Autorecenze Volvo V50 2.0D - Volvo je prostě Volvo, je to více než auto. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Volvo V50
 
 

Recenze Volvo V50 Kinetic
“Volvo je prostě Volvo, je to více než auto.”

Autor recenze: Pavel (29 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:2.0D Stav km při koupi:90 000 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6.5 l/100 km Vloženo: 2. 10. 2010

Hodnocení inzerátu: 74 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën Xsara

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemělo dosud žádné zásadní poruchy, kromě prasklé žárovky předního světlometu. Je pravda, že pro výměnu žárovky se musí vyndat světlo ven, ale je to poměrně dobře přístupné a není s tím větší problém. Občas mi zlobil ostřikovač zadního skla, nicméně nějak se to samo napravilo. Možná byla někde skříplá přívodní hadička. S autem jsem srazil srnku, což trochu poškodilo přední část vozu (nárazník, blatník, světlomet, přední mřížku, atd...). Nic velkého, nicméně cena opravy byla cca 80000Kč, proto doporučuji mít auto pojištěné. Já ho na štěstí pojištěné mám.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Požaduji od automobilu hlavně funkčnost, spolehlivost a na delší cesty, kterých absolvuji poměrně dost i pohodlí. Původně jsem nechtěl diesel a sháněl jsem Octavii II, nicméně pak jsem objevil srovnatelné (km/r.v.)Volvo 2.0D za srovnatelné ceny a s výbavou víceméně v základní verzi, o které se Octavii II může za tu cenu nechat jenom zdát. Automobily Volvo mě vždy přitahovaly, nicméně ceny odrazovaly. Teď tomu bylo jinak a tak jsem si své první Volvo přivezl ze Španělska s ověřeným počtem najetých kilometrů a ověřenou historií a původem vozu. Co se týče spolehlivosti a funkčnosti, tak zatím nic nenasvědčuje tomu, že by bylo něco v nepořádku. Pouze mě trochu vystrašil hlučenější a delší start při zimách kolem -20°C, nicméně v servisu mi řekli, že to je standartní a že doporučují používat aditiva. Od té doby co aditiva používám je po problému. Je to můj první diesel, takže dobrá zkušenost. Co se týče výkonu, je auto perfektně dynamické a i při větší zátěži není problém se zrychlením. Po pár jízdách jsem si původně nechtěný diesel s cca 100kW fakt oblíbil, o spotřebě nemluvě. Navíc je to velmi pohodlné auto, ovládací prvky má přehledné a dostupné, ve výbavě Kinetic je v základu zónová automatická klimatizace, el. ovládání všech oken a kvalitní materiály sedadel, palubní desky i výplně dveří. Navíc pokud si pustíte v autě hudbu, je opravdu kvalitní. Značka Bose, která dodává Volvu zvukový systém, nemá v tomto směru chybu. Pokud to srovnám s původně chtěnou Octavií II, tak komfort, pocit bezpečí díky masivním výztuhám a 8mi airbagům a místo pro řidiče a spolujezdce je nesrovnatelný, jízdní vlastnosti taktéž. Objem zavazadelníku a místo na zadních sedadlech je při srovnatelné velikosti vozu menší. Nicméně děti zatím se ženou nemáme a kufr je pro nás i na zimní výpravy na lyže dostatečný. Až budu potřebovat větší auto, sáhnu asi po V70-ce. Moje původní představy o kvalitě, bezpečnosti, sportovním duchu i samotné hrdosti této značky mě plně nasytili. Když řídím, tak si to vychutnávám. Pokud noví majitelé značky Volva budou dál dělat auta v tomto duchu, asi značce zůstanu věrný. Volvo je prostě Volvo..:)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 74


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo V50

Vložit komentář

40 na 50

Koupil jsem starou V40 kombi na dojeti. Za cca 80 tis kc a najezdil cca 200tis km takze 1 km do koruny. O to mi jde. Nákup z německa, auto jako nové, naleštěné a voňavé. Neváhal jsem ani minutu. Jezdil jsem vše co má čtyři kola a může na dálnici. Ale tady jsem zažil poprvé co to znamená volvo pohoda. 1000km za jeden den bez únavy. Prakticky jen předjiždíte ty otravné pokusy o sportovní jízdu, nudným a trapně stabilním stylem. Můžu potvrdit, že volvo je dokonale vychytaná nuda na cestě. To chci. Auto dosloužilo chystám se na V50. Očekávám opět supernízkou spotřebu, dobrý výkon a hlavně, že opět bude trapně a nudně sedět na cestě jako kámen ať prší nebo sněží. Mimochodem volvo bylo první auto, které mne doslova vytáhlo z bryndy, kdy jsem při předjíždění vjel na tmavý led. Do dnes vidím tu situaci jak to za mne prostě vyřešil podvozek.

21.09.2017 | 10:59:58 |  v  | 188.175.15.* Reagovat

RE: 40 na 50

Muzu porovnat volvo a ford. Ford je takove jezditko, tady kolem města. Něco převážet a tak. Ford je levný, spolehlivý prostorný ve své třídě. Sem tam s ním vyjet dál, dvakrát, třkrát za rok. Když se pokazí servis za babku. Levné auto pro nenáročnou rodinu. Volvo je jiný level. Jízdní vlastnosti dává tuhá karoserie. Sedí to na cestě jako přibité. Volvo ma drahý servis násobky cen. Přestože v50 vznikala s platformou ford je to úplně jiný typ auta s úplně jinými jízdními vlastnostmi, daly by se popsat jako auto do nepohody. Fordy jsou takové kočáry svého pána. Volvo je koráb silnic. Spolehlivý velbloud, kterého si každý nemůže dovolit.

21.09.2017 | 11:40:23 | v  | 188.175.15.* Reagovat

Abych to uvedl na pravou míru,,,

Abych to uvedl na pravou míru svůj předchozí komentář tak chci říct že mi to připomíná jak kdyby dělal naschvál záporné recenze vozu aby si jej někdo nekoupil,, protože hodně známých co mají Volva V 50 snima nemají problém a tady moc chvály neslyším a chtěl sem si ho koupit a taky koupím protože jak vidím tak všude je to padesát na padesát klady a zápory prostě hlavně ať je levnej servis asi tak no ,,,

12.05.2017 | 08:33:29 | Motorovalawa  | 109.81.210.* Reagovat

Tak to je na mě moc,,, :(

Fakt super, prostě z těchto komentářů které tady vidím si říkám že si koupím klidně jakékoliv auto protože někdě čtu recenzi že je auto super a najednou díky Vašim komentářum a zkušenostem s auty Volvo V 50 je to sračka,,, a to nemluvě o jiných autech kže asi rovnou budu chodit pěšky :D néé asi to tak bude lepší :)

12.05.2017 | 08:29:06 | Motorovahlawa  | 109.81.210.* Reagovat

volvo v 50

Zdravím
Vlastníme volvo v 50 2.0D r.v. 2005. Za posledních 6 měsíců nás přišlo jen za opravy na cca.50000 kč. jednalo se pouze o elektroniku a řeknu otevřeně , že jsem nikdy nezažil , tak poruchové auto.V předchozích komentářích někdo psal o celkem slušných jízdních vlastnostech , to mohu potvrdit. Podvozek i jízdní vlastnosti jsou OK , ale zbytek , jako je např. velikost zavazadlového prostoru je prostě problém.Zvláště pak když je čtyřčlená rodina.Celkový dojem z tohoto vozu není příliš pozitivní.Když vezmu v úvahu cenu elektro dílů , které jsou i vzhledem ke stáří modelu velmi drahé.Např CEM modul vyjde bez softwaru na cca. 40000 kč. Dalších 1400 nahrání softwaru a další nesmyslné poplatky za různé vylepšení apod.
Někdo může oponovat , například různými specialisty kteří dokáží opravit vše pomocí ND z různých vrakovišt apod. , ale kde je potom ztracená důvěra ve světoznámou a svého času i velmi kvalitní značku. Tím rozhodně nechci nikoho urazit , ale V50 , či 40 opravdu není dobrá volba , zvláště pak když neznáte historii vozu.

25.01.2017 | 17:38:37 | tom3005  | 109.81.211.* Reagovat

V50 2.0D

S Volvem V50 jsem měl možnost najet dost km, a vůbec koupě nelituji. Teď mám dvě V50 a na autech je na tachometru 240.000km a 190.000km, obě s motorem 2.0D a obě mají filtr pevných částic. Pokud auto koupíte udržované a i vy se k němu budete chovat slušně, odmění se Vám spolehlivostí. Znám dost majitelů, kteří si koupí vylítané auto bez historie a potom se jen diví. Je nutné si uvědomit, že nákupka nového auta byla kolem 1 milionu korun a na servisu se tedy nedalo šetřit. Velká výhoda je příbuznost s Ford focus a také že motory jsou od PSA. Tím pádem je na trhu mnoho dílu za lepší cenu, než originál Volvo. Budu se opakovat, ale auto je to super a motor od PSA nemá chybu, však je jich na trhu také nejvíc, proto se o nich tolik mluví (i nelichotivě) :)

17.12.2016 | 20:40:40 | Volvista  | 213.220.229.* Reagovat

RE: V50 2.0D

Naprostej souhlas!!

14.08.2017 | 00:58:55 | Feffid  | 37.48.40.* Reagovat

RE: V50 2.0D

Nenapsal bych to lépe. Naprosto souhlasím s tímto komentářem víše, poněvadž jak je psáno, lidé si koupí kdejakou naleštěnou stočenou nebo bouranou hujdu bez historie a pak v žáru zklamání píší různé neobjektivní recenze. Sám mám Volvo V70 s 350000 km a nedám na Volvo dopustit, vše je skutečně o historii auta a hlavně v jakých podmínkách jezdilo, kdo ho řídil a jak se o něj staral.

30.11.2017 | 17:38:27 | Radovan V70  | 88.103.175.* Reagovat

Motory ve Volvu

Prosím o radu, uvažuji o koupi Volva V50combi a chci se zeptat jaké jsou v tom naftové motory. Slyšel jsem že do toho davají HDI z Peugeotua to mě dost odrazuje, francouské auta nemám v oblibě. Díky za info )

10.10.2016 | 13:30:30 | Tom24  | 78.108.155.* Reagovat

skusenosti s volvo v50

Som vodic z povolania uz par desiatok rokov a vacsinu toho casu som stravil za volantom trucku volvo.pred dvomi rokmi som si kupil osobny automobil tejto znacky VOLVO V50.A za tie dva roky mam z tymto autom iba problemy.Najnovsie totalne zrutenie ECU,co nieje lacna zalezitost.Po oprave sa toho auta zabavim tak rychlo ako to pojde.

12.06.2016 | 12:52:53 | Milan  | 92.25.140.* Reagovat

Nechci srovnávat 2 ruzné značky ale,vlasním passat b5 tdi rv 98 a V50d 06.Zlatej dedek..U V50 je dobrej akorat zatah motoru jinak nic.Tuhé rízení,musím rídit obouruc..Rejd zadný,tudíž spatné na zaparkování..Výhled z auta,taky zádný.Stredový panel-knoflíky malé,porad musim neco hledat.Prostor u spolujezdcu,katastrofa.Z kufru jsem musel vyndat tu kravskou roletu,abych tam vôbec neco dal..POdvozek je orezlý jako passat který je o 8let starší.Jinak investice zatim jen provozní..najeto 133 000km

21.10.2015 | 17:09:02 | Petan  | 88.102.235.* Reagovat

Není to tak veselé

V roce 2009 jsem koupil 4 roky starou V50, 2.0 diesel. Plně servisovanou (garanční prohlídky v autorizovaném servisu) od osoby, kterou znám.
V pravidelných intervalech do auta musím investovat nemalé částky - do dnes jsem na autě vyměnil: ventilátor chladiče (Sahara), ventil turba, EGR ventil, alternátor, chladič klimatizace, přední ložiska, motorek stěračů. K tomu každý rok jezdí na garanční prohlídku. Každá oprava v autorizovaném servisu minimálně 7000 Kč. Garanční prohlídka každých 20000 km 10000 Kč.
Najeto mám 225000 km, jízdní vlastnosti jsou výborné, údržba je velmi drahá.
Zajímalo by mě, jestli podobné zkušenosti s odcházením komponentů mají i jiní řidiči, nebo mám prostě smůlu.

26.07.2014 | 12:42:31 | Václav Hanžl  | 10.61.196.* Reagovat

Nepřechválit

Minulý rok jsem jel s V 50 D 2,0 r.v. 2008 do Švýcarska a vrátil jsem se stopem. Uprostřed Bavorska na rovné cestě při zařazeném 5 rychl. stupni a 90km/h bez jakéhokoliv varování bouchlo turbo a poškodily se vstřikovací trysky. Najeto jen 160 000 km. Oprava u "odborníků" trvala 2 měsíce (podařilo se jim vymazat počítač a nevěděli si rady musel jsem to převést jinam) a stála 70 tis. Vědět to předem tak jsem ho shodil ze skály.
V autorizovaném servisu zaplatíte za běžnou prohlídku s výměnou kapalin tolik co jinde za výměnu motoru.
Abych jenom nehřešil. Od léta s tím jezdím nakupovat do vedlejší dědiny a dobrý.

18.02.2014 | 11:58:57 | Bedřich  | 88.103.252.* Reagovat

Další dva roky za mnou

Zdravím,

tak jen pro doplnění. Dnes má auto najeto 165000km a stále funguje bez potíží. Nic se neporouchalo, všechno funguje jak má, stále mě to auto baví, i po 4 letech. Jelikož ale co nevidět budeme tři, tak to asi brzy vyměním za něco většího, novějšího, ale to jen z čistě praktických důvodů...:) Že by zase Volvo? Nemám důvod mu nevěřit i po té, co to převzali Číňani. Nejdříve je potřeba zkusit, poté soudit...Teď vím, že V50 byla dobrá volba...

10.03.2013 | 13:26:47 | Pavel  | 46.16.120.* Reagovat

RE: Další dva roky za mnou

Zdravím, díky za recenzi, právě jsem před koupí Volva V50, tak sháním materiály, kde se dá :) Nebudete prodávat? :)

12.03.2013 | 22:49:46 |   | 78.102.252.* Reagovat

RE: Další dva roky za mnou

Volvo V 50 je iba krajsi Focus,s mensim priestorom, vacsou bezpecnostou, drahsimi dielami a uuuuplne sialenym ofic.servisom,kde su ceny na urovni letov do vesmiru.

Volva su celkovo strasne male a predrazene, treba vyskusat.

Motory su z PSA/ diesel/, al. Ford- benzin, asi iba v X90, ci S80 su vlastnej konstrukcie,3,2-4,4 l

myslim, ze sa volakedy vyrabali spolu na jwdnej linke s Mistubishi Carisma.

13.03.2013 | 09:46:21 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

volvo

volvo dava do svojich diesel modelov motory PSA /rozumej Peugeot/, do benzinov presne neviem ale mam taký dojem že tie si robia samy

25.07.2012 | 21:48:59 | denny666  | 80.94.55.* Reagovat

23:49: Veru, VOLVO motory:)),

takže 1,6 od PSA, 2.0 od PSA... VOVLO motory:))?. Omyl. Už sú to iba čínske motory.

15.11.2010 | 12:09:44 | ľuboš Reagovat

Volvo je Volvo...

Áno, je to VOLVO a kto si chce kúpiť VOLVO, tak nekúpi FORD FOCUS a naopak. Aj ŠKODA je VW, aj SEAT...lebo majú TDI motor? Ide aj o iné veci, ako motorizácia a podvozok. Inak VOLVO už do všetkých nových modelov dáva len VOLVO motory.

14.11.2010 | 23:49:05 | nesztor Reagovat

Volvo je Volvo,ale tohle je defakto Focus.Motor a podvozek.Kdyby sis koupil Focuse s tímhle motorem vyšlo by tě to ještě levnějc.

05.10.2010 | 13:04:13 | Jirka Reagovat

RE:

Mám doma v garáži Volvo V50 r.v. 2009 a Ford Focus Combi r.v. 2009. S Fokusem jezdí samozřejmě přitelkyně :) I přes to, že maji stejné podvozky, jizdni vlastnosti ve Volvu jsou prostě jinde. Volvo ma lepsí materiály, zpracování a uplně jinou elektroniku a o převodovce už ani nemluvim. Kdo se rozhoduje jestli Volvo V50 nebo Focus, tak rozhodne V50, ale pokud se rozhodujete jestli Focus nebo Octavie II, rozhodně FOCUS. Ale takové Volvo V50 D5 Summum je prostě sen ....:)

17.02.2013 | 09:23:31 | Precission  | 2.201.121.* Reagovat

RE:

naprosto souhlasím s tímto příspěvkem. V50 je o mnoho lepší auto,než Focus

31.08.2013 | 20:56:44 | Michal  | 217.115.240.* Reagovat

RE:

Tak nám řekni včem je o tolik lepší,jistě jsi v obouch jel.

31.08.2013 | 21:29:01 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat