Autorecenze Škoda Fabia bnm - malé auto s dostatečným výkonem na jízdu podle předpisů - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Škoda Fabia
 
 

Recenze Škoda Fabia 1.4TDi 51kW
“malé auto s dostatečným výkonem na jízdu podle předpisů”

Autor recenze: Jirka (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:bnm Stav km při koupi:85 000 km Stav km nyní:92 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 14. 9. 2013

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit 1.3Ls Volkswagen Golf IV 1.6 74kW Škoda Octavia 1.9TDi 81kW

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

nízká spotřeba
všude zaparkuju
v celku malá pojistka
dostupnost náhradních dílů

Slabé stránky

Závady a opravy na autě

Po koupi základní věci olej a filtry. Po měsíci začlo zlobit servo což mě opravdu naštvalo, nekupoval jsem sice nové auto ale při ceně nového serva v hodnotě 11000,- kdo by nebyl načtvanej že. Nakonec to nedopadlo tak hrozně byl to pouze senzor natočení servořízení (orig. 3100,-). Teď mě čekají silentbloky v předních ramenech a jinak vše funkční.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mám krátce, ale přijde mi to jako jedničková fabia s modernějším vzhledem, o trochu více místa pro cestující na zadních sedadlech a celkově nad hlavou. Podvozek je skoro totožný, světla osazená čočkou s žárovkou H7 nesvítí zrovna nějak obzvlášť dobře. A to hlavně při přepnutí na dálková světla, kdy člověk potřebuje vidět, ale při bihalogenu se akorád mírně posune světlo nahoru. Bohužel u předchozího auta Škody Octavie jsem měl origo xenony, takže to byl docela skok ale i přes to si myslím, že svítivost není nic moc. V interiéru se mi líbí mnoho odkládacích míst, hlavně ve dveřích kam mohu dát i 1.5 litrovou lahev s pitim. Sedačky mám obyč, ale řekl bych že jsou pohodlnější, než v Octavii 1 gen. Kufr je roztomile malý, ještě se nestalo, abych se s věcmi nevešel. Další věc co mě rozčiluje je, když prší tak při stažení okénka mi teče voda ze střechy přímo na tapec dveří, kde po sobě zanechává skvrny. A stejné je to i když otevřu dveře tak mi steče čůrek přímo na sedačku (malinko nedořešený). A poslední věc co jsem nepochopil je ta, že na budících chybí ukazatel teploty vody (novější verze mají modrou kontrolku, co se po startu zobrazí a při ohřátí vody zhasne) a nebo v případě výbavy elegance je možné za příplatek dokoupit maxidot s ručičkami jak pro palivo tak teplotu. Mě se palivo zobrazuje digitalně z čehož nejsem moc unešený.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

51 kw

Výkonově stačí? To je snad vtip! Já mám v autě 96 kw a chtěl bych měnit za silnější..

27.02.2017 | 12:17:48 | kelenda  | 94.125.216.* Reagovat

me to tvarom pripomina elektricku rozumej tramvaj, so sedemdesiatych rokov a tam boli kriteria na estetiku rozhodne nizsie.Ale može tešiť, že aj mnohe iné auta sú celkom škarede.

17.01.2016 | 10:00:44 | vlasta  | 90.64.85.* Reagovat

Slabé stránky

Mám jí jako služební, tak bych jich napsal alespoň pět. Ale jedna zásadní. Proboha kdo si tuhle zrůdu koupí dobrovolně a ještě se s ní chlubí. Já se všude stydím, když někam přijedu. Je to stejně vkusný jako dát manželce kytky zabalený v celofánu. Ale jsme v Čechách a tady je to zvykem a považováno za elegantní, stejně jako Fábie.

A teď ty další zápory:
Malý čelní okno
Řadicí páka má vůli tak 2 cm
Nekvalitní interiér
Hnusnej interiér
Motor je katastrofální
Hrozný sedačky
Nesmyslná cena
Kufr o ničem
Spotřeba (u benzínový verze)
,,,,,,,,


18.04.2014 | 21:35:57 | TDi  | 81.201.48.* Reagovat

Tak pro podobnou jsem jel do Auto ESA a když jsem tam dojel tak tam žádnou pro mne rezervovanou neměli..hrozné jednání..

17.09.2013 | 18:37:08 | myšák  | 89.24.181.* Reagovat

RE: to nejsi sám

mé známé se stalo něco podobného s dvojkovou octávkou... auto esa nebrat...

23.09.2013 | 15:15:23 | Karlík Trp  | 89.24.181.* Reagovat

Přes všechny kladné vlastnosti těchto Fábií má toto auto jednu zápornou a neodpustitelnou-a to je vzhled.Nedávno jsem někde četl přirovnání k psí boudě na kolech.V černé barvě je toto přirovnání ještě umocněno.Věřím že to jezdí dobře ,spotřeba nízká,obratné,atd.ale kukuč Fab.2 je opravdu silně napodařený,i když se nebráním tomu že pro malé procento zakázníku to může být model přitažlivý.

14.09.2013 | 19:01:20 | jan  | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Vždycky si najde své příznivce:) Pro mě osobně i když se mě taky moc nelíbí je to proti jedničkové mnohem lepší.Po stránce vzhledu bych za jedničkovou Fabii nedal ani 5Kč...:)

14.09.2013 | 20:21:25 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE:

Fiat Multipla měla taky své příznivce.

14.09.2013 | 20:45:50 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE:

A to už je co říct:)

14.09.2013 | 21:35:26 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE:

Jenže multipla přinesla nové nápady a využití prostoru.Tomu jsou podřízeny tvary toho auta.Tahle škoda je pouze ošklivá tvary nejsou podřízeny ničemu

15.09.2013 | 08:35:49 | marek  | 194.228.20.* Reagovat

RE:

Fab.1 je OK ,Fab.2 děs.

14.09.2013 | 22:05:33 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Jak pro koho no..:)

14.09.2013 | 22:39:35 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE:

Mě to ze předu zase připomíná leklou rybu.

14.09.2013 | 23:06:46 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Koukám na praktičnost a když srovnám fabii 1 s druhou generací, alespoň si někdo může pohodlně sednout dozadu a necítím jeho kolena opřená o záda. V jedničkové fabii jsem dělal autoškolu a v zadu je místa opravdu málo. Ať už vypadá moje fabia jak chce vzadu je o malinko víc místa než v Octavii 1 generace, kterou jsem také vlastnil a proto je u mě jednoznačný výtěz.

14.09.2013 | 23:39:03 | Jirka  | 89.103.22.* Reagovat

RE:

Kdybych mě někdo zdarma nabídl mezi kterou si vybrat tak na 100% to bude Fabia II.Sice sám od sebe bych si ji nikdy dobrovolně nekoupil ale v porovnání s první generací je mě sympatičtější.A co se týče praktičnosti souhlasím s tím že je lepší jako u první generace.
I když nemám bez pár cm ani metr osmdesát tak u jedničkové jsem musel ohýbat při nasedání hlavu a blbě se mě z toho vystupovalo!jak tenkrát prohlásil můj kolega že to auto by bylo lepší bez střechy..:D nemluvě o designu který je dle mě ten nejnudnější a nejškaredější co kdy Škodovka udělal:) jedině co bych skousl tak možná poslední modely první generace v kombíku jinak hatch a sedan ani omylem.

15.09.2013 | 00:08:52 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE:

Poslední líbivá škodovka byla dvojková Octávie,několik desetiletí zpět Š 110 R.Jinak to za moc nestojí,včetně Oct.3 u které pohled zezadu na zprohýbané plechy pátých dveří připomíná nezdařený pokus klempířského učně o vyklepání plochy.Nic pohledného škodovka nevyrábí,ať se jedná o piksle jako Fabie nebo Romster a šedý průměr v podobě Rapidu,Octávie,Yetiho.Superb a Citigo no dejme tomu.Celkově poslední dobou nic moc.Samozřejmě je to jen můj pohled a každý to může vidět jinak.Pokud se budeme bavit o věcech jiných než je vzhled věřím že škodovka v těchto modelech na tom není špatně.

15.09.2013 | 10:23:29 | jan  | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Dá se říct že souhlasím:) mě osobně se Octavia II s novou maskou snad jako jediná škodovka za posledních 25.let líbila.Jinak jsou tyto auta celkem spolehlivá a dobrá,ovšem celkově mě vhledem tato značka až tu Octavii II nezaujala min.25 let a vidím že do budoucna tomu nebude bohužel jinak.Když vidím ty modely co přicházejí nemluvě o tom že to je všechno stejný nudný okoukaný a navíc pro mě osobně design co jde mimo mě.Já auto kupuji hlavně na základě vzhledu tudíž až pak vybírám motor, praktičnost a výbavu.Tudíž asi mezi příznivce a zákazníky této značky nepatřím:)

15.09.2013 | 12:47:30 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE:

Ať je auto jakkoli vzhledově zprasené ,rozhodující je neškrtat o malinko koleny do předního opěradla.A další kupec je tady.No nekup to.

15.09.2013 | 17:25:19 |   | 88.100.179.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia
  • Škoda Fabia
  • Škoda Fabia