Recenze Opel Astra
“Super jízda, super komfort, ale nespolehlivá.”

Autor recenze: Jeník (26 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1.6 16V ecotec Stav km při koupi:95 000 km Stav km nyní:140 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8-9 l/100 km Vloženo: 11. 7. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Brava

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hned po koupi jsem musel nechat udělat ventily, oprava tlumiče výfuku, výměna rozvoďáku, vodní pumpy, všechny kladky. Čekal jsem, že to bude na dlouhou dobu vše. Bohužel asi 3 měsíce po opravě ventilů se se střihl šroub na ojnici a 3. píst mi praštil do té nové hlavy.

Problematické byly i originál svíčky Bosch se dvěma elektrodami. Motor se choval jako by nebyl tlak ve válcích. Nakonec jsem zjistil, že keramická část svíčky se volně protáčela a tlak z válce volně unikal. Ze čtyř nových svíček byla závada u třech - zřejmě vadná celá série.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Astra byla zatím mé nejsilnější auto. Dojem z jízdy a úžasně pohodlného podvozku musí dostat každého. Vnější hluk do vozu téměř nepronikal ani při rychlostech nad 140 km/h. Bohužel měl jsem smůlu na motor, když byl v pořádku jel perfektně a nemohl jsem si ho vynachválit a člověk promine i vyšší spotřebu oleje (asi 1l/1500 - 2000km).

Každopádně anabáze se svíčkama mě už dorazila a astra putovala do světa. To však neznamená, že bych si nekoupil jinou. (ale spíš to bude vectra B)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář