosti 90-100 km/h, coz mi prijde vice nez nestastne. vzhledem ke sve vysce je auto nejiste v zatackach a pri bocnim vetru. To nejhorsi je ale pod kapotou, cekal jsem vysokootackovy motor, tak jsem ho na dvojku dusil, cekal jsem co se stane a stalo se akorat to, ze ve 4500ot zacal ztracet vykon a v 5500 byl evidentne pretoceny, nad 80km/h auto rezignuje na jakekoliv pokusy o akceleraci a predjet avii, co je plazila 70km/h byl temer nadlidsky ukon... a to jsem majitelem postarsiho maleho japonce s motorem 1,3 55kW

25.02.2008 | 00:58:36 | pavel Reagovat

Mohla by si konkretizovať tie problémy u Ceeda. Lebo okrem toho, že niekomu zamrzlo audio, o inom probléme neviem.

24.02.2008 | 15:56:39 | Petrík Reagovat

Drž se sporáku Samantho a nelez mezi auta. Si stejňe zaujatá, protože máš doma ten krám taky. Ani si si nevšimla, že Tomík opisuje novou generaci a ne tu, kterou máš doma 4 roky. Slepice.

24.02.2008 | 15:31:17 |  Reagovat

PŘEČTĚTE

si recenze u Ceeda,Accenta,Thalie,a jiných. Hodně lidí má s těmito vozy problémy, tak nevím proč rýpete do Fabie, kterou mám mimochodem 4 roky,a mimo klasických oprav,se mi v ní ještě nic nevysypalo,ovladatelnost,jak píše Tomík v recenzi je opravdu hodně dobrá a kvalita mě příjde nejlepší v danné cenové kategorii. Mě osobně nevadí,že si musím cca 50 tis připlatit,nekupuji nové auto každý rok,nýbrž na 5 a více let,a Fabie je opravdu držák.Je to, dá se říct, trvale dobrá investice..a já peněz nelituji..Tím, že se zde hádate jak někde v hospodě poukazujete na svojí inteligenci, která jak se tak koukám až na vyjímky, je v podstatě nulová.Pokud je vám Fabie popř. celá Škoda proti srsti,tak si kupte BMW a jděte hučet na jiný weby a svoje "rady" si nechte také pro jiné...

24.02.2008 | 13:32:08 | Samantha Reagovat

To Tomáš

Souhlasím s Tomášem, poměr cena výbava se rozhodně vylepšil, ale oproti veškeré konkurenci to je absolutní propadák. A nepleť sem BMW, Mercedes, Audi, atd. to jsou značky, které kupují lidé, kterým na ňákym poměru asi moc nezáleží. Hlavně vše oproti Škodovce je úplně mimo.

23.02.2008 | 01:13:11 | Grami Reagovat

To Diego

Tak samozřejmě že bych mohl napsat-mohla by být levnější.To stejné ale můžu napsat i o Mercedesu, BMW, atd. Upřímně řečeno taky by mohli být levnější ne??Plechovka jako plechovka.A ta trocha kůže navíc.... Ale musím zklamat všechny "vzdycháče"-90 000Kčs jak Favorit za Gusty už stát nebude. A k tomu poměru.Připadá mi že lepší poměr má nová fábia-rozumějte FII.Cena zůstala na úrovni té staré, ale prostornost je lepší, kufr o něco málo ale je taky větší, motory HTP dostali víc Kw.Konkrétně 6V HTP udělalo výrazný pokrok kupředu(zryhlení lepší o 2s, lepší kultivovanost a odhlučnění).Takže poměr cena užitná hodnota mi u druhé generace Fabie připadá dobrý a rozhodně lepší než u generace první.

23.02.2008 | 00:47:00 | Tomáš Reagovat

Poděkování

Děkujeme, že kupujete naše auta v tak hojném počtu. Těšíme se na další zákazníky, kterým budeme moci nabídnout naše kvalitní vozy. Přejeme hodně šťastných kilometrů.

22.02.2008 | 21:57:05 | ŠKODA AUTO a.s. Prodej Reagovat

suhlasim

Reagujem na clanok nie na diskusiu.Musim plne suhlasit s obsahom tohoto clanku.Auto som mal dnes moznost vyskusat aj ked s motorom 1.4 16V a bol som milo prekvapeny.Perfektne dielenske spracovanie,kvalitne materialy.Subjektivny pocit na auto v tejto kategorii je vyborny.Len motor mi na volnobehu pripominal lepsie odhlucneny diesel.Fakt divny zvuk. Brzy su skutocne slabou strankou tohoto auta.

22.02.2008 | 19:24:37 | choze Reagovat

to diego

Tú odpoveď so kľudne domysli v predstihu. "Famózny, fantastický, bezkonkurenčný pomer ceny a výbavy."

22.02.2008 | 14:32:56 | Petrík Reagovat

to Tomáš

Preberať si nemusím nič. V nejakej recenzii si sa v komentári vyjadril, že pre Teba je Škoda srdcová záležitosť, takže tam asi pramení Tvoje odhodlanie brániť tie predražené autá, ktoré oproti konkurencii neponúkajú žiadnu pridanú hodnotu navyše. V inom komentári píšeš, že si jazdil s Fabiou tri roky. No keď si bol tak spokojný, prečo ten výraz "jazdil". Mal si si ju nechať aspoň päť.

22.02.2008 | 14:30:18 | Petrík Reagovat

to Tomas

Mohu se zeptat jaky je tvuj osobni nazor na pomer cena/vybava u Fabie II?

22.02.2008 | 07:56:51 | diego Reagovat

To Tomáš

cituji: "To se totiž dá napsat zrovna tak o Dacii Logan, Kii Picanto, Chevroletu Spark, Hyundai Getz." . To máš pravdu. Koukni se ale na cenovku. Všechno jsou to vozy do ceny 200L katalogové, snad mimo Getze, tam je o něco vyšší. Fabia junior? Ta stála svého času 225L tuším. Každý ví, co to bylo za obludu.

22.02.2008 | 06:59:34 | Radek Reagovat

To Tomáš

Skladovky jsou se slevou, mnohdy výraznou, to všichni víme. Jenomže skladovky nejsou jen u zn. Škoda, ale u všech automobilek, co vyjmenoval Grami, a nejen u nich i i oni, světe div se, výrazně sleví na tyto vozy. Proto ty cenové nůžky zůstávájí otevřené stejně, ať už je to skladovka nebo katalog.

22.02.2008 | 06:53:14 | Radek Reagovat

Do ceníků se dívá jen neználek ze slunečného města.Skladovky se dají sehnat daleko výhodněji a nějaká sleva se taky dá domluvit.Líná huba-holé neštěstí! No jo když oni češi chtějí základní motorizaci i s vyšším stupněm výbavy. Já spíš myslel co si mám představit pod pojmy: špatné auto, špatný motor, nemá ve 21.století co dělat???? To se totiž dá napsat zrovna tak o Dacii Logan, Kii Picanto, Chevroletu Spark, Hyundai Getz.

22.02.2008 | 01:09:54 | Tomáš Reagovat

To Tomáš

Konkrétněji snad ani psát nemusím, stačí, když se podíváš do ceníků Škody auto a porovnáš to s auty ostatních automobilek. To samé platí o motorech. To co bys jinde dostal za 250 000, máš u Škodovky třeba za 350 000. atd... Základní motorizace u nové Fábie se jinde nedává do aut dražších než 200 000. Klasickej případ je třeba Fiat, Renault, Hyunday, Kia, Suzuki, Mazda, atd..

21.02.2008 | 23:58:46 | Grami Reagovat

To Grami

to jsou takové všeobecné fráze.Prosím konkrétněji.

21.02.2008 | 22:06:22 | Tomáš Reagovat

To Tomáš

No já se musím připojit k Radkovi, auto jako je Fábie nemá v 21. století co pohledávat. Je to jen ukázka toho, že jdou vyrábět opravdu špatná auta se špatnými motory za vysoké ceny. Osobně se mi Fábie docela líbí, ale jezdit bych v tom opravdu nechtěl, natož za to platit nějaké peníze.

21.02.2008 | 21:53:41 | Grami Reagovat

To Radek

Neřekl bych že z toho HTP dělají bůh ví co.Možná je to jen pocit zamindrákovaných jedinců.Faktem zůstává, že škodovka je rovnocenný konkurent.Tam asi bude ten problém, prostě někteří se těšili jak skončí v privatizaci podobně jako Tatrovka-divize osobní automobily.Ale díky bohu se tak nestalo.Je jednou z nejdynamičteji se rozvíjejících automobilek.Má za sebou řadu úspěšných modelů(namátkou-rozhodně Octavia první generace, Fabia kombi).Vyráběla vždy jednu modelovou řadu.A dnes? Fabia, Roomster, Octavia(dvě generace), Superb, chystá se Jeti.Problém je jediný a zásadní.Když někdo řekne, že Fabka je slušné auto, že 1.2 HTP nenáročnému řidiči postačí, tak se prostě vždycky musí ozvat nějaký Radek a pořád do kolečka do kola prezentovat celému světu jak on teda tu fábii a ještě nedej bože s motorem HTP nesnáší, neuznává, nenávidí, přehlíží atd. atd.

21.02.2008 | 21:47:44 | Tomáš Reagovat

To Petrík

Ty umíš číst myšlenky? Ne neumíš.Jsi na omylu s tou jedinou správnou značkou.Nebudu se rozepisovat sáhodlouze v garáži mi stojí MB W124 2.2 16V 110Kw.Takže patriot škodovky? Opravdu ne!! Nechť si to tvůj mozek přebere jakkoliv.

21.02.2008 | 21:33:56 | Tomáš Reagovat

To Tomáš

Vaše vysokoblahorodí, není problém v tom ve voze zn. Škoda. Problém je v tom, že 90% majitelů low-endů 1.2 HTP ve výbavě sociál, dělají z tohoto vozu kdoví co. Motoricky tragické, výbava žádná, pohodlí nikde... a za otřesný peníz. Ano, je to otázka poptávky. Proč by zlevnili, když se najde tolik oveček v stádě, co si toho chudáka koupí. Pak se napíše recenze, jak to parádně jede, ten krouťák je cítit od volnoběhu, spotřeba 3,5L při 150km/h, ohromný vnitřní prostor, ideální rodinný vůz, atd. Je to objektivnosti. Fakta jsou taková, že tříválec je do města na nákupy, prostor vpředu minimální - pro ženy, eventuálně nějaký koncentrák dostatečný (osobně mám 186cm a lehce přes 100kg, složit se POHODNĚ je problém), vzadu si musí před jízdou amputovat dolní končetiny a tak by se dalo pokračovat. Když je recenze vyrovnaná a objektivní je to paráda. Taková recenze se dá napsat i na Favorita. Soudnost majitelů nejlevnějších NOVÝCH vozů je většinou zcela suterénní, vidí prostě nové auto a proto je nejlepší ve všech směrech.

21.02.2008 | 12:31:26 | Radek Reagovat

!!!

To Anonymous: Fuck off lemry,remcat to jo,ale něco napsat,to ne!!!

21.02.2008 | 12:06:11 | Lambados Reagovat

to Tomáš

Vidím človeče, že očividne neskrývaš skutočnosť, že pre Teba existuje jediná a správna značka. Rozdiel medzi nami je v tom, že pre mňa existujú aj iné autá, ktoré sú pekné, pohodlné, relatívne spoľahlivé ( relatívne preto, lebo neexistuje auto, na ktorom by sa nepokazilo nič ), v prijateľnejšej cene, respektíve s lepším pomerom toho, čo za svoje peniaze dostanem. Nemám chuť prehľadávať všetky recenzie na Škodovky, ale som si viac menej istý, že určite nájdem Tvoj komentár v každej, v ktorej si autor dovolil Škodovke niečo vytknúť, nedajbože vyjadriť nespokojnosť. Ak som dobre rátal, na Škodovky je tu 875 recenzií. Asi sotva nájdeš pri každej komentár odo mňa. Tie recenzie pravdepodobne zrátaš na prstoch rúk, takže strašenie potenciálnych recenzentov nie je na mieste. Skôr si mal varovať tých, ktorí napíšu niečo objektívne, kde spomenú aj nedostatky Tvojho božstva, že im to dáš vyžrať, pretože určite klamú, alebo to auto vôbec nemajú.
Pokiaľ niekto ako ja, napíše komentár k recenzii, v ktorej sa niektoré veci nezhodujú s mojimi skúsenosťami, alebo mám len na vec iný názor, je isté, že zareaguje Zorro Tomáš Pomstiteľ a vlastným telom bude brániť toto nadauto, pretože je skrátka najlepšie, najspoľahlivejšie, najpohodlnejšie, najlacnejšie, jednoducho naj.
Ak by všetci ľudia mali rovnaký názor ako Ty, tak poznámka "napísať komentár" by ani nemusela existovať, pretože v komentároch by bolo stále dookola " áno, super, tiež tak, vitaj v klube, súhlasím, súhlasím, súhlasím". Ale to už nie je diskusia, ale len mastenie si bruška. Doba, keď sa vyžadovalo, aby mali všetci rovnaký názor a rovnaké myšlienky je dúfam nenávratne preč.
K tomu, čo si načrtol v poslednom príspevku len toľko. Je to neuveriteľné, ale mám na to rovnaký názor, ako Ty. Mali by prispievať len registrovaný užívatelia. Celkom určite by to minimálne aspoň skultúrnilo tento server.

21.02.2008 | 10:40:12 | Petrík Reagovat

Bohužel autor recenze to vystihl jednou větou a trefně.Prostě úroveň serveru autorecenze.cz nebo .sk je naprosto katastrofální!!!!!Škoda toho místa na serveru.Recenzi může poslat kdokoliv a že se tu objevilo opravdu několik evidentně velmi "podivných" recenzí-recesí.Diskuse je otevřena všem-což je v pořádku.Co ale v pořádku není, je to že je až příliš anonymní a hlavně naprosto nemoderovaná!!!Typické sprosté poznámky, v lepším případě snad občas ještě i trochu vtipné, nebo přinejmenším úsměvné, ve všech případech "podepsané" jako "anonym".To už také patří ke koloritu těchto stránek.Proti této recenzi nemám osobně nic.Nějaká nepřesnost se vyřeší.Nikdo nejsme nechybující. A pokud napíšete recenzi na jakoukoliv škodovku buďte si všichni jisti, že vám pánové Petrík a Radek dají pořádně pokouřit.Aby bylo po jejich, tak zakoupenou škodovku běžte okamžitě hodit ze skály a v žádném případě si nedovolujte psát o ní nějakou recenzi.Nedej bože ji ještě i trochu pochválit.....tak a už mlčím!-nikoli navždy!

21.02.2008 | 01:02:21 | Tomáš Reagovat

HTP

ty matěju, kolik to mělo najeto žes šlápl na plyn až na podlahu, a ještě se studeným motorem, studený to totiž nemá výkon a nezajetý taky ne a kurvíš to ...

20.02.2008 | 18:56:21 |  Reagovat

***

Recenze mi příjde v pohodě. Je to něco nového,než tu bývá zvykem,to asi někteří nepřenesli přes srdce. Je pravda,že autor neví mnoho o elektronie automobilů,ale za to bych hlavu netrhal.Recenze má pěkný formát,a není plná majitelových blábolů.Rady, jak jsem tu četl nějakého pana Doc. a Prof. jsou někdy dost mimo,ale žádný učenec z nebe nespadl,a vzhledem k věku autora bych to moc neřešil..

20.02.2008 | 14:22:29 | LordMAsterbox Reagovat

To Tomík

Já spíš nevidím debila nikde, snad jen v autorovi pseudorecenze výše. Recenze obsahuje hrubé nepřesnosti nejen technického rázu, ale i reálná fakta jízdních vlastností vozu. Docela bych i pochopil nadšení z vozu a motor, vzhledem k tomu, v čem sám jezdíš. Ovšem v konkurenci ostatních vozů je to slabota po všech směrech - cena, vzhled, výbava, prostor. O spolehlivosti se dá jen polemizovat, protože je na trhu příliš krátce.

19.02.2008 | 14:52:36 | Radek Reagovat

to Tomik

No, musim se priznat, zpocatku jsem bral tvou recenzi skutecne jako sympatickou, ovsem timto tvym poslednim komentarem jsi se projevil jako precitlively, povyseny a ukrivdeny jedinec placajici neco o debilech aniz by pochopil, ze je sam debilu pantatou, nebot neprisel pomoci vlastniho mozku na to, ze tento web neni o bezmeznem souhlasu vsech ucastniku debaty s recenzetem a i zde plati souslovi "sto lidi ,sto chuti". Pokud jde o korekci chyb, ta prave do teto chvile myslim si probihala, nez jsi ji utal svym zbytecne rozcarovanym vystupem.A jeste tady vykladej neco o "formatech"..

19.02.2008 | 10:56:19 | diego Reagovat

to Tomík

Tá banda neschopných bláznov, Ti opravila Tvoj výklad skratiek používaných v automobilizme, v ktorých máš chyby. Potom uviedla na správnu mieru označovanie motorizácií, v ktorých máš taktiež chyby a vyjadrila svoj názor, respektívne skúsenosti s týmto autom. Od teba ale nie je vôbec milé, že sa za to urážaš. Nie je tu priestor pre profi recenzie, ale pre skúsenosti majiteľov a užívateľov. Sám uznáš, že skúšobná jazda je na napísanie takejto recenzie málo, pretože po 35 kilometroch nemôže mať nikto s autom skúsenosti. Ak si tu čítal aj ostatné recenzie, mohol si si všimnúť, že tu boli kritizovaní majitelia pre recenziu, napísanú po napr. týždni používania. Neviem, čo si čakal, ak napíšeš niečo podobné po 20 minútach.
Vo svojom poslednom príspevku píšeš, že diskusia je tu od toho, aby sme Ti tie chyby opravili. Stalo sa a Ty to nedokážeš prekúsnuť, skrátka "komu nie je rady, tomu nie je pomoci".

19.02.2008 | 10:37:05 | Petrík Reagovat

banda bláznů

Komu není rady, tomu není pomoci. Moje recenze nebyla ani náhodou prezentována jako profi recenze. Mnoho z vás, co si zde stěžujete, stěží napíše někdy vůbec něco podobného. A recenze typu - 10 řátků a resume typu : auto je šmejd; se mi oobně velmi hnusí. To,že tam mám chyby je lidské,od toho znovu podotýkám,že tu je diskuze,a vy,abyste chyby napravili a připomněli,že něco needí,tak jak má.Další věc,je shoda jmen - nejsem užiatel pod jménem Tomáš.Každý má zkušenosti jiné a já tento web vidím,jako bandu neschopných debilů,kteří jen co e objeví recenze,pomlouvají,nadávají,haní,atd...
Moje působnost i diskuzi beru za ukončenou,jelikož s lidmi těchto formátů i nemám co říct!

19.02.2008 | 08:34:43 | Tomík Reagovat

to plzenak

Spomínam si na to, ako po prejdení kaluže vody zdochýnali Favority a dôverou Česko-slovenského národa v Škodovku to nejak neotriaslo. Dokonca sa na Favorit robili poradovníky. Ž si bol sklamaný, je smutné, ale predsa len, bola to jazdenka a u tých je história vždy nejasná. Kamarát mal Bravo a tiež to nebolo boh vie čo, čo sa týka vypracovania ( napr. plast použitý na kľučky dverí ), alebo elektroniky ( bezdôvodne svietiaca kontrolka airbagu ), ale snáď aj vo Fiate sa už posunuli o niečo vyššie.

19.02.2008 | 00:41:16 | Petrík Reagovat

to Tomáš

Vidím chlape, že Ty humor až prekypuješ. Mohol by si mi zas pripomenúť, kde som zamenil Tomík a Tomáš?

19.02.2008 | 00:21:24 | Petrík Reagovat

To ing.Radka a prof.Petríka

Pánové nezaměňujte Tomíka s Tomášem.Opravdu to nepíše jeden člověk.Petríku tu Dacii jsem myslel tak nějak obrazně.Ale nic-tvůj smysl pro humor je na bodu mrazu.Tak to neřeš.

19.02.2008 | 00:12:06 | Tomáš Reagovat

fiat stilo

toto auto jsem mel zapůjcene tyden od dovozce ojetin ne test najel jsem asi 1000 km zpravidla po dalnici za tu dobu se mi rosvitili snad vsechny kontrolky vcetne airbag auto jezdilo bez problemu jako tresnicka na zaver byl průjezd louzi na parkovisti po kterem motor zdechnul zaver servisu byla spalena zapalovaci civka oprava za 3500 kc auto pekne ale spolehlivost mi dost desila nakonec i fiat priznal fatalni neuspech tohoto modelu .priznavam ze jsem mu dal dost zabrat ale myslim ze tyden by to mohl vydrzet . taktez vytekly display u radia u dva roky stareho auta me dost zarazel .anti korozni ochrany u fiatu netreba se bat ma ji dnes jednu z nejlepsich tez diesly jsou slusne je zajimave ze stejny motor od fiatu funguje u nejmenovaneho japonce bez problemů a ve fiatu to zkazi nekvalitni elektronikou

18.02.2008 | 21:53:49 | plzenak Reagovat

S tou recenziou to nebude také jednoduché, lebo teraz sa v tom už sám nevyznám. V jednej vete Tomík píše, že jemu OSOBNE stačili problémy so Stilom, ale v druhej, že o tom len SLYŠEL. Tak teraz vážne neviem. Ale možno napíše recenziu na auto v tom zmysle, ako mu niekto povedal, že....

18.02.2008 | 21:24:18 | Petrík Reagovat

chcípnutí Fiat Stilo

Možná ten software jsou tvoje nohy, eventuálně jsi zapoměl, že ve Fiatu není automat, na který jsi zvyknutý ze Schade 105.

18.02.2008 | 21:04:05 | Radek Reagovat

To Liba

Ano, informace všech, ale hlavně moje a Petrika, vůbec neber v potaz. On ti nejlépe poradí Tomáš alias Tomík, který ani neví, v jaké Fabii je jaký motor, o elektronické výbavě nemluvě. Čili ten pravý odborník. Jinak nejsem horlivý fiaťák, ale je lež vykládat, že jsou to krámy. Ano, jistě se nějaké nedokonalosti najdou, ale zase tak dramatické to nebude. Jinak ceny a výbavu jsem našel na . Může si každý kliknout a podívat se sám. Jinak než jsem koupil svůj současný vůz, tak jsem, mimo jiné, byl i ve 4 salonech zn. Škoda (Adámek, Autonova, Automedia, a v Blansku). Měl jsem zájem o Oct 1.9TDi nebo Roomster 1.9TDi. Cena do 500L (leasing s 60% akontací). Slevy: když jsem se zvedal, tak do Roomsteru ESP gratis - 20.000kč + ŠkoFin 20.000kč. Celkem tedy 40.000kč. Bylo to v Autonově. Jinde ani to. Takže jsem se jim vysmál a odešel. Jinde např. - Fiat Bravo 1.9MJTD 88kw - prakticky plná výbava mimo, navigace a kůže. Tabulková cena 530.000kč, po slevě 430.000kč. Nejednalo se skladové vozidlo.

18.02.2008 | 17:59:53 | Radek Reagovat

to diego

Ďakujem.

18.02.2008 | 11:02:32 | Petrík Reagovat

Nechapu. V komentarich Petrika a Radka jsem v teto debate nezaznamenal zadnou zaujatost, jen alternativy a uvadeni faktu na pravou miru... iluzim tady spis podlehaji ti nejvice ukrivdeni jedinci..

18.02.2008 | 08:43:32 | diego Reagovat

to Tomáš

Mohol by si mi prosím Ťa pripomenúť, komu som odporúčal Daciu? A zaujatosť to asi nebude. správne sa to volá osobná skúsenosť. na Fabiách mám odhadom najazdené 150.000 km, takže hodnotiť môžem.

18.02.2008 | 00:42:11 | Petrík Reagovat

To Liba

myslím, že máš dostatečný věk na to, aby ses rozhodla sama.Nebudu říkat kup si to a nebo to.Výběr je velký, ale pamatuj, že to co je při koupi levné se často prodraží.Jinak rady a komentáře doc. dr. ing. Radka a prof. ing. Petríka ber s opravdu VELKOU REZERVOU!!!! Ti totiž přemluví i houpacího koně, aby si raději koupil Dacii než aby řekli "i o fabii(vlastně jakékoliv škodovce) zkus uvažovat".Nechat si radit od zaujatého člověka je vždycky to nejhorši.A bohužel tento server není pro rady, ale pro vzájemné dohadování se a urážení.

18.02.2008 | 00:32:20 | Tomáš Reagovat

to plzenak

no neviem... kamos mal fiat punto a predal ho v pohode...ale je pravda ze je strasne vela obmedzencov, ktori si radsej kupia zhnity vrak, hlavne ze je to skoda...lebo otcov bratov sestrin syn povedal ze fiaty sa sypu

17.02.2008 | 23:15:47 | lakyi Reagovat

to Tomík

Kluku nešťastná. To, že sa Ti bez akýchkoľvek elektronických pomocníkov nejazdilo zle, ešte neznamená, že nikdy nenastane chvíľa, kedy ich budeš potrebovať a budeš nakoniec rád, že ich tam máš. Aj ja keď som začínal, tak sa mi o podobných veciach ani nesnívalo, ale dnes s určitosťou viem, že auto bez nich by som nechcel. S určitosťou poviem, že si nenajazdil toľko, koľko som ja nacúval a je mi teda jasné, že počas Tvojej šoférskej praxe ešte nemusel nastať okamih, kedy by si bol vďačný každému systému, ktorý by Ti na ceste pomohol. Ale ver tomu, že skôr, alebo neskôr ten moment príde.
Čo sa týka odsudzovania Fiatu len za to, že Ty si "počul", ako niekomu zhasol motor na Stile, je neopodstatnené. Autá sa kazia a určite sa nájdu tisíce áut rôznych značiek, ktorým to zdochlo za jazdy.
Čo sa týka hodnoty pri opätovnom predaji, je to relatívne. Zjednodušene sa dá povedať, že za škodovku človek dostane o toľko peňazí viac, koľko investoval do výbavy navyše, ktorú samozrejme iní dávajú bez príplatku. Platí to samozrejme pre nové autá.
Pre Libu asi toľko : ak nie Renault (napr. Clio, alebo Clio Grandtour), tak je tu za zrovnateľné peniaze Ford Fiesta, Citroen C3 a ďalšie. Hlavnou devízou týchto áut oproti Fabii je fakt, že sa tak nekradnú, lepšie povedané, v zanedbateľnom množstve. Kúpiť si koncernové auto znamená, že človek sa fakticky zmieril s tým, že má 50 percentnú šancu, že ráno nájde na parkovisku namiesto auta len holú zem.

17.02.2008 | 23:10:23 | Petrík Reagovat

fiat

Tebou uvedený vůz v této výbavě - oficialně dle konfigurátoru fiat - po slevě za 331 900kč.Jistě se shodneme že porovnávat podle oficialních cen se nedá,ceny škodovek v realu taky moc nekospondují s konfigurátorem.Já osobně jsem měl slevu 80 000kč,stačilo se zeptat.A nabídnutý leasing u spořky byl taktéž velmi výhodný.To že koncern šetří na výbavě je fakt,je to jen zákonitost nabídky a poptávky,stejně jako fiat ví,proč výbavu přidat,aby prodal.Na to stačí jeden semestr ekonomie,nevím proč se tomu tady všichni diví.Až se nebudou prodávat ,vybaví je lépe.Ostatně nejsou sami,kdo očesává základní verze.A k tomu fiatu - nepřeju nikomu ten zážitek prodávat ojetého fiata,sám jsem zažil a chtělo se mi brečetVedle stál shnilej favorit a byl pryč hned.Já osobně to při výběru taktéž zhodnocuji

17.02.2008 | 22:27:28 | plzenak Reagovat

To snad ne

JEDNA LEŽ ZA DRUHOU PÁNOVÉ!!! V autosalonu Škoda mi nabízeli relativně velkou slevu a při využití leasingu by sleva byla větší, vše je v článku. Já osobně bych nikdy Itala ušitýho horkou jehlou nekoupil.Je to ovšem ale na každém z vás. Já sepsal recenzi a to, co si koupíte, je už na vás. Osobně Logan,Thalia mi příjde větší výsměch dnešní technice než vámi proklínaná Fábia a to ani ta nízká cena nezachrání,berte v úvahu i to,že auto také budete jednou prodávat, a výhoda škodovek je to,že drží cenu vysoko,kdežto nová Thália za dvěsta se po 2 letech provozu prodá tak za sto táců a budete rádi.Já osobně nikdy žádný ASR,ESP,PPL,DPD,BLA BLA BLA nikdy neměl a nepřišlo mi,že by se mi jezdilo nějak špatně :-)
Fabie se dá sehnat po někdy nelehkém smlouvání také za zajímavý peníz,stačí jen hledat. Mě osobně stačily problémy s Fiatem Stilo,kdy za jízdy náhle chcípl motor a to prý několikrát,to jsem slyšel,zřejmě jen sofwareové problémy,ale i tak to stačí na parádní bouračku.
PRO VŠECHNY ANONYMY: kdybyste místo nádávek a pomluv, radši přispěli smysluplnými příspěvky, napsat něco urážlivého inkognito může jen velmi omezený člověk!

17.02.2008 | 22:19:18 | Tomík Reagovat

nebo

Další Grande Punto 1.2 za 237.900kč - airbag řidiče, airbag spolujezdce, boční airbagy vpředu, hlavové airbagy, manuální klimatizace, posilovač řízení "Dualdrive", centrální zamykání dálkově ovládané, el. ovládání předních oken, palubní počítač, tónovaná okna, imobilizér Fiat CODE, zadní sedadlo dělené, dvouose stavitelný volant, výškově stavitelné sedadlo řidiče, originál autorádio s CD přehrávačem, ovládání autorádia na volantu, mlhovky, ABS + EBD, el. nastavitelná zpětná zrcátka, metalický lak - ceny jsou platné v případě financování u Unicredit Leasing - platí do vyprodání zásob Poznámka: Možnost odpočtu DPH, záruka 3 roky pouze u nás a ZDARMA - platí při financování přes Unicredit Leasing Cena vozu při hotovostní platbě: 287 900,- Kč - je to okopnutý z netu. Tak pečlivě hledej po netu. Škodovka je opravdu nechutně předražená a hlavně nevybavená. Především chtěj za své prachy maximum. Už se těším, jak zoufalý škůdkaři se na mě sesypou

17.02.2008 | 21:56:38 | Radek Reagovat

To Liba

To je na delší hledání, ale třeba Fiat Grande Punto 1.2 - imobilizér, centrální zamykání, ABS, el. ovládání zrcátek, záruka, 2 x airbag, palubní počítač, posilovač řízení, nastavitelný volant, tónovaná skla, el. ovládání oken, příprava pro autorádio, venkovní teploměr.... . Fungl nové skladem za 205.000kč při využití leasingu, jinak 255.000kč. Na leasing ti sleví hodně všude mimo zn. Škoda. To bylo najitý narychlo, čili takových aut najdeš opravdu spousty.

17.02.2008 | 21:49:50 | Radek Reagovat

Proč Fabii?

Děkuji za zajímavé podněty a názory. Trochu jsem se zarazila,jestli je opravdu MPi, ale i to už se vysvětlilo:-) A teď k tomu, proč Fabii - protože se přiznám, že nechci Renaulta a jinak jsem nemohla najít žádnou jinou kombinaci - poměrně nový auto, s větším kufrem a zároveň ne úplně velký, protože nějakou dobu ještě asi budu jezdit hlavně sama.
Radku napadá Tě, jaké auto by tyhle parametry mohlo splňovat, když se nechci dostat přes 250 tis. Kč? Děkuji.

17.02.2008 | 21:27:55 | Liba Reagovat

Ten Tomík tam plácá jednu chybu za druhou. Nezná význam žádné skratky, ale radí, jako by měl kdoví jaké zkušenosti.

17.02.2008 | 20:56:35 |  Reagovat

To Tomík

Fábka 1.4 55Kw není 1.4 MPi, ale 1.4 16v

17.02.2008 | 18:25:35 | Radek Reagovat

to Tomík

"ASR využijete len v kritických situáciách" ?????????
To ťa prosím ako napadlo? ASR je protipreklzový systém, ktorý znižuje krútiaci moment motora v situáciách, kedy dôjde k pretáčaniu kolies, napr pri rozjazde na snehu a auto sa pohne bez toho, aby sa kolesá zbytočne pretáčali na mieste. Osobne odporúčam.
Ty si to asi pletieš s ESP (elektronický stabilizačný program). Ja osobne by som auto bez tejto srandy už ani nechcel. V súčasnosti EÚ vyvíja tlak na výrobcov, aby boli nové autá týmto systémom vybavené povinne.
ESP je systém, ktorý človek využije v kritických situáciách a tvrdiť, že kto jazdí rozumne, sa do takej situácie nedostane, je dosť odvážne. Nikdy nevieš, kto, alebo čo môže v momente vytvoriť napr. prekážku, ktorej sa budeš musieť vyhnúť a ESP sa už postará o to, aby si ten vyhýbací manéver zvládol bez šmyku. Ak by som tohoto pomocníka využil len raz v živote a predišiel tak nehode, tak určite stojí za to.

17.02.2008 | 17:36:51 | Petrík Reagovat

To Liba

Proč zrovna Fabii? Za adekvátní peníz je mnoho vozů s levnější servisem i pořizovací cenou, jak nové vozu, tak ojetiny.

17.02.2008 | 16:46:52 | Radek Reagovat

Nemohu souhlasit. Záleží ovšem,kolik má bonusů..

17.02.2008 | 16:12:40 | Tomík Reagovat

Pojištění

Pokud zvolí dobrou pojišťovnu tak zaplatí za tu 1,4 stejně jako jinde za 1,2.

17.02.2008 | 15:32:48 | anonym Reagovat

To Líba

Milá Líbo, plyn je dnes velmi dobrá věc:
Výhody LPG.
Výhody se dají rozdělit na výhody, které se u nás projeví v peněžence - a to je výrazně nižší cena LPG než je cena bezínu(nafty). A výhody, které nás až tak nezajímají a to hlavně LPG méně znečišťuje životní prostředí. Cena 1 litru LPG se pohybuje dlouhodobě na cca 50% ceny benzínu ( v soušasné době je to cca 12-13 Kč za 1 litr LPG, oproti cca 27-28 Kč za 1 litr benzínu BA 95 Natural).

Nevýhody LPG.
Pořizovací náklady na přestavbu automobilu. Cena přestavby se pohybuje u karburátorových motorů na úrovni cca 10.000 Kč, u systému jednobodového vstřikování do 20.000 Kč a motory s vícebodovým vstřikováním (MPI), to už se pohybuje od 35.000 Kč až také do 80.000 Kč ( ta horní hranice je pro přestavbu vozů jako je např. Porsche, Audi s osmoválcovým motorem atd.)
Přídavná nádrž sníží využití zavazadlového prostoru. Častější servisní prohlídky, výměny olejů, zapalovacích svíček, revize tlakové nádoby. Nepříjemnou vlastností přestavby vozu na LPG je snížení výkonu motoru o cca 5-20% a vyšší spotřeba paliva o cca 10%.

Komu se LPG vyplatí?
Jestliže to bude člověk, pro kterého je čisté životní prostředí bezcené, tak si to musí spočítat. To není tak složité. Zástavba bude stát cca 40.000 Kč. Cena benzínu - 28 Kč za litr a LPG je cca 13 Kč za 1 litr. Průměrná spotřeba vozu je 8 litrů benzínu anebo 9 litrů LPG na 100 km. Úspora na palivu při ujetí 100 km je v tomto případě 107 Kč. Jestliže najedete cca 20.000 km za rok, bude úspora na palivu 21.400 Kč. Nelze to vydávat, že tolik peněz ušetříte. Musíte počítat s vyššími náklady na servis. Toto číslo si nedovolíme napsat přesně, ale odhadem by to mohlo být kolem 2.000 Kč. V uvedeném příkladu je návratnost investice 2 roky. Ta hranice 20.000 km za rok je asi limitem, kdy se montáž LPG vyplatí. Kdo najede více, určitě ušetří.

Motor 1,4 se do Fabie dle mě moc nehodí,nenabízí o moc větší výkon oproti tříválci a spotřeba je někdy až o 2 litry větší, tudíž já bych do Fabie volil jedině tříválec a to podotýkám v cenové relaci do 300.000Kč.Spotřeba HTP bez plynu a 1,4MPi s plynem bude srovnatelná,mnoho si nepomůžete,jen uškodíte,jelikož pojistka je u 1,4 vyšší.. Fabie měla se čtrnáctistovkou problémy, jednak v nekultivovanosti chodu a hlavně v neustálé poruchovosti, nejčastěji vadné vstřiky. Vyšší spotřeba,vyšší povinné ručení, což také není zanedbatelné a hlavně vyšší váha,která se projeví v celkové manevrovatelnosti mluví proti 1,4MPi u Fabie. Nehledě na to, že u ojetiny nevíte,co má vůz za sebou. Čtrnáctistovky se hojně používaly u služebních vozidel,takže opatrně při výběru. Já jsem jedině pro nový vůz, byť s horší výbavou.Airbagy se již dnes standartně montují do nových Fabií a ABS je zde také. ASR využijete jen v kritických situacích, a pokud umíte jen trošku rozumně jezdit,nikdy se do nich nedostanete...

17.02.2008 | 14:55:19 | Tomík Reagovat

Záleží na stavu té plynové. Jinak dnes se dělá 1,2 44 kw nebo 51kw a všecky mají čtyři bagy a ABS + RMS. možná mají ještě někde doprodej 47kw

17.02.2008 | 13:45:21 |  Reagovat

Dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor někoho, kdo má s Fabiemi zkušenost. Rozhoduji se pro koupi - zda tři roky starou 1.4 55kW s plnou výbavou (hlavně jsou pro mě zajímavé 4 airbagy a ABS+ASR) nebo novou 1.2 47kW s min. výbavou - max. 2 airbagy. Jen dodám, že převážně budu asi jezdit sama, časem děti a dost si sleduji spotřebu. Našla jsem totiž na webu jedno porovnání, ze kterého vyplývá, že motor 1.4 55 kW má výrazně vyšší spotřebu - dokonce i než motory, které mají víc Wattů (i když je pravda, že ve srovnání bylo počítáno s automatickou převodovkou - ta co mám vyhlédlou má manuální).Děkuji za názor.
P.S. Ještě dodám, že i při srovnatelných cenách má 1.4 jednu výhodu - je v ní již namontovaný plyn.

17.02.2008 | 13:41:15 | Liba Reagovat

Co to je za hnusný auto??fakt hnus!

13.02.2008 | 21:56:38 |  Reagovat

FABIA II. SPORT

No takhle, já osobně mám kolo GT a v pohodě jsem ho převezl ve škodě 105,bylo to sice zajimavé ho dovnitř dostat,ale nakonec se povedlo,proto si myslím,že problém nebude ani u nové kratší Fabie, a kdyby byl,přední kolo se díky rychloupínákům dá rychle sundat. S kočárkem nemám zkušenost, takže nevím...

13.02.2008 | 20:46:44 | Tomík Reagovat

Malá připomínka cyklisty

Hezky napsané, chválím. Jen pozor na klišé, věta cituji Myslím si, že přeprava jízdního kola nebude problém je tak na úrovni autorevue nebo přílohy LN. Já jako vášnivý cyklista abych neměl problém s přepravou MTB jsem si pořídil klasické kombi nižší střední třídy (výška auta okolo 1,4 m). Kolo se do kufru asi 1,7 m dlouhého akorát vejde a na střechu když si trochu protáhnu šlachy i se svou menší postavou (1,72) 4 MTB naskládám. Řekl bych naopak že u krátké fabie s poměrně vysokou stavbou problém s MTB bude. Při vkládání kola do kufru určitě musím minimálně sundávat přední kolo, pokud je tak i blatník a když ho budu dávat na střechu, tak jistě pod nohy alespoň cihlu.

13.02.2008 | 19:40:05 | fabian Reagovat

To kakafko

Ano to dává smysl, souhlasím a omlouvám se za dezinformaci.

13.02.2008 | 11:57:04 | Tomík Reagovat

vysokootáčkový???

autor si dal námahu s recenziou,to treba nechať,ale okrem mylného vysvetlenia skratky HTP,som akosi nepochopil prvú vetu v odseku JAZDA:motor je vysokootáčkový,takže rozbehnúť sa len na spojke nie je problém?Za 1.ak má autor dojem,že benzín ktorý točí ľahko cez 5 000,je vysokootaáčkový,tak nech skúsi niečo 4ventilové najlepšie z produkcie Hondy :-),a za 2.rozbiehanie sa na spojke bez plynu je zrovna doména nízkootáčkových zväčša 2ventilových motorov,s nižšie položeným maximom krútiaceho momentu...

13.02.2008 | 11:11:25 | kakafko Reagovat

Jediné horší "auto",se kterým jsem kdysi jel,byl F-126 "maluch".Verze "sport" u tříválce s vyvažovacím hřídelem mě nezvedá koutky,ale přímo se chechtám.Ale nejsem spisovatel takže asi tak.

13.02.2008 | 10:56:53 |  Reagovat

je mi to vazne lito, ale dle konfiguratoru je do tohoto sportaku k dispozici i motor 1.2 HTP 44 kW 5-stup. mech. ;-)

13.02.2008 | 07:10:55 | diego Reagovat

Uvažovat nad tímto vozem, neřkuli motorem, i se slevou mi nepřijde úplně ok. V našich zeměpisných šířkách není zcela běžné mít 2 a více vozů. Mám na mysli auta, nikoli vraky typu 2x Škoda Favorit apod. Jako druhý vůz do rodiny ano, ale jinak tento žebrák nestojí ani za pohled, o cca 300L nemluvě.

12.02.2008 | 21:03:43 | Radek Reagovat

Už len nápis Sport pri výbave vystaveného auta v showroome, s motorom 51 kw dehonestuje výraz tohoto slova. A k tej záruke. Keď je určite pozinkovaná, prečo nedajú záruku 12 rokov, ako normálny výrobcovia áut? Dokonca taký, ktorý bývajú na týchto stránkach zosmiešňovaný. Z čoho sa posrali? Z toho, ako im hnije plech okolo skla piatych dverí pri Fabii I, ktorá mala údajne tiež pozink?

12.02.2008 | 20:31:09 | Petrík Reagovat

Čeho je moc,toho je příliš

Takže zaprvé si prosím odpusťte ty kokoty a za druhé, nejsem prodejce ve Škodě. Jsem 21letý student Vysoké školy v oblasti informatiky a to,že mám rád škodovky neznamená, že nebudu objektivní,moje nynější auto je Š105. Dlouho jsem na HTP nadával, než mě oslovila. Pro časté odpovědi podotknu, že verze Sport je pouze s motorem o výkonu 51kW. 2 roky záruka je na celý vůz a 5 let na prorezivění. Karoserie je pozinkovaná,takže koroze nehrozí. Já osobně jsem tvor velice všímavý a na testovací jízdu jsem se dlouho připravoval a proto, jsem vše pečlivě prohlížel, jsem v tomhle asi jako ženská a nezajímají mě jen výkony, ale i barva, styl, provedení, a komfort. Najel jsem s ní cca 35km a nejvyšší rychlost, kterou jsem jel bylo 130km/h a nemyslím si,že by auto nějak ztrácelo, jak se tu píše v "profi" recenzích. Šlo naopak vidět, že zvýšení výkonu tomu prospělo. Je možné, že chyby tam budou, jsem jen člověk, od toho je zde diskuze a vy, abyste mě opravili a pokud možno bez nadávek. Stejně jako Fabii jsem testoval i více, převážně bazarových aut různých značek. Ano verze Sport i u Roomsteru je opravdu směšná asi jako Scout a pečlivý čtenář (nikoliv Slovák :D) si povšimne,že jsem zmínil co tento paket obnáší, nepsal jsem jak vůz úžasně sportovní, jde tam jen o nepatrné zvýšení výkonu a pak jinak doplňky pro příjemnější jízdu.Já osobně jsem chtěl napsat recenzi proto, že každá recenze zde má max. 30 řádků a píše se v ní pouze jo je super a nebo je to s**č,nekupujte to...což mě osobně se zdá výplodem nenormálního ba psychicky narušeného člověka,já na slohy vždycky byl,tak proč nepřispět. Fabii nevlastním, proto si jí nemusím chválit jakožto majitel. A to co jsem napsal,za tím si tvrdě stojím. A teď něco pro rýpaly:
V RÁMCI SLEVY MI VŮZ PŘIPADNE VELMI VÝHODNÝ, OVŠEM ZA OFICIÁLNÍ CENU, KTEROU NABÍZÍ ŠKODA, BYCH SI TENTO MODEL V ŽIVOTĚ NEKOUPIL !!!!
U Škody se vyplatí skrátka smlouvat!!

12.02.2008 | 20:20:05 | Tomík Reagovat

Takto chlapci. Nadávajte si doma, tam ste možno na také oslovenia zvyknutý.
Autora opravím len v tom, že písmeno T v skratke HTP neznamená Top, ale Torque.
Označenie Sport v spojení s týmto motorom vyvoláva skutočne smiech, aj keby boli tým slovom Sport označené hoci aj len pneumatiky.
Záruka 5 rokov na prehrdzavenie ma dosť zaráža. Pri niektorých recenziách vyvolal tento údaj pri iných autách zdesenie, že to snáď ani nemá pozinkovanú karosériu, tak som zvedavý.

12.02.2008 | 16:31:04 | Petrík Reagovat

odkial ten tlk ked isiel iba testovaciu jazdu si vsimol tolko drobnosti? ze smerovka trikrat zablika a podobne degesiny... takze klame a ked ma klame je to kokot, prinajmensom

12.02.2008 | 16:29:54 | simon Reagovat

Tak jsem se opet pobavil

Nevim, co lidi vede k tomu aby vychvalovali takhle nepovedeny automobil, za takovou premrstenou cenu. Stejne jak Diegovi i mi cukali koutky pri oznaceni sport, ale co se da delat. V kazdem ceskem casopise ci internetovem portale, vzdy vyhraje Skoda, at souperi s jakymkoli aute, tento lobismus se mi prilis nelibi a cekam, az si cesi zacnou konecne kupovat auta a ne tenhle nepovedeny nesmysl za takovou cenu. Je zvlastni, ze v zemi kde se tento vuz vyrabi, je jeho cena vyssi nez v cizine. Konec vlastenectvi (i kdyz to uz dlouho neni ceska firma) a zacnete kupovat skutecna auta.

12.02.2008 | 16:18:29 | gustav Reagovat

Toho kokota si nech ty pííííííčo slovenská.

12.02.2008 | 15:14:51 |  Reagovat

hahaha

nazdar jazykovo talentovany prijimaci technik v predajni skoda niekde v malom meste, ktoremu veduci slubil 500 korun a na vikend fabiu, ze ci by si zato nenapisal nejaku fajn recenziu aby si uputal, ale ze si mas davat pozor aby to nevyzeralo ako reklama, tak pokritizuj nejake nepodstatne detaily.. a ta ilustracka asi neni az tak ilustracna, ani by som sa nedivil keby to bola predajna kde robis ty kokot

12.02.2008 | 14:47:50 | simon Reagovat

autorovi

Zajimavy,obsahly, podrobny popis dojmu, ktery si vzdy rad prectu. Jen nevim, zda automobilovy nadsenec znacky Skoda muze vuz znacky Skoda posoudit skutecne objektivne. Bohuzel jsem se nikde nedocetl, jestli se jedna o verzi 44 nebo 51kW. Spotreba 5l/100km se mi pro bezne a nedejboze mestske popojizdeni nezda jako realna. A pokud jde o oznaceni "Sport" ,nemuzu se ubranit cukani koutku. U vozu, ktery ma zrychleni z 0 na 100km/h za 14,9sec. ,zadni bubnove(!) brzdy a trivalcovy motor s 51kW (v silnejsi verzi) pri 5400ot./min. bych opravdu volil strizlivejsi oznaceni. Nevim ,jestli je zkusebni jizda dostatecnym impulsem pro napsani recenze, ale libi se mi styl jakym byla napsana. Obsahuje to co ma ,takze chvalim a uznavam, ze usmlouvana sleva je opravdu velice zajimava...

12.02.2008 | 14:22:00 | diego Reagovat

ty si spisovatel?

12.02.2008 | 13:16:28 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia