Recenze Renault Clio 1,2 RN
“Prostě bobika co dodat! ”

Autor recenze: kiwi (33 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:68 750 km Stav km nyní:128 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škodolet 120 L Felicia 1,9D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi před 5 lety (bobik byl přitažený z SRN - po prvním majiteli) jsem pořešil akorát zimní gumy s diskama a od té doby jen jezdím.

Jistě po 100 tis. km rozvody, zhruba ve 115 tis. jsem měnil přední tlumiče a kotouče + ložiska. Jinak jen klasická údržba - každý rok olej + filtr a vzduchový taky - nevěřil jsem, ale je to znát!

Olej používám kvalitní - žádný šmejdy a také ho nedolévám - od výměny k výměně ani kapku. A to motor zrovínka nešetřím - je to lehounký autíčko, ale v 5 lidech se to rozhoupe i ke 160/h což je podle mne slušný.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Skvělé auto na zimu, nenechalo mě nikde zapadlého. Často jezdíme lyžovat (samo ssebou že s rakví na střeše - kufr nic moc, i když skladnější než u feldiny) a tam, kde škodovkáři natahovali řetězy, já v klidu frčím.

Ani v lese není k zahození - je dost vysoký a dá se projet až neuvěřitelné - rovněž 3 - 4 stromy na řetězu (i když je malej - musí makat) není problém.

Opravdu nenáročné, spolehlivé vozítko nižší cenové třídy. A ve městě super. Jo a spotřeba? Používám 100 oktanový shell power a v průměru sem kolem 6 l a to to nešetřím! Na dálky s klidnou nohou se dostanete i do 5 l.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Clio