Autorecenze Suzuki Ignis 1328 - Super auto v danej triede a v danom období. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Suzuki Ignis
 
 

Recenze Suzuki Ignis 1,3 VVT GS AC
“Super auto v danej triede a v danom období.”

Autor recenze: Peter (36 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1328 Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:19 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 405 TD 1,8 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Moje auto zatial nemalo žiadne vážnejšie poruchy ak nerátam malý nepravidelný klepot v zadnom kolese ale ten tam je už od výroby.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto ma pri výbere značky upútalo svojim pekným vzhľadom a svetlou výškou podvozku, ktorú som ocenil hlavne v zimných mesiacoch,kedy som bol milo prekvapený na jeho veľmi dobré vlastnosti pri rozbiehaní na zasneženej vozovke do strmeho kopca, kedy som nemusel použiť zimné reťaze a pritom auto je ľahké a nieje to štvorkolka. Pri schádzaní dolu kopcom som ocenil jeho vynikajúce brzdné vlastnosti so stálym použitím ABS kedy auto doslova brzdí tak, ako keby sa zasekávalo do cesty a necítilo pri tom klzkú zimnú vozovku.

Auto má tvrdší podvozok ale to je zrejme kvoli tomu,že má vyššiu svetlosť a tým boli zabezpečené dobré vlastnosti aj pri výššej rýchlosti.

So spotrebou som spokojný. Na to že je to benzín tak sa mi darí udržať ju na celkom nízkej hodnote. Priemerná spotreba je okolo 6,3 litra. V zime má spotrebu okolo 7.2 litra a v lete keď cestujem ďalej tak pri zapnutej klimatizácii je spotreba okolo 5,6 litra. Motor ma prekvapil svojou dynamickosťou a veľkým rozsahom otáčok, ktoré využívam hlavne pri razantnejšom rozbiehaní, kedy motor točím miestami do 5500 a pritom má ešte značnú rezervu.V priemere jazdím v otáčkach o rozsahu 2500 až 3500 ot/min v závislosti od členitosti vozovky.

Auto výborne štartuje v zimných mesiacoch, kedy som si musel zvyknúť na jeho vyššie otáčky za studena ale tie asi do 30 sekund klesnú na normálnu hranicu.
Na vozidle mi pri jazde dosť prekáža vnútorné spätné zrkadlo lebo mi bráni vo výhľade z vozidla hlavne keď prechádzam pravotočivou zákrutou a to mám výšku len 178 cm.Ale inak som z autom veľmi spokojný lebo mám pri jazde v kolóne nadhľad nad osobnými autami.

Nastupovanie a vystupovanie z vozidla je pohodlné lebo sa nemusíte ani velmi zohínať ani vysoko vystupovať.

Auto mám už vyše roka a stálo ma po zlave v plnej výbave 395.000 sk
Pri rozhodovaní ma oslovila hlavne jeho cena v plnej výbave a dosť velký výkon na malý objem motora.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Ignis

Vložit komentář

najazdených 180-tis.km

Taaak. a auto mám už 16-ty rok a stále funguje ako nové. Akurát som musel meniť opotrebované brzdy. Motor bez opráv. Mením pravidelne olej každých 15.tis km. Výfuk stále pôvodný. V motore sú jeden krát menené sviečky po 100 tisicach.

03.09.2021 | 20:40:14 | Peter  | 78.99.119.* Reagovat

155.000km

Zdravím. Zatial som na aute menil len jedno zadné ložisko. Inak stále je ako nové. Žiadne zmeny. Nový Ignis sa im asi nepodaril. Sklamal ma svojím dizajnom. Ale zatial som stále naklonený značke Suzuki. Asi najbližšie rozmýšlam nad novou Vitarou alebo Balenom.

03.09.2018 | 20:26:26 | Peter  | 95.102.105.* Reagovat

skusenosť

tak a mám už 95.tis km a stále trvám na tom že by som si ho znovu kupil keby bola možnosť.Je to skratka jednoduché autičko..

18.09.2013 | 21:10:03 | Peter  | 178.40.181.* Reagovat

skusenost

Na aute už mám najazdených 83.tis. a kupil by som ho ešte raz presne tento typ.

07.07.2012 | 23:18:47 | Peter  | 178.41.1.* Reagovat

skusenost

Na aute mám už 73000.km. zatial som dostal jeden defekt a raz som menil brzdove platnicky pri 60.tis.km a klinové remene pri 73tis.km,lebo jeden dostal zásah od kamena odleteného spod kolesa.
Pri plnom naložení je auto ovela tichšie a makšie.
....ale videl som už Ignisa z odtrhnutou zadnou nápravou, lebo chlapík pri plnom naložení nepribrzdil pri nájazde sfrézovanej cesty.

05.06.2011 | 20:40:10 | PETER Reagovat

Teren

chcem sa opytať ako sa sprava auto keď je plne naložene? Dik

16.07.2009 | 16:05:40 |  Reagovat

52000 km

a mám 52.000km a stale sa teším , že som si dobre vybral. Auto je stále ako nové a stále tak obratné ako pred tým. Ďakujem za príspevky.

07.02.2009 | 20:13:52 | peter Reagovat

len pre porovnanie

dnes uz aj na lacnych autach je bezny servisny interval 30000km, prva prehliadka stoji 4-5 litrov, druha do desat, to je cca 15000,- Sk po 60 000km a auto je pripravene na dalsich 30 000 km. To su moje skusenosti s dvomi znackami aut, ktore som mal doteraz. Samozrejme ze dnesne ceny po prepocte v eurach. Pokial clovek vela jazdi, zda sa mi to vyhodnejsie. Navyse obidve auta nemali tie neduhy, ktore maju auta zn. Suzuki. Myslim tym, normalny podvozok, nic v aute nevrzga a ani nerezonuje a rychlosti sa od nova radia normalne.

05.02.2009 | 14:15:41 |  Reagovat

45000

Tak mám prehliadku po 45000 km za sebou. Vymenili mi všetky náplne a skontrolovali brzdový systém. Podla nich ma brzdové platničky vydržia ešte min.30.000km.
no a cena bola 7200 sk. Tak ako keby som tam bol z nejakým luxusným autom. ale inak všetko ok čo sa týka auta.

08.06.2008 | 09:08:44 | peter Reagovat

40 000 km

Tak už mám 40.tis kilometrov a auto sa správa rovnako dobre ako pri kúpe. Dokonca je svižnejšie, lebo je asi už po zábehu. Spotreba je celoročná 6 litrov a to jazdím v meste , po horských asvaltových cestách. S autom som nemal zatial žiadne technickíé problémy. Som s ním spokojný a dúfam , že aj nadalej budem. Ďakujem všetkým za Vaše pripomienky a komentáre.

09.11.2007 | 20:36:12 | Peter-autor tejto recenzie Reagovat

Garancka

Na 1. Garancnej prehliadke som bol v januária a stála v servise suzuki v BA 3500,- Sk (samozrejme s výmenou oleja, filtra atď). Igiho mám už 1 roka azatiaľ absolútne bez závad. Je to kvalitný a spoľahlivý stroj.

23.04.2007 | 11:34:14 | Pedro Reagovat

servisní náklady na Ignis

Zajímaly by mne náklady na běžné/granační prohlídky. Nemůžete prosím někdo uvést něco bližšího?

26.03.2007 | 12:45:32 | Petr Reagovat

Skusenosť po 25.000 km

Na aute mam už 25000 km a poviem Vám,že je to riadna raketa nad 4000 ot/min. Asi to bude tým , že auto je už po zábehu.
.... Luboš!" . To klepanie zadnej napravy mi vyriešili v servise po mojom upozorneni a to dotiahnutím lanka ručnej brzdy.Klepot vyvolávalo volné lanko v boudene.
Inak som si už zvykol na to že je trochu tvrdšie , ale keď ideme v aute plne obsadený tak auto zmäkne a podstatne stíchne. Inak absolutne bez závad:)

28.12.2006 | 20:14:10 | Peter Reagovat

Klepání někde v zadu

Mám taky Ignis a taky mi něco klepe u zadní nápravy při pomalé jízdě na nerovnostech. Chtěl bych ze zeptat zda jste klepot vyřešil, já byl v servisu, ale nepřišli jsme na to, tak příště. Jinak jsem po 4 měs. ježdění velmi spokojený a bez vážných poruch.

06.11.2006 | 10:05:02 | Luboš Reagovat

neb

Minule som vyspovedal vodiča Ignisa a oceňoval hlavne pohodlné nastupovanie vďaka vysokému posedu. Vhodné pre starších ľudí.

03.09.2006 | 18:31:08 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki Ignis