Recenze Škoda RAPID 136
“Na svůj věk úžasný vůz.”

Autor recenze: Wenca (21 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:742.136 Stav km při koupi:52 212 km Stav km nyní:56 018 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8.4 l/100 km Vloženo: 12. 11. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 garde -vývozni typ...

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Krom slabě svítícího levého předního světlometu a opotřebovaného startérového pastorku ne :)

Pak ještě lehoulinká povrchová koroze v místech spoje levého zadního prahu s podběhem, ale to se dá u tak starého vozu čekat.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsem zakoupil před cca jedním rokem za cenu 18000 kč. V pořadí jsem třetí majitel-předchozí dva však byli manželé.Auto bylo v naprosto originálním stavu tzn. původní disky kol i s pneu,původní lakování (pouze zašlé a hlavně BEZ ŠKRÁBANCE!!!!) taktéž motor je původní.Interiér je jako nový a to doslova.Sedadla jsou ještě tvrdá a neprosezená,vše voní továrnou.

Předchozí majitelé byli toho názoru , že navázáním cca 3 centimetrových dřevěných špalíčku k ramínkům stěračů a jejich následnému podložení po každém parkování zamezí opotřebení stěračových gumiček:))) No prostě jedním slovem NÁDHERA.Vůz měl ještě namontováno T.Z, které jsem odstranil.

Při jízdě ve dvou je vuz poměrně svižný , ale při plném obsazení velice rychle stáci dynamičnost.

Vůz je stabilní v zatáčkách - ovšem záleži na řidiči jak vůz do zatáčky vede.

Se startováním nebyl NIKDY!!! problém, ovšem az po výměně sériového startéru za dnes již běžně prodávaný a škodovkám uzpůsobený startér z mladší felicie.
V zimě sice toto auto nepoužívám , ale občas z pochopitelných důvodů protočím motor.

bez jakýchkoli motorových úprav jsem jel s kamarádem po rychlostni komunikaci rychlostí 175 km/h - ovšem staré škodovácké tachometry nepatří zrovna k těm nejpřesnějším , takže je třeba toto číslo brát s rezervou.

S vozem jsem velice spokojen. Je krásný,spolehlivý na svůj věk poměrně rychlý a zachovalý - co víc si přát.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda

Vložit komentář

Auto s charakterem a duší

Je to auto pro řidiče, kteří umí autu naslouchat a řídit. Žádná elektronika vám nekecá do řízení, když dáte moc plynu v nízkých otáčkách, motor vám pěkně vynadá. Kdo neumí brzdit, nebo jezdit zatáčkami, tomu rozbije i hubu! Přední kola jsou přebržděný (4 písty). Chování studeného motoru je zkouškou techniky práce s plynem a sytičem (snažím se jet co nejdřív bez sytiče - neředím olejový film a nezvyšuji spotřebu). Do kopců jede skoro jako 4x4. A s poloterénním podvozkem 27 cm nad zemí si dovolím víc něž mnozí majitelé SUV. Jen ta koroze se šíří příliš rychle...

25.07.2010 | 21:51:16 | Stromkec Reagovat

Tak už vím kterej blbec mi vždycky odře auto

12.10.2007 | 15:10:35 | mozilla Reagovat

Rapid je super car

Téže jsem si pořídil rapida a jsem s ním spokojen. Je zajímavý zejména svojí dvou dveřovou karoserií(hlavně obří vdeře jsou super). Koupil jsem ho po důchodci a to už samo o sobě je záruka kvality. Rapid je z roku 1988 a překvapil mne zejména nízkou hlučností a dlouhou převodovkou s 5kvalty. Sedí se v něm super a béžový interiér tvoří velice příjemné prostředí pro řidiče. Jinak auto je také komplet origo(prostě důchodce no), včetně motoru 742,136. Zatím jsem se setkal jen s jedním problémem a to když otvírám dveře na parkovišti a neuvědomím si jejich velikost a vzdálenost k protějšímu vozu.

12.10.2007 | 14:01:29 | packa Reagovat