Recenze Opel Astra Caravan
“Nenáročné auto pro mladou rodinu.”

Autor recenze: Pavel (35 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,6 16V Stav km při koupi:131 705 km Stav km nyní:184 383 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7,63 l/100 km Vloženo: 14. 2. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Běžné provozní opravy - výměna tlumičů, brzdy, rozvody.

Jen minulou zimu jsem natankoval "kvalitní" benzín při těch velkých mrazech a 2 dny mi pak vyndavali led ze vstřiků (podle sdělení techniků).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Za ty peníze příjemné rodinné auto. Motor odpovídá vozidlu. Jede to s ním slušně. Pokud chci předjíždět, tak bez velikých problémů. Pěkný zátah už odspodu. Pokud chci jezdit rychle - jdu přes 3tis. ot a motor je okamžitě živější. Dostatek výkonu (74kW) - takže ani na dálnici nejde spotřeba moc nahoru. Zahrádka nebo vlek přidají tak 0.7l. Dlouhodobá spotřeba 7,63 (50%město). Manželka jezdí cca o 0,5l míň než já (má lehčí nohu)
Jediná výtka k motoru: rád žere olej. Je třeba to hlídat. Prý je to ale nemoc tohoto motoru. Mezi výměnami oleje, tam klidně naleju i 2l (pořád v normě dle návodu)

Pohodlí: V tomhle autíčku mne přestaly na dálkách bolet záda. Ve Fordu jsem trpěl jako zvíře. Dost veliký problém je v létě auto vyvětrat. Šíbr moc nepomůže - buď dělá kravál nebo nepoznám, že je otevřený. Vzadu je to ještě horší. Příští auto bude mít určitě klimu!

Vnitřní prostor: Vcelku dost místa všude (vpředu i vzadu). Známý se 195cm si vzadu pochvaloval, že se nemlátí o střechu. Zadní sedadlo dělené + loketní opěrka s otvorem pro lyže. Po sklopení sedaček vznikne cca 170cm rovné plochy (hezky se tam spí). V kombinaci se síťkou vznikne slušný stěhovák. Síťka jde dát za přední i zadní sedačky - dle libosti.

Ovládání: Trochu měkčí v zatáčkách (dá se na to zvyknout). Výborný posilovač. Uvítal bych seřiditelný volant. Perfektní výhled z auta - vpřed i vzad. Opravdu si s ním troufnu zacovat do jakékoliv mezery.

Koroze: trochu bolest, ale není to tak tragické, jak je tento model popisován. Lehce reznou 5. dveře + šrámy z parkovišť na dveřích. Jinak bez problémů.

Pokud bych nechtěl naftu (té se u zančky Opel opravdu bojím), tak bych šel do Astry G nebo Vectry B (pochopitelně kombík).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

nafta v Oplu

Dost mechaniků mne zrazovalo kvůli poruchovosti dieslových motorů. Navíc i dost slabý výkon. Známý měl stejný typ jako já ale s D. Do 1/2 roku měnil čerpadlo :-(. Neříkám to jako dogm, ale těch špatných názorů jsem slyšel dost.

27.06.2007 | 23:06:08 | Pavel Reagovat

díky za přínosnou recenzi,také uvažuji o koupi tohoto auta,zrovna mam možnost jedno kopit,ale je to nafta,co jste měl na mysli tim ze se nafty u teto značky bojite?

11.05.2007 | 20:36:45 | bob Reagovat