Recenze Škoda Felicia LX 1,9D Combi
“Spolehlivý automobil nezasluhující si pověst hlučného, smrdlavého a nespolehlivého vraku.”

Autor recenze: Kovi (23 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1896ccm Stav km při koupi:133 387 km Stav km nyní:179 428 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 12 měsíců Průměrná spotřeba: 4,5-5 l/100 km Vloženo: 28. 5. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Vozy značky škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prasklý vlnovec výfuku, smrt klaksonu, vadné relé žhavení, prasklý skelet sedáku řidiče, prasklá nádobka servokapaliny, smrt termostatu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po roce provozu a cca 46tkm nové zkušenosti ohledně svého vozu. V zásadě se ale nic podstatného neudálo. Spotřebu držím v průměru kolem 4,9l/100km. Výměnou prošly tlumiče,brzdy,čepy a silentbloky.

Což už jsem avizoval v předešlé recenzi. Reakce ostatních, že auto má těžký motor a je silně namáhána přední náprava se mi jeví jako neopodstatněná. Myslím, že 50 kg navrch nemůže mít až zas tak negativní vliv jak někteří tvrdí. Osobně jsem žádně negativní změny nezaznamenal.

Automobil je takřka denně v provozu. Bez problémů projel křížem krážem celou republiku a podíval se i k našim sousedům v SRN. Vyjma několika defektů pneu a stávkujícího relé žhavení se nevyskytl za celou dobu používání žádný zásadní problém. Závady, jež sou popsány výše jsou nepodstatné a vznikly běžným opotřebením.
Jak už jsem uvedl v předchozí recenzi, auto není trhač asfaltu.

Výkon není nijak omračující,ale zase to do jisté míry dohání točivým momentem. Auto je dobře zpřevodované, takže líné rozhodně není. Bez problému se dostanu na dálniční tempo aniž bych motor musel nějak trápit. Rychlost si auto udržuje kopec nekopec. Maximální možnou rychlost jsem podle navigace dostal na 182.6km. To už ale motor byl v červeném pásmu otáček. Takže nedoporučuji. bez problému se ale dá dosáhnout na 155-160 km/h a bez nějakého úsilí si tuto rychlost v pohodě držet.

Auto je živé i pokud se plně obsadí. Pravda, už to není jako když jedete sami, ale na pohodlnou jízdu bez vytáčení motoru to pořád stačí.
Jediné co mi vadí, jsou příliš krátké sedáky,ale na druhou stranu nemohu říci,že bych se cítil výrazně nepohodlně.

Toto auto je velmi spolehlivé s nízkou spotřebou, malými provozními náklady, pohodlné (pro menší postavy), a praktické.
Auto parkuji v garáži, pravidelně je ošetřován lak a karoserie celkově,takže koroze se zatím objevuje jen z vnitřku pátých dveří(bohužel) a jen malinkým zvlněním laku na zadních lemech.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Felicia

Vložit komentář

Zastání

Tak pro člověka co měl předtím jen Škodovky je to kára .A nikdo mu to nevymluví.A on sám nemá s čím porovnat.Mě osobně se to auto nezamlouvá po žádné stránce.Jezdím s tím v práci skoro 2 roky ,a žádná sláva.Ale mám s čím rovnat R19 a momentálně 406 z roku 2000.A o proti i té R19 je Felicie střep se slabým motorem,konkrétně 1.3.A o proti 406 ani nemluvím.
AUDI-man :Jinak averze ,je řekl bych z důvodu prezentace značky Škoda ,hlavně ze strany většiny majitelů.A tím že to auto prezentují jako nejlepší a snad nesmrtelný.Přitom je to stejně poruchové jako cokoliv jiného.A vezmu Favorit i Felicie jsou proti konkurenci hodně pozadu hlavně Favorit a každý to ví.Jen ta většina majitelů to nedokážou přiznat.To je hlavní problém ,ale spon dle mého názoru.Já zrovna moc značku Škoda nemusím.Vůči té prezentaci špičkového auta,Přitom je to jinak.Plus Design a celkově se mě tyto auta nikdy nelíbila.A když jsem měl možnost ,se svést v Octavii Fabii Favorit a Felicie.Tak mě to nepřesvědčilo o tom ,že to není tak špatný jak jsem si myslel.Na běžný ježdění dobrý,ale já v tom vidím pořád jen pracovní auto ,který nenadchne ani Designem ,prostorem ,pohodlím .Z bodu A do B,nic víc.

02.06.2011 | 01:10:41 | luke20 Reagovat

felda diesel 1.9

Mám Feliciu 1.9, rok výroby 1997, kúpená z druhej ruky v roku 2007, od vtedy do dnes (jún 2009) som na nej najazdil 34000 km zatial.....zatial sa na nej objavili tieto problémy....vybité ložisko prednej poloosi - nová stála v akcii 1000 Sk (zlacnená z 8000!!!..sme pozerali ako puci)....vymenili sme to doma na kolene....druhá vada = žhaviče....symptómy boli presne také, aké popisujete u vášho suseda - štartovanie na 3-5 krát a v zápetí dymová clona z výfuku....po výmene žhavičov problém prestal, auto spolahlivo štartuje, žhaví asi 10 sekúnd....

Osobne som bol doteraz s týmto autom velmi spokojný. Samozrejme karoséria je prehrdzavená, najmä zadné dvere. Túto vadu sme čiastočne pozakrývali prebrúsením a sklolaminátom a keby sme sa s tým pohrali dlhšie než len 3 hodiny po práci, tak by sa to dalo zakryť takmer dokonale. Som vodič, ktorý potrebuje auto na dlhé a ekonomické šetrné jazdy. Toto auto je myslím na to vhodné. Pri rovnomernej jazde mávam spotrebu 4,4 až 4,8 litra pri 110/kmh
Spotreba oleja pri tomto spôsobe jazdenia mi vychádza 0,5 litra na 1300 Km.

Niekto písal názor, že auto má silné zrýchlenie najmä v rozhraní 0-70, pri vyšších hodnotách slabšie. Toto môžem potvrdiť. Neodporúčam predbiehať v kopcoch, ale na rovine je velmi energické.
Nie je to skrátka športiak. Je to hospodárne, skôr úžitkové auto. Tomu, že ste na ňom zašli do Paríža a späť, úplne verím. Ja na mojom zvažujem cestu do Nórska:)).

01.07.2009 | 13:59:44 | jurajj Reagovat

No, no, no

Mám taky felinu v dieslu. sice nic moc karoserie,ale motor v pohodě, nežere, žádná ztráta oleje a dalších kapalin. Motor to má stejný jako Golf III 19.D. Startuje na poprvé. A jak tu píše nějaký pán, že jeho soused na třikrát. Tak se souseda zeptejte co tam leje za sr.č.y. Jinak s Felinou jsme byli až v Paříži.V plném obsazení plus plný kufr řízků, pivka a kořalky. A každý měsíc min. 3x Bodamské jezero a zpět! Sice mercedes je mercedes,ale dokud se nerozpadne u šáde kastle, tak bude sloužit!

02.08.2008 | 18:07:13 | koblih Reagovat

averze

No nejsem zrovna zástance škodovek, ale pořád se tady objevuje AVERZE vůči aut zn. ŠKODA.
Rypalové bud-te konkretní!
Ukažte svoje auta a můžem porovnávat.

30.05.2008 | 19:08:25 | AUDI-man Reagovat

Náhodou Felda v rope je v pohode, jednoduchý ropák, nemá sa na ňom čo pokaziť, ak je o neho dobre postarané prežije aj porcie kilometrov, ktoré nezvládajú aj iné a drahšie autá. a že je hlučný- chujovina, však aj nové diesle sú hlučné, len autá sú lepšie odhlučnené - hrubá zvuková izolácie je všade aj pod kapotou

30.05.2008 | 14:29:08 |  Reagovat

Toto auto je dokonala chujovina. Ved skus ho nechat tyzden tak. Padne nafta a uz mas problem nastartovat.

30.05.2008 | 14:17:48 |  Reagovat

To misso

Čakal som,že sa tu neskoro ukáže taký úbohý pacient, ako ty si!
V tej kolonke je sa pítajú ,ktoré autá som vlastnil ty somár. Jasné, že som sa nakrúcal volantom dosť aj v iných ,ale Škodu mám najradšej.
Ospravedlňujem svoju otrasnú Slovenčinu ,ale viem iba len to čo ma moja starka naučila.
Pisatel zřejmě neumí česky tak sem se pokusil,ikdyž hrozně( já vím) psát v jeho rodném jazyce.
Jinak moje auto žhaví a startuje vždy na poprvé za každého počasí, emise hluboko pod tolerancemi a kouřivost téměř nulová.

30.05.2008 | 10:23:14 | Kovi Reagovat

je to o nastavení čerpadla

Tak ať si ten tvůj soused nechá seřídit předvstřik. Můj soused má taky kombíka 1,9D a je taky hlučný, ale pak potkám feldu v naftě, která si ševelí skoro jak benzín. Takže problém bude asi jinde. A vůbec nejlepší je druhý soused s Fiatem Regata. To je pak ta felda hotový šepot květin.

29.05.2008 | 22:40:08 | Jerry Reagovat

Ked v kolonke auta uvadzas len skodovky, jasne ze sa ten vrak zda byt dobry. Skus sa dakedy previezt AUTOM a pochopis ze je to zrele do srotu. Inak ma to moj sused, ked to nastartuje -min. na 3x tak najprv to kadi a smrdi jak kafileria, huci nenormalne, ako keby isel aspon 120, ale to stale stoji vo dvore. Takze tu povest urcite nedostal tento srot nahodou a plne si ju zasluhuje.

29.05.2008 | 22:20:36 | misso Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Felicia