Recenze Daihatsu Move
“Malý velký vůz bez chyb.”

Autor recenze: Discovery (29 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:847 Stav km při koupi:150 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 6. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Scorpio 95

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Funkční poruchy se zatím nevyskytly žádné.

Běžné opotřebení:

Zkroucené přední kotouče - výměna cca 1500,- Kč
Brzdové destičky - cca 1000,- Kč.

Zadní ložiska jsem měnil (dlouho stálo v bazaru, jinak byly ložiska ve 100% stavu) - originál kit stojí asi 300,- Kč na kolo, ale jsou tam běžné ložiska, tak jsem je koupil v ZKL (české) a stály cca 100,- Kč na jedno kolo.

Výfuk - je dost děravý, ale zatím rámus nedělá. Jde sehnat i za 2500,- Kč (nový).

Blok motoru je orezlý - je to Japonec a neukápne z něj ani kapka oleje...

Lemy kol - klasika, ohnilé.

Tlumiče - cca 70% stav, ještě originální, avšak totálně orezlé.

Automat - bez závady, naprosto perfektní.

Motor - zřejmě po opravě sacích ventilů a pístních kroužků, naprosto perfektní stav.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Komfort jízdy není příliš vysoký, v autě je poměrně znatelný hluk přenášející se od kol (motor je tichý), odpružení je velmi tvrdé (ne však tak tvrdé jako v Daihatsu Feroza), pomůže jen 350kg náklad v kufru :-)

Výhled naprosto dokonalý, neuvěřitelný pocit ohromného prostrou (navzdory výjimce z TP o šířce kabiny). Ford Explorer proti tomuto působí velmi stísněně (vyzkoušeno) - pocit vytváří hlavně ohromné čelní sklo.

Variabilita - téměř bez chyby. Zadní sedačky se dají posouvat a naklápět na obě strany, vysoká výška kabiny umožní pohodlně nacpat i vysoké věci do auta (např. plynové kamna na výšku a ještě zbyde tuna místa - do pětimetrového Scorpia je musím cpát naležato). Nízký nakládací práh a bočně otevírané dveře jsou moc pohodlné.

Motor je i přes svojí nepatrnost velmi silný v poměru k váze (800kg s řidičem a drobným provozním nákladem), automatická převodovka dává silnou výhodu při rozjezdu i před turbodieslovou oktávkou. Maximální rychlost 126km/h není moc příjemná, ale lze se dostat i přes 150km/h, takže narozdíl od Smarta můžete spěchat, ale to už je tříválec dost nenasytný a vezme si i devět litrů, chtělo by to čtyřrychlostní automat.

Motor, ač je tříválec, disponuje příjemným zvukem na rozdíl od motorové pily alias Fabia 1.2 HTP.

Automatická převodovka je třírychlostní a velmi dobře odstupňovaná, k dispozici je pouze režim 1, 2 a D, takže žádné volby ekonomické nebo sportovní jízdy, je však jednoduché nastavit na motoru bowden sešlápnutí plynu, takže jí lze trochu zesportovnit.

Brzdy jsou až příliš jedovaté a hodilo by se ABS.

Řízení je ve vyšších rychlostech příliš citlivé, hodil by se variabilní posilovač jako má Scorpio

V základní výbavě je Airbag řidiče (spolujezdcův pokud vím nevyráběli) a imobilizér.

Uvnitř auta je málo odkládacích míst, chybí přihrádky, ale to je dáno hlavně šířkou vozidla a ne výbavou či kvalitou (Smart taky nemá moc místa na odkládání).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Daihatsu Move

Vložit komentář

move

zdravim, jedno mam na prodej kdyby někdo měl zajem, je to move L901,tmavě modrá barva, jinak super auto, malá spotřeba pojistka, prostě auto do města, rv. 11/99. info na SAUTO.

11.02.2008 | 17:45:28 | pitrs Reagovat

Move

Ahoj taky jedno doma mame , je to druhe auto do rodiny.
Je super mame 800ccm3 a jede jak pila do kopce ,aby jel ho to chce drzet nat 3500otacek .Od 4500 ma zvuk jak zavodak a rozjezd ve meste na krizovatkach dokaze vyblikat o hodne silnejsi auta. Mame ho ,ale v manualu a z kopecka 160 :D . A je to takovej malej nakladak :D . At jezdi nas uz ma pres 110tkm a furt supr

10.02.2008 | 10:45:24 | David Reagovat

Díly

Dával jsem recenzi na Daihatsu Cuore a byl mi doporučen pan Jandák z Prahy - dá se to bez problémů najít na netu. Díly ale moc levný nejsou, ačkoliv uznávám, že jsou to zatím nejlepší ceny, co jsem v republice viděl. I přesto si ale myslím, že i moje další auto bude Daihatsu - je totiž opravdu geniální

08.10.2007 | 22:04:39 | Duchnič Reagovat

ND na MOVE

Na Daihatsu Move mám všetko okrem rozdeľovača a zadných dverí, takže ak budete niečo potrebovať, stačí zavolať 00421 904 13 00 13 Žilina :-)

10.07.2007 | 22:21:09 | mofo Reagovat

daihatsu move

Minulý týden jsem koupil tuhle formuli tak sem zvědavý jak se osvědčí :-)Mám citrofuka picasso HDI a nechci si ho huntovat na popojížďky po kostkách ve městě.Mám rád vysoký káry,jsou pohodlnější,lepší nasedání a vys.,výhled,prostor,variabilita(a tohle má lůžkovou úpravu!).A tohle prdítko na to jaký má venkovní rozměry tak vnitřní jsou dost slušný.Vzal jsem ho od dovozce ťuklý na roh kapoty a světlo.Už sem s nim lítal a je to do města naprosto ideální(hlavně pro manželku,no na druhou stranu měli sme smartika a vorvala ho taky tak nevim .Hoď sem prosimtě tipa kde sháníš a za kolik běžný věci(filtry,svíčky,destičky,atd.).Už se těšim až s tim budu žihadlit ale když se to rozstřelí tak je podle mě problém,co vy na to?

10.05.2007 | 09:25:18 | sten Reagovat