Recenze Renault R5
“Za ty peníze za jaké se dá pořídit, je to skvělé vozítko.”

Autor recenze: B (20 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:1,6 Diesel Stav km při koupi:124 000 km Stav km nyní:142 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 27. 6. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Je jasné, že auto které má už 20 let za sebou nějaké ty poruchy má, ale nebylo to nic závratného

-nové těsnění pod hlavou

-rozvody, kladky

-část řízení

-ložisko

Plánuji výměnu poloos, mají vůle.

To bylo vše kvuli prvnímu majiteli který se o auto nestaral tak jak by bylo potřeba.Teď již u auta provádím údržby jako u každého jiného (pravidelná výměna filtrů,oleje,destiček atd.).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Autíčko jsem kupoval jen tak na popojíždění a nakonec ho mám už 3/4 roku a nemůžu si stěžovat. Dnes se dá sehnat za malý peníz a když někdo nemá na drahé auto, má radši menší auta a rád by trochu toho pohodlí, tak tohle je ideální. Jezdím s tím teď každý týden Děčín > Praha a zpět a nemůžu si na auto stěžovat. Motor není nějaký extra tahoun, po dálnici dá maximálně těch 160km/h, ale to je opravdu už přetěžování motoru. Ideální rychlostí je těch 120-130km/h. Uvnitř auta je relativně klid, akorát je trochu víc slyšet nápor větru (ale né nějak moc) a plasty v interiéru trochu "vržou", ale to se dá podchytit tím, že pod plast dáte např.molitan. Není pod plastem vidět a udělá měkou podložku pro plast, který se pak nedotýká plechů a tím nevydává nepříjemné vrzání. Při jízdě ve větších rychlostech můžete mít v klidu poštěné rádio a nemusí být nějak hlasitě, aby jste ho dobře slyšeli.

Ohledně pohodlí v autě jsem si nemusel nikdy stěžovat já ani spolujezdci. V mé 3 dveřové verzi se na delší vzdálenosti dá jet ve 4 lidech. V 5 už je to opravdu moc a raději tak nejezdím. Nechci auto zbytečně huntovat. Jinak když má auto dobré tlumiče je opravdu pohodlné. Já mám tlumiče v super stavu a skvěle se v něm jezdí. Sedačky jsou pohodlné a i delší vzdálenosti se v tomto autě dají jet bez toho, abych se cítil unaveně a nepříjemně. Francouzská auta jsou známá tím, že jsou pohodlná a ani u takto starého vozu tomu není jinak. Dle mého názoru auto vypadá malé jen zvenčí. V interiéru je prostoru vcelku dost, jen kufr je menší,ale pro toto auto dostačující.

Překvapuje mě že u auta mnohem staršího než např. favorit, felicie a tak všechno funguje tak jak má. Osvětlení interiéru, všechny kontrolky, vyhřývání okna, zadní stěrač i ostřikovač, osvětlení spz a další věci, se kterými má třeba zmiňovaný favorit problémy.

Ještě se mi nepodařilo za tu dobu co auto mám potkat někde 5ku se stejným motorem 1,6D. Ono jich asi moc nebylo. Jediný naftový motor byl tento. Ostatní jsou benzínové a to od obsahu 1,0 přes 1,1 1,4 1,4 Turbo do 1,7.

Karoserie je podle mého názoru v uspokojivém stavu.Po 20 letech je nějaká koroze ale opravdu jen mírně.Pokud se o auto někdo stará a nechá si nastříkat podvozek antikorozní ochranou, tak auto bude v pořádku a bude sloužit dál.

Pokud přemýšlíte o koupi tohoto auta mohu vám ho doporučit,ale poroz si dejte při výběru.Dbejte na to jestli byl pravidelně měněn olej,filty jaký je stav km a jaký je stav kastle. Nejvíce korodující místa jsou prahy, blatníky a nějaká místa v motorovém prostoru. Tohle je potřeba si opravdu ohlídat, poslechnout si chod motoru, projet si auto a vědět jak jsou na tom tlumiče, řízení atd. Díly na renault jsou opravdu hodně drahé.

Moje autíčko je opravdu bezproblémové, jezdím s ním dost a daleko a nikdy se nestalo, že by přestalo jet nebo něco podobného. Mám v něm novou baterku (72Ah) a i při mrazu -20°C nebyl problém nastartovat a jet.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R5

Vložit komentář