Recenze Škoda Fabia 1,4 MPI clasic
“Nic moc škoda mě zklamala.”

Autor recenze: honzass (26 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1,4 litru vícebodové vs Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:50 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 8 let Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 28. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Favorit.......

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano auto mělo spoustu poruch.

Vadný snímače elektrohydraulického posilovače řízení.

Vadný snímač tlaku oleje v motoru.

Nefunkční akcelerátor.Motor nešel ovládat plynem.

Časté praskání žárovek H7.

Pedál spojky jde tak lehce že když na něj šlápnu tak mám pocit že šlapu do vzducho prázdna,beru to jako závadu protože jsem se nikdy u jiného auta s tím nesetkal.

Plyn zabírá až 5 cm od vrchu no stímhle jezdit to je hrůza.

Zadní dveře kufru nejdou občas otevřít nebo naopak zavřít třeba na třikrád i klidně víckrát.Jde to vyřešit jednou pořádnou ránou ale to není nejlepší.Servis to nemůže vyřešit protože nejspíš jde o špatné spícování karosářských dílů nebo se Fábie zkroutila.

Palubní deska pořát vrže a na delších cestách to hodně otravuje.V servisu to měli už dvakrát rozdělaný ,cpali tam tuny molitanu ale po pár kylometrech to bylo jako dřív.A tím že do ni budete mlátit jako divý tak si nepomůžete.

Podlaha kufru je z papundeklu takže když jsem naložil pár pytlů s cementem a konečně zabouchl dveře tak bylo slyšet prasknutí a od té doby mám prolomenou podlahu v Kufru.No kterej blb ten materiál vybíral tak ať se mi ani neozývá.

Přední náprava to je kapitola sama pro sebe je tak citlivá na geometriji tak že i když kličkuju na silnici mezi dírama,každý půl rok to opravuju a servisáci říkají že to není žádný med.

Motor MPI má občas nepravidelný chod na volnoběh bylo mi řečeno že to je prý normální ale to že se klepe jako vybrátor to je hrozný.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Fábiji jsem si koupil jako auto na ježdění do práce nebo na nákupy.
Místo toho se stala častá zákaznice servisu a někdy jsem měl nálady jim to auto tam nechat na vždy.škoda že jsem to neudělal.

JÍZDNÍ VLASNOSTI poměrně dobré nenaklání se dobře brzdí,nerovnosti tlumí průměrně někdy dostane pěknou ránu.

INTERIÉR palubní deska je dost náchylná na poškrábání kolem zapalování atd.středový tunel tlačí do kolen.
sedačky jsou dobré ale v zatáčkách moc nepodrží ,časem se jakoby polstrování rozláme a mají na sobě hrbolky nejmarkantnější je to na sedáku u řidiče.
Potěšilo mě že topení má rychlý nástup a promrzlé auto je hned ohřáté.

KAROSERIE je pozinkovaná takže nikde nerezne.moje fábie není ta ztěch co se mají dobře tak semtam důlek občas prasklá lišta a bílá barva není nejšťastnějsší volba.
Po tom co do mě nabourala jedna ženská na parkovišti a sundala mi z půlky zadní nárazník stačilo pár dobře mířených kopanců a drží tam dodnes jako přibytý.

MOTOR A PŘEVODOVKA u motoru jsem byl zklamaný 50 nebo 55 kw mě neuspokojují auto je líné využitelný rozsah otáček je malý a pořát se to dost klepe při startování nebo přidání plynu a při chcípnutí.Zvuk motoru je drastický venku i uvnitř, venku to je jak nějaký pískání fičení nebo sýpání bez žádný příchutě motoru ani u výfuku.Uvnitř jako Favorit ale trochu tižší.
Než se to rozjede na 130 tak to ještě jde ale držet 150 do kopce na Německý dálnici no tak tomu musíte hodně šlapat na krk.Brzdit motorem u 1,4 je na nic motor se má tendence točit naprázdno než aby brzdil.
Převodovka časem ztrácí přesnost a stává se zní tzv. kvrdlačka.
Doporučuju dodržóvat servisní kontroly motor žere dost oleje a vůbec všechny kapaliny se nějak podivuhodně ztrácej.
spotřeba je taky špatná na 1,4 8litrů maximálně 11l.

CELKOVĚ mě Fabie zklamala a škodovka si sní moc práce nedala.Už si nikdy nekoupím žádnou škodovku po tom co mi řikal kámoš co má superba že to je auto co jde zkroutit do vrtule nebo natahovat jak špageta a motor je pořát v háji.

Bude problém i s prodejí moji fábie její cena hodně klesla spíš drasticky spadla a ukecávat někoho aby si ji koupil mi dá dost práce.

Příště si radši trochu připlatím a koupim si kiu cee´d servis mám za rohem a je daleko větší a možná i lepší to se ještě uvidí.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Se dozvídám že Renault je nejhorší značka Evropy.Při tom je v Turecku Argentině se používají nejčastěji jako taxi policejní auta atd.Navíc když se podívám na recenze jejich nejvíc hned po škodovce.A navíc tam nejsou 2 strany ,toho že na to každý nadává jako tady u Fabie.Prostě ten kdo má škodovku ,nebo prostě bere to jako dobrý a pěkný auto tak nikdy nepochopí jaký to je mít Francouzský.Jeden člověk co jezdí s 607smičkou,a několik let má francouzské auta ,nejvíce vystřídal Peugeoty ,tak dostal jako služební nového Superba a pořád na to nadává.Jsou to naprosto odlišný auta.Vším designem komfortem podvozkem.Můžu říct že nikdy jsem nechápal a asi nikdy nepochopím jak někdo může přijít do bazaru .A dát 100 000kč. Za Fabii 1.2 ,a při tom vedle stojí auto za stejnou cenu nebo o něco méně je o třídu víš a je naprosto někde jinde.Chápu každému vyhovuje něco jiného,ale je to až k nevíře že kamkoliv člověk dojde a baví se o autech ,tak škodovky jsou nesmrtelný,a při tom mají více závad jako moje 406stka nebo předtím r19.Fiat Croma R21 a další auta co jsou nebo byly v rodinně.Mě přijde divný ,když se hlásá že škodovka domácí auto kvalitní ,a nevím co ještě.A pak tady čtu jak do 5leté Fabie zatíká ,u Nové Octavie do 30tkm odejde 2x turbo vyhoří radio.Nejde stáhnout zadní okno.Atd.Můžu říct že se pohybuji mezi auty co se týče kamarádů rodiny atd.A nikomu se nic takového nestalo ,a to jsou auta od roku 1995 do 2005.Odhadem.Od kamoša otec co má už asi 15 let Sierru Combi 2.0 ,má najeto snad přes 350tkm a pořád jezdí.jezdí s tím do Chorvatska do práce všude.A nic tomu autu není.Samozřejmě že poruchy byly a budou ,ale ne jako tady u škodovek což mě až překvapilo co se tady dozvídám.A to jde o auta co nemají ani 100tkm a max do 6 let stáří.Může na Francouzský auta nadávat kdo chce jak chce.Ale já mám rok toho Peugeota nic jsem neměnil porucha žádná ,najel jsme s ním asi 15tkm zatím ,ale pořád jen jezdím max pro benzín nebo napumpovat kola.Nadává se na elektriku ,nemám osobně žádný důkaz že by byla nějak špatná ,ono když člověk koupí zachovalé auto,tak může být klidně Renault a bude OK.Kamoš má 2 R19 jedno 1994 a druhý 1992 Cabrio.A nestěžuje si ,stará se o to.A jezdí.A při tom by si mohl koupit něco novějšího.Ale nemá důvod.Když se podívám na recenze tak není tolik nespokojených majitelů u Francouzských aut jako u škodovek.:) Tak pak nevím proč to tak je.A můžu říct že poslední rok mě to docela už začíná dost vadit ,to ej další důvod proč má u mě škoda velký - i když za to vyloženě nemůže.:)))

04.08.2011 | 01:16:45 | luke20  | 78.45.72.* Reagovat

Toyoty sú strašne drahé na servis? Aký servis?

25.05.2009 | 08:54:27 | Petrík Reagovat

Hlavně ne Rendla

To je mazec,jen ne Renaulta,všechno,ale jen ne Renaulta,nejhorši a hlavně nejporuchovějši auta evropy A sedačky jsou pohodlny???? Ja ti nevim,ale,mě z nich vždycky bolely zada..

25.05.2009 | 07:39:59 |  Reagovat

RE:Hlavně ne Rendla

To mě bolí se škodovek záda ,stačí že jezdím denně v práci s Feldou.Která se komfortem nemůže rovnat ani 20 let starýmu Renaultu:)

04.08.2011 | 15:14:25 | luke20  | 78.45.72.* Reagovat

je to tak a plácejte co chcete

Renault je nejhorší značka na světě.(hned po fiatu, kii, hyundai, daewoo). V těsném závěsu jsou další nekvalitní žabožrouti citreon a peugoet. Samozřejmě nejkvalitnější auta vyrábějí Němci. Sice také i Japonci a Švédi, tyto auta jsou ale strašně drahá na servis. Tyto věci by se měly učit už na základní škole...Aby pak lidi nenaletěli nějaké píči nebo lvíčkovi na kapotě..ble

24.05.2009 | 23:43:24 |  Reagovat

anonym

Házet špínu na Renaulty?? Si upad na hlavu ne??? Modely vyrobené v posledních třech let, jsou daleko spolehlivější jak slavná ŠKODA !!!!!! Ty vyznáváš pekáče z MB, já vyznávám kočáry s dobrou pas. bezpečností, s pohodlím o kterém se ti může jenom zdát! Takové pohodlíčko jako já v Meganu nezažiješ ani v Superbu, ty Fábomile! Češi probuďte se! Proč kupujete předražený, nepohodlný, málo bezpečný, a hlavně předražený plečky z MB???????? Renault umí aspoň dělat motory. Prostě v dané cenové relaci se dá dnes koupit:: Fiat. Opel, Ford, Citroen, Renault. to jsou auta, které mají aspoň motor, který jede a nechlastá tolik! Za stejný peníz jak fábka můžeš mít o třídu větší a daleko pohodlnější vůz jak Fábie či Roomstr!! Co teď napíšeš?? Kamarád měl Rendla a sral se že?? Se mu ani nedivím, když kupuje ojetiny s pochybnou minulostí, ale to platí všude! Pak jsou značky typu Méďa, Báwo, Audi atd...., ale to už jsme v jiné sféře aut. Závěrem konstatuji, že auto z MB může koupit, jenom člověk, který má asi dost peněz, nebo je to starý kloboučník, který po dvaceti letech kupuje nové auto samo sebou po stodváce je to zas Škoda. Sortu lidí typu kloboučník celkem chápu, oni tolik nenajezdí a htp jim už bude stačit, až do smrti a věřím, že těmto lidem se tak srát nebudou. Obecně platí: auto, které nejezdí se nekazí! Dále pak má Škodovka druhý chyták, znám pod názvem první gar. prohlídka. Jsme nejlevnější!! Pouhých 1500,-kč! Ano je to tak. ----(Samozřejmě pokud mechanik vidí kloboučníka, tak ví, že budou prémie, nebo si schová olej na šmelinu - to jest pro soukromé využití..) Ušetří dost peněz na oleji, páč tam kloboučníkovi nalije jiný, ale to se děje i v jiných servisech jiných značek. ( Bohužel a musí si to člověk ohlídat )---- Páč té druhé se nemusí dožít, nebo si vymění olej třeba za dva roky i se svíčkama buď v aut. servisu, nebo někde jinde. Ale spíše pojedou do aut. servisu, poněvadž mají ještě v paměti tu první levnou výměnu oleje. To už, ale zaplatí víc a pak pokud nemusí tak do uat. servisu nejezdí vůbec. Pak je druhá možnost, kdy se jim může auto pokazit. ( stává se to, ale málo, páč prd jezdí, tak se jim to nekazí.) Řeknou si: Vždyť první návštěva mě stála pár korun dám to tam ne?? To je ta největší chyba co můžou udělat! Servis vidí :::Á kloboučník, to se pomějem!! No a výsledek je takový, že kolboučník zaplatí móóóc peněz, nebo v horším případě navštíví ještě několikrát servis se stejnou závadou. Přístup zákazník -- servis nefunguje skoro nikde to je pravda. Nemohu se zbavit dojmu, že Škodovka má nejvíc zmáklou psychiku lidí, prostě blá, blá blá, napíší na dvě stránky a zákazník má pocit, jak dobře nakoupil a hlavně s jakou výbavou a motorem. Ale to co on si draze připlatil, tak jinde je už v základu. To bohužel hodně lidí nechce vidět. Tak si nechte ŠkodoFkáři dařit a hlavně všichni se chovejme na silnicích slušně a ohleduplně!!!! Žijem jen jednou.....

24.05.2009 | 21:27:40 | kraken Reagovat

For Anonym

Bu,bu,bu,bu,bu už se celé fórum třese strachy.............
A mimochodem ta Fabie asi opravdu bude pěknej sráč (nikdy jsem ten poklad nevlastnil).

24.05.2009 | 20:14:15 | Vašek Reagovat

kecy kecy kecy

Další z vymyšlených recenzí s úmyslem poškodit renomé z. škoda. Fabia je známá jako bezporuchové auto které uspokojí potřeby širokého spektra lidí. Od auta do města po rodinné vozidlo. S malou spotřebou a neskutečně levným servisem. Takže špínu příště házejte na renaulty, citroeny, fiaty a podobné aušusy. Těm co kydají z prstu vycucané sračky na fábie nbo octávky bych nejraděj rozmlátil hubu.

24.05.2009 | 18:50:52 |  Reagovat

Pro obránce škody.

Recenze je podle mě pravdivá mám fábku taky a je to sráč. A nesnáším zaryté milovníky Škody.

24.05.2009 | 18:30:40 | Handik7 Reagovat

Recenze je objektivni nemam vyhrady.

14.03.2009 | 15:35:17 | jamieson Reagovat

???

Nó a jak to vypadá, tak se ženil asi v 16 letech :-))) .

18.08.2008 | 00:54:22 | Bobeš Reagovat

Jak čtu tu debatu. Teda ve 26 letech takovou sbírku aut....podnikatel... No to musel někdo hodně lézt do zadku, donášet, podlejzat a pouštět firmě žilou.

15.08.2008 | 02:23:04 |  Reagovat

to Pepan: jsi pičus, já mám Fábku 3 roky a ani jednu závadu jsem neměl, takže zde jde vidět jedna věc. Dej kriplovi internet a on píše hovadiny..

07.08.2008 | 20:50:44 | Vilém Reagovat

karel ses dobrej vul... zaregistruj se na www.zavidime.cz

07.08.2008 | 19:29:05 |  Reagovat

Fabia je na nic......

Tak ty Pietro ty si moc nevyskakuj pružný dorazy se asi tak nějak seřizovat nejdou ty tam jednou nacpeš a pak tam jsou tak maximálně do smrti auta nebo jdou vyměnit.Dále vzhledem k papírově podložené zatížitelnosti auta je pár pytlů s cementem nic, těch pár kyl co se dá nacpat do mini kufru by měla podlaha bez problémů vydržet to že rupla svěčí o vysoké kvalitě škodovek.

07.08.2008 | 19:22:19 | Pepan Reagovat

trocha zkušeností s Fábií

Vlastním 2001 fabii se stejným motorem. Jezdím každodeně do práce za každého počasí. Za ty roky jsem měl pouze 2 prasklé žárovky a vadný vstřik. Olej jsem zatím pouze měnil a nedoplňoval. Po menší havárii (ne moji vinou) jsem se mohl přesvědčit o slušné antikorozní ochraně. Pokud se zadních dveří, může být na vině špatné seřízení pružného dorazu. Matriál nenavrhoval blb, spíš je blb ten, co tam dal pár pytlů s cementem. Pokud bych něco na F.změnil, tak široký středový panel a jiné obutí (mám pneu Kleber).

02.08.2008 | 09:09:34 | Pietro Reagovat

Jo tak pan honzas.

Pánové tento pán co napsal tuhle recenzi si mě dovolil vyhodit z práce dělal mi dříve šéfa.No pěkně vás tady tahá za nos,protože nejen že teda přiznal vlasnictví tohoto vozu Škoda Fabie ale dále to že si vozí prdel ve fungl nový Audi q7,dál před jeho vilou stojí Fort Kuga,Vw Pasat a Touareg R-line tak to už Bobešovy nenapíše.No ale zapomněl si tam nechat namontovat zatmavený skla takže chlapečku mám fotky jak si tam vozíš milenku a ty ukážu tvojí manželce vole.PS soused

01.08.2008 | 16:08:55 | karel Reagovat

to:Radek

A za tyhle šroty se dávaj peníze? Ja bych spíš řek že to dostal za trest!

01.08.2008 | 12:58:44 | xXx Reagovat

Netrpělivě očekávám závistivou otázku, kde kdo na to vzal.

01.08.2008 | 11:50:11 | Radek Reagovat

tak narovinu.

Jestli vám přichází divné že u recenze na passata píšu jako dřívější automobil seat toledo a tady favorita.Proto vysvětluji Seat toledo jsem si kupoval hned 18 letech a byl to můj první vůz po svatbě jsem získal drováním favorita a měl jsem toledo a favorita v roce 2000 jsem udělal menší revoluci v garáži místo toleda jsem si pořídil Passata a místo Škody favorit fabii,protože manželka mi toledo projela po svodidlech a po opravě jsem byl rozhodnut ho prodat a favorit dojezdil sám.A dále jsem stále ještě majtel podniku tudíš se tu můžou objevit recenze na kia cee´d,kia sorento.Jasný pane Bobeš.

01.08.2008 | 10:38:29 | honzass Reagovat

?

Myslím, že nás pan honzass tahá za nosánek, nedávno psal recenzi na passata taky r.v. 2000 a vlastní ho 8 let a o favoritu a fabii ani zmíňka, ale zato měl předchozí vůz toledo, tak nevím ???

31.07.2008 | 23:19:18 | Bobeš Reagovat

žiarovky

Súhlasím, že žiarovky je lepšie použiť drahšie- značkové-výkonnejšie, mám rovnakú skúsenosť ako Standa.

30.07.2008 | 21:23:19 | dam Reagovat

Je to jen Škoda

Škoda byla, je a bude jen průměrem a slabším odvarem. Žádný zázrak jako komfort, sílu, spolehlivost od ní nečekejte. Je vyráběná pro Čecháčky a chudé Němce. Je vydávána za rodinný vůz...probůh! A k těm žárovkám: Mám pocit, že tam výrobce dává nějaký šunt z asie (možná z Číny), protože nám taky praskaly, ale jen do doby, než jsme je vyměnili za značkové. Sáhli jsme hlouběji do kapsy, a koupili rovnou žárovky s prodlouženou životností (značku neuvedu-byla by to reklama). Zatím nepraskla žádná, je to už dva roky a jezdíme se světly denně.

30.07.2008 | 10:36:46 | Standa Reagovat

auto vyrobené v pátek o půl druhé?

Máme jako malá firma s regionální působností vozový park téměř jen Fabie 1.4 (r. v. 2000 až 2002). Zkušenosti jsou velice dobré, až výborné. Kromě tradičních problémů jako je praskání H7 v světlometech a trochu neklidného chodu motoru při volnoběhu mohu po cca 6 až 8 letech jejich provozu s jistotou prohlásit, že lepší auta na kratší a střední vzdálenosti (do cca 100 km) jsme nemohli pořídit. Zřejmě jste měl smůlu na blbý kousek, hodně záleží na zajetí motoru, ale chtít od Fabie s touto motorizací zdolávat dálnice trvalou rychlostí 150 km/h bez zadýchání je trochu naivní.

30.07.2008 | 08:58:24 | Jrada Reagovat

Dejte si trochu víc práce s autorecenzí

Proti obsahu recenze nemám žádnou připomínku, neboť je to názor autora a majitele vozu, to se dá respektovat, ale ten pravopis a sloh recenze ? Nezlobte se jestli něco píši na web, i když jste možná vytočený z popisovaného auta, tak je to divné pokud to vypadá jako když člověk utíká na WC a honem to ještě musí dopsat, protože potom již vypnou proud. Tolik nasekaných chyb se jen tak nevidí. Budiž je to Vaše písemná práce, ale i ten "češtinářský "styl může někdy přispět k tomu, že se občas internetové diskuse zvrhnou v něco spíše vulgárnějšího. Nezlobte se je to můj názor, dost možná 99 lidí ze sta dalších se mnou nemusí souhlasit.

30.07.2008 | 07:45:16 | kudržák Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia