Recenze Toyota Yaris 1.0 VVTi
“Skvělý autíčko.”

Autor recenze: Miluška (35 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:48 kW Stav km při koupi:13 000 km Stav km nyní:21 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 5. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Uno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prasklá pružinka na el.stahování oken, kterou mě ještě v záruce v servisu během chvíle vyměnili. Jinak bez problémů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo bylo zakoupeno, když mu byly necelé 4 roky v Praze u autorizovaného prodejce za 185 000,- Kč a měla jsem na něj ještě půl roku záruku. Předchozí majitel byl starší pán a nejspíš proto, bylo autíčko ve velice pěkném stavu a s málo najetými kilometry - 13 000km. Servisní knížka byla také pečlivě vyplněná.

S autem nyní jezdím půl roku a jsem naprosto spokojená. Jezdím především po městě a po okresních silnicích, což autu vyloženě svědčí. Po dálnici jsem s ním jela jen jednou a při vyšších rychlostech je slyšet v interiéru větší hluk. To je ale snad jediná "moucha", kterou mohu tomuto autu vyčíst. Za to při zastavení třeba na semaforu ve městě, není motor téměř vůbec slyšet a prvních asi 14dní, co jsem měla auto nové, jsem se občas vyděsila, že mě to jak se říká "chcíplo".

Jsem poměrně malá a u některých aut jsem měla ten problém, že jsem hůře za volantem viděla. Ne tak u Yarise, sedadlo je poměrně vysoko a výhled z oken tudíž perfektní. Kufr je sice malý, ale jezdím hlavně sama a co potřebuju, tak odvezu.
Spotřeba se pohybuje v zimě v rozmezí 5,6l-5,8l a v létě 5l-5,5l.
Rozhodně bych Yarise doporučila tomu, kdo hledá spolehlivé, malé auto do města a na popojížďky pro 1-2 lidi, určitě to není auto pro velkou rodinu.

S autem jezdím teprve půl roku a zkušenosti budou jistě přibývat a doufám, že i nadále budou jen pozitivní.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Yaris

Vložit komentář

spolehlivý yaris

mám yaris 10 let a nedám na něj dopustit,šlape jak hodinky!

11.05.2014 | 10:21:00 | marcel  | 94.113.189.* Reagovat

Yaris

Lanko od pedálu plynu, to byl překlep ... teda alespoň tak mě to řekli v servisu. Jsem ženská, moc se v tom nevyznám, ale chlap by asi měl vědět, čemu se v autě takhle říká že .... spojka, brzda, plyn.

14.05.2010 | 13:05:21 |  Reagovat

Že by Yaris měl ještě plyn s lankem? Asi ano. No, hlavně, že se nezasekává :o))

23.03.2010 | 16:06:21 | Itall Reagovat

Yaris

Mám najeto již celkem 30tis.km. Teď jsem absolvovala STK a servisní prohlídku. Vše v pořádku, kromě prasklé žárovky na SPZ, žádná závada.

23.03.2010 | 15:00:50 | Autorka Reagovat

Yaris

Tak mám najeto dalších 6tis.km. Koncem loňského roku jsem zpozorovala při přidávání plynu lehké chrastění. Ozývalo se jen někdy a jen při určitých rychlostech. Jinak auto jelo pořád stejně dobře a na nic to vliv nemělo. Přesto jsem se minulý týden raději objednala do autor.servisu v Plzni, pro klid duše, ať se na to podívají. Závada to nebyla, jen lanko od plynu rezonovalo o kaslík vzduchového filtru, tak to přichytili a je klid. Ještě mě vyměnili zadní paknu stěrače, gumička byla roztrhaná a objednala jsem si montáž zástěrek dopředu i dozadu, taky u nás jsou teď v zimě na silnicích místo soli kamínky a to je radost. Jinak zatím auto bez starostí, tak doufám, že to bude pokračovat.

27.01.2009 | 09:16:56 | autorka Reagovat

jarýsek

mám ho taky,už rok a pul,kupovala sem ho taky v autorizovaným servisu,kde ho dali na protiučet,byl tři roky starý,měl najeto skoro 100 tisíc km,za 180000kč,bylo to dost,ale za stejný prachy nabízeli v bazarech o tři roky starší.najela sem dalších 30000km,mimo výměny oleje ,nic, v naprostým pořádku,na dálnici frčí170,pruměr spotřeby 5,8 .,jsem spokojená,aut jsem měla už osm i velkých,tohle je i velký auto,tím jak se dá uspořádat sedačky,je velký prostor na náklad,líbí se mi celkově,z venčí i uvnitř ,nelituju toho,že jsem si ho koupila,jsem spokojená,kámoška koupila novou fábii,já bych to nevyměnila s ní ani za nic

14.09.2008 | 01:46:26 | mimi Reagovat

Nie je čo riešiť. Autorka recenzie si vybrala pre ženu ideálne auto. O reálnom stave najazdených km nemá cenu diskutovať. Na 13.000 by to nevyčaroval nikto a stáčať 20, alebo 30 tisíc nemá význam. K spomínanému A-čku od MB. Autorka kupovala "jazdené", takže by v prípade A-čka uvažovala o predfaceliftovej verzii a to, nech sa na mňa nikto nehnevá, z vnútra vyzerá ako paródia na auto. Nehovoriac o tom, čo stojí servis. Navyše, Toyoty sa kradnú v tak zanedbateľnom množstve, že sa dá povedať, že sa vlastne nekradnú. Gratulujem ku kúpe.

13.08.2008 | 17:32:12 | Petrík Reagovat

Jarda-spolehlivost za 400 tis Kč

Spolehlivé auto můžeš mít iza míň- viz zmiňovaná T. Yaris, ale jestli chceš auto i na delší trasu a pro 4 lidi,zkus se podívat na MB typ A- zvenku malý, uvnitř velký a opravdu spolehlivý. Jedinou nevýhodu vidím v drahém servisu, ale jinak velmi příjemné auto.

13.08.2008 | 17:00:14 | žižala Reagovat

Příběh s klíčkem znám, ovšem prý se jednalo o VW Golf a mimo klíčků tam měli být ukrajinský papíry. Ale to jsem slyšel, čili věrohodnost malá. Jinak Magda a bílé Porsche, co je "in", jen -> .

13.08.2008 | 16:24:13 | Radek Reagovat

To Radek

Bohužel vím o čem píšu, ojeté Toyoty jsou oproti konkurenci předražené, má to pár důvodů: údajná malá poruchovost která je důvodem extrémní poptávky po těchto vozech, která ovšem kupujícímu nehraje do karet vzhledem k malé nabídce ojetin této značky, která je důsledkem vysoké ceny nového vozu a hlavně vysokých cen za příp. výbavu (zejména v minulosti). Tudíž zde hrají roli nabídka/poptávka a pak obecné povědomí "emoce". V tomto segmentu aut jsem vybíral a kromě zmíněného mě od koupi nového Yarise odradil neuvěřitelný přístup prodejce tuším C&K v Brně. Co si dovolí anebo nedovolí prodejce nových vozů nechám na hlavě ale věř, že moje zkušenosti jsou jiné od historek o klíčích u nového vozu v zrcátku až po praktickou zkušenost mého strýce který si v roce 1995 koupil ve Vídni nové Ford Mondeo (u autorizovaného dealera) které se později ukázalo jako kradené .....

13.08.2008 | 09:35:41 | Honza Reagovat

Děkuji všem za komentář a názory. I ty negativní. Ale prosím Vás, příznivci MB,Audi,Porsche apod. uznejte, že srovnávat tyto vozy s Yarisem se prostě nedá. Já nepotřebuju silné auto (i když netvrdím, že se mě tato auta nelíbí), se kterým se budu někde předvádět, jsem ženská a vždycky u mě bude vítězit spolehlivost a úspornost. Potřebuju s autem zajet jednou za rok na servisní prohlídku a to si myslím, že je u Yarise velká pravděpodobnost, že to tak pár let bude. Navíc jezdím hlavně po městě a okolí, jednou za čas delší cesta, takže Yaris je podle mých představ a potřeb.

13.08.2008 | 08:33:49 | Miluška Reagovat

Standa

Zdravím, mám dotaz ohledně těch poruchových aut, zvažuji koupi nového vozu do 4OO OOO,- kč, focus, astra, linea, ( megan, ale prej moc poruchovej ), něco od toyoty či mazdy pokud by se našlo, možná nová oktávka v 1.6 mpi, céda nechci a accentík pěknej, ale malá pasivní bezpečnost. Auto bude jezdit: 50% město, 40% okrsky, 10% dálnice. Dvoulitr neúotřebuji a jezdit se bude ve třech - čtyřech lidech. Předem děkuji všem kdo odpoví.

13.08.2008 | 08:28:25 | Jarda Reagovat

Kvalita

Prdičky naší babičky, že na kvalitě nezáleží. Že si nekupuješ auto na 10 let? Tyvado, znám spoustu lidí, kteří se napálili koupí nového auta, aniž hleděli na kvalitu a rvou si vlasy. Během 1 roku byli tolikrát v servisu a zažili tolik ponížení a nepříjemností, že by dali cokoliv za to, kdyby byl vůz kvalitní a spolehlivý. Ono koupit si "hezké" auto se může kurevsky nevyplatit. Na kvalitě totiž za ty prachy záleží především! (Značku těch nešťastných aut nebudu raději uvádět)

13.08.2008 | 07:14:10 | Standa Reagovat

Je to sice hezké Magdi, ale když se tu bavíme o T Yaris, tak je jaksi MB CLK 350 a nebo Porsche 911 trochu mimo. A opravdu ne každej může vybírat z takovýchto značek a cenových hladin. Když budu chtít auto s duší, tak Rolls Royce, ale druhá věc je že za tu duši sec sakramensky člověk zaplatí.

12.08.2008 | 22:43:38 | Jerry Reagovat

To Magda

Radku omlouvámse, patří to Magde s krásným MB

12.08.2008 | 22:08:41 | žižala Reagovat

To Radek

Radku gratuluji ke značce a výbornému autu MB, kvalita odpovídá značce a cenové kategorii, rozdíly mezi značkami už dnes nejsou závratné, mezi kategoriemi i v rámci jedné značky už mohou být. Tvá značka patří opravdu mezi prestižní, kvalitou doufám,určitě cenou. S touto značkou mám osobní zkušenost ,konkrétně MB A 160 CDI- už šlape 4-rokem denodenně a bez závady. V případě této recenze se ale bavíme o malých autech v cenové kategorii kolem 200 tis- tedy vyloženě spotřební zboží,kde se hledí spíše na cenovou dostupnost než na kvalitu ,ale ta vždy potěší. Toyota Yaris je určitě mimořádně povedená, stejně tak i KIA Picanto, zdá se, že i Fiat Panda nebude tak špatná,osobně do tak malých aut bych nešel,ale když už a jak říkáš citem a pro radost,tak bych zkusil do města Smarta. Cena zmiňované TYaris 185 tis byla nastavena servisem, takže původní majitel dostal nejvýš 150 a za tuto bych popisované auto bral. Autorce přeju hodně šťastných km- vybrala si určitě dobrý auto, ale jen do města !

12.08.2008 | 22:07:34 | žižala Reagovat

Tohle už fakt nemá cenu komentovat.

12.08.2008 | 22:05:51 |  Reagovat

Radek

Ten, kdo kupuje auto srdcem, kupuje na základě tradice, image, emoce a to mi u japonských aut chybí. Jejich náskok spolehlivosti není až suverénní před evropou. U supersportů se o nich snad bavit nemusíme, kdo by dal přednost japonci před Lamborghini, Ferrari, Aston Martin....že. Říkám posté, stokrát raději MB než Lexus od Toyoty, který nemá žádnou tradici, spolehlivost? Já nekupuji auto na 10 a více let. Chci z něho cítit emoce, radost z jízdy. Rolls Royce, to je tradice, spolehlivost, asi nám běžným smrtelníkům nedostupná záležitost. Japonská auta jsou bezesporu dobrá např. nová Mazda6, která je naprosto shodná s novým Fordem Mondeo včetně motorizace, snad mimo světel. te´d by mě zajímalo jestli vyrábí Mazda Mondeo, nebo Ford Mazdu 6. Od toyoty se mi líbí jediný model a to je Land Cruiser, moc pěkné auto. Jinak nic by mě za srdce nic nevzalo. snad nějaký pick ap. Osobně vlastním MB CLK 350.Uvažuji o Porsche 911, tohle auto má snad vlastní duši, nyní je naprosto in bílá barva.

12.08.2008 | 21:06:02 | Magda Reagovat

To Honza

Už vidím, jak autorizovaný servis uznává záruku na vůz bez servisky řádně vedené a vyplněné. Možná by to chtělo víc myslet a míň psát.

12.08.2008 | 17:56:30 | Radek Reagovat

Anonym je jednoznačně žena nebo "buk" - Toyota je ošklivá. Spolehlivost není důvod ke koupi.

12.08.2008 | 17:54:09 | Radek Reagovat

Toy toy

Toyota dělá ošklivá auta bez emocí. Spolehlivost a drahé náhradní díly pro mě nejsou argumenty k jejímu koupě.

12.08.2008 | 17:36:28 | anonym Reagovat

Ano, odborníci, majitelé Fabií, Thalií a jiných střepů nechápou poentu. Yaris je kvalitní, tudíž adekvátně drahý. Stahování kilometrů u vozů typu Yaris...no to asi ne. O Laguně phase II. bych se vůbec nevyjadřoval - sice za levno, ale hodila by se ještě jedna na ND.

12.08.2008 | 16:55:38 | Radek Reagovat

sa neposerte kokoti

holka si kupila male auticko pre seba do mesta a tu pisete blaboly o lagunach a neviem co este

12.08.2008 | 16:30:48 |  Reagovat

Mohlo být jasné , že se hned začnete navážet do laguny..Chtěl jsem jen říct, že to je cena auta o několik tříd výše.Nic proti autu,, ale cenu tohoto bych viděl kolem 120-130 tisíc.

12.08.2008 | 16:22:32 | ANNONYM Reagovat

RE:

Srovnávat Toyotu s renckem je jako bažant na víně proti přemrzlejm bramborám. Cena Yarise odráží jeho kvalitu a pověst (cena renaultu kupodivu taky). A navíc - proč by si měla za stejné peníze kupovat jakési auto o třídu-dvě vyšší, když potřebuje právě tuto kategorii. Rozhodnutí bylo správné. Toť můj názor.

22.02.2013 | 20:00:47 |   | 89.102.162.* Reagovat

Myslím, že to, jestli koupě byla dobrá nebo ne, poznám až za pár let. S pověstnou spolehlivostí Toyoty je velká pravděpodobnost, že i za pár let bude Yaris bez problémů jezdit a pak určitě nebudu litovat toho, že stál to co stál.

12.08.2008 | 14:29:49 | Miluška Reagovat

yarisek

Než-li lagunu dci, jak píše AN, tak raději toho yaríska, na ježdění v městským a příměstským provozu ideální autíčko. Pisatelka neprohloupila ,že si koupila podle některých odborníků drahé autíčko, ony se jí penízky časem vrátí, protože bude víc jezdit než servisovat jak tomu bývá např: u rendlíků. Vám paní bude yarísek ještě dlouho sloužit.

12.08.2008 | 14:27:58 | Jarda Reagovat

RE: yarisek - ano, jsou to klasicky konstruovaná auta - kvalitní

Ahoj.
- Yaris je především kvalitní malý vůz
Kdo nechce být věčně v servisu, tak ať Toyota
Hezký den.

11.10.2012 | 14:20:28 | John  | 88.102.5.* Reagovat

Dobrá koupě

Raději bych koupil dražší zánovní vůz po starém dědouškovi, který se vyhýbal jakémukoli drsnému zacházení, než levnější vůz, u kterého si třeba nejsem jist, co s ním kdo vyváděl. Vše není jen o penězích. Někdy můžeš zdánlivě ušetřit, ale pak se ti to nemile vrátí. Pravda taky je, že při prodeji si autorizovaný prodejce samozřejmě taky namastí kapsu (vyšroubuje cenu), ale jak říkám, lepší auto po dědovi než po nějakém divochovi.

12.08.2008 | 14:07:41 | Standa Reagovat

cena

Té ceně se mi nechce věřit.Za ty prachy se dá koupit auto o mnoho tříd výše z toho samého roku. Laguna 2004 s dCi v privilege vybave brach koupil za 160 tisic a nevlastní bratr golfa 1,6 16V taky z 2004 za 190..Tak nevím uvalit tolik peněz za malinkého yarise který stál nový zlomek toho co výše zmíněné vozy

12.08.2008 | 13:57:40 |  Reagovat

Gratuluju!

Byla to jistě dobrá koupě. Yaris si na tom v průzkumu spolehlivosti stojí velmi velmi dobře. Rozhodně je nesrovnatelně lepší, než jakákoliv Kia, Atos a podobné malé vozy. Já osobně mám C1, která používá motor z Toyoty Yaris a 1.0VVTi a to auto je opravdu úsporné, svižné a spolehlivé. Yaris byl původně můj sen, ale neměl jsem na něho. Takže mnoho šťastných km!

12.08.2008 | 13:49:47 | Karel Reagovat

Než jsme auto koupili,zkoukli jsme toho mraky a věř, že cena u aut v tom stavu v jakém jsme ho koupili se pohybovala od 170-190tis. Já sama jsem ho nekupovala, vůz jsem dostala. Navíc jsme měli požadavek koupit auto přímo u Toyoty a někde v Áčkach. Opravdu nevím, proč bych neměla věřit ujetým kilometrům, když byla vyplněná servisní knížka a po prohlídce mě bylo sděleno, že auto je ve stavu nového vozu.

12.08.2008 | 13:40:51 | Miluška Reagovat

Dát za 4 roky staré auto 185000 to je na pováženou Je možné že "starý pán" moc nenajezdil, osobně bych kilometrům bych nevěřil....

06.08.2008 | 08:40:03 | Honza Reagovat