Recenze Renault R21 sedan
“Pohodlíčko.”

Autor recenze: scaletom (30 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1988 Typ motoru:1,7 benzin Stav km při koupi:150 000 km Stav km nyní:180 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 12 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 28. 3. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na autě se porouchalo postupně několik věcí - měj jsem jej asi rok.

Odešel alternátor, výfuk, svody výfuku ,levá poloosa, ovládání větráku a spojka.


Hodnocení a zkušenosti s autem

pokaždé, když tohle auto vidím, tak si vzpomenu na své. Obvykle mi hlavou přeběhne "jednadváca - zlatý auto" :-).

Z hlediska pohodlí je to perfektní kočár, který díky svému komfortu umožní přeopravu i na delších trasách, aniž byste z auta vylezli po cestě jako zmlácení. Dílů je na tyhle auta všude plno, opravitelnost je úžasná - co nezvládnete sami, tak Vám udělají v první neautorizované dílně, kterou potkáte.

Motor 1,7 byl opravdu dokonalý - při spotřebě cca 8 litrů jezdil jako démon (tehdy ještě nebyly body) a byl prakticky nenáročný. Spolehlivost perfektní.Z auta se nikde neozývalo žádné chroupání, louskání ani třesení - dobré dílenské zpracování bylo i po letech znát.
Renaulty mají od 80. let pozinkovanou karoserii, takže koroze také nebyl nějaký obrovský problém. - pochopitelně - sem tam drobnost, ale nic zásadního typu prohnilé prahy, díra v podlaze atd.

Bohužel se jednoho dnestalo to, že se mi do kufru podíval důchodce se svou š120, kterou tím zkrátil o předek, mě ohl víko zavazadlového prostoru. (nicméně přibouchl jsem.. a odjel (takže celkově je konstrukce stabilní).

jenomže - vlivem nárazu se asi něco přeci jen v motoru pohlo.. a od té doby začal žrát olej, začala se ztrácet voda,.. začaly problémy se startováním. Dalo by se to přirovnat k syndromu náhlé smrti - takže jsem auto prodal . Sem tam jej ještě vidím, jednou jsem vedle něj dokonce zaparkoval a byl to príma pocit nostalgie.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R21

Vložit komentář