Recenze Kia Sorento 2,5 CRDI EX+
“Pohodlný, bezpečný a spolehlivý vůz.”

Autor recenze: Wanda (26 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2500 Stav km při koupi:125 000 km Stav km nyní:235 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 9,5 l/100 km Vloženo: 17. 3. 2011

Hodnocení inzerátu: 25 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Jeep Cherokee

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Sorento jsem jako řidička využívala při svých obchodních cestách cca 2 roky, v průběhu tohoto období jsem najezdila cca 50-60 tis. km za rok.
Pokud vynechám pravidelné prohlídky v běžném servisu (u nás značkový není) žádné zvláštní náklady jsem nemusela řešit. Ty provozní byli většinou jen typu brzdy, oleje, filtry, pneu, nějaký řemen a mech. poškození ochraných plastů či od nějakých myší překousané kabely v motoru.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Protože jezdím služebně a hodně a to i po horších cestách (i necestách) bylo pro mě nutností koupit větší auto minimálně kategorie SUV. V minulosti jsem používala Jeep Cherokee a po zkušenosti ze silnic v Polsku a na Slovensku se mi opravdu osvětčilo (kdo tam jezdí ví o čem tu píši).
Vzhledem k tomu že předchozí auto mi bylo ukradeno dostala jsem od svého servisáka doporučení na Sorento s tím že jde o slušné auto které se prý nekrade, s jeho pomocí se mi podařilo sehnat jedno ojeté s výbavou EX+.
Pohodlí a komfort - jedná se o až překvapivě dobře vybavené auto které nabízí velmi pohodlnou jízdu i po horších cestách, posezení je velmi pohodlné i po několka hodinách jízdy, prostor v předu ale i vzadu je dostatečný a kufr s dvojím dnem také nijak nezaostává. Auto je celkem tiché a nic v něm nerachotilo. Automatické řazení je naprostý luxus.
Jízdní vlastnosti - i vzhledem k velikosti jede docela svižně a při použití tlačítka na páce automatického řazení i velmi svižně, brzdí také docela dobře ale je nutné počítat s tím že je těžší. Vadila mi trochu tuhost při jízdě po nerovnostech to se ale vyrovná při jízdě mimo silnici kde se zase tolik nekymácí a neoklepává se tak o terén (trošku problém u Jeepu).
Bezpečnost - naprosto skvělá auto je dostatečně robusní (má v podvozku rám) a je vybaveno 6-ti aibagy. Je z něho velmi dobrý výhled na všechny strany a díky výbojkám jak v noci tak i v mlze vidíte dost dobře.
Díky konstrukci mi toto auto zachránilo život, řidička mi z vedlejší silnice nedala přednost a "odstrčila" mě do protisměru kde jsem narazila do autobusu MHD, dalšího osobního auta a zkončila pod nárazníkem velkého náklaďáku MAN ktrý mě tlačil asi 30m. Sorento bylo nabourané ze všech stran a mimo jednoho aibagu byli všechny vystřelené, měla jsem zlomené oba palce na rukou a rozbitý obličej, dle doktora mám prý slavit dvoje narozky ročně.
Výhrady a nevýhody - nepovedený interiér který se lehce poškrábe, vyndat rezervu to je nevyhratelný zápas, vyznat se v ovládání stropního displeje je za trest a nelze vyndat koberec z kufru (je nevyklepatelný), v případě automatu je z počátku nutný polštář na volant.
Celkem jsem byla s autem spokojená je docela hezké, pohodlné, velké, dobře jede i brzdí, je velmi bezpečné a nebyl s ním žádný technický problém.
Bohužel již odpočívá na automobilovém hřbitově.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 25


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Sorento

Vložit komentář

hodnocení

Výborná recenze.

a protože jste naživu po střetu 3 aut, tak i výborné auto :).

Přeji štastnou ruku při výběru dalšího.
( nějaké čárky mně těžce neberou, důležitá je vypovídací hodnota recenze - a ta tu je ).

19.03.2011 | 10:31:15 | Breta83 Reagovat

pro Filipa

Neděláme recenze pravopisu.

18.03.2011 | 15:51:45 | Bebe Reagovat

Dobré

Wando, Tvoje recenze je obsahově v pořádku, na poměry tohoto serveru má slušnou hodnotu. Jen s dovolením jeden nedostatek: neškodilo by zopakovat si, kdy se v souvětí používají čárky...

18.03.2011 | 15:20:39 | Filip Reagovat

RE:Dobré

No jo, kdyby jsi od 15-ti let bydlel v Polsku tak jako já a česky mluvil tak jednou za půl roku asi by jsi to napsal lépe že ?!

28.07.2011 | 22:26:47 | Wanda Reagovat

RE: Dobré

ako ty si jak mimo, ked chces niekoho poucovat o pravopise tak choj do skoly diktaty pisat , bud rad ze dakto aspon nieco napisal.

10.03.2012 | 02:59:37 | )  | 82.119.28.* Reagovat