Recenze Škoda Fabia 1,4 MPi LPG
“Slušný nespolahlivý voz.”

Autor recenze: Stano (34 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1399 Stav km při koupi:78 400 km Stav km nyní:117 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 6. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Felicia 1,3 LPG

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Behom prvého roku používania odišiel termostat, čidlo teploty motoru, čidlo servoriadenia, akumulátor, samotné servoriadenie, motorček vnútornej cirkulácie vzduchu, polámané lamely fukarov.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Slušné auto, slušný kufor, dobrý podvozok. Pri jazde na LPG aj prijatelné náklady na prevádzku. Spotreba sa pohybuje okolo 8,5 litra plynu. Odspodu motor moc neťahá, vo vysokých otáčkach je celkom živý, ale výrazne stúpa spotreba. Náhradné diely sú drahé, radšej ich nakupujem v mototechne, tam sú 2-3 krát lacnejšie. Druhé Servo mi vydržalo fungovať až 5 mesiacov, tretie zatial ide. Nedávno výmena kotúčov, stabilizátorov a čapov. Čaka ma výmena silentblokov.

Vzhlad auta: chladná nemecká precíznosť. Interiér to isté,ale aspoň je relatívne kvalitný. Aj keď na zlej ceste sa ozývajú občas pazvuky od zadných dverí. Sedačky sú celkom pohodlné, ale chýba bedrová opierka. Výbava nič moc - Classic+ centrálne uzamykanie, výškovo nastavitelné sedadlo vodiča, originálne autorádio s kazetou a 4repro, delené zadné sedadlá...

Brzdy majú slušný účinok, abčas chýba ABS.
Výkon motoru pre bežné jazdenie postačuje ale oproti Felicii 1,3 MPi 50 kW je lenivý. Hlučnosť je nízka, ale vibrácie na volnobeh sú výrazné. Podvozok je tvrdý ale komfortný. Mne taký vyhovuje. Vozidlo je dosť poruchové, ale nikde ma ešte nenechalo.

Ale možem povedať, že toto bola moja štvrtá Škoda/120L LPG, Favorit, Felicia 1,3 LPG/ ale zároveň posledná. Úroveň značkových servisov je úbohá, tak sa im vyhýbam.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Aspon ze jste objektivni...

15.03.2009 | 15:22:10 | jamieson Reagovat

ja viem že to nie je Citroen C5 ale Favorit je tvrdý a nekomfortný. Jazdím aj s Citroenom ZX 1,4D a tam necítiť nerovnosti na ceste, ale nie je to to čo mne vyhovuje.

11.02.2008 | 11:05:13 | Stano Reagovat

Nič v zlom, ale ako môže byť podvozok tvrdý a zároveň komfortný? Tieto dve slová akosi k sebe nepasujú... S Fabiou som mal možnosť jazdiť a tvrdší podvozok mal snáď len BMW 320 Compact, ten má podvozok výborný, ale to posledné čo by ma napadlo je, že je komfortný. Komfort vyzerá trošku ináč. Ako som už spomenul nič v zlom a prajem, nech auto slúži.

08.02.2008 | 16:17:34 | Chocholousek Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia