Recenze Volvo 740 Turbo 16V
“Individuální charismatická krabice.”

Autor recenze: Keyman (29 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:2.0 / B204FT Stav km při koupi:281 200 km Stav km nyní:294 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Senator

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy elektroinstalace, díky provozu ve vlhkém prostředí a nekorektní instalaci LPG (výměna řídící jednotky).

Výměna řízení (dlouho neopravené měchy a následná koroze tyčí). Jinak bez problémů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Oproti předchozímu vozidlu jsem byl nadšen jízními vlastnosti a celkovým projevem vozu. U tohoto typu (Turbo16V) je použita víceprvková náprava, která vozu dává výbornou ovladatelnost.

Poprvé jsem dostal "do rukou" motor s turbodmychadlem, který je diametrálně odlišný co se týká průběhu výkonové krivky oproti předcházejícímu atmosferickému třílitru. Toto turbo rozhodně "vocpoda" netáhne, ale po překročení 2200 tis.ot se přidá turbodmychaldo, které poskytuje dostatečný přísun směsi motoru až do maximálních otáček.

Pokud se motor drží v otáčkách, auto je velmi rychlé ale i žravé. Při rozumné jízdě je spotřeba přijatelná. Moc bych toto vozidlo nedoporučoval pro městský provoz, kdy přeci jenom trvá než se horda plechu pohne. Dílenské zpracování vozidla je vynikající s jednou výhradou - výrobce používal mnoho provedení přístrojových desek a ventilátorů a proto je při náhradě potřeba se trefit do správného provedení.
Použitý motor je technologickým vrcholem v řadě 7, je nabyt elektronikou - viz pyrometrický snímač teploty výfukových plynů pro regulaci bohatosti směsi aj.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo 740

Vložit komentář