Recenze Volkswagen Passat B5 1.9TDi Sedan
“Zatím super.”

Autor recenze: Hammer (41 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1.9 TDi Stav km při koupi:259 700 km Stav km nyní:259 900 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 3. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mé auto má řadu drobných poruch. Nefunguje vyhřívání sedačky řidiče, nefunguje stavění bederní opěrky sedačky řidiče, nefunguje horizontální klapka levého středového průduchu, nefunguje stejně tak ventilace na palubní desce, nesvítí jedna žárovka u RZ, nejdou stavět světlomety. To jsou drobné závady.

Dále mám mírně rzí chycený podvozek na jednom místě, na třech místech téměř neznatelně promáčknuté plechy a zašlá skla předních světlometů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

VW Passat 1.9 TDi B5 je de facto moje první auto. Předtím jsem jezdil na Jawě 50-23 Mustang, pak Jawě 350 638 002, asi rok a půl jsem měl Forda Sierru v Combi provedení po invalidním otci.

Nejsem žádný tuning master, ale nesnesu, aby někde něco nefungovalo jak má. Mašinka má ovšem najeto skoro 260 tisíc kilometrů, jsem už čtvrtý majitel a jak jsem před koupí zjistil, mám 2 v 1 ale není to Vanish - je složená ze dvou aut!!! Jenže ten, kdo to skládal, byl asi hodně dobrý: na laseru geometrie super. To mě přesvědčilo, protože ta kára je v plné palbě, všechno v elektrice, vyhřívané přední sedačky, klima, elektrony jak zimní tak letní (ty 15"), prostě ještě než jsem ji vzal, měla svoje jméno: Mazlík. V modré metalíze. Sedánek. Ne příliš praktický vstup do kufru, i když ten je tedy rozměrný.

V žádném případě jsem nečekal auto ve špičkové kondici, rok výroby je 1997, dal jsem za něj nějakých 140 tisíc. Pro mě je to super pohodlný dostatečně živý vůz s nízkou spotřebou, na který dneska v neautorizovaném servisu seženete jakékoliv díly za babku. Měl dost pečlivého předchozího majitele, i když to nebyl perfekcionista.
Potřeboval bych se poradit s někým, kdo káru dobře zná a byl v ní už vležený, co a jak.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář