Recenze Opel Astra Caravan G
“Škoda, že Opel neumí pořádný diesel.”

Autor recenze: kovec (29 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1700, DTL Stav km při koupi:89 000 km Stav km nyní:119 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 10. 3. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett Opel Astra F 2x Opel Vectra A

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Svoji Astru jsem si koupil zhruba před rokem, kdy měla najeto 89000 km, dovoz z Holandska. Před touto jsem měl také astru F 1,7 TD motor Isuzu, takže jsem očekával, že udělám krok kupředu. S novou Astrou jezdíme s přítelkyní prakticky denně a za rok najezdíme okolo 30000km. Ale během roku jsem už musel nechat vyměnit - běžné věci jako řemeny, filtry, všechny tlumiče, před.brzdové obložení, kulové čepy, přední ložisko(toto nové stojí 5000,-, protože je společně zalisováno v přírubě, ve které je i umístěn snímač ABS"super nápad") a dále také dvě ne zcela bězné věci, které mě dokonce nechaly na holičkách. A to alternátor, kde jsem nechal udělat kompletní generálku a odešla mi řídící jednotka. Tato mě stála u autorizovaného Bosche 20.000,- i s prací,(ale pořád lepší než 80.000,- co mi nabízeli u Opla).

Takže celkový dojem z auta za původně 170.000,- po roce provozu v ceně okolo 220.000,-(bez provozních kapalin) je velice špatný. Měl jsem sice již čtyři Oply, ale určitě vím, že moje další auto už Opel nebude. Aspoň ne diesel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

Obdivuji te, ja mit se svym vozem takove problemy...Sel by hned !

22.05.2009 | 15:05:05 | jamieson Reagovat

diesel ne

jojo. Když chcete diesel, raději uvažujte o jiné značce. Opel je neumí. Jsou slabé a náročné na udržení při životě. Zato benzíny opel zase patří od r. 1998 k nejspolehlivějším a nejúspornějším. Takové škodovky mají zase nejlepší diesely, ale mezi benzínovými motory si nevyberete u jediného typu.
Jinak Astra G jakožto vozidlo je jednička. Mimo jiné - na svůj vnější obal poskytuje obrovský interiér.

17.09.2008 | 09:50:13 | kubus Reagovat

Další doplnění mé recenze

Opět po delší době jsem se rozhodl doplnit svou recenzi na Astru. Je až neskutečné, že toto vozidlo ještě vlastním. Měl jsem již dávno před rokem chuť toto vozidlo prodat, ale vzhledem k určitým okolnostem jsem se k tomuto nedostal. Nevím jestli to auto "vycítilo", že má jít z domu, ale od doby, kdy jsem opravil řídící jednotku, tak mě nikde nenechalo ve "štychu". Do dnešního dne mám na Astře najeto 156 tis.. Naposledy(tento měsíc), jsem nechal vyměnit rozvody(řemen, napínací kladka, vodící kladka, vodní pumpa) a zadní brzdové obložení. Rád bych se ještě vrátil k výměně rozvodů, kdy bych chtěl uvést, že jsem zjistil, že u mého typu motoru by se měly rozvody měnit v intervalu po 60 tisících i s vodní pumpou, což mi připadá docela krátký interval. Ale bohužel asi to tak bude . Takže nezbývá než "přání" výrobce vyhovět.Dále se také vyskytly i nějaké další závady a to: Přestala zničeho nic fungovat klimatizace , přestal fungovat kroužek pod volantem(nefunguje ovládání rádia pod volantem, airbag, klakson) a odešel motorek na ovládání uzávěru vnitřní cirkulace vzduchu . Taky si myslím, že mě bude v brzké době čekat výměna zadního dílu vyfuku (začíná rezavět). Takže uvidíme jak dlouho auto budu mít, ale vypadá to určitě ještě na nějaký ten měsíc.Mým přáním je vyzkoušet nějakého japonce(Mazda6, Toyota Avensis). Uvidíme, zatím patřím do oplácké rodiny

09.07.2007 | 15:36:18 | kovec Reagovat

1.7TD

On opravdu ten 1,7isuzu co jsi mel v eFku byl o necem jinem, hlavne byl spolehlivy, tu vasi 1.7 bych nebral ani nahodou ten tam vubec nemel co delat. Je otazka proc nekdo prodaval Tvoje auto, treba proto, ze uz si auto rikalo o malou generalku, to se Ti muze stat u jakekoliv znacky a nic s tim nenadelas a muzes na ni plivat jak chces. Pokud si ovsem koupi clovek poradne auto po slusnem cloveku, ktery jej pravidelne servisuje a ma podlozene i kilometry ve znackovem servise tak sance dobreho auta je podstatne vetsi.

01.01.2007 | 17:32:09 | Marky Reagovat

další doplnění recenze

Abych Astru jenom nekritizoval, tak chci uvést, že od uvedených oprav jsem s naším autem najeli asi dalších 25.000 km a dosud bez závady,(jenom měním olej, filtry). Takže jenom doufám, že budeme dál jezdit bez poruch.

22.11.2006 | 19:42:58 | kovec Reagovat

Astra G 1.7 TD

Koupil jsem si rozumně ojetou Astru, kterou zřejmě sestavili v továrně zaměstnanci ne v pátek odpoledne, ale rovnou asi na apríla.Následovalo několik návštěv v servisu se stejným problémem a sice neustálá netěsnost vstřikovačů. Mezitím se se mnou rozloučily žhavící svíčky. Poslední rána - porucha na mazacím okruhu (těsnění) - celá olejová náplň pod autem. Škoda, že jsem si vybral dnes již legendární, snad nejhorší vznětový motor v Evropě, protože pokud pominu problémy s motorem tak mi auto přesně vyhovovalo. Vnitřní prostor, vnější rozměry, podvozek a kufr. Ale můj příští vůz asi nebude s bleskem na kapotě ...

22.04.2006 | 22:39:03 | enzo Reagovat

Doplnění recenze

Jenom bych chtěl pouze doplnit svoji recenzi na Astru. Tak už odešlo i druhé přední ložisko. Ale nekupoval jsem jej u nás za původních 5000,-Kč, ale zajel jsem si do Polska(kam to mám asi 20 km) a tady jsem jej koupil za 2700,- Kč(výrobce SKF). Ale jsem již rozhodlý Astru prodat. A to i přes to, že mám prakticky vyměněny všechny důležité díly. Prostě mě toto auto zklamalo.
Možná, že jsem si koupil tzv. "Páteční auto".

11.04.2006 | 14:43:32 | kovec Reagovat