Recenze Opel Astra G Caravan
“Za ty prachy ? Jo.”

Autor recenze: Kaaka (33 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,4 16V X14XE Stav km při koupi:74 500 km Stav km nyní:101 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 29. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 GLS LPG r.v. 1985 :)

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Porucha servořízení. Nutná výměna.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nákup v březnu 2005, 160 tis. (cena nahotovo tj. včetně celních poplatků, přihlášení apod., provize dovozci-dopravci a preventivních oprav), osobní výběr ve Švýcarsku, nebouráno.

Klady (subjektivní dojmy): dobré jízdní vlastnosti (i v zimě), tichý motor, přijatelná spotřeba, zavazadlový prostor až nad hlavu, prostor pro posádku docela dobrý, žádná koroze, stále přijatelný design.

Vady: tlačí mě do nohy středový sloupek , opěrka hlavy nejde pořádně vysunout (chybí ještě tak 3 cm, měřím 193 cm), přední sloupek je dost široký (takže někdy se musím vyklánět do stran), relativně často praskají žárovky tlumených světel (4 ks za 1,5 roku resp. 26000 km).

Z výbavy "chybí" klimatizace, tempomat a palubní počítač. "Navíc" jsou naopak pneumaticky nastavitelné zadní tlumiče (pro plně naložené auto) a kotoučové zadní brzdy.

Chtěl jsem tzv. rodinný vůz - prostorný, jakžtakž úsporný, nebouraný, "nerez", z 0 na 100 ze méně než 25 vteřin, které nám vydrží alespoň 5 let, aniž by zruinovalo beztak napjatý rodinný rozpočet.

Auto přímo ve Švýcarsku jsem si nakonec vybral proto, že jsem neměl zrovna moc peněz a nabídka v této cenové kategorii (do 150tis.) a praktiky na místním trhu mě rychle odradily.

První rok provozu byl finančně zcela bez problému, druhý přinesl náklady na opotřebované díly (postupně: servořízení, brzdové destičky, kotouče, výfuk, akumulátor). Tak uvidíme.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

Praskající žárovky

Mám načtené recenze ve Světě motorů i v magazínu "Ojetiny", teď si procházím ty "lidové", než se odhodlám konečně koupit nějakýho toho pěknýho rodinnýho kombíka :-)

Co se týče praskajících žárovek, při pohledu na recenzi v "Ojetinách" se nabízí na první pohled jednoduchá rada od autorů:

"Pokud často praskají přední žárovky (jsou drahé, typu H7), pomůže přidání odporového drátu zamezujícího jejich ničení přepětím elektrické soustavy"

Tak snad to někomu pomůže :-)

16.05.2007 | 18:13:33 | Petr Reagovat