Recenze Volkswagen Passat 1.9 TDI Trendline
“Pohodlný dostavník.”

Autor recenze: Mr.babetta (16 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1896 Stav km při koupi:148 291 km Stav km nyní:150 700 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 5.7-6 l/100 km Vloženo: 27. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Mondeo Focus C-Max,Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

S tímto konkrétním vozem jsme toho sice jěště mnoho nenajezdili, ale tento vůz vlastníme již podruhé a z předchozím se kterým jsme najezdili asi 70000 km ( B5 Variant v bíle barvě rv.99) jsme vážné poruchy, které by auto neplánovaně odstavily nezaznamenali. Jednou nám přestala fungovat klimatizace z důvody díry v chladiči.

Jinak nám B5 fungoval naprosto bez problémů,pouze jsme měnili olej a tankovali. U druhého Passatu jsme zatím museli vyměnit manžetu na levé přední poloose, protože byla prasklá. Jinak auto zatím jezdí bez jakýchkoliv poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pro druhý Passat jsme se rozhodli z několika důvodů. Hlavní důvod byl Ford Mondeo. To jsme koupili s vydinou velkého vozu, dobrých jízdních vlastností a také bohaté výbavy. Ale po zklamání které nám přineslo jsme ho museli vyměnit na Passat. ( Mondeo mělo příliš krátký chod záběru spojky a moje matka s tím měla problémy se rozjíždět, dále mělo mnohem větší spotřebu než byl můj otec schopen psychicky snést a problémy se vstřikovači nebudu radši ani počítat ).

No a jelikož z Passatem jsme z dřívější doby měli jen ty nejlepší zkušenosti, rozhodli jsme se pro další kousek. Sehnali jsme modrý Variant ( ne ta obyčejná modrá,ale taková metalická ne moc často k vidění ) s motorem 1.9 TDI 96 kw a 6-ti stupňovou převodovkou.

Auto je v plné výbavě která obsahuje např : 8 airbagů, ABS,ASR+ESP, Climatronic, vyhřívané sedačky, vyhřívané přední sklo, el.stahování všech oken, CD přehrávač, střešní okno a jiné. Auto je na první pohled ve výborném stavu, jak zvenku, tak zevnitř. Akorát na laku je vidět asi častá návštěva myčky a kapota je omlácená od kamínků. Teď něco k jízdním vlastnostem a výkonům. Podvozek je nastaven hodně komfortně ( a ta jsme si mysleli že Mondeo je nejkomfortnější německé auto co jsme kdy měli ) což nás mile překvapilo ( jak měkký podvozek měl předchozí Passat si již nepamatuji ), protože opravdu hodně děr a nerovností auto odfiltruje naprosto s přehledem a lehkým zhoupnutím.

A přitom je podvozek dostatečně jistý v zatáčkách a nedovolí autu výrazné náklony. Zvolenou stopu drží velmi dobře a dlouho a i při ostřejší jízdě na jakémkoliv povrchu se na něj dá naprosto spolehnout. Řízení je podle mého názoru absolutně přesné ( bohužel Mondeo jsme neřídil ) a na sebemenší pohyb volantu auto ochotně reaguje. Jen řazení není nejpřesnější a nejlehčí, nevíme čím to je, ale prostě páka klade docela velký odpor a má docela velké vůle a to byl přitom Passat vždy vychvalován za přesné řazení. Možná je to tím že má auto najeto 150000 km ale i tak se nám to nezdá.

Brzdy jsou velmi učinné a dají se skvělě a přesně dávkovat. A nejlepší z celého auta je motor. Čtyřválec TDI -PD 96 kw běží navzdory všem možným pomluvám o tvrdosti chodu kultivovaně a tišeji než TDCi v Mondeu.Sice když ho vytočíte,je více slyšet a docela nepříjemně "duní" ale to je z části také dáno tím že je motor umístěn těsně u motorové přepážky než je tomu v Mondeu kde je motor více od kabiny. Jinak motor krásně zatahuje, je pružný prakticky na všechny rychlostní stupně a hlavně úsporný. Jede téměř od volnoběhu, největší zrychlení poskytuje asi v 1800 ot/min do zhruba 3000 ot/min kdy při překročení této hodnoty nastává menší útlum. Vím to moc dobře, s tímto vozem jsem toho najezdil opravdu dost ( s tátou vedle mě nebojte se ) a vím co od něj čekat a co si můžu dovolit. Interiér vozu je docela prostorný ( ve srovnání z Mondeem je menší ) , kvalitně zpracovaný a příjemný.

Má pohodlná sedadla, která jsou ale již na dnešní poměry trochu menších rozměrů, s dobrým bočním vedením a výškovým nastavováním. Co je navýsost praktická věc, jsou sklonově nastavitelné opěrky hlav na předních sedadlech. Mnoho aut které jsme měli tuhle vymoženost neměli a to mi vadilo ( Mondeo je taky nemělo ) .Jedna přispívají bezpečnosti v případě nárazu zezadu protože se dají nastavit prakticky na minimální vzdálenost od hlavy , jednak je to další komfortní prvek protože nemusíte hlavu tak zaklánět.

Na zadních sedadlech je místa také dost, jak pro kolena, tak pro ramena. Nad hlavou je kvůli střešnímu oknu místa méně, proto musíte sedět trochu v záklonu aby jste se hlavou nedotýkali stropu. ( já měřím 183 cm ). Ale Passatů ze střešním oknem jsme moc neviděl takže kdo si tohle auto pořídí bez něj, nebude mít nad hlavou s místem problémy. Kufr má objem 495 litrů a na průměrnou rodinnou dovolenou ( ted jezdíme ve třech ) k moři je plně dostačující. Je dobře přístupný bez žádné nakládácí hrany a díky svinovací síti se dají věci naskládat až ke stropu.

Spotřeba u tohoto motoru je další ceněná věc. I při razantnějším šlapání na plyn spotřeba přílis nevzroste. Dlouhodobou spotřebu držíme na 5.7 litrech. Jinak je Passat také velmi rychlé vozidlo ( 210 km/h bylo zatím maximum ) . Převodovka je jinak zpřevodovaná než u Mondea, motor Passatu točí 3000 ot/min při zhruba 150 km/h a TDCi točilo 3000 při 180 km/h čímž zaráží menší spotřeba u Passatu.

Dále má náš Passat již nová zpětná zrcátka s integrovanými bočními blikači, která dostal nový Passat, nový Golf a snad ještě jiné koncernové vozy. Kdo hledá komfortní, stále přitažlivý a nadšasový, dobře vybavený a bezpečný vůz za rozumnou cenu ať se nad Passatem zamyslí.

Mohu ho vřele doporučit všem kdo mají rádi velké vozy pro každou příležitost a hledají spolehlivého společníka na cesty.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář

Passat B5 a B5 facelift su velmi dobre auta

Mal som 5 rokov B5 1.8T 1997 a musim napisat, ze to je velmi vydarene auto. Motor je fantasticky, v mojom pripade bez jedinej poruchy a to mal najazdenych 250000. Potom to bol facelift 1.9 TDI 2003 a tiez som s nim nemal zlu skusenost. Teraz mam Vectru 1.9 CDTi tak dufam ze raz budem moct to iste napisat o nej.

24.06.2009 | 11:19:08 | Imino Reagovat

a ta jsme si mysleli že Mondeo je nejkomfortnější německé auto co jsme kdy měli ?????????

11.02.2009 | 13:50:16 |  Reagovat

no to bude možná tim že sem občas píšu taky aby sem lidi měli na co odpovídat.....protože kolem aut se dá mluvit pořád....

09.05.2008 | 22:58:41 | Mr.babetta Reagovat

jo ty komentare

Ja ziram, kolik je kolem Tvych recenzi vzdycky komentaru :-)) u A_dvojky i tady:-) hlavne ze jsou vsechny k veci:-)co jinak?auta v cajku?koukni na recenze na novej passat, docela zajimavy,ze? Ze by upadek Nemecke kvality?

03.03.2008 | 20:34:25 | Honza Reagovat

no tak pánové nikdo už nic nenamítá?

20.01.2008 | 21:19:16 | Mr.bab etta Reagovat

Papíry

Jj skoro každej bez papírů někdy jel..ale veřejně se k tomu přiznávat a nechat auto i s RZ...kdoví kdo si čte tyhle recenze :o)

Práce v servisech:
Myslíte tím výměnu oleje: dolití zhruba 0,5l nového..přeleštění měrky aby po ní olej krásně stekl a jevil se jako nový?

Nebo při servisním úkonu vyměněna funkční součástka za nefunkční a při následném servisu nefunkční součástky namontována Vaše původní funkční?

Servis jedině pod osobním dozorem...nebo osobní výměna

04.01.2008 | 03:34:09 | KubikCv Reagovat

zamyslenie

Chcem kúpit pre rodinu auto strednej triedy. Preto sledujem už pár mesiacov recenzije a ceny na rôzne značky jazdených aut. Prekvapujú ma niektoré negatívne názory na VW Passat. Keby sa hodnotila spolahlivosť podľa najazdených km určite by Passat dopadol lepsie ako ho hodnotia v testoch spolahlivosti TUV. Porovnajte si auta v tejto triede, ročník,počet km.....Dočítal som sa,žeTUV a iné
organizácie hodnotia spolahlivosť áut len podľa ročniku nie od počtu km.Prekvapuje ma koľko km nalietaju na 2-3ročných Passatoch. Na Honde, Mazde a.t.d. je to oveľa menej.Pritom si nemyslim že sú to zlé autá, práve naopak.Veľa šťastných km......

04.01.2008 | 00:20:46 | marcelo Reagovat

To Honza

dík moc Honzo.No mě ty diesely voněj abych byl upřímnej.A jestli někomu leží v žaludku je to jeho věc.

02.01.2008 | 08:59:35 | Mr.babetta Reagovat

to Mr.Babetta

Bezva recenze. Skoda ze ty diesly smrdej, jinak mam TDI taky rad, nechapu proc tolika lidem lezi v zaludku. Tak zdar, uz jsem myslel, ze se tu ta recenze nezjevi:-)

01.01.2008 | 20:19:25 | Honza Reagovat

Nevim, já na to nekoukám..... Tak pokračuj dál :-), hlavně v novym roce ať ti to vychází...

31.12.2007 | 21:08:13 | tank Reagovat

re:tank

To mi věř jsem ten největší.Na autosalon se nedívám,ale myslím,že ND tam neřeší.Nebo se mýlím??

31.12.2007 | 20:10:32 | dilek Reagovat

Ano.Jo jinak mě překvapilo kolik komentářů se tady za tu chvíli co tady ta recenze je napsalo.

31.12.2007 | 19:27:27 | Mr.babetta Reagovat

Slova chlapa

31.12.2007 | 18:26:37 | Julek Reagovat

To Tomík

dobrej pohled na věc,právě taky nevim co kdo dělá s toho že to auto řídim bez papírů když to dělal fakt každej si myslim.Jinak teda všechno odpuštěno a dík.

31.12.2007 | 18:10:04 | Mr.babetta Reagovat

Mr.babetta

Mě to je celkem fuk že tam máš značku a že ses přiznal že to auto řídíš,jenom jsem navrhnul že by bylo lepší kdyby jsi ji sundal z toho auta když už se to tady někomu nelíbí a už do toho tahá že si porušil zákon..prostě nechápu takový lidi,no a co každý kluk jezdil bez papírů já taky,a vsadim se že i KubikCv tak ať se radši stará každý sám o sebe.Prostě to neřeš tu značku,normálnímu člověku to vadit nemůže.A s tim odborníkem jsem to nemyslel špatně,a určitě máš víc zkušeností s Passatem než já takže v poho.

31.12.2007 | 14:59:20 | Tomík Reagovat

dílek

Tak to si potom velkej frajer! Zřejmě se v sobotu díváš na autosalon...

31.12.2007 | 12:02:23 | tank Reagovat

jo to by stačilo to je pravda ale mě by nenapadlo že by někomu tak strašně vadila registrační značka na autě.A já tady ze sebe nedělám žádnýho odoborníka přes Passaty,jenom sem se chtěl podělit o zkušenosti s tímhle autem.A komu se to nelíbí tak si to přece nemusí číst ne?

31.12.2007 | 11:23:07 | Mr.babetta Reagovat

re:tank

ANO

30.12.2007 | 20:06:03 | dily Reagovat

Mr.babetta

No víš ono by třeba stačilo tu značka jenom sundat z toho auta než si to fotil....určitě by si to zvládnul když jsi takový odborník přes Passaty....

30.12.2007 | 15:02:16 | Tomík Reagovat

oprava "pochvali" má tam bejt "pochvaly".A k tomu jak je ten motor tichej,je to můj s tátův pocit že ten motor prostě zvenku je tišší než v Mondeu,Ale uvnitř je Mondeo mnohem tišší !!! A moje mám se neuměla rozjíždět s tou spojkou která je v Mondeu,ten kdo tohle auto měl určitě ví že pro ženskou to někdy může bejt problém se s ní naučit.A to auto máme teprve pár měsíců jo tak neřikejte že s tim nic nenajedem.A věřte čemu chcete,ale s tímhle autem máme hodně zkušeností,i když ne s B5.5 no.Jo jenom,kdybych uměl zakrýt značku na autě tak bych jí zakryl ale jelikož to neumím tak co se dá dělat žejo.

30.12.2007 | 14:51:50 | Mr.babetta Reagovat

chlapi,za prvé sorry ale jelikož první recenze kterou sem psal se tu dlouho neobjevila tak sem napsal tuhle.Tak se nedivte že jsou tu dvě.Jinak díky za některé pochvali které jsem od dostal.A chcí říct že 7500 km ročne nenajedeme,najede víc a já píšu poznatky i z modely který jsme měli před tímto takže pozor.

30.12.2007 | 14:41:01 | Mr.babetta Reagovat

Já neříkám, že značkový servisy sou dobrý, právě naopak. Sem tam se ale najde vyjímka. Kdo si koupí takhle drahý auto, tak s nim pochopitelně jezdí a počítá s tim, že do něj pudou prachy a myslíš, že ho bude jezdit servisovat na vesnici k dobrýmu mechanikovi? Já jenom nedokážu pochopit, že si někdo koupí takovýhle auto a najede s nim za rok o fous víc, než starej děda se stodvácou. Ale hlavně, že je pod kapotou nejlepší sazomet na světě. Auto má natočeno stopade? První čas prvních investic. A pro DÍLA - ty tomu rozumíš?

30.12.2007 | 13:22:59 | tank Reagovat

Pro: Tank

Přesně takové kydy jsem čekal. Jsou různé neznačkové díly. Jsou míň kvalitní a víc kvalitní. Nědělej si iluze o značkových servisech. Jejich značkové díly se dělají třeba v polsku a jsou cejhované VW a balené do VW karbiček. A taková fabrika taky prodává drtivou většinu těchto dílů bez VW a bez krabiček dál. Je potřeba se vtom, ale vyznat a vědět co do koho koupit. nejlevnější sada ramen na B5 je za 6tkč a stojí za prd. Za cca 10-12 tkč koupíš kvalitní. Ve značkovém servisu platí zákazník za připojení na diagnostiku 500-1200kč a pak ještě za odstranění zjištěné závady v neznačkovém poute za odstranění závady apd.. A jelikož se pohybuju v motorových olejích, tak můžu s klidem říct, že největší hajzloviny se dějí ve značkových servisech Škoda a VW.

30.12.2007 | 12:26:12 | Yara Reagovat

re:tank

Ty tomu vůbec nerozumíš jak si oregoš servisy vytváří cenu náhradních dílů.Až se do toho trochu dostaneš pochopíš.

30.12.2007 | 11:49:59 | díly Reagovat

pro YYYYAru

Ty si nech od cesty ňáký sráče z číny.... Jo a pro ty velký znalce... Je to B5 facelift.

30.12.2007 | 08:32:31 | tank Reagovat

inač pro šukala:jako majitel Passatu ťa opravim,je to passat B5.5 a nie B6 jak si mnohý myslia, http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=35&t=9000

29.12.2007 | 22:59:27 | bugy Reagovat

pěkné

Pěkné..ale de facto je to přiznání k porušování zákona..včetně RZ na autě...budu všemu věřit až s tím autem najezdíš opravdu hodně...alespoň 40tisíc ročně

29.12.2007 | 22:52:19 | KubikCv Reagovat

Tady někdo a závidí a závidí.

29.12.2007 | 20:34:48 | Rambo Reagovat

Dobrá recenze

Na 16-ti letého borca je to docela dobrá recenze, dověděl jsem v podstatě vše co jsem potřeboval. Dokonce i k jízdním vlastnostem, ale bacha kámo, řídit bez ŘP je už dneska trestný čin, tak ať tě neomelou. Kdo si koupí B-6, tak asi nebude mít průměrný měsíční plat kolem 15 litrů, takže ho nějaká GO nápravy nerozhodí. Jednoznačně se Mondeo nechytá. Opravdu povedený článek, od starších a "zkušenějších" pisatelů do této rubriky jsem se kolikrát nedověděl o jejich autě ani třetinu z toho, co je tady napsáno o B-6. A jestli se maminka rozjede s Mondeem nebo ne je mě úplně volný a nevím, proč to tady někteří anonymové řeší, směšné.

29.12.2007 | 20:29:24 | Šukal Reagovat

To: Tank

Ve značkovém servisu to stojí do padesáti tisíc. V neznačkovém od cca 12tkč. a řeči o značkových dílech si nech od cesty.

29.12.2007 | 19:38:57 | Yara Reagovat

Jestli se maminka neumí rozjíždět s kvedlačkou, tak proč si nekoupí něco v automatu?

29.12.2007 | 17:26:27 |  Reagovat

poznaj, až se bude přečepovávat náprava... pade, jen to lupne.

29.12.2007 | 15:43:20 | tank Reagovat

Sohlasim pekne napsana recenze na moc hezky auto..Myslim ze tenhle motor je vybornej skvele tahne a spotreba je taky slusna.A pro anonyma: mozna ze mondeo ma na venek motor o neco malo tišší,ale uvnitr ne...Passat je hold dobre udelany auto..

29.12.2007 | 14:34:14 | DonSalieri Reagovat

Tento motor je lepší, než 2,0 Tdi- to je na delší debatu. Jinak pěkná recenze na pěkné auto.

29.12.2007 | 13:05:29 | Honza Reagovat

Má cenu vlastnit tohle auto, když s nim najedete cca 7 500 km ročně? No jo, hlavně, že to to f tédéíčku, to je důležitý!

29.12.2007 | 10:38:19 | tank Reagovat

Motor tišší než v Mondeu:-D to jsou mi jedy....měl by sis už vydělat tu vatu z uší

29.12.2007 | 10:15:33 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Volkswagen Passat