Recenze Škoda Felicia 1,3 LX
“Dobré auto za dobrou cenu.”

Autor recenze: Tomáš (51 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1,3 MPi Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:121 400 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š100 Š120 Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Při koupi byl nestabilní volnoběh, spravila to výměna svíček, filtru vzduchu, vyčištění konektorových spojů čidel a opatrné očištění škrticí klapky flanelem.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v autobazaru. Chtěl jsem Felicii 1,3 MPi, protože je to asi poslední vůz, na němž se dá svépomocí opravit spousta věcí, přičemž ND jsou relativně levné a dají se koupit v každé větší vesnici. Složitější opravy provede každý i neznačkový servis. Je v nižší kategorii povinného ručení. Jiné důvody nebyly.

Na to, že Felicie má 13" kola, jsou jízdní vlastnosti slušné. Auto je nezáludné, oproti Favoritu lépe sedí na silnici, má znatelně menší diagonální náklon v zatáčkách a uvnitř je o poznání tišší. Proti modernějším vozům stejné třídy je hlavně zřetelná absence posilovače řízení, poměrně velký poloměr zatáčení a vyšší hluk v kabině. Ale řekl bych, že tyto rozdíly nejsou zas tak dramatické a jsou vyváženy třeba velkým vnitřním prostorem. Já měřím 187 cm a u nás ve firmě v řadě aut se špičkovými vlastnostmi nejsem schopen pohodlně se usadit ani za volantem, natož pak vzadu. Ve Felicii se mi sedí dobře, je i velmi dobrý výhled z vozu.

Na dálnici se dá auto v pohodě rozjet na 150 km/hod, dává již však najevo, že na toto nebylo konstruované. Slušná jízda po dálnici, kdy ještě příliš neruší aerodynamický hluk ani hluk od motoru je tak do 120 km/hod. Akcelerace z křižovatek je dobrá, asi proto, že MPi mají maximální točivý moment v poměrně nízkých otáčkách. Autem se však vzhledem k malému výkonu těžko předjíždí a potřebujete dost volného prostoru s velkou rezervou, zejména pokud je vůz více zatížen. Zastánci sportovního způsobu jízdy by se asi měli podívat na jiné stránky.

Před koupí auta mě velice překvapila jedna věc: projížděl jsem v bazarech asi sedm Felicií 40 i 50 kW MPi, ale deklarovaný rozdíl 10 kW jsem fakticky nezaznamenal. Možná je to sníženým základním zpřevodováním, možná je rozdíl jen papírový a je ve skutečnosti menší. Stejně je však maximální výkon udáván při otáčkách, které se prakticky téměř nevyužívají.

Spotřebu benzínu mám ve vyloženě městském provozu téměř 9 litrů, průměrnou okolo 7,5 l/100km. Jsem si však vědom toho, že by šla snížit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Felicia

Vložit komentář

Proč na menší zdálenosti?? ve dvou by se dalo cestovat krásně

02.04.2007 | 18:05:07 |  Reagovat

oproti favoritu je to rozhodne zmena, avsak bereme-li v potas jizdni vlastnosti a chovani auta obecne..je to bida. naklaneni v zatackach je neumerne, stejne jako ne prilis povedeny podvozek. ridil jsem opravdu mnoho felicii a vsechny plavaly takrka stejne. zmirnily to jen lepsi tlumice, nebo 14ky kola. Te spotrebe se jinak nedivim, ja jezdil za vic (normalnim stylem jizdy). je to dobre auto na mensi vzdalenosti. cestovat s felicii dal je pro me neprijemne... jinak dobra recenze

30.03.2007 | 12:43:33 | diego Reagovat

Souhlasím

Souhlasím s recenzí,ale ta spotřeba je motorem,možná by bylo lepší LXi,protože MPi jsou přece jen žravější.

29.03.2007 | 20:29:41 | kurnt Reagovat