Recenze Peugeot 405 Signature
“Spolehlivé auto se kterým bych jel kamkoliv.”

Autor recenze: Totti (23 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1,9 TD Stav km při koupi:145 000 km Stav km nyní:160 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5-5,5 l/100 km Vloženo: 1. 2. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto mělo při koupi jen drobné poruchy:

- ventilátor topení se nespouštěl (nedoléhal spoj v elektroinstalaci)

- pravý zadní brzdový váleček propouštěl trochu kapaliny (koupil jsem nové válečky v originál servisu i když stály 860 Kč jeden přesto na tomhle já nešetřím)

- přestala svítit palubní deska (opět nedoléhal spoj vedoucí k osvětlení palubky, relativně jednoduše se dá ke spojům dostat)

- bohužel trochu vady na karoserii, protože auto bylo už bourané. I přesto že všechno bylo napsané ve smlouvě tak majitelé předemnou si s tím moc hlavu nelámali, protože i když bylo vše relativně opravené (když pominu chybějící plasty v interiéru, které už nebyly vráceny), to znamená vyměněné plechy, opravený prah atd. karoserie nebyla vůbec ošetřená a bylo narušeno pozinkování karoserie, které je špičkové. Poté se na některých místech objevovala koroze a já jsem se následně divil u autoklempíře že vyměnil dvě třetiny plechů na pravé straně auta. Tato oprava stála 6900 Kč. Pozor proto na BOURANÉ automobily.

- výměna dílů související s provozem (přední brzdové destičky, žhavící svíčky neznámé značky vyměněny za značkové- 1420 Kč) a kapalin, což je bezproblému


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil je skvěle prostorný prostorný pro cestující, má velký kufr. Trochu nevýhoda je že náhradní kolo je uchycené podd automobilem, což není v deštivém počasí nejlepší pro výměnu.
Motor je jedním slovem úžasný. Zimní starty jsou perfektní, jelikož je motor turbodiesel, tak má dostatečný výkon, skvěle táhne do kopce a je perfektně odhlučněný (když jedete slyšíte zvuk jako by předla kočka). Ze začátku pokud je motor studený je trochu slyšet, ale na tomhle si nezakládám. Možná se to nebude někomu zdát, ale jezdím za 4,5-4,7 l na 100 km kombinovaně. Ve městě 5 l do 6 l.
Brzdy účinné, nemůžu si stěžovat. Spojka zabírá hned odspodu a je velmi tuhá. Myslím že je to možná částečným opotřebováním nějakého dílu, ale nedělá mi to vůbec problémy, naopak jsem si dobře zvykl. Řazení méně přesné. Myslím že neduh Peugeotů, ale taky jsem si zvykl.
Výhled z auta je perfektní. Jízdní vlastnosti bezvadné. Pérování pohodlné, ale auto sedí, posilovač bezproblémový.
Topení špičkové, sedačky s bočním vedením asi nejlepší ve kterých jsem seděl.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 405

Vložit komentář