Recenze Škoda Felicia GLX 1.9 D
“Spolehlivé, levné, koroze.”

Autor recenze: Kouba (19 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1895 Stav km při koupi:105 000 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 8. 4. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Vážné závady nemělo, občas byl zmatený imobilizér a auto nechtělo žhavit (stačilo pohýbat s krabičkou alarmu a bylo vše o.k), měnil se věnec setrvačníku společně s pastorkem startéru, silentbloky, dále jen běžné věci, jako rozvody, čepy, výfuk, olej, filtry a hlavně koroze, to je spíš výrobní vada :-)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je opravdu, spolehlivé a dílensky dobře zpracované až na tu antikorozní úpravu. Co mi vadí tak vysoké povinné ručení, vzhledem k malému výkonu (47KW), to ale zase napraví nízká spotřeba, tu jsme počítali celoročně, včetně zimy - kde auto dostalo zabrat ve sněhu a byla do 6 litrů (co má malý výkon, musí mít malý příkon - to funguje :-).

Ještě musím říct že díky těžšímu motoru a dobrému točivému momentu, se opravdu dobře "škrábe" v zimě do kopců, opoznání lepší než 1.3 - porovnáno. Co jsem jěště opravoval, tak jsem měnil přední blatníky a vyvařoval zadní lemy, je pravda že koroze to není jen povrchová, ale bylo to pěkně vyhnité i pod těma blatníkama (rám karoserie) - taky se vařilo.

Takže pokud budete kupovat Felicii kolem tohoto roku, počítejte se značnou korozí těchto míst (ale zase každá Felicia je jinak opatrovaná). S jízdními vlastnostmi jsem celkem spokojen, sedačky pevné (slyšel jsem že výbava LX je má horši), tužší řazení, motor není nějak hlučný ale pokud se vám vytlačí silentbloky (díky těžšímu motoru je to dřív než u motoru 1.3), tak hluk a brnění je celkem znát, pří studeném motoru si rád zapíská řemen, ale jinak je auto velice spolehlivé a pro klidnou jízdu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Felicia

Vložit komentář

Pískající řemen

není to řemen ,ale "dvojhmota" na řemenici,která se protáčí za studena vytváří tak iluzi pískajícího řemene. Dá se snadno odstranit. Viz.http://www.feliciaklub.cz/forum_new/viewtopic.php?f=23&t=790
doporučuji pročíst celé vlákno. Zdarec:)

28.05.2008 | 16:35:40 | Kovi Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Felicia