Recenze Volvo 940 D24Tic Sedan
“Bezproblémovy vůz za málo peněz.”

Autor recenze: Clive (32 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:2,4 TiC Stav km při koupi:328 000 km Stav km nyní:3 430 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 26. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Volvo 240 B230 F

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za rok co auto mám si nevzpomínám, že bych řešil nějakou závažnější poruchu než jsou běžné výměny spotřebních částí vozu jako jsou stěrače, gumy atd
Jedniná porucha kterou teď řeším je průsak nafty při zapnutém nezávislém topení.

A koupil jsem novou gelovou baterii na kterou bych snad dojel az do Brna.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Volvo 940 je velmi příjemná veliká limuzína ve které ma člověk opravdový pocit bezpečí. Moje verze nemá Airbagy, ale již disponuje systémem SIPS což je vyztužení karosěrie pro případ bočních nárazů. Takže z boku mě chrání SIPS a dopředu metr a půl oceli a dozadu to samé.
Kotoučové brzdy na všech kolech auto spolehlivě ubrzdí a když jde do tuhého pomůže ABS. Řízení jde malíčkem jedné ruky, protože servo je velmi silné.

Motor je VW ale s s vylepšeníma od Volva tak je silnější a pružnější než původni VW. Má 90kW což pohodlně staří na kliduvou jízdi po dálnici v rozmezí 150-180km/h ale když jedete maximální povolenou 130-kou, tak ani pomalu nevíte že tolik jedete.

V této motorizaci se v jakoémkoliv ržimu jízdy vejdu s přehledem do spotřeby 10l nafty na 100km. Osciluji mezi 8-9,5 ale opravdu velmi zaleží na typu jízdy. Motor je šestiválec s krásným tvrdým zvukem nafťáku, ktery perfektně chytá i v největších mrazech na jedno nažhavení. Co je u Volva perfektní je to, že jsem po koupi zapnul světla a už se o ně víc nestarám. Když vytahnu kíč ze zapalování vše elektrické se vypne. Tedy i zapalovač což není vždy ideální, ale zase se nevybije baterie.

Kufr je obrovský na nákupy a jiné nesmysly, ale kočárek kterej se neda složit na výšku už malinko problém dělá a zabere půlku kufru, nicméně pořád zbýva dost a dost místa.
Sedačky nejsou sklopné, protože filozofie Volva v letech výroby těchto modelů byla: "kdo chce vozit velký věci koupí si kombík" a tak co se do kufru vejde vejde se a co ne zůstává na chodníku..

Mám tažné zařízeni a vozík naložený betonovými stříškami na dlouhý plot, nedělal silnému motoru žádné problémy.

Jsem s tímto autem nadmíru spokojen.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo 940

Vložit komentář