Recenze Smart Fortwo city coupe
“pohodová stylovka”

Autor recenze: fantomazz (29 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:0,6 turbo 40kW Stav km při koupi:86 000 km Stav km nyní:89 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 4 l/100 km Vloženo: 22. 2. 2010

Hodnocení inzerátu: 25 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 316

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Koupil jsem ho od prvního majitele, o auto bylo poměrně dobře postaráno. Vymlácené kulové čepy, lehce načaté turbo, takže trochu žere olej, kosmetické vady - jinak naprosto v pohodě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Smart je přísná stylovka. Neni to auto na dojíždění do práce, neni to auto na cestování. Smart je pro ženskou na nákupy a prostě pro zábavu. Když do Smarta usednete bez předsudků, tak vás ohromí. Oproti předpokladu je uvnitř spousta místa, takže se pohodlně sveze i chlap většího vzrůstu. V kufru je místa docela dost. Na objem se tam vejde vrchovatej nákupní vozík - bez problému. Takže máme naloženo, startujeme. Zvuk tříválce o objemu 599 cm3 zní na volnoběh jako Fabia junior, ovšem po přetkonání 2,5 tisíce otáček o sobě dá vědět ostrým hvízdáním turbo a motor dodává mikro vozidlu poměrně solidní dynamiku. Převodovka je poloautomatický tiptronic. Je poměrně vlažná a řazení pomalé, takže se motor musí trošku víc točit. To se bohužel neblaze podepisuje na jeho stavu. Jestli ho člověk nechce hned zničit, tak se s tím musí zkrátka s rozmyslem. Brzdy jsou vynikající vepředu jsou gigantické kotouče, vzadu bubny.
Ani na dálnici se Smart nemusí stydět. Sice má maximálku elektronicky omezenou na 135km/h, ale na 6tý převodový stupeň jí snadno udrží i do kopce. Ovšem po dálnici s ním nepojedete. Pokud máte možnost alternativní trasy po okresce, tak neváhejte. To je přesně místo, kde se se Smartem budete nejvíc bavit. Je to pocitová záležitost a musí se to zažít. Bohužel podvozek je hodně tvrdý, takže každá díra je citeleně znát. Bohužel to nezmění ani celkem pohodlné sedačky.

Auto jsem koupil ženě, aby se konečně naučila řídit. Občas si od ní Smarta půjčím a jen tak se s ním jdu projet. Je to zadokolka s motorem vzadu, takže na sněhu opravdu luxusní. Není třeba mnoho zkušeností, auto je dokonale čitelné a předvídavé. Vůbec nemáte potřebuje jet rychle, hltáte každý metr cesta, posloucháte motor, hrajete si s ním. Servisování je naprosto jednoduchá záležitost, Sice je k tomu horší přístup, ale s minimálním zázemím se to dá snadno zvládnout. Ceny náhradních dílů nejsou nijak příšerné.

Neni to auto pro každého. Vřele doporučuji si Smarta někde půjčit a projet se s ním. Buď ho zatratíte nebo budete milovat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 25


Komentáře uživatelů k recenzi Smart Fortwo

Vložit komentář

smart cabrio

smartik nejlepsi auto co jsem mel a bylo jih dost

08.09.2016 | 07:59:30 | f.fiser  | 85.70.98.* Reagovat