Recenze Volkswagen Jetta 1,8i CL
“Prostorný, svižný, levný, s ohromným zavazadelníkem.”

Autor recenze: Jettamesieter (22 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1,8i (KE-Jetronic) Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:250 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 2. 5. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Trabi Audi 80 B3 Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Do stavu tacho cca 200 000 prakticky bez závad, pak šla dost rychle dolů, i když jen na "spotřebním materiálu" - čepy, silenťáky, poloosy, destičky / pakny...

Evergreenem tohoto motoru, resp. vstřikovacího systému je (i u jiných značek s tímto vstřikováním) "houpání" volnoběhu. Řešení je prosté: Zvyknout si. Na funci to nemá vliv :-)

Zcela aktuálně - shořela tepelná pojistka regulace ventilátoru topení (důvod: blbá obsluha....)

Jinak z věcí jiných než spotřebních / obvyklých si na nic nevzpomínam.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Relativně prostorný auto s ohromným kufrem, kterej se prakticky nedá zaplnit.

Doporučil bych při koupi "bezpříčkový" model, který má okna v předních dveřích v jednom kuse. U "příčkového" modelu jsou zpětná zrcátka umístěná příliš aleko vzadu a špatně se do nich kouká.

Docela sympatická je i spotřeba - v jednom člověku dosti svižným stylem jízdy na trase PM-HK 7,8l; Rodinná jízda (=plný auto, ale žádnej spěch) na štreku lehce přes 7 litrů, nejvyšší vůbec dosažená spořeba 15l (stylem jedna - omezovač, dva - omezovač, tři - šest tisíc, brzdy, dolu na dva, omezovač.....atd).

Subjektivně vnímáno je pocit z jízdy lepší než u služební Felicie (rv 2000).

škoda je slabší výbavy, ale zase spousta věcí se dá poshánět a snadno doplnit a tato poznámka se týká jen verze CL (nedejbože C), jinak jsem se setkal i s velmi pěkně (i na dnešní poměry) vybavenými kousky, ale těch zase není moc.

Resumé: Za ty prachy je to super auto, který s dostatečným prostorovým komfortem odveze 4 lidi s absurdně velikým množstvím zavazadel a na devadesát pět procent vás nenechá nikde viset a ani si za to nevezme moc benzínu (a v případě 1,6TD bude jezdit "za půl darma"). Po zkušenosti doporučuji - koupil bych s radostí znova (i když radši ročníky 90+).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Jetta

Vložit komentář

Jetta 90+

Zajímalo by mě jak ty a výkon, máš stejný motor. Kde se ti zdá že táhne nejlíp? Jinak Mám tu i jettu s příčkovejma dveřma a máš pravdu, že nic moc.

21.08.2009 | 12:54:37 | Machinecz Reagovat