Autorecenze Škoda Rapid 1.2 TSI 77 kW - Pokuď sháníte vůz do cenové relace půl milionu pro každodenní ježdění, jedná se o více než správnou volbu - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Škoda Rapid
 
 

Recenze Škoda Rapid 1.2 TSI 77kW 6Q
“Pokuď sháníte vůz do cenové relace půl milionu pro každodenní ježdění, jedná se o více než správnou volbu”

Autor recenze: Strejc (28 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2014 Typ motoru:1.2 TSI 77 kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:36 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 4. 3. 2016

Hodnocení inzerátu: 29 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

Motor
Spotřeba
Výbava v poměru cena/výběr
Kufr
Dynamičnost celého vozu

Slabé stránky

Design je neoriginální
Zadní náprava mohla být standartně víceprvek
Hlučnost ve vysokých rychlostech

Závady a opravy na autě

Lakovaný přední nárazník (paní při parkování nekoukala kam jede)
Lakovaný a opravovaný zadní podběh (závistivý čecháček mi na parkovišti vší silou praštil dveřmi do auta a ujel)
Svolávací akce na úpravu ŘJ


Hodnocení a zkušenosti s autem

No kde začít.
Skoro 11 let jsem jezdil s onou "pověstnou" Fabií 1.2HTP, která měla nakrouceno při prodeji skoro 200 tisic a švagr s ní jezdí dodnes. Její největší servisní investice (když nepočítáme běžný provozní servis) byla kolem 20 tisíc za nápravy + egr ventil, což se mi zdá na 11 let provozu víc než příznivé.
Když jsem se rozhodoval jaké další auto, rozhodl jsem se opět jít proti proudu běžných "čecháčků", co neustále nadávají na řetězove TSI motory (že těchto motoru v německu i u nás jezdí převážná většina než řemenove TSI nikoho asi nezajímá) a vzít ho v rapidu nove generace.

Rok 2014 byl rokem, kdy i samotne VW udělalo hned několik technických vylepšení a úprav řetězove TSI 77kW, motor byl tedy už ve stádiu, kdy porodní bolesti byly vyřešené a já neviděl problém proč to nezkusit. Dle meho nazoru jsem udělal jedině dobře.

Co se týká výbavy, sjednal jsem si ji přímo u prodejce, na nějaký konfigurator jsme se vykašlali. Díky tomu je vůz v takřka "plné výbavě", až na pár blbostí, které mi přišly neužitečné (sport packet, el. šíbr, kožený interier apod zbytečnosti.). Zajímavým způsobem jsme též do auta dostali i výbavu, která pro něj určená ani v daném stupni "výbavy", nebyla možná. Oficiálně se tedy jedna o výbavu Ambiente, ale ve skutečnosti se jedná o takový myšmaš mezi Ambiente a StylePlus s doplňky, ktere vam konfigurator ani nedovolí do dané výbavy přidat. Pokuď si tedy myslíte, že třeba nemůžete mít určité kombinace v konfiguratoru, prodejce je bez problému přidá či vyřeší. Navíc při ceně 440 tisíc za auto v plné výbavě na místě, kde začíná "rozumný" základ octavie tvoří trochu ironii s úsměvem. Ovšem musím podotknout, že tato "výbava na přání" mi jednou přinesla menší potíže, kdy při svolávací akci musel přijet technik ze škody do servisu kde auto bylo a ŘJ upravit ručně přímo na místě. Jeho slovy jsme v té době měl jediny rapid v takovémto setupu, na což běžné "šablony" ŘJ nefunguji.
Též musim vyzdvihnout celý přístup autorizovaného servisu OKIM v Ústeckém kraji, který se choval velmi profesionálně, ochotně a hlavně jeho ceny za běžné servisní úkony byly konečně v normálních mezích, než kolikrát u konkurence.

Za dva a půl roku (35 tisíc km) myslím, že mohu konstatovat, že vůz je momentálně bezproblémový a spolehlivý. Kombinace silnějšího TSI motoru a 6Q převodovky je dle meho nazoru asi nejlepší kombinací pro tento vůz. Nějaké potíže typu "chrastící řetěz, vrzání interieru, megapomala klima" u mě nenastala. Jediné dvě potíže byly vždy chybou ostatních, zřejmě typicky česky závidících účastníků provozu. Kdy mě jednou paní na parkovišti naprosto bezmyšlenkovitě odřela přední nárazník, naštěstí jsme to vyřešili na místě přes pojištovnu, nechci ani přemýšlet co by se dělo kdybych neseděl v autě.
Druhá špatná zkušenost byla od pána ve stare Nivě, který naprosto úmyslně vší silou práskl dveřmi do zadního boku a ujel. Proč to udělal bůh ví, parkuju vždy tak, aby bylo co nejvíce místa ode mě na všechny strany, asi neměl svůj den, nicméně 5 tisíc za opravu za pomoci havarijního pojištění vám den také nezlepší. Ale teď pohled obecně.

Motor a převodovka + spotřeby:
Jak už je zmíněno výše. Jedná se o 1.2 TSI 77kW v kombinaci 6Q převodovky. Motor je dle meho nazoru velice pružný, turbo zabírá celkem rychle kolem 2100 otáček. Jeho výkon má strop někde kolem 6300, nicméně pád výkonu je celkem pozvolný (i když bezmyšlenkovité točení v červeném spektru není zdravé pro žádný motor). Ve městě tedy není problém jet kodrcavou jízdou těsně kolem spektra kdy turbo zabírá. Motor je tedy co se týká spotřeby též velmi příjemný. Ve městě jsem běžně jezdil za 6,5l reálné spotřeby.
Převodovka samotná je navržená celkem zvláštně. Dalo by se říct, že je napůl krátká, napůl dlouhá. Jednička je skoro až extrémně krátká (skoro snad o půlku kratší než ve fabii HTP), nicméně 2,3,4 jsou celkem dlouhé převody do rychlosti, které můžete bez problému točit klidně do 160 km/h. Pátý a šestý kvalt zde figurují spíše jako "eco" převody. Že by to byl problém? Spíš naopak. Při cestovní rychlosti 140km/h se spotřeba na dálku pohybovala kolem 4,7l/100kma na šestce se motor skoro vůbec nemusel vytáčet (otáčky se běžne pohybuji kolem 1700). Osobní rekord mam 3,1l/100km, kdy jsem jel ve Finsku na lehce zkosené dálnici a plynový pedal jsem v podstatě jen lechtal.

Ještě si dovolím menší srovnání. Na měsíc jsem měl pujčeneho rapida ve verzi 5Q 66kW (řemen) a musím narovinu říct, že ten rozdíl je tam obrovský. Jednak má slabší TSI mnohem méně pružnější motor, druhak se musí neustále točit, aby se dostavila jistá dynamičnost. Co se týká převodovky, tak 1 až 3 příjemně dlouhé kvalty, nicméně 4,5 byly jak v moji staré Fabii. Na dálnici se musely vytáčet mnohem více, druhak byla spotřeba o cca litr a pul větší než u mě.

Interier:
Co si budeme povídat. Plasty působí trochu lacině, nicméně pokuď máte části interiu v kůži tak je ten dojem jiný. Mnohem "bohatší". V interieru až na pár vychytávek nic nevrže. Ergonometrie je navržená perfektně. O funkčnosti přístrojů a jejich odezvě psát nebudu, řeknu jen, že to vše funguje jak očekáváte a jak má. Nejsem člověk co by si zapl výhřev a očekával, že přístroje vám během vteřiny dodají do sedačky 27 stupňů. Dle meho nazoru v této cenové relaci dostanete hodně muziky za málo peněz, ty drobnosti jsou v porovnání u konkurence opravdu nic. Jestli chcete vidět naprosto příšerný interier tak si sedněte do hyundaie, tam mám kolikrát pocit, že se mi auto rozpadá pod nohama, nehledě na nejrůznější pazvuky, které se linou odevšud.
Co se týká hlučnosti tak to terno moc není. Odhlučnění mohlo být mnohem lepší dle mého názoru.
Další kapitola je též komfort. Pokuď sedíte vepředu tak je rapid více než pohodlným vozem, nicméně po několikaset kilometrové zkušenosti, kdy jsem seděl vzadu trochu lituji, že jsem si nevydupal dozadu viceprvek z dieslove verze. Sedět vzadu je opravdu rozdíl, skoro každá nerovnost je tam cítit znatelně více.

Exterier:
Tam není moc co povídat. Škoda evidentně nasadila techniku "kup dle velikosti", takže se nemůžete moc rozpovídat nad tím, v čem je vzhled rapidu lepší než u octavie, až na par detailů, co každý přehlídne.


Doplnění recenze ze dne 05.05.2018

Stav km nyní: 65 000 km

5.5.2018
Inu auto už doma lítá 4 roky, je potřeba se podívat na to, co se za tu dobu změnilo a odpovědět stroze na par úsměvných komentářů.

Všechno bez problemu stale funguje, žádný chrastěný ala apokalypsa made in Czechia nenastala. Po 4 letech jsem naposled navštívil autorizovany servis následně to už nechám v rukou svýho normálního servisáka, popř. základ svépomocí doma.

Odpověď na pár komentářů.
Ne spotřebu jsem si nespletl, jezdím v práci ještě se služební fabií s identickým motorem a při cestě praha - frýdek je při běžné cestovní jízdě spotřeba kolem pěti litrů/100 km obou vozidel. Začal jsem i služebně s Rapidem jezdit trasy Praha - Most a tam po rychlostkách + občasný obce jsem schopny jezdit za 6,5. Kdo neměl nikdy tenhle motor se 6Q převodovkou to prostě nepochopí. Pokuď je někdo naučeny z trabanta jezdit stylem jak Vin Diesel z Fast and Furios tak ať se nediví.
Ne, turbo neodchází rychlostí světla, má to dochlazování i po vypnutí klíčkem.
Ne, crndačky po městě tomu taktéž nevadí.
Ano, viceprvek se do prvních dieselových rapidů dával, je třeba se podívat i na verze co šly do australie, kde to bylo v základní výbavě kvůli tamním cestám, což mi dosvědčil nejeden člověk co dělá ve Škoda MB.
Ano, po 4 letech autorizovany servis měnil na autě trochu víc. Měnil se krom základní sady pruplachu a výměny kapalin + filtrace i prachovka řidiče, pal. filtr, kabinovy filtr a všechny svíčky, ktere se davaji NGK longlife - kdo nechápe, tak kvůli start-stop systemu. Následné kompletní dezinfekce klimy + její nové naplnění.
Následovala STK, kde i na emisích po histerii s dieselgate a zpřísnění mi bylo řečeno, že tam mam takový prostor za tolerancí, že nemám vůbec co řešit minimálně další 4 roky dopředu. Samozřejmě cela STK následně bez chyb.
Autorizovany servis tímto po 4 letech opouštím a auto si budu dělat sám, popř. servisák se kterym mám dlouholete zkušenosti. Ne, že bych nevěřil v síly servisu kam jsem jezdil. Nicméně platit za jednu svíčku 750 kč při servisu, když o barák vedle mi ji taktéž autorizovany dealer nabízí za 500 kč je trochu rozdíl (a ne, v ceně nebyla práce).
Co se týká toho porovnávání vozidel. Ano, za těch 440 tisic se dá koupit kvalitnější popř. výbavou bohatší vozidlo. Nicméně když jsem porovnával s kolegy co maji novou i30 a s druhym co má mitsubishi ASX ceny servisu po 2 letech tak jsem se musel nahlas smát. Hyundai za filtraci + olej 8 tisíc kč, Mitsubishi 6,5 tisíc. Mě to stálo necelých pět... kdo neumí ekonomicky uvažovat dopředu, jeho problém, nicméně být otrokem sedm let u Hjonde a následně rozdílovou hodnotu vozidla doplatit na servisu moc inteligentní není.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 29


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Rapid

Vložit komentář

Nechápem

Nechápem ako si niekto môže kúpiť takúto kraksňu..Veď za podobnú cenu sa dá kúpiť napr. benzínová Toyota Corolla alebo Mitsubishi Lancer, ktoré sú kvalitou a spoľahlivosťou niekde úplne inde..a nemá ich každý druhý sedlák...ale Čechoslováci su zaslepený a budú kupovať vždy len predraženú a nekvalitnú Škodu.

08.04.2017 | 11:20:15 | jaro  | 91.232.219.* Reagovat

RE: Nechápem

To je hodně odvážné tvrzení s tou cenou. To porovnáváte Rapida v plné výbavě s Lancerem v základu, že?

10.04.2017 | 17:20:43 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

RE: Nechápem

Tak si skús prejsť cenník corolly a rapidu, s obdobnými výbavami porovnaj povedzme corollu 1,6Valvematic a 1,2TSI 81kW. Tie ceny sú hodne podobné, je to len na tebe či sa necháš zlomiť škodovkou alebo toyotou.

11.04.2017 | 13:56:28 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

U nás je to rozdíl 60 000kč (2200E). Což mi rozodně nepřijde podobné v této cenové relaci aut.
Je ale pravda, že na Lancer jsou zrovna u nás teď akce a vychází jen asi o 30 000 dráž a to už je dost blízko.
To že je Rapid hrozné auto nerozporuju a rozhodně se od Škody ukecat nenechám. Ale zrovna srovnání s japonci vychází cenové o dost hůř.
Ale při srovnání s novým Tipem rapid úplně ztrácí smysl. Kvalita podobná, Tipo větší, lepší podvozek, obdobné motory, nižší cena. Jen je to ital a od lidí v hospodě člověk bude slýchat otázky ohledně poruch.

11.04.2017 | 19:23:07 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

RE: Nechápem

Ital vyrobenej v Turecku.Lancer,Tipo,Rapid laciný interiéry.Na první pohled je vidět,že se dost šetřilo a je to o preferencích co člověk potřebuje.Jediný Tipo je v kombi a největší kus auta za ty prachy,Rapid moderní úsporný benzíny,Lancer pověst spolehlivýho Japonce.

11.04.2017 | 19:45:41 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápem

Dacia je ještě větší kus auta za ty prachy..............to jsou úvahy............

12.04.2017 | 07:50:52 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

O Dacii tady nikdo nezmiňuje.

12.04.2017 | 12:00:12 |   | 82.117.130.* Reagovat

RE: Nechápem

Jistě, ale je to stejná logika, co nejvíce plechu, za co nejméně peněz.........., to je přeci zcestný, auto si pořizuji podle toho, k čemu ho chci využívat (pokud pominu extrémy-záliby milionářů ap.)

12.04.2017 | 13:36:34 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Zase si to vykládáš po svým.Tak znovu.Tipo dělá kombi,Rapid má moderní benzíny,Lancer je Japonec.Co je na tom těžkýho k pochopení a ať si každej vybere co preferuje.Nikde nic neupřednostňuju ani nezavrhuju.

12.04.2017 | 20:23:24 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápem

Ale no. Skús si nakonfigurovať výbavu Rapidu s 1,2TSi 81kW porovnateľnú povedzme s corollou 1,6 Trend+ Led. Nemyslel som holé auto ako vie dodať len škoda a hádam dacia. Normálna výbava - alu disky, parkovacia kamera a senzory, tempomat, bezpečnostní asistenti, nastavitelné sedačky vpredu vyhrievané, tónované okná, Led lampy či xenóny, normálne rádio... Tam je potom rozdiel ceny rádovo možno pár stovák. Nebavíme sa o nejakých zľavách ktoré vieš dosiahnuť svojim vyjednávaním. Oficiálny cenník.

12.04.2017 | 09:23:03 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Normálna výbava ? :-)))

K čemu ti v téhle cenové kategorii jsou alu disky,parkovací kamera! a senzory (s takovým autem zacouve i blondýna), vyhřívané sedačky (dobré leda na impotenci),tempomat (kolikrát se to podívá na dálnici),nastavitelné sedačky má i trakař, opět led nebo xenony - na nic u takového vozu,dtto tónovaná skla.....

12.04.2017 | 13:34:41 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Přesně tak. U auta za 300 000 jsem rád za klimatizaci a autorádio. Xenony, nebo LED do této třídy? Pardon, ale to se pak dostáváme do cen úplně jiných vozů. Než Rapida/Corolu v plné palbě, to radějivyšší třídu v základu.
A hlavně pořád je ten rapid o dost levnější, než ta corola. I s těmi příplatky.

12.04.2017 | 20:44:12 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

RE: Nechápem

To že ty kupuješ radšej holé auto je samozrejme tvoja vec, a nik ti to ani neberie. Ja som tvrdil, že normálne a porovnateľne vybavený Rapid je cenovo veľmi podobný corolle, a to aj je. Ak si myslíš že ja si vyhrievanie sedadla zapínam zakaždým keď sadnem do auta a nechám ho vyhrievať celú jazdu až dokiaľ mi neuvarí vajcia, tak si hodne naivný. To je rovnaký blud akoby som mal furt každú a celú jazdu zapnutý ostrekovač, proste nezmysel. Takisto by som ja nebral auto bez tempomatu či senzorov či cúvacej kamery. Prečo by som sa nemohol v aute cítiť ako tak komfortne? Aj keď to je rapid? Kolega dal za fabiu kombi 15000eur, a nasúkal do nej všetko čo chcel. Povedal:Keď nájdem 12000 na auto, nájdem aj ďalších 3000 na výbavu! a plne s ním súhlasím.

13.04.2017 | 09:23:00 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Alebo už keď musíme takto, že porovnáme ceny áut v základnej výbave, tak Rapid Active 1,2TSi 81kW stojí 13300Eur a corolla v základe s 1,6Valve stojí 13850Eur. A to má Corolla vo výbave o dosť viac ale to akože do úvahy neberiem, lebo to je zbytočný luxus. Rozdiel je 550eur. To nieje 60000Kč ani náhodou ani podľa tokijskej burzy cinknutej sicílskou mafiou.
Ale ako vravím treba kúpiť auto podľa seba nie podľa iných. Ak ti sedí rapid, kúp ten. Nesporne vela ludí povie, že má konštrukčne lepšie riešený prístup do batožinového priestoru. A budú mať pravdu. Ale to je zas mne vcelku jedno, mne vyhovuje aj sedan - kočiare neprevážam, ani tonu leča a 3 basy piva do Chorvátska so sebou nevozím. Niekto áno. Ja radšej priplatím za vyhrievacie sedačky, aj volant. Aj tempomat. Aj cúvaciu kamerku...

13.04.2017 | 09:44:31 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Mám pocit, že si nerozumíte, on netvrdí, že chce holé auto, ale že v TÉTO TŘÍDĚ nemá taková výbava opodstatnění, když si koupí střední nebo vyšší třídu, tohle vše k tomu patří (a to auto bude asi využíváno daleko více a jinak), ale do auta třídy Rapidu? Na co pro boha, třeba tu couvací kameru? Vždyť s tím zacouve i úplný začátečník a na ty nákupy a jízdu po okrese to prostě nedává smysl vyhazovat prachy.
Upozorňuji, že nemám japonce ani šáde.........

13.04.2017 | 10:30:38 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

No keď už sme pri tej cúvacej kamere a senzoroch. Samozrejme nik netvrdí, že bez nich sa byť nedá. I v rapide. Ja sám som ich svojho času nechcel ale teraz bez nich by som už auto nekúpil. Komfort, chápeš - keď cúvaš tak sa nekrútiš v sedadle ako u chiropraktika, vždy keď je zadné okno zasvinené. Vpredu pri parkovaní nedovidíš na koniec kapoty, je treba mať cit a odhad na to kolko ešte môžeš zájsť - toto za teba senzory dajú. Ak bývaš v meste s hustou premávkou a parkuješ často na preplnených parkoviskách, tieto senzory a kameru dokážeš veľmi rýchlo oceniť. Ak ich nemáš nechýbajú ti vôbec, ale až ich raz skúsiš - bez nich to je už ako návrat do stedoveku. Proste to sú veci čo robia auto pohodlnejším - áno ide to aj bez klímy, ale ja si ju do auta chcem dať. A rovno automatickú, nechcem to štelovať ako blb. Nechápem prečo by to nemalo dávať zmysel pri rapide či corolle. Xenóny či Ledky - veď svietia lepšie, tak prečo ich nemať keď jazdím často v noci? Prečo nie alu disky? Veď bez toho nové auto vyzerá ako Obama v obleku a šlapkách. Prečo si myslíš, že rapid či corolla sú len na jazdu po meste a okreske? Prečo nie po dialnici? Osobne corollu mám, oproti autu v základe som priplatil 3000eur a mám ho okrem navi, kože a bezklúčového štartu v plnej palbe, dokonca s automatom a so zárukou na 5 rokov. A zmysel mi dáva. Rapid s mnou vyžadovanou výbavou bol dokonca o čosi drahší, pričom si dovolím po nekonečných predvádzačkách tvrdiť, že z neho sálal pocit šetrenia, zo všade.
Áno, všetko to je vec veľmi subjektívna, každý máme iné priority. V mnou požadovanej výbave je proste rapid ako som spomínal cenovo už na úrovni corolly. A pocitovo zaostáva - podvozok, sedačky, výzor...
Mne osobne nedáva zmysel holé auto akejkoľvek triedy. To asi len človeku, ktorý na komfort nemá peniaze alebo šoféruje za trest. A keď plný komfort je oproti základu vykúpený navýšením ceny o pätinu, to sa mi javí ako akceptovateľná cena.

13.04.2017 | 13:27:32 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Nedá mi predsa k tým senzorom a cúvacej kamere. Keby tieto vychytávky mali všetky autá, vieš o koľko menej oderkov by si nachádzali šoféri na mestských parkoviskách. Ja osobne som za posledných 10 rokov 4x krát riešil poistnú udalosť, kedy som si po príchode k autu na parkovisku všimol naklepnutý nárazník 2x predný, raz zadný a raz rozbitý späťák aj odranými dverami. Na troch rôznych autách. Verím, že keby mali aj títo páni vodiči senzory a kameru (ktorú im do auta ich triedy netrebalo), tak by som to rieššiť pravdepodobne vôbec nemusel.

13.04.2017 | 14:01:00 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

To je uvažování typu, kdyby byly všechny vozy autonomní, nepotřebujeme řidiče......., jinak nějaký ten škrábanec se občas najde, ale z toho se snad nezblázním, řešit přes pojišťovnu je už vůbec nesmysl, jak chceš dokazovat, že jsi si to nezpůsobil sám, pak je tady spoluúčast - prostě kravina, s pojišťovnou má smysl řešit větší škody nebo krádež.....

13.04.2017 | 14:26:40 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Nemyslel som nejaký škrabanček na kasni od buchnutia dverami, to nejak neriešim. Normálne utrhnuté spätné zrkadlo aj s odratými a preliačenými dverami (oprava stála cez 1000eur), predný blatník s nárazníkom a senzorom (780eur), zadný nárazník pozdĺžne odratý (550eur) a lavý roh predného blatník zatlačený a popraskaný (to už nepamätám cenu).
Prečo by som to neriešil cez poisťovňu, keď platím poistky? Nech to zatiahne, nie?

13.04.2017 | 14:51:29 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Tedy jezdím 25 let, mám najeto(a naparkováno) přes 800tkm a také niečo nepoznám. Navíc u HP je vždy spoluúčast, takže se něco řešit ani nevyplatí vzhledem k té spoluúčasti, něco zase s ohledem na ztrátu bonusu, na západě (takový Řím a vůbec celá Itálie) je auto samý šrám, neřeší to nikdo.........
K tomu nárazníku s poškozeným senzorem, snad je jedna rýpavá, kdyby jsi ty senzory neměl, nebyla by ta škoda taková......:-).

Auto je pro mne prostředek,který využívám, nekupuji si ho na deset let nebo nadosmrti, nepečuji o něj jako o potomka, je to spotřební věc......
Zajímalo by mne, kde jezdíš, že máš takové zkušenosti........

13.04.2017 | 15:39:09 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Za posledných 12 rokov cca 350tis. km, jazdím vačšinou po Košiciach.

13.04.2017 | 16:20:32 | Toky  | 85.216.212.* Reagovat

RE: Nechápem

No, tak to by mohl být ten důvod...:-), divoký východ.........:-)

17.04.2017 | 11:35:32 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

...:-) na to mám jedinou odpověď, jsem řidič a umím řídit - i dozadu......
A nepreferuji holé auto! Pouze POKUD bych si kupoval vůz velikost Rapidu, nedává mi smysl do něho cpát všechny ty kraviny, není to ekonomické.....nevyužil bych je, pokud bych chtěl s vozem brázdit větší porce km (tedy i dálnice ap.), kupuji si na to větší vůz s logicky vyšší výbavou, ale u rapidu, což je zaměřením a velikostí chudobka, to prostě je vyhazování peněz do vzduchu - to nemluvím o to, že při případném prodeji daleko víc proděláš, protože jako ojetinu už vůbec nikdo nebude ochoten platit takovouto výbavu...
Když to trochu přeženu, je to jako cpát tyhle serepetičky do Trabiho, může mít ABS i airbag, ale pořád to bude Trabant....

Rapid si dovedu představit pro důchodce na cesty okolo komína, nebo jako služebák pro nižší zaměstnance, tam nikde ta výbava zkrátka nedává logiku, jedině snad nějaký mlaďoch, ale ti zase zrovna penězi neoplývají....

13.04.2017 | 14:23:10 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Ale veď stačí si nakonfigurovať vozidlo jedno aj druhé do výbavy akú chceš a porovnať ceny. To je celé. Mne v mojej výbave boli tie ceny velmi podobné no pocit z tých dvoch áut bol rozdielny, v prospech corolly. Skôr k nej porovnatelná bola oktavia. Tam ale cena bola pre mňa o dosť vyššia. Toyota má však veľkú nevýhodu vo forme balíkov výbav, kde do rapidu si dáš fakt len to čo naozaj chceš. Ja keď som chcel do prvej corolly tempomat, musel som ho vziať v balíku so senzormi vpredu a vzadu, cúvacou kamerou, alu diskami, IPA samoparkovacím systémom, druhým dispejom na palubke - a stálo to celé tuším rovných tisíc eur, čo ma poriadne iritovalo ale prehrýzol som to. Odvtedy prešlo tri a pol roka a mám ďalšie auto ale x krát som ďakoval bohu, že som sám seba presvedčil na ten balík, za tých 1000eur to bola super kúpa. A ja hlupák som zaváhal a nevzal automat. Tú chybu už opäť neurobím, v terajšom voze ho mám a proste super. Neskutočný komfort. Ja viem, veď dá sa aj s manuálom jazdiť... áno, nie že nie. Ale ten pocit, keď sa posúvaš v kilometrovej kolóne o jedno dve autá a nemusíš furt robiť skúšku z koordinácie pohybov - spojka, kvaltpáka strihnúť nohami, spojka kvaltpáka brzda 50x... Proste dáš chodidlo dole z brzdy a potom ho o pedál jemne oprieš zas... To je ono, popri tom si kľudne ujedáš z bagety.

13.04.2017 | 14:38:46 | Toky  | 195.146.10.* Reagovat

RE: Nechápem

Ale o tom se snad nikdo nepře, já jen tvrdím, že cpát do auta této kategorie tyhle věci je proti logice, jenže japonec vzhledem k dovozu nabízí zpravidla 1-2 specifikace a dosti vybavené, tudíž dražší, finta je v tom, že ten Rapid můžeš koupit bez těch nesmyslů daleko levněji,což u japonce nejde. Pokud by jsi ho dovybavil asi bude rapid stejně drahý nebo i dražší, ale PROČ BYCH to proboha dělal? Tak si koupím auto o segment,dva vyšší a tam to všechno bude....., pokud plánuju větší nájezd, osobně bych s těmihle prdítky nechtěl najet víc než max.8-10tkm/rok. A to si myslím, že přeháním.
Evidentně jsme každý jinde, za mne automat ani za nic ( a to ne kvůli případnému servisu), ale zkrátka mám rád auto za všech okolností pod kontrolou (to platí i o mnoha dalších el. sráčích, co se do toho dnes cpou), málo jich je opravdu prospěšných pro řízení. Výrobci (bohužel asi správně) předpokládají, že lidé jsou čím dál větší lamy a tak spoustu věcí dělá vůz za řidiče, podle mne je to cesta do pekel, já CHCI svůj vůz řídit, nechci aby on řidil mne a ve chvíli, kdy nebudu umět zaparkovat nebo zacouvat s přívěsným vozíkem, přesedlám na MHD.......
Když přijde skutečná krizovka, NIC nepřekoná člověka, který umí řídit....

13.04.2017 | 15:50:22 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Nechápem

Ak si vezmeš o segment dva vyššie auto od rapida, tak to bude oktavia, to je ale stále auto porovnatelné s corollou a v takej výbave ako by si si oktavku nakonfiguroval, tak stojí o dosť viac ako corolla, preto som porovnával rapid a corollu. Zbytočne to rozpisujem, skús konfigurátor a uvidíš. Možno jediná vec čo je u oktavie a nieje u corolly je v určitých prípadoch možnosť objednať s viacprvkovou nápravou. A motory 1,4TSi či 1,8TSi na to toyota nemá alternatívu.

13.04.2017 | 16:28:58 | Toky  | 85.216.212.* Reagovat

RE: Nechápem

K těm motorům, alternativa existuje, ale ne pro Evropský trh.Jedná se 1.8Valvematic a 2.0Valvematic. Motory jsou určeny pro trhy v USA, Rusko a jiné. Dvě corolly jsem viděl, mají jinou přední masku(určitě dovoz ze zahraničí). Toť vše.

23.05.2017 | 17:10:37 | Japan  | 77.48.59.* Reagovat

RE: Nechápem

Ale v zásade ide o to, že tu niekto uviedol, že je rozdiel ceny medzi rapidom a corollou 2200eur. To akože v akej konfigurácii? Lebo ja si vlastne neviem predstaviť porovnateľnú motorizáciu a výbavu pri tých autách s tak rozdielnou cenou. To je to čo som chcel povedať.

13.04.2017 | 16:38:37 | Toky  | 85.216.212.* Reagovat

RE: Nechápem

Ano, u nás stojí Rapid o 60 000 méně se stejně výkonným motorem, jako Corrola. Možná proto, že se tu vyrábí, netuším. Ale těch 60 000 je argument pro dost lidí.
A opravdu si nemyslím, že do rapida člověk potřebuje, nebo chce třeba Xenony.

14.04.2017 | 08:40:10 | Temp  | 89.176.114.* Reagovat

RE: Nechápem

Tak to asi hej, u nás taký cenový rozdiel nieje, a to ani keď porovnám základnú rapiďácku motorizáciu 12450eur v najnižšej výbave s corolláckou najvyššou motorizáciou 13850eur.

14.04.2017 | 09:43:58 | Toky  | 85.216.212.* Reagovat

autor

Je mi trochu líto autora, že se musí trápit s pocitem, že mu všichni strašlivě závidí.
Milý pane, buďte klidný, nezávidí. Není co.

09.07.2016 | 12:50:42 | Petr  | 109.105.39.* Reagovat

Nechápu...

Opravdu nerozumím jak někdo, kdo má všech pět pohromadě, přemýšlí o takovém krámu. Buď si našetřím na normální auto nebo jezdím MHD. Já svým zaměstancům všem za lojalitu koupil nová Mondea v plný výbavě. Nesnesl jsem pohled na jejich utrápené a strnulé pohledy ve Škodovce. Nejpilnější zaměstnanci, kteří chodí pracovat i ke mně domů (dělají na zahradě, omývají mi nohy...) dostali navíc i servis na 150 000 km zdarma.

12.05.2016 | 12:21:35 | doc. Ing. Hubert Osvald, Ph.D.  | 178.40.24.* Reagovat

RE: Nechápu...

A ty co ti ho přeblafnou dostanou Vignale :-)Kecálku.

12.05.2016 | 13:11:45 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápu...

Mám podezření, že mně neberete vážně, ale to je ze strany Vás - zakrnělých Škůdkařů již známé. Poplácavat se po rameni a když má někdo jinej názor, vysmát.

Můžete si byt jist, že mně zde již NIKDY neuvidíte!! To jste přehnal, pane!!

12.05.2016 | 17:34:01 | doc. Ing. Hubert Osvald, Ph.D.  | 178.40.24.* Reagovat

RE: Nechápu...

"Můžete si byt jist, že mně zde již NIKDY neuvidíte!!" správne rozhodnutie :-)

13.05.2016 | 16:47:11 | roman  | 178.40.163.* Reagovat

RE: Nechápu...

:-) Dobře ty....

13.05.2016 | 07:37:28 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Pazvuky a drnčení.

Musím reagovat na autora recenze.Nemám žádný důvod chválit Hyundai a nikdy bych si ho asi nekoupil,ale jel jsem několikrát v i30 nové i staré,v ix20,i20 a apsolutně nic nevrzalo ani nedrnčelo,to mohu říct i o levných Daciích Duster,Sandero,Logan ,ale sám vlastním škoda Rapid a mohu jen kritizovat,s ohledem na cenu 350 tis kč je to absolutně ojebané auto,každou chvíli tam drnčí něco v palubovce nebo bočních výplních dveří,když jsem to reklamoval na garančce,tam mi řekli,že mi ty výplně klidně vymění,ale že to už dělali někomu a nic se nezměnilo,tak jsem to nechal tak,ale hořkost a sklamání mi zůstalo.Pokud by nebylo blbých českých lidí(sám mezi ně patřím),tak by si nikdy tohle nemohli dovolit,prodávat auto blížící se cenou 400 tis kč,ale kvalitou zpracování horší,než nejlevnější auta s cenou o polovinu nižší!!!!

09.05.2016 | 15:24:32 | Rocker  | 213.155.243.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Tak POKUD je to pravda, chápu rozladěnost, jenže bych neřekl, že je to nějaká vážná závada a už vůbec ne neodstranitelná, musí přece celkem snadno jít zjistit, co to dělá a problém odstranit. Já si tedy auto vybírám podle jiných kritérií, než jestli náhodou někomu někde něco drnčí.................:-)

10.05.2016 | 09:17:43 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Odstranit původ drnčení u tohoto auta by si vyžádalo změnu materiálů uvnitř,kdaby to tak jednoduché bylo,tak se to na garančkách dávno vyřešilo.Jinak já si auto také nevybírám podle toho jak jste napsal,jenže je rozdíl koupit si auto typu škody rapid v cenovém rozpětí podle motoru a výbavy zhruba 310 - 500 tis kč,to bych čekal,že tam nebude kde co drnčet a nebo si koupit levné auto typu Dacie apod v ceně od 180 tis,kde bych ty pazvuky tak nějak vzhledem k ceně čekal a přitom právě u těchto Dacií jsem se přesvědčil,že jsou na tom líp než strašně předražená škodovka!!!!!

10.05.2016 | 15:08:00 | Rocker  | 213.155.243.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Mno, hele šáde jsem nikdy nevlastnil - aby bylo jasno (krom 120-ky kdysi), ZEJMÉNA proto, že jsem přesvědčen o předražení tohoto stroje. Ale pokud někde něco drnčí, je jasné, že tam je prostě velká vůle, odstranit to MUSÍ být práce na 1/2 hoďky u všech dveří. Není to bláznivá elektronika a podobné záhadnosti, je to čistě mechanický problém. A rozdíl v ceně třeba dácií a šádovek jistě nebude kvůli výplním dveří.
To je jako kdyby jsi tvrdil, že dvojkový suprblb má twin door, a bentley ne, přesto je o miliony dražší........... - podobná logika.

10.05.2016 | 15:32:59 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Trochu se vmísím do vaší diskuze, ono totiž není problém to drnčení odstranit, ale najít přesně původce, tím spíše, když je to někde pod palubovkou, nebo pod tapecem a projevuje se to pouze občas a za jízdy. Ale ono je veřejným tajemstvím, že Rapid je kvalitativně dosti ojebané auto za drahé peníze, tak bych se tomu případnému vrzání až tak nedivil a věřím, že to majitele naštve, když se nic takového v nějakém low-endu překvapivě nekoná.

10.05.2016 | 18:08:56 | J.M.  | 91.103.165.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Plasty v rapidu jsou všude tvrdý a za ty prachy radši fabii kombi.S dacií to nemůžeš srovnávat ta smrdí nová chemoprénem a hjondé vietnemským krámem s botama.Jedovatina ve který se nedá vydržet.Koncern včetně rapidu od novoty voní.U rapidů drnčívaj zadní pátý dveře.

10.05.2016 | 19:52:12 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Zase se ti to motá v hlavě.Nekydej tady blbosti.

10.05.2016 | 20:19:13 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Tebe se nikdo na nic neptal.

10.05.2016 | 20:40:55 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

S tím přirovnáním jsi mě pobavil :-), ale chápu tě, protože moje Subaru má taky specifickou a pro mě velmi příjemnou vůni v interiéru, aniž bych používal nějaké voňky. Tvrdé plasty nemusí být vždycky na škodu, protože zase více vydrží hrubší zacházení a tak snadno se neponičí a při nutném čištění můžeš i více přitlačit bez obav o poničení povrchu. Ale určitě ne Fabii III combi a když už Fabii III, tak hatchback a to z toho důvodu, že combi verze má neskutečně málo místa na zadních sedadlech a to řidič nemusí být žádný baskeťák. Tohle páni konstruktéři ve snaze o co největší kufr totálně podělali, proto buď rád, že máš Rapida. Mě osobně na Rapidu vadí asi nejvíce ty neskutečně tvrdé sedačky, jako bych seděl na nějaké dřevěné lavici a po jízdě v něm jsem byl totálně rozlámaný.

11.05.2016 | 00:00:24 | J.M.  | 91.103.165.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Ale jo, jenže to není vesmírná stanice, aby se to nedalo najít je to Rapid! Zase tolik možností tam není, navíc pokud jsem to četl správně, problém je v dveřích (ne v palubce, kde to bude jistě s hledáním a demontáží složitější). Nicméně trvám na tom, že v těch dveřích bych si to odstranil doma, neřkuli značkový srvis - ti musí už dááávno vědět, kde je problém, pokud se to jak zde někteří tvrdí notoricky opakuje. (Nedělám si iluze o servisech, ale tohle fakt dají)

11.05.2016 | 07:32:55 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Občas tady nějací chytrolíni dřistají o tom že auto které nemá turbo je pomalé a nepředjede skoro ani kamión,no prostě je k ničemu a navíc smrdí a i přes to že v něm nic nedrnčí stojí opravdu za prd.Nikoho se nezeptají ,furt asi s někým závodí (kamióny) jsou zabednění a melou si svoje stále dokola.Jestli Nošovice nebo Žilina, je to fuk jsou to idioti kteří to nemají zřejmě v hlavě v pořádku.Kdyby se zeptali přímo jich, je všechno vyřešené.Hlupáci.Ale samozřejmě to tak není.A o tom to je.

11.05.2016 | 12:29:17 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Děje se to i v palubovce a celkem často,je to podobný drnčivý zvuk jako to bylo ve Š Favoritu,která taktéž měla tvrdé plasty a palubku slozenou z více částí a ty díly drnčí!Souhlasím s tím,že je hlavní problém najít příčinu,ale nevím proč bych měl u auta za tolik peněz ještě doma něco rozebírat a riskovat,že něco při tom zlomím!!!!Napsal jsem to tu hlavně pro budoucí potencionální zájemce,aby věděli co si chtějí koupit za šunt za své nemalé peníze!!!!

11.05.2016 | 14:04:28 | Rocker  | 213.155.243.* Reagovat

RE: Pazvuky a drnčení.

Tady můžeš čerpat inspiraci forum.skodahome.cz/topic/126084-nep%C5%99irozen%C3%A9-zvuky-drn%C4%8Den%C3%AD-vrz%C3%A1n%C3%AD-klep%C3%A1n%C3%AD/

11.05.2016 | 16:07:02 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

Do půl melounu? A rapid?

Mám o něco výkonější stroj v podobné výbavě (ale s ručním řazením), o něco prostornější, za 300k /nový ale nneí to škůdka/. Ale nejsem simply ale spíš clever...

05.03.2016 | 09:43:38 | k22  | 178.209.132.* Reagovat

RE: Do půl melounu? A rapid?

Taky mi za ty prachy nedává smysl.Faia III kombi levnější a lepší volba a za 440 000,- se v nižší střední dá vybrat dost adeptů,když rapid je šířkou spíš malý auto.

05.03.2016 | 10:59:25 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Do půl melounu? A rapid?

Navíc podle fotky černý kliky a zrcátka maj nejsociálnější výbavy.

05.03.2016 | 11:01:30 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Do půl melounu? A rapid?

Ta škodovka ty ceny pěkně natahuje, rapid i fábie 3 naprosto obyčejná auta.

05.03.2016 | 19:51:34 | Sami  | 80.188.74.* Reagovat

Já měl zase kolegu, který měl Fabii I s HTP a neustále s ní něco řešil v servisu. Už nám to pak ani neříkal, protože jsme si z toho už dělali všichni srandu a pouze přifičel do práce MHD. Došlo to tak daleko, že když stál třeba z kopce, tak byl silně nervózní jestli mu to zase nepřeskočí. Přesto to s tím autem vydržel neskutečných 10 let a pak co myslíte, že si koupil? Ano, opět Škodovku, ale tentokrát aspoň ojetinu Octavku 1.9 TDI, což je sice držák, ale tak oblíbený vůz na stáčení km a často opravené bouračky. Nicméně pointa příběhu je v tom, že přesto ho ani nenapadlo jít do jiné značky vozu a zase šel automaticky a slepě do Škodovky a takhle to funguje u spousty lidí úplně stejně :-) Prostě se jim zatmí před očima a nehledě na problémy s minulým vozem jdou zase do stejné značky, natož aby vyzkoušeli dokonce nějakého Japonce. Za sebe mohu říci, kdo se k tomuto kroku odváží, už na Škodovku ani nepomyslí, protože teprve pak si uvědomí, že některé věci lze udělat jinak a mnohem lépe.

05.03.2016 | 02:09:47 | J.M.  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Napsal jste to naprosto přesně a Škoda si je toho moc dobře vědoma, proto se připlácí naprosto za vše, co není z nařízení EU povinné! A pohádka o levném servisu či ND platila do Felicie.

06.03.2016 | 17:48:14 | Karel  | 95.80.224.* Reagovat

spotřeba

Ve 140km/h spotřeba 4,7? Neprohodil jste si ta dvě čísla? :-)

04.03.2016 | 22:30:25 | Temp  | 89.102.31.* Reagovat

RE: spotřeba

urcite si je prohodil a to mu psalo jeste pc takze pridat pul litru a je na osmi coz by odpovidalo

05.03.2016 | 00:02:28 |   | 93.91.49.* Reagovat

lituju vas nad vyberem skody vysvetlim. Ja osobne preferuji hondy a zborili mi ji na totalku. Z pujcovny mam fabia 1.2 tsi 63 kw.
Skoda vs honda
skoda priserny podvozek o proti honde ktery je prijemejsi na horsich cestach.
Spotreba vyssi cca o litr nez u me hondy pri stejnem stylu jizdy kdy honda je o tri kw silnejsi.
Pruznost motoru ano dole v malem spektru to zabere ale celkove na hore je motor mrtvej a honda se nadechuje na svuj koncert.
Pohodli nepohodlne sedacky kdy po par desitkach km je to neprijemne honda ne.
Zaver a to porovnavam s aerodeck ve vsech ohledech lepsi civic vtec 1.5 lepsi na spotrebu o litr a pul i pohodli s podvozkem. honda prelude lepsi podvozek pohodli accord coupe trilitr nirvana o proti skode honda legend starsi nirvana o proti skode.
az dojdou prachy od pojistovny opet honda.

04.03.2016 | 22:20:16 | jirka  | 93.91.49.* Reagovat

RE:

U rapidu nejde žádný víceprvek vydupat protože ho nepoužívá.

05.03.2016 | 06:45:31 |   | 88.100.179.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Rapid