Recenze Škoda Felicia combi 1,9 deisel
“Velice spolehlivý.”

Autor recenze: Jirka (59 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1,9 diesel Stav km při koupi:105 000 km Stav km nyní:200 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,2 l/100 km Vloženo: 10. 4. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: škoda,vaz,tatra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi hned výměna rozvodového řemenu. Po dalších asi 20000 km GO alternátoru. Potom vše OK, denní používání vozu. Údržba minimální, jen výměna motorového oleje místo po doporučovaných 7500km až po 15000km a pořád bez problému.

Horší startování v zimě - doporučuji před každou zimou při očekávání teplot pod -20 st celsia preventivně zkontrolovat žhavicí svíčky, vyměnit filtr paliva. Vůz jsem i přes zákaz v zimě za velkých mrazů roztahoval. Chce to plynulou jízdu roztahovacího vozidla, především pokud možno konstantí rychlost cca 30km. V roztahovaném vozidle zařadit 3-ku a pomalinku pouštět spojku. Ovšem jednou se mi povedlo, že tahač prudce přidal a mě přeskočil rozvodový řemen-naštěstí jen o 1 ozub. Přesto oprava stála okolo 20000Kč. Už nebudu roztahovat.

Výrobce by mohl udělat topné tělísko do motoru - což je jediná chyba. Jinak je vůz dříč a velmi spolehlivý, perfektně sedí na silnici a se zimními gumami projede neuvěřitelné.

Se Škodovkami i jinými vozy mám téměř 40-ti leté zkušenosti Spatrakem počínaje Fabií konče.


Hodnocení a zkušenosti s autem

V práci jezdím Octavií s ABS, ASR a dalšími moderními vymoženostmi. Jak jsem byl zpočátku proti nim, tak po praktické zkušenosti mohu všem jen doporučit.

Nemají chybu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Felicia

Vložit komentář