Recenze Škoda Fabia 16V 74kW
“Spolehlivý, rychlý a po úpravách hezký vůz - ale ne pro rodinu.”

Autor recenze: Martin (37 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:86 000 km Stav km nyní:89 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6-7 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Favorit LX,Felicia 1,3Mpi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na to, že je to jedna z prvních Fabií, takřka žádné problémy nejsou. Pouze občas problikává osvětlení - to je způsobené poruchou čidla posilovače řízení. Ale ten zatim funguje bez problémů, a tak to zatim nebudu řešit. 2x se rozsvítila kontrolka zpětného vedení výfukových plynů, po druhém vymazání se zatím nerozsvítila, tak čekám co bude :o) .

Má za sebou 90ti tis. prohlídku, takže nové rozvody, filtry, olej, teď se chystám na přední brzdy(kotouče už nejsou 100%).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem s Fábií spokojen, je to spolehlivé, rychlé auto, jízdní vlastnosti víc než dobré, zamrzí snad jen, že motor v nižších otáčkách nemá moc sílu, musí se mu "šlápnout na krk". Ale nejhorší je, že žere olej dost nevybíravým způsobem - před výměnou (nevím co tam bylo,i když mám servisní knížku a štítky byly nečitelné) 1l/2000kM :-( .Teď jsem dal plnou syntetiku,tak uvidíme jak se to projeví.

Auto jsem si trochu upravil podle svého:původní výbava mě zaujala,proto jsem ho koupil. Palubní počítač, nové zimní gumy na "plecháčích" :o), posilovač řízení, přední okna i zrcátka v elektrice, téměř neporušený lak. Takže první na řadě byly letní gumy na elektronech. Potom zabezpečení defend lock a alarm s dojezdy el. oken, pojištění. Dále folie na skla, lepší autorádio a repro.

Čeká mě ještě pár úprav, ale momentálně došly peníze, tak až budou.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Když to tak žere

To auto nejezdí na benzín, ale na olej. Když už to tak žere, rozhodně bych nedával plnou syntetiku, ale kvalitní minerální olej (např. Mogul Forte). Jinak bych se ndoplatil.

04.09.2006 | 09:26:37 | donald Reagovat

olej

Když se mě poprvé rozsvítila kontrolka oleje(a začalo to pištět),tak jsem si myslel,že upozorňuje na servisní prohlídku ,to jsem ještě netušil,že je to takovej žrout,protože jsem při koupi auta dolil taky půl litru.Pak jsem změřil olej a musel dolít další 1/2 litr.Mezitím jsem najel skoro 200km za pravidelného upozorňování ,ale naštěstí se nic nestalo . Holt začátky jsou někdy zajímavý .

03.09.2006 | 22:37:07 |  Reagovat

taky mi problikavali kontrolky

mel jsem stejnou fabii se stejnym motorem jen v Combi. A nahodou jsem mel taky problemy typu, problikavani kontrolek, nekdy svili i nekolik dni a v servisu rikali, ze se to u tohoto vozu stava. Pote zhasly samy. Obcas se take stalo, ze auto chciplo a vetsinou se tak stalo pri predjizdeni. Nikdy to nebylo ve vysokych otackach, vetsinou kolem 3tis tatkze nevim co se ji vzdy stalo ale sama naskocila a jel jsem dal. A dalsi problemem byl olej. Je to opravdu velky zrout a nevedel jsem o tom a tak me nekolikrat upozornila kontrolka mazani, ze dochazi olej, coz je u vetsiny aut celkem pozde a na merici tycce hladina oleje nekdy ani nebylo mozno najit. Proste jsem si daval pozor a pravidelne (kazdy mesic) jsem kontroloval a doleval olej.:((

03.09.2006 | 18:21:50 | KoVaR Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia