Autorecenze Renault Megane 1.6 16V - Již nikdy Renault ! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Renault Megane
 
 

Recenze Renault Megane combi
“Již nikdy Renault !”

Autor recenze: rischa (40 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.6 16V Stav km při koupi:83 000 km Stav km nyní:105 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 28. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 89 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.6

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel VW

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto se servisní knížkou jezdí denně a jde od závady k závadě. Špatné starty v létě, /čidlo polohy klik. hřídele, tkzv. motýlek, kolísání otáček v zimě u studeného motoru /krokový motorek volnoběhu.poloha klapky.../,el. stahování zadních oken, prasklá objímka manžety hom.kin. kloubu předního kola, ulomená pístnice tlumiče zadního kola poddimenzovaná výrobcem /doporučuji tl. SACHS namísto originálu, nefunkční 2 funkce palubního počítače, nefunkční brzdová světla.

Po výměně rozvodů a vodní pumpy /cca 10000,- kč /vás co nevidět čekají další 2 vodící kladky drážkovaného řemene /3000,-kč/ a ložisko alternátoru.

Tyto závady jsou takzvaně "běžné u vozu Renault 1,6 16V".


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto se servisní knížkou jezdí denně a jde od závady k závadě. V servise Renault si ale vědí rady, protože je to u těchto vozů běžné a zřejmě i majitelům francouzského fiata nepřijde divné, že platí pravidejně servisům.

Výborné jsou brzdy, pohodlí, spotřeba a pružný motor pokud jede.

Co ušetříte při koupi vozu oproti jiným značkám stejného roku výroby a výbavy, mnohonásobně přeplatíte na opravách. Již nikdy Renault -auto s rytmem života. Rád bych ho prodal, ale nikdo ho nechce. I obyčejná Fabie je mnohem spolehlivější.

Držte se německých a japonských značek.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 89


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Renault Megane

Nevim co to maš za pakáč od nnějakýho šmelináře. Mám jedničkového megana po faceliftu, motor 1.6 16v, kupoval jsem ho se 150 000 km najetými ani nevím jestli byly podstivý, mám ho dva a půl roku nyní má najeto 350 000km, motor je v perfektní kondici nežere vodu ani olej. Za těch dva a půl roku už byl 4x v chorvatsku na dovolený a musim říct že ani jednou sem neměl strach že nedojedu. Auto šlape jako hodinky jediný co jsem na autě měnil jsou rozvody s vodní pumpou a olej poctivě po 10000km, A před rokem a půl jssem měnil zadní nápravu která mě vyšla na 1000kč z vrakáče a jezdí do dnes. To co tady píšeš je spíš problám předchozího majitele jak s autem zacházel ane problém samotnýho auta.

02.10.2019 | 20:31:30 | Honza  | 213.226.233.* Reagovat

RE: Renault Megane

Tvl podstivý---no jo majitel Renaultu....
Jinak hošku jestli si myslíš, že ti někdo uvěří 100tkm za rok, tak jsi větší blázen, než si myslíš.

03.10.2019 | 08:52:26 | Jarda  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Renault Megane

Vysvětli mi, jaký podíl má předchozí majitel na tom, že odešlo: 1. čidlo polohy klikového hřídele
2. kolísají otáčky motoru
3. nefungují funkce palubního počítače
4. nesvítí brzdová světla
Majitel si mohl hrubým zacházením (jízdou jako prase přes díry a kamení) poškodit manžetu poloosy, nebo zlomit pístnici tlumiče. Nic víc z uvedených závad. Ostatní jsou prostě zmetky od Renaulta. A to, že někdo je s Rendlem spokojený, to je to samé jako ti obhájci babet. Prostě je to zmetek s kolísavou kvalitou a takovej sráč bych nechtěl ani zadarmo. To bych ho hned prodal nějakýmu hejlovi. No a těch 100 tisíc za rok je jen třešnička na dortu tvé hlouposti. To že jsi velmi bohatý (4x za dva roky v Chorvatsku na dovolený) ti nezávidím, jen mi to nesedí s kupováním zadní nápravy na vrakáči za litr. Nějak mi to tady smrdí. Pám je chvíli podnikatel s obrovským nájezdem a chvíli zase prolhaná socka.

03.10.2019 | 16:45:14 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Renault Megane

2x za rok v Chorvatsku - bohatý.....:-) si zabil:-)))

04.10.2019 | 08:08:00 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Renault Megane

...samozřejmě, Renault, najeto 350000km , údržba díly z vrakoviště a samozřejmě ani spojka se nedělala, ta se dělá na Renaultu až v půl milionu kilometrů :-)))))
Dlouho jsem se tak nezasmál, děkuji za vtipný příspěvek.

03.10.2019 | 16:55:10 | Pavel e36  | 46.33.96.* Reagovat

dobrá zkušenost

Já koupil Mégana 1.6 16V od důchodce, kde tři roky víceméně stál. Stáří při koupi 10 let (r.v.2002), najeto doložených 115 tisíc, od začátku nadstandartní koroze podvozku. Teď po sedmi letech najeto 270 tisíc a kromě motorku na stěrače, motorku stahování oken jen běžná údržba, olej filtry, destičky, jednou rozvody. Takže za mě naprostá spokojenost

07.05.2019 | 18:48:43 | Pavel  | 194.228.68.* Reagovat

Mám jinou zkušenost

S Meganem Scenic 1,6 16V jsem najezdil 270 tisíc bez většího problému. Po 250 tisících začala odcházet automatická převodovka a unikal z ní olej ale jinak auto šlapalo spolehlivě, fungovalo vše - vyhřívání skla, sedaček, klima, počítač fungoval, rádio hrálo, topení šlo, stěrače včetně inteligentních funkcí, dokonce zadní dveře po 16ti letech držely nahoře. Měnil jsem dvě cívky na svíčkách, repasoval alternátor a jedno zadní okno nešlo po 15 letech stahovat.. a to je kromě běžné údržby vše co se s tím stalo. Nedám na něj dopustit a co se dělo s drahými německými ojetinami některých mých známých bych nikomu nepřál.

02.03.2018 | 20:27:29 | Jiří  | 109.80.75.* Reagovat

Ha Ha Ha

Toto auto mam od noveho ! Rozvody 8000 i s predsuvnikem, praskle spony na venkovnich manzetach, ulozeni stabilizatoru a tycky ! Tot vse! Auto je v plne polni !!! Nikdy zadnej problem s nicim .....to jsi koupil pekne stocenou mrdku

13.09.2017 | 17:12:36 | Fereee  | 83.208.107.* Reagovat

RE: Ha Ha Ha

Jo a mam poctive natočeno 120tisic km....jo a filtry plus svicky , pokud se to pocita jako že zavady

13.09.2017 | 17:15:43 | Fereee  | 83.208.107.* Reagovat

oprava

benzinovy cerpadlo

16.02.2016 | 16:31:13 | schlupak  | 81.200.58.* Reagovat

Lepší, než Golf IV

Motor 1.6 16V z Rencka je daleko lepší, než nějaká kopie od VW. 1.6 S(e)R(e), 8V, neustále žrala olej a 16V byla líná jako kráva. Jsem majitelem autobazaru, takže mi rukama prošlo mnoho aut. 1.6 16V od Rencka byla na tu dobu daleko napřed a lepší, než podobné motory od VW. Dokázala táhnout i slušně od 2k otáček, kde byla 16V od VW skoro nepojízdná. Ikdyž, VW, co podvádí na emisích..... třeba má na lepší, ikdyž nepředpokládám.

23.09.2015 | 00:00:43 | Majkl  | 89.102.239.* Reagovat

Mam renault 1.6 16v r.v.99 chci se zeptat jestli nema někdo skušenost s timhle problemem? Auto normalně jede potom strati uplně otačky a po chvilce se zas chytne.Měnil sem civky,svičky a palivovi filtr.Dik za radu

17.09.2015 | 20:45:58 | Radek  | 213.175.45.* Reagovat

RE:

Nejlepší volba diagnostika může to mít spoustu příčin lambda až po různá čidla třeba snímač otáček čidlo teploty a nevím co ještě.

17.09.2015 | 22:48:16 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE:

Renaulty často trpí na poruchy všemožných čidel. Bývají to prkotiny, ale dovedou otrávit život.

18.09.2015 | 16:34:23 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Ono Frantíci a elektronika je taková ošemetná věc šíleně záleží bych řekl na vnějších faktorech a prostě na daném kusu dílu co do něj zrovna dali.

Já když si pořídil Frantíka tak po týdnu mě přestalo fungovat otevírání okna u spolujezdce nefungovalo to zhruba 14 dní obden jsem to asi zkoušel pak to ze dne na den začalo zase fungovat a skoro rok to funguje i denním používání hlavně ted přes léto absolutně bez problému.

To samé zámek dveří jednou se zamkl a jednou ne až jsem zjistil co a jak stačilo použít sprej na kontakty a funguje bez problému celkově bych řekl že Francouzské auto je o tom se sním z žít :D což zase neplatí vždy někdy je to až zázračně spolehlivé a navíc ne každý je na to zvědavý.

Ale až člověk zjistí proč to dělá nebo kdy to dělá tak pokud to není vyloženě nic co by bránilo provozu jako například že jednou za 3 měsíce problikne kontrolka bagu tak mu to je jedno ale to záleží už pak na každém co chce.

18.09.2015 | 23:30:49 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

miláček nebo kurva

auto je na ježdění a ne abych pod ním ležel,neurážejte trabanty,škodovky a jiné auta za komoušů auta se dala spravit na cestě a dojela do cíle skoro pokaždé. jste MĚŠTÁCI ROZEŽRANÍ.!!!

04.04.2015 | 19:29:06 | norge  | 91.221.212.* Reagovat

na scenica nedam dopustit

má osobní zkušenost s Renaultem scenic rv 12/2001 1,6 16v .. kupoval jsem ho skoro 5ti letého, najeto bylo cca 71 000 km, se serviskou, podle stavu auta kilometry odpovídaly. dneska na nem mám cca 270 000 km a co jsem za tu dobu menil? nepocitaje oleje, desticky, jednou predni a jednou zadni kotouce, 2x rozvody a další blbiny tak to byly spodní čepy, uhlíky na alternátoru, vlnovec na vyfuku - jinak je origo a porad v dost dobrém stavu, a nedavno ložiska prednich tlumiců. na to ze tohle auto jeden barak "prestavelo" a druhej "postavilo" - a ze sem z neho udelal jeden cas dvoumistny :D tak slape jak hodinky. ano, ma svoje mouchy, sem tam něco plastoveho zavrze, jednou za rok praskne H7 cka atd :D .. za tu dobu co ho mam, sem nemel sebemensi problém s elektronikou, se startovanim a servis to auto ještě nevidelo :D .. mechanický věci zvladnu sam. co se tyce plechariny tak jediné co trpí jsou zadní lemy v oblasti před zadním kolem, ale to je dle mého spis nestastnym resením stazení lemu před kolo, kam litají kaminky. a to uz bylo "nacnuté" když jsem kupoval, dnes tam jsou rezate flicky, ale plech stále drzi. spodek a prahy klasicky opotrebované a origo hever se pod prah dat nebojim. takze at si tady kdo chce vychvaluje koncernovy auta, který ja bych si v zivote nekoupil, protože to je jak když clovek jede na trakari fabii pocinaje a octavii konce a o mistu v aute nemluvím. Pro me je moje auto drzak, se kterým jsem naprosto spokojenej.

10.02.2015 | 20:06:46 | engel.engel666@gmail.com  | 37.221.254.* Reagovat

RE: na scenica nedam dopustit

Počkejte až dojde Vašek ten vám to hned vyvrátí...Renault je přece šmejd a tečka.

11.02.2015 | 10:17:25 |   | 62.245.124.* Reagovat

Jste prasata!

Tak já měl víc aut, od C5ky, Fábie TDi měl mr.ku VW (Passata 1,8T) a VW již nikdy víc. Motor totálně žral olej, několikrát odešlo čidlo polohy klikové křídele, občas jel motor na 3 válce a spoustu dalších závad. Potom jsem jezdil v bráchovo Méganu (1.6 16V, r.v. 1999), najeto dneska 197149 km, dovoz po 1. majiteli z Německa, za celou dobu se jenom mění olej a filtry, vyměněny byly za celou dobu pouze rozvody ve 127000 km, samozřejmě brzdy a spotřební materiál. Olej + filtr se mění po 10 000 Km. Jinak výfuk původní a spodek netknutý, ani náznak rzi. Motor si nevezme snad ani mililitr oleje. Když se, vy kritizující prasata, neumíte o auto starat, zanedbáváte údržbu a kupujete nejhorší a nejlevnější díly, tak se nesmíte divit a kupte si Filcku 1.3 BMM.

07.11.2014 | 00:04:05 | Zdenda  | 62.240.166.* Reagovat

Ano Zdenku,

...máš HO venku, copa nám ještě povíš o fr. zázraku.....

07.11.2014 | 11:18:21 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Ano Zdenku,

Proč by to nemohla být pravda?? ne každej je krám.... ale že se snažím..:D

07.11.2014 | 14:12:19 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE: Ano Zdenku,

Vaško ty Česká pi.o😂

15.06.2019 | 20:11:38 | Opium 64  | 94.113.101.* Reagovat

RE: Ano Zdenku,

Pán je Yntelygent….

17.06.2019 | 14:31:42 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Pardon , ale mám otázku

Zdravím Vás všechny a ze zoufalství Vás žádám o pomoc.Mám megana scenic 1.6 benzín . Umyl jsem v dobré víře motor a od té doby mi auto dělá neuvěřitelné věci. Po zahřátí asi 100 metru jízdy mi motor nejde vůbec do otáček Ze začátku jsem musel držet otáčky nízko a ploužit spojkou abych se rozjel , ale ted už nemám šanci. Vyměnil jsem cívku i kabely ale zatím žádná změna. Prosím máte s tím někdo zkušenost? děkuji za každou odpověd.

26.02.2015 | 18:35:28 | Bohouš  | 37.48.43.* Reagovat

RE: Pardon , ale mám otázku

Takto mi dopsul Nissan primeru svokor, keď bez môjho vedomia vyvapkoval motor.

Nakoniec pomohlo vybrať sviečky a horúcim vzduchom vysušiť, pomôže aj kompresor.
Druhé sviečky ngk a išlo to.

Prejavovalo sa tak podobne. Držím palce

26.02.2015 | 18:55:34 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

RE: Pardon , ale mám otázku

musíš ho opláchnot v řece

04.04.2015 | 19:21:13 | norge  | 91.221.212.* Reagovat

Pravidelný servis je základ

K těm rozvodům - u tohoto motoru je servisní interval na výměnu 120.000 km., 10.000 Kč za rozvody je normální cena. Z recenze předpokládám, že autor kupoval 6 let staré auto s 83.000 km. Zřejmě to bylo stočené na klasických "pod 100 tisíc", aby nějaký jouda zaplatil víc, když v dnešní době uvěří ročnímu nájezdu necelých 14.000 km :-) Tedy buď kupovat auto s ověřeným nájezdem nebo ty rozvody měnit hned po koupi, a né rok po tom nadávat na Reanult. Na vině není výrobce, ale první majitel, který se o auto nestaral a stočil ho, a nový majitel, který mu to zbaštil.

20.07.2014 | 14:42:53 | Venca  | 89.103.49.* Reagovat

1.4 16V obdoba

Zakoupeno jako sedmileté, vlastními silami najeto zatím cca 66Tkm. Auto je zespoda sežrané jako blázen, po opravených lemech zadních prokvítají i přední a kolem dveří a pod pátými dveřmi. Sypající se nejrůznější elektrika(motylek, krokovy motorek, lambda sonda a dalsi kraviny), uz podruhe bude menen cely vyfuk(165000Km). Praskly již obě objímky manžet na vnějších kloubech - výměna obou poloos. Děsivé - neskutečné vícenáklady. S francouzi končím, to si radši koupím tu blbou fábii. PEACE!!!

26.10.2012 | 16:44:56 | LEADFOOT  | 90.180.124.* Reagovat

RE: 1.4 16V obdoba

nevim ja mam renault najeto 180000km a bezproblemu libi se mi jak každý pomlouva každý se snazi nakoupit nejlevnejsi dily a divi se ze ma problémy byli mrazy -20 a nikdy jsem nemnel proble ze startovanim ani s nicim a motor 1.6 16v tak perfektne pruzny a spotřeba taky super to golf v te době mohl jen zavidet

26.06.2014 | 23:56:47 |   | 89.176.189.* Reagovat

Nevím jak tak čtu ty recenze na Renault .Tak si myslím že prostě hodně záleží na minulosti auta.Pak kvalitu měněných dílů atd.Které pořídil předchozí majitel.Čtu že špatné starty v létě mě ten ted už veterán R19 startovala v zimě -15 bez problému léto o tom jsme nikdy a nepřemýšlel prostě pořád.Tlumiče mě vydržely 12 let ,najel jsem s nimi zhruba přes 100 000km.Když to mělo najeto kolem 180 000Km tak se musela vyměnit převodovka tak rovnou jsem nechal vyměnit i rozvody přední ložiska a čepy.Torzní tyče , menší generálka .v roce 2006.A do roku 2010 jsem vyměnil max paliv filtr nebo olej .Podle papíru za opravy od 2001 -do 2006 mě to stálo kolem 38 000kč .Poslední 4 roky ,akorát asi deštičky filtry atd.Svíčky ,ale spíš preventivně a s péče.Při koupi to bylo 8 let starý.Věděl minulost auta servisní knížka výměna oleje zaznamenaná .A auto mělo dle techničáku před koupí 3 majitele .1 v Německu .V roce 1994 nějaký týpek ,ale měl ho pouze 6 měsíců ,bylo to psaný na podnik.A ten 3 od 1994 do 1998 .A dle všeho ty 4 roky garážované což u mě těch 12 taky.Takže i po letech min koroze a kosmetické chyby.Třeba spousta lidí a i jako by odborných recenzích se píše že R19 má častou poruchu startéru nevím mě to nepotkalo.Ale většinou u lidí co to startují bez spojky což není zrovna moc dobrý.A záleží na stylu jízdy atd.Kde to stojí jak často se stím jezdí.Ono člověk by ani neřekl jak na ulici auto který při koupi byl krasavec tak po 6 letech .Jde vidět že to je moc ojetý.Škrábance kde kdo do toho tukne při parkování zima tomu dá ,různý existence jenž ukopávají zrcátka atd.Hlavně ve středu města.Co se týče aut to je loterie .Vyhlášený jsou Toyoty spolehlivost a znám jednoho ten stím má furt problémy a má to 6 let starý ,nejde tam nafta špatná elektrika .Atd.

10.05.2011 | 03:56:51 | luke20 Reagovat

zkus jinou německou značku a ne oplacky srače,ja bych už do francouze nikdy nešel,měl jsem s nima fakt peklo,ted už mam druhy vw a fakt super,nemam problem..

02.05.2009 | 23:56:07 |  Reagovat

Autorovi recenze

No německých značek bych se moc nedržel,japonských a francouzských ano.Měl sem 4 francouzská auta 3x Renault a 1x Citroen,a byl sem s nimi vždy spokojen,byly měněny jen spotřební věci.Teď mám NĚMECKÉHO OPLA !! a můžu říct,že větší sračka neexistuje.Neustále se tam něco sype,akorát si drbu hlavu jakej sem blbec,že sem koupil německý auto.Z láskou vzpomínám na ty francouzské vozy.Japonce sem teda nikdy neměl,ale slyšel sem,že s nima taky nejsou žádný potíže.Němce nebrat !!!

02.05.2009 | 23:27:25 | Jarda Reagovat

Megane 01-1.6 break

Mel jsem Renaulta 19, potom megana z roku 1996 a ted mam megoska 2001 break 1.6, 16V, musim rict, ze jsem vzdy dobre znal historii techto aut a ridicu, kteri s nim jezdili a to je asi to nejdulezitejsi, at mate sebespolehlivejsi auto a zachazite s nim jak prase, tak vam nic nepomuze a je otazka casu, kdy do nej zacnete vrazet prachy, ja s autem zachazel vzdy v pohode, zbytecne ho nehonil (za studena) a daval mu, co potrebuje a nemel jsem ani s jednim renaultem problem. Jaky pan, takovy kram.

21.11.2008 | 17:52:00 | Viktorfc Reagovat

RE: Megane 01-1.6 break

svatá pravda pod toto se podepisuji :-)

24.08.2015 | 00:08:21 | Roman  | 78.45.121.* Reagovat

RE: Megane 01-1.6 break

Svatá pravda mám Scenic 2000 16 V 1,6 a jsem spokojen- souhlasím s Vámi!

30.03.2017 | 17:26:29 | slmilan  | 109.105.48.* Reagovat

názor

mám megana combi taktéž 1.6 16V převzal jsem ho od táty, který ho kupoval nový pravidelné prohlídky ve značkovém servisu a do ted jezdí bez problému ty kolísavé otáčky mám v zimě ale jak se auto zahřeje tak je to bez problému.

12.06.2008 | 12:39:41 | David Reagovat

dotaz

kamarádka má megana r.v.99, 1,6, do teď bezproblémů, ale už to začalo.Auto nastartuje, ale při zařazení rychlosti chcípne, aniž by se pokoušela o rozjezd.Neví někdo čím to může být?Díky za radu.

05.09.2007 | 20:23:34 | Venca Reagovat

skvely auto

ja mam megana 5dver 16 16v vyroby2000a jsem z neho nadsen ma skvelej motor kterej paradne tahne a podle pocitace ma spotrebu 5.5az6.5l na silnici se nahanim i s oktavkami hezky mekky ale jisty podvozek je to dravec a krasavec menil jsem na nem jen zadni tlumice jeden me zacal slzet a pr eventivne rozvody s cerpadlem a kladky jinak nic supr auto

13.07.2007 | 18:12:28 |  Reagovat

Japonský auto ano,Němce ne

Ty blázne já se nestačim divit,jak můžeš napsat držte se německých aut a že je fabie spolehlivější.Ty snad nejsi normální? Přečti si recenze na fabie z roku 2000 je to 50 na 50,a u Renaultů je daleko víc pozitivních recenzí.

10.06.2007 | 18:41:53 | petrson Reagovat

1.záleží jak se k autu choval předchozí majitel/majitelé
2.auto se zanedbanou údržbou a fušérským kutilstvím je kasička na peníze
3.měl jsem několik citroenů,reanulta a i peugeota a absolutně bezproblémů,velmi spolehlivé,pohodlné...
4.autu je potřeba se věnovat

29.01.2007 | 22:16:22 | Loser Reagovat

jen se mu trošku věnovat

No, já mám megana 1.6 16V classic r.v.2000, najeto 102000km a kromě těch kolísajících otáčet při zimních studených startech jsem neměl ani jeden ze zde popsaných problémů. Možná není od věci zjistit si před koupí jaký prase tim autem jezdilo a jak moc se o něj staralo... Když se tomu autu jen malinko věnuješ, vše meníš o malou chvíli dřív, než je předepsaný interval výměny, a netočíš ho za studena na 5000 ot.,tak funguje jak má!!! Kamarád má taky megana (1,6 r.v.1997, najeto 178000km) a jazdí taky bez problémů!

29.01.2007 | 20:19:28 | Gustav Reagovat

No nevím,,,,,,,,,,,

Možná by neškodilo trochu objektivity. Čekat u 6ti letého auta že bude všechno bez závady je hodně velká naivita, zvlášť když všichni vědí jak to v CZ chodí s ujetejma kilometrama. Nedivil bych se, kdyby měl najeto 300 000.

29.01.2007 | 19:35:43 | Tonda Reagovat

krásná recenze přečti si mojí o Laguně 2001 stejný problémy

29.01.2007 | 16:59:17 | sanbay Reagovat

francouz

Tak o citronu mi moc nemluv. Kamarád z něho šílel, pořídil si nového a nejradši by ho vrátil... Peugeot je na tom skoro stejně. Kolega měl na nové 307 samé problemy . Nebudu se rozepisovat, prostě frantíka nebrat. Švagrová měla clio a tam nešla půlka elektriky, teď má 307 SW.

29.01.2007 | 11:08:38 | Ami Reagovat

covece, z francouzskejch aut bych sel snad jen do citrona...zrovna na renaulty jsem nikdy moc chvaly neslysel, je treba mit asi stesti na kus

29.01.2007 | 10:43:17 | diego Reagovat

RE:

Kupoval jsem Megana II jako nový majitel. pravidelně jezdím do servisu na kontroly a nyní po 6 letech mám najeto 65000km. Auto bez jediného problému. Na STK po 6 letech mi technik řekl, že je to vzorové auto. Ono taky záleží na stylu jízdy a údržby. Samozřejmě jsou určitě vadné kusy, dnes je to jedna velká elektronika, ale člověk se k tomu musí chovat.

30.01.2015 | 11:34:21 | PajaCZ  | 77.236.200.* Reagovat

RE:

Tak ono 65tkm je nový auto - to vydrží i trojkolka mého syna (a za 6 let je to teda tragicky málo), počkej na 100-120 tkm......

01.02.2015 | 13:49:10 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE:

Už zase....doktora! na světě jsou miliony Renaultů a každej majitel tě má víš kde...:)

01.02.2015 | 16:51:30 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

Co takhle nějaký nick hrdino ? A ano na světě jsou miliony těchto vraků a několik milionů zoufalců, co dodnes litují, že se s tím vrakem kdy potkali......

02.02.2015 | 10:44:38 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE:

A co?? to snad není tvoje starost...máš Renaulta pokud vím už ne v tvém případě díky bohu zato.
Prostě to působí trapně a směšně jak vždycky vystřelíš kvůli Renaultu nikoho to nezajímá lidi se je stejně koupí a nic nenaděláš.Nebo tě štve že někdo po 6 letech je s Renaultem spokojenej ??? a ty jsi nebyl trochu mě to tak připadá.Ono taky ten člověk jej může 6-8 let najede něco kolem 100 a ani tu špatnou zkušenost nepozná tak nevím co ti neustále vadí.

02.02.2015 | 19:11:30 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

Klídek, rupne ti cévka. Renault je prostě šmejd - tečka a jestli to budu psát ještě dalších 10 let, může ti to bejt fuk ne? Je to největší podvod na lidi, co jsem kdy zažil, navrch huj, vespod fuj.

03.02.2015 | 09:12:46 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: renault

si GAY!

18.06.2015 | 19:46:00 | mira  | 194.108.159.* Reagovat

RE: Dovolim si reagovat

Mám Renault Megane 1.4 16V 140tis najeto. A nesleduju že by se mi nějak sypal...Je to jen o tom jak se kdo o auto stará. Ale je pravdou že mechanik v Renaultu mi řekl že až se budu blížit k 300 tis najetych tak ať už se toho zbavim:-)

22.06.2015 | 16:43:40 | Martin  | 46.13.133.* Reagovat

RE: Vašku, ako prežiješ info, že podľa poisťovne a agentúr je Renault 3.NAJspoľahlivejší

výrobca ..., daleko pred Fordom...:))

22.06.2015 | 17:03:16 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

RE:

Trabantů jezdily taky 3 miliony, a neznamená to, že to bylo auto :-)

02.02.2015 | 18:50:24 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

To je sice možný ale někteří na ně nedali dopustit a o to mě jde jak malý děcka pořád se hádat který auto je lepší...jak si jezdí každej s čím chce.

02.02.2015 | 20:37:03 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE:

Že by malé auto byť má čtyři kola byla jen motorka?

03.02.2015 | 05:55:05 |   | 88.100.179.* Reagovat

Motorka je motorka..na tu nesahat... )

Měl jsem Renaulta twingo 1.1 s plátěnou střechou a až na odejitý imobilizér malé velké auto jezdilo jak ďáblik - než mu přítelkyně ustřelila čumáček o svodidla - a i tak dojelo 30 km domů. Já osobně jsem za svůj život měl vše možné. Fiat, Citroen Hdi, Ford 2.0TD, Jeep 2,5TD, Chrysler, Nissan Juke, Volvo V40 1.8, Opel Zafira, x Satů, VW, BMW, Audi, Octavia TDi 96kW a teď chci koupit Scenika II 1,6 16V. Každé auto mělo svoje! Pokud koukáte na spotřebu a koupíte 15 let staré dCi, Tdi či HDi. Pak věřím, že budete psát recenze typu křáp, nikdy víc, apod. Důluežité je prověřit a zvolit tu nej motorizaci k danému modelu. Čepy, tlumiče, nápravy, rez? Jó když za myčku dám 99,- a na podvozek kašlu, protože není vidět? Že jezdím po Preze 120km/h? Tak potom si tu kritiku rád čtu, jak se co se....e... :D Jsou to stroje a stroje jsou ze součástek. Sočástky z materiálů a ty bohužel dělají lidi....
Pepan

22.06.2015 | 03:15:48 | ePPi  | 78.45.217.* Reagovat

A ještě jedna věc...

Víc než výměny na autech mne vadí číst na podobných fórech, přestřelky zakomplexovaných rádo servisáků, kteří ale stejně nic kloudného a konstruktivního nenapíšou... Každý fandí nějaké značce, ale to neznamená, že musím srážet tu druhou... Hodně záleží i na výběru servisu. Dát Jeepa ke Škodovákovi, tak mi vymění půl auta a výsledek na ho....o a opačně! Hodně šťastných km zdar...

22.06.2015 | 03:23:40 | ePPi  | 78.45.217.* Reagovat