Recenze Renault Clio caribe
“Příjemný spolehlivý společník”

Autor recenze: Oguy (29 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1.2i Stav km při koupi:163 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 8. 2. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Tento prcek nikdy nenechal ve štychu! Jednou jsem zůstal stát a to díky víčku rozdělovače (bez uhlíku). Jinak běžné opravy, jako kulové čepy, brzdové destičky a zvlněné kotouče, ale to se snad dá brát jako provozní opotřebení.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tohle byla snad láska na první pohled. Našel sem ho v bazaru když sem uvažoval o koupi auta do 20tisíc, bylo mi jedno co, fiesta, ibiza, prostě malé auto. Při pohledu na tohle clio jsem měl jasno, sice jsem si musel ještě pujčit, ale po usednutí a svezení mi to bylo jedno. Komfort renaulta je prostě pecka, i u tak malého a starého auta jako je clio. Svižnej a obratnej prcek, jako dělanej do města, ale i delší trasy naprosto bez problémů. Dost mě mrzel chybějící posilovač řízení, ale i tak se dobře ovládalo. Překvapil mě i prostor na zadních sedadlech. Na třídveřáka dost místa a pohodlí i pro dva ;) troufám si říc, že vzadu je pohodlnější než první octavia. Konkrétně můj kousek, měl pěkný udržovaný interiér, v zimě skvěle topilo a hlavne i v mrazech perfektně startovalo. Auto je to velice levné na provoz, nízká spotřepa, nízká pojistka, levné pneumatiky a i na na rozměru 155/13 dobře sedí a drží stopu. Můj kousek byl se střešním oknem, ale ne pouze vyklápěcí, bylo na kličku a posunovalo se na střechu, takže v létě super i bez klima, teda alespoň do doby než člověk ztvrdnul na semaforu. Co do praktičnosti, do kufru clia se vejde celkem dost, rohzhodně nákup či batoch se stanem na několikadenní výlet rozhodně. Auto bych doporučil mladým začátečníkům, nebo slečnám jako kabelku. Ale i jako auto na ježdění do práce a občasné výlety ideální. Co závěrem říc o Cliu? At si kdo chce co chce o Renaultu říká, moje osobní zkušenost je dobrá, levné, usporné, pekné a spolehlivé. Z Renaulta jsem přešel na japonce a uvažuju o návratu k frantíkům. Mazda sice uspokojuje ale nenadchla.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Clio