Recenze Volkswagen Passat Passat 1,8
“velmi pohodlný, bezpečný a spolehlivý”

Autor recenze: Jerry1 (49 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1800 Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 19. 2. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Bez poruch. Auto jezdilo jako služební, služební řidič, plus
asi 3 referenti.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Passat sedan 1,8 l. Velmi pohodlný, prostorný. I řidiči kolem 190 cm vysocí najdou svoji polohu díky možnosti nastavení volantu a sedadla ve velkém rozsahu. Ohromný rozdíl v prostoru interiéru oproti např. Octávii (prostě Oct. má rozvor Golfu). Passat je tichý, dává pocit jistoty i ve velkých rychlostech. Celkově naprosto spolehlivý a je jedno jestli jezdíte kolem "komína" nebo napříč celou ČR. Mám pouze 2 výhrady: u verze sedan je hodně velký kufr, ale kvůli malému víku a malé výšce je problém s jeho využitelností. Vejde do něj hodně věcí, ale menších rozměrů. Druhá výtka je k nepřeplňovanému benz. motoru 1,8 l. Motor je příjemný a tichý. Při velmi klidné jízdě i úsporný a mezi městy si vezme kolem 7,5 l benzínu na 100 km. Bohužel dynamika je malá, v kopcovitém terému chybí kroutící moment a roste spotřeba.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář

souhlasím

Vzhledem k tomu, že vlastním také 1.8 benzín, tak potvrzuji že autor mluví pravdu, ta dynamika z nízkých otáček fakt moc neoslní, ovšem auto začíná mít pořádný zátah při 3 - 4 tisících otáček. Ovšem s tímto jsem jej také kupoval. Kdo chce zátah od spodu, tak ať si pořídí motor s turbem. Není ale nadto mu pořádně šlápnout a otáčky jsou na 7 tisících během chvilky, to u diesla vás to přes 4 tisíce nepustí, což je pro mě takové zženštilé auto. Ale každý máme svoje potřeby v něčem jiným.

07.07.2009 | 10:42:50 |  Reagovat