Recenze Škoda Fabia 1,4 55 kW
“Pro dvě osoby na víkendový provoz super auto.”

Autor recenze: Rychle (29 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,4 55 kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 29. 2. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za rok 2007 žádné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Benzínovou Fabii z roku 2005 jsem získal jako firemní auto zhruba před rokem a zatím si ji jen pochvaluji. Pro provoz 50 procent město, 50 mimo město, kdy cestují maximálně dvě osoby je zcela optimální. Ve městě s ní lze lehce zaparkovat, víkendový nákup jednoduše odveze, dynamika je dostatečná a pro občasné víkendové výlety mimo město postačující.

Horší už to je, pokud chcete odvést více věcí. Pokud máte krátkou verzi a chcete jet ve čtyřech, tak na to zrovna zapomeňte - velikost kufru je skutečně velmi malá. Lyže 165 cm dovnitř dáte jen velmi ztuha. Pokud by se vám vše přece jen podařilo do auta naskládat, pro řidiče by cesta byla jen k zlosti, protože každé kilo navíc, je pro motorizaci 1,4 55 kW velký problém. Dynamika klesá s každou osobou strmě dolů.

Co se týče spotřeby, tak při malém zatížení (1 až 2 osoby bez zavazadel) a při rozumném způsobu jízdy (větší podíl mimoměsto, dodržování předpisů a střední vzdálenosti) lze bezproblémů dosáhnout tabulkové spotřeby 6,5 l. Pokud se budete i snažit, je možno jít i pod 5,5 l. Naopak při větším zatížení nebo větším podílu dálnic (při dodržování max. rychlosti) bude spotřeba min. 7 l. Ještě hůře na tom budete, pokud jezdíte pouze kratší vzdálenosti po městě. Potom počítejte se spotřebou až 10 l.

Jízdní komfort není špatný, na jednu stranu tvrdé nastavení podvozku vám umožní pohrávat si s autem jako s "motokárou", na druhou stranu zvláště při větších pneumatikách cítíte více nerovností než je zdrávo (jízda po dálnici na vysočině není vůbec přijemná, zvláště v místech, kde jsou panely). Pochvalu ale zaslouží optimální tuhost a vedení sedadel s širokou nabídkou nastavení. Řazení a vedení volantu je zcela bezproblémové. Prostor vepředu dostatečný, vzadu samozřejmě nelze čekat žádné zázraky.

Hlavní výhody:
do 2 osob pro víkendový provoz bezva auto
bezvadné jízdní vlastnosti

Hlavní nevýhody:
nad 2 osoby malý kufr + výrazný pokles výkonu motoru
tvrdé odpružení

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář