Recenze Opel Astra Caravan
“Auto odpovídá své cenové kategorii, nedám na něj dopustit.”

Autor recenze: Honza (29 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:2.0 DTI Stav km při koupi:111 000 km Stav km nyní:138 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7.5 l/100 km Vloženo: 1. 9. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort 1.9 EFI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Krátce po koupi se začala z motoru přenášet v pravotočivé zatáčce vibrace do řízení. Nakonec v servisu zjistili, že je třeba vyměnit silenbloky motoru. Jaké to bylo překvapení, že v této verzi s automatem tam jsou 4!

Dále odešel ventil u turba, ale nechal jsem ho vyměnit za ventil z Pasatu a šlape jako hodinky. Jinak se měnilo vše co je adekvátní ke stáří vozu, jako jsou žhavící svíčky, filtry atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem vyměnil, protože máme velkého psa a potřeboval jsem kombíka. Další podmínkou byla automatická převodovka, protože manželka neumí s manuálem jezdit. V této cenové kategorii to byla ideální volba.

S autem jsem v globálu velmi spokojen. Motor 2.0 DTI v kombinaci s automatem sice není pro "závodní" ježdění nejideálnější, ale disponuje slušnou dynamikou. Tlačítko SPORT na řadící páce umožní motoru podřadit a vytočit do nejvyšších otáček, takže předjíždění je mnohem snadnější a ztrácí se lenost dieslu.
Jediné co musím tomuto motoru vytknout je jeho hlučnost, která je v kabině vyšší hlavně při vyšších otáčkách (ve srovnání s jinými diesly v této třídě).

Spotřeba se pohybuje v rozmezí 6.5 - 9.0 litrů nafty, opravdu hodně záleží jak s tím člověk jezdí. Při klidné jízdě mimo město slušných 6.5 litrů, když jezdím sportovněji a hodně točím motor + krátké trasy se studeným motorem + zapnutá klimatizace je spotřeba blízko 9.0 litrům.

Jízdní vlastnosti jsou výborné a s kvalitním obutím auto sedí a dobře zvládá nerovnosti vozovky.

V interiéru se pomalu začíná ozývat různé drnčení uvolněných částí plastu, ale je to zatím minimum. Zpracování interiéru odpovídá době a třídě auta.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář