Recenze Toyota Yaris
“Spolehlivý a úsporný vůz.”

Autor recenze: mark 7 (32 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,0 vvt-i Stav km při koupi:102 000 km Stav km nyní:156 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5,0 l/100 km Vloženo: 22. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 106 Citroën Saxo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za celou dobu (2 roky) téměř nic, až letos v létě první "porucha", a sice nefunkční motorky dálkového centrálu v obou předních dveřích. Jinak nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám Yarise už 2 roky. Zatím jsem jen spokojen. Bral jsem ho v létě 2006 v bazaru, dovoz Německo. Už měl najeto 102 000 km. Zprvu se mi to nezdálo jako nejlepší řešení, a to hlavně pod dojmem tradičního masírování všech prodejců a bazarníků (myslím tím - podle mě - nesmyslné proklamování a přeceňování pojmu "koupeno v CZ").

Jak jsem doufal a věřil, ukázal se naštěstí opak. Autíčko bylo po asi čtyřicetileté paní z Německa, která ho brala na jaře roku 1999 jeko jeden z prvních yarisů. A ty se vyráběly ještě v Japonsku (podle mě dost zásadní informace, možná ale taky jen sugesce: přece jen ale radši vidím na sklech či dalších dílech auta "made in japan" či "Toyota" než Splintex či Valeo).

Ale hlavně: autíčko jezdilo po německých cestách a servisováno bylo taky dobře. Já mám nyní po dvou letech najeto celkově 156000 (tedy já jsem najel už přes 50000) a zatím bez problému. A přesně proto jsem auto bral. Přesně pro to! Nechtěl jsem velký kufr, ani obrovský těžký vůz, který má 1400 kilo a na sněhu se po rovině nerozjede. Chtěl jsem vozítko na denní ježdění do práce (25 km) a zpět. Po dvou letech a najetých více než 50000 km můžu v klidu říct, že jsem trefil naprosto přesně. Yaris jezdí za 4,5 - 5 litrů, nad 5,5 natož nad 6 litrů se snad ani nejde dostat. Malá pojistka, malá spotřeba, spolehlivost. Nikdy mě nenechal ve štychu. Naprosto zásadní věci.

Vnitřní prostor je zde neuvěřitelně výrazně větší než v předchozích dvou vozech, které jsem měl (citroen saxo a peugeot 106), a to pro šoféra i ostatní. Od té doby, co toto auto mám, si mě znání stále dobírají, protože jim donekonečna opakuju, že není malé auto jako malé auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Yaris

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Toyota Yaris