Recenze Volkswagen Passat
“Stále spokojen.”

Autor recenze: dzonnek (26 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1985 Typ motoru:2.0l Stav km při koupi:245 000 km Stav km nyní:265 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 8.5 l/100 km Vloženo: 21. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW Passat

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Utrhlý kontakt vyhřívání zadního okna. Jak se ukázalo celkem velký problém. Už jsem to vyřešil ale bylo to hodně náročné ono na sklo naletovat znovu ten kontakt není tak snadné jak sem si myslel.

Tlumiče pružení ve špatné kondici.

Přehřívání motoru.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem si koupil z důvodů že můj předchozí vůz již měl spousty závad které mi znesnadňovali používání tohodle auta a proto jsem pořídil stejný typ maldšího data v lepším stavu.

Auto užívam celkem často a beru ho jako sluhu takže to taky tak vypadá. Servis dostává samozřejmě pravidlně a pokud je třeba něco udělat jen jak je to možné závadu odstraním.

Auto mě nadchlo motorem který se nedá srovnat stím co sem měl předtím. Disponuje výkonem 85Kw což není nic závratného ale na celku svižné cestování stačí a i spotřeba je přijemná. Motor je řadový 5ti válec a to se odvíjí od téhle konstrukce i zvuk a velice mě baví motor vytáčet kdy je opravdu zvuk nádherný:-) Auto je staršího data výroby takže koroze nějaká již je ale v brzké době se odstarní i tento neduh. Tlumiče a zadní pružiny žádali výměnu tak sem použil originální díly aby bylo docíleno požadovaného komfortu.

Podvozek dostal kompletně nové silentbloky tak se dá říci že po téhle stránce je na nějaký čas pokoj. Teď mě jen trápí mírné přehřívání(teď v zimě je to v pořádku) které bude zapříčiněno nejpravděpodobněji špatně fungujícím chladičem který je nepříliš dobře umístěn na boku vedle motoru což má možná taky malý podíl na přehřívání. Z jara zakoupím nový a doufám že bude vše v pořádku.

S autem sem spkojen jen mě mrzí že jsem si takový vůz nepořídil dříve protože opravdu je radost ujíždět novým autům na dálnici. (tedy jen některým) Kdo chce passata z této genracet ak dopručuji koupit 5ti válec protože co vám nabídne tohle auto může jen málo aut téhož data výroby.


Zájemci co chtějí šetřit PHM šáhnou po dieselu ale já bych osobně tak starý motor v naftě nechtěl.

Kdo tohle auto má ví o čem mluvím.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář

Skvělej sloh!

Připomíná to trochu Bylo nás pět od Poláčka! Je to ale asi kouzlo nechtěného.

22.11.2006 | 17:43:48 | nemokleff Reagovat