Recenze Wartburg 353 limuzina
“fantazie”

Autor recenze: Naďouš (54 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1982 Typ motoru:992 Stav km při koupi:125 000 km Stav km nyní:186 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 2. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Watrburg 353

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poslední auto jsem koupila za 4500, Kč, takže jsem musela vyměnit motor, opravit převodovku a řazení. Vzhledem k ceně, která obsahovala 2 nové pneu, autorádio, plnou nádrž benzinu a novou baterku - auto zadarmo. Mělo však vadu, že se přehříval motor - její odstranění trvalo nejdéle.....ale přišla jsem na to. Hurá.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S Wartburgem jsem se setkala prvně v 19 létech, kdy si matka koupila super nový model W 353. Protože je typická ženská, lila do něj pouze benzin a olej, což mě docela traumatizovalo, protože moje auta jsou moji miláčci a starám se o ně. Pravda, nakonec skončil se zcela rozpadlou karoserií na vrakovišti, což se dalo čekat. Mám veterána Š 1000 MB a před dvěma léty se mi podařilo sehnat Wartburg 353. Nemohu totiž mít Š 1000 zaparkovanou na ulici a garáž mám vzdálenou 20 km od místa bydliště. Tak jsem si koupila Wartburg, protože ten mi nikdo neukradne, i když ho nechám odemčený a navíc - dobře se startuje i v mrazech, velmi dobře topí. Po vychytání některých much, což trvalo asi rok se mi nakonec podařilo auto zrenovovat tak, že dnes šlape jako hodinky a jsem moc ráda, že ho mám. Nakonec jsem do převodovky nalila olej s teflonem a rázem se moje auto zcela změnilo, šlape potichu a jede jako nové. Vzhledem k tomu, že vždy potřebuji, aby ujelo jen 25 km tam a 25 km zprátky, abych nemusela jezdit autobusem je to pomocník k nezaplacení. Je prostě fajn. Ještě trošku vykytuji a nastříkám karoserii a přesto, že tohle všechno jsem nechtěla dělat, nějak se to vyvinulo samo a já mám dnes opravené auto. Ještě mi chybí nastříkat nově spodek.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Wartburg 353

Vložit komentář

Nevím ,nevím

Teda klobouk dolů, ale nemáš strach, že i při těch 50 km denně tě někdo sestřelí a upřímně ve warťasu moc šancí mít nebudeš, myslím, že takové šikovné holky by byla škoda :-)

06.01.2009 | 15:27:23 | Vašek Reagovat

Tedy Naďuš,

nejsi Ty vlastně chlap? Takhle se nechová k autu ani průměrný mužský. Kde ses to naučila? Měl jsem warťase dva roky těsně před listopadem 89, protože mi připomínal mého zesnulého otce /taky byl na dvoutakty z NDR/. Po dvou letech jsem ho prodal za babku. Byl plně funkční, ale trpěl korozí v místech předního uchycení karoserie k rámu.
Hodně šťastných km s miláčkem!

06.01.2009 | 15:20:05 | donald Reagovat