Autorecenze Škoda Octavia 1800 - Velká spokojenost. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Škoda Octavia
 
 

Recenze Škoda Octavia 1,8TSI
“Velká spokojenost.”

Autor recenze: Jirka (44 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:1800 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:15 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,6 l/100 km Vloženo: 2. 1. 2010

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octavia 1,8TSI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Oba vozy neměly žádné poruchy. Mimo špatně označeného uzávěru nádrže. Vyměněno obratem.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nedá mi to a musím napsat svoji recenzi na daný typ automobilu po přečtení všech předešlých recenzí. Nebudu popisovat technická data a jiné, vše najdete v prospektech.
Octavii 1,8 TSI mám již druhou.
První byla s ručním řazením a combi. Koupena v r.2008. Byl jsem více než spokojen. Najel jsem více než 30000 km za rok a vím co píši. Žádná závada ani reklamace. Výbava Ambiente v černé barvě a světle šedém vnitřku doplněná o pár drobností. Každý vybírá podle sebe a své peněženky. Já si myslím, že za dané peníze nic lepšího neseženete. Motor super a co se týká spotřeby je to benzín! Uměl jsem jet za 6,5L/100km svižně na okreskách i 11L/100km na dálnicích co to dá. Dlouhodobá roční spotřeba 7,6L.
Druhou jsem pořídil kvůli automatu, také combi. Jednou vyzkoušíte a nikdy nebudete chtít nic jiného. Spotřeba šla průměrně o 0,5L/100km dolů. Automat je super. Výbava tentokrát Elegance doplněná o většinu možných doplňků. Černá barva se světlou kůží a látkou s imitací dřeva vypadá lépe než na prospektech. Kola 16“ Draconis a dvojitá chromovaná koncovka výfuku jen podtrhují vzhled auta. Zatím mám 15000 km a žádné závady ani reklamace. Doplněk navigace Amundsen je drahá a ne všem bude vyhovovat ale v kombinaci s rádiem a ovládáním je příjemná. Xenonové světlomety s natáčením na horách svítí jako ve dne. Střešní okno využívám více než klimu. Motor s automatem jede snad lépe jak s ručním řazením. Na vyřádění mám volant s "pádly". Dobré ale musí se to člověk naučit používat. Tempomat používám snad všude kde se dá i ve městech. Kola 16" musí být obuta do dobrých pneu, jinak jsou hlučnější. Motor není vůbec slyšet, ale po vytočení (řazení S=sport) na 4000 a více otáček má nádherný zvuk. O zátahu ani nemluvím. Papírové hodnoty nejsou daleko od pravdy. Každému kdo chce rodinný vůz s náznakem sportovního motoru vřele doporučuji. Užijete si spoustu zábavy a přitom Vám může posloužit všude kde potřebujete (výlety do hor i k moři). Jirka

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

Skvělé, jen trochu užrané

Tutéž oktávku mám jako služební, jezdí pěkně, nechal jsem jí i chipnout u chiptuner.cz kde mám upravenou i svou soukromou turbochrochtku 103kW a mé zkušenosti jsou jen a jen pozitivní, ted nemyslím chip, ikdyž s ním taky a moc, ale auto, TSičko jede pěkně, pravdou je spotřeba, ted po čipu o něco méně, ale clkově průměr cca 7, oproti mému dieselu to je o 2 litry víc... a TDIčko má vyšší krouták, nač hnát koně, o krouták jde především.... kažopádně všem, kdo si jí chtějí koupit jen a jen doporučuji, ikdyž projel bych nejdřív diesel... pa TSičko... Dan

03.07.2010 | 19:56:58 | Dan Reagovat

->radas

Do 1.6 FSI můžeš klidně lít i BA95. Faktem ale je že je potom o něco vyšší spotřeba a nižší výkon. Jinak 1.6 FSI a 1.8 TSI patří mezi ty lepší motory. Nějak si protiřečíš, kvalitní palivo je vždycky dražší, když budeš brát někde na vsi z družstva, rozsype se ti i dvoutakt v Trabantu :)

03.05.2010 | 11:21:37 |  Reagovat

TSI NEBRAT

3 roky jsem jezdil z OII 1.6FSI,a stačilo mi to,těď mám firemní 1.8TSi,a stejné zklamání jako FSI,aby měl motor alespoň trošku kultivovaný chod je trěba tankovat min 98,a při cenách ph,to není žádná výhra. Ono to vlastně není ani tak chyba motoru ale kvalitou ph v čr,v našich podmínkách prostě koncernové motory FSI,TFSI,nebo TSI nebrat!!!!

08.04.2010 | 08:52:37 | radas Reagovat

Když bude někdo takhle jezdit, tak turbo zatuhne a následuje, v lepším případě, rozpohybování v turboservise v režii zákazníka, v horším případě, výměna opět v režii zákazníka. Když se s tím bude jezdit normálně, tak spotřeba bude též normální kolem 7 - 8 litrů. Prostě koncern a jeho posraná turba. Kdyby konečně vyrobili solidní atmosférický motor, člověk by měl méně starostí.

23.01.2010 | 19:49:44 |  Reagovat

1,2 TSI

To jsem se nasmááál :-)) Aby výrobce nepovedeného žravého motoru naváděl zákazníka "když budete jezdit do 1700 otáček, budete mít příznivou spotřebu" mi připadá stejné, jako když si koupíte běžecké boty, a výrobce vám doporučí je nosit jen pomalu, doma v obýváku... Fakt, čím dál lepší, gratuluji, koncerne!

23.01.2010 | 19:01:52 |  Reagovat

Dělej jak myslíš,Anonyme...
Taky už brečim-budeme brečet spolu,jo?

22.01.2010 | 18:25:26 | salám Reagovat

Tyhle stránky jsou fakt k smíchu....

22.01.2010 | 18:15:44 | rokko Reagovat

Anonyme klidně si piš pod jmenem tamperee(posledni 3 přispěvky) a breč!!!! maš proč...

22.01.2010 | 18:14:30 | salám Reagovat

salámek

Taky už tady brečim....

22.01.2010 | 18:07:13 | anonym Reagovat

pro anonym

Maš po srandě kámo.

22.01.2010 | 18:04:30 | salám Reagovat

Že vám to neni blbý!!!!!!
Nějakýho Kuželku neznám,je to Jakub Šafrán,je z Klatov!Bližší info doplnim... !

22.01.2010 | 18:01:50 | tamperee Reagovat

Koukám,že tady někdo píše mojim nickem!!!! Žádnýho Tichýho neznám,dotyčnej se jmenuje Petr Kuželka,a neni z Prahy,ale z Klánovic číslo popisné 244 !

22.01.2010 | 17:46:36 | tamperee Reagovat

for tamperee

Ako to vieš ? Tip, veštica, otec Administrátor... :-P.

22.01.2010 | 16:47:30 | Matúš Reagovat

Anonym je Josef Tichý,a bydlí v ulici Zdiměřická 1428,na Praze 4... -tak co?To čumíš,že sem tě poznal,co?!?!

22.01.2010 | 16:45:00 | tamperee Reagovat

Anonym by měl chodit finskýma kanálama, jinak ho Tamperee nepotká.

22.01.2010 | 16:36:24 | Radek Reagovat

tamperee

Jééé -to by mě taky zajímalo,protože anonymů je tady víc než dost,tak jestli vybereš toho správnýho,Columbo...

22.01.2010 | 16:26:31 | anonym Reagovat

tamperee

Tak povídej,kdo to teda je ????

22.01.2010 | 16:20:34 | rokko Reagovat

Myslel jsem si že mě znáš a potvrdilo se to tím tvím dědictvím.Začni chodit kanálama,protože jak tě potkám a já tě potkám,za raměček si to nedáš.Koho tady anonym urážel,rád mu zdělím jeho adresu a muže si to s nim vyřikat....

22.01.2010 | 16:03:31 | tamperee Reagovat

Tamperee

Ono se dá velice slušně vydělat i zde, pokud něco umíš, něco znáš a něčemu rozumíš. Ovšem s dutou hlavou.... . P.S. To, co vydělá lopata ve Finsku, vydělám i zde.

22.01.2010 | 15:50:03 | Radek Reagovat

salám...

budeme mít zejtra k obědu nakrájenej v br.salátu,a k němu kuřecí řízek,salátová okurka,a pivečko

22.01.2010 | 15:33:48 | anonym Reagovat

zdar anonyme proč nenapíšeš recenzi na svou Hondu S2000,máš strach?

22.01.2010 | 15:18:39 | salám Reagovat

for Anonym

Vysmievať sa niekomu len preto, že manuálne pracuje, môže len primitív najhrubšieho zrna ! Teda, pokiaľ si to nemyslel ironicky.

22.01.2010 | 14:35:05 | Matúš Reagovat

tamperee

Vydělávat rukama?? Tak právě za to bych se styděl.Já sedim doma,nedělám nic,protože díky dědictví mám na zbytek života vystaráno BLBE!!!!!

22.01.2010 | 14:32:28 | Anonym Reagovat

Když toho anonym tolik vi o finsku,že už tu neni a neviděláva.Ja jsem pryč už 12 let!!!Ano na všechno co mám mi vydělaly moje ruce a nestydím se za to.Možna nemáš ani páru kolik se tu dá vydělat.Sedět doma na prdeli a komentovat hovadinama recenze,by zvládl kde kdo ty BLBE!!!!

22.01.2010 | 14:14:11 | tamperee Reagovat

marne

Podívej se na úroveň příspěvku svých a Tampereeho.

21.01.2010 | 20:35:21 | Radek Reagovat

S tím pravopisem to chlapi není tak jadnoznačný-znám určitý lidi, živící se "hlavou" a pravopis hrůza a to mají někteří VŠ vzdělání. Anonym: mně například taky živí "ruce" a nemyslím si, že jsem díky tomu méněcenný.

21.01.2010 | 20:24:53 | marne Reagovat

Ale do školy chodil tady, ne? :-)

21.01.2010 | 19:44:38 | Radek Reagovat

Dle nicku bych řekl, že ve Finsku. Pochybuji, že se živíš "hlavou". Tipnul bych si, že ruce to jistí. To by tomu tak odpovídalo, protože Finsko je země s nejvyšší úrovní vzdělání, takže nějaké "lopaty" potřebuje.

21.01.2010 | 19:43:37 |  Reagovat

...

Ještě že nežiju v ČR.

21.01.2010 | 19:21:03 | tamperee Reagovat

Tamperee je důkaz tragédie českého školství.

21.01.2010 | 18:37:49 | Radek Reagovat

anonym

Ten anonym co tu mluví o(vejškrabu!!!!) z něho si nic nedělejte,on si leči mindraky na každe recenzi a všude jen pomlouva a k autum nikdy nic kloudneho neřekne.Schvalně co napiše na tohle,určitě bude hledat gramaticke chyby ale o ně tu přece nejde...když to tady někdy čtu,možna by bylo lepši tyhle stranky zrušit!!!!Ve vjetšině připadu si tu lide leči svoji neschopnost,vydělat si na auto.

21.01.2010 | 17:41:30 | tamperee Reagovat

for Jerry

No nechcem sa nikoho zastávať, ale Radek je ešte celkom normálny.Ak už náhodou trepne somarinu, aspoň uzná chybu.Väčšina Anonymov na to odvahu, bohužiaľ, nemá.A to je ten rozdiel.

15.01.2010 | 16:41:03 | Matúš Reagovat

Registrované fórum

Po této věci toužím já i mnoho dalších na tomto serveru už mnoho let. Je to pouze utopické přání. Bohužel na ostatních serverech to takto funguje už léta. Pokud se někdo chová nevhodně, tak ho prostě admin odstaví. Podle prohřešku na pár dní-případně i doživotní zákaz. Třebas na novinky.cz je to ještě drsnější. Tam vám přístupové heslo doručí poštou na vaši adresu!!! Rád sem chodím, ale když třebas takový Radek nadává ostatním za jejich názor a nazývá je...tak a tak...protože on má přece 4.0i...tak je mi trochu smutno, trochu na blití...tím neuvádím jen jeho..daleko horší jsou nejrůznější "anonymové".

15.01.2010 | 16:02:11 | Jerry Reagovat

Matúš

Ano,IP adresa jde měnit -i po restartu kompu (pracuji s komapa 26 let)... Ale stejně si myslim,že by to o moc lepší nebylo-blbci se najdou vždycky...

15.01.2010 | 14:59:56 | Anonym Reagovat

Nemôžeš to takto brať.Takýmto rozmýšľaním by si sa nikam nedopracoval.E-mail založíš za 5 minút, telefonne číslo si tiež môžeš kedykoľvek zmeniť, takže jedine IP adresa.Pokiaľ nie si počítačový fanatik, odborník, alebo niečo podobné, tak IP neoklameš.Kamarát dokáže nastaviť svoj PC tak, že po každom zapnutí sa mu IP zmení.Ale on sa tomu už nejaký ten piatoček venuje :-P.Normálny priemerný užívateľ bude mať podľa mňa veľký problém IP oklamať.Jedine ak by mal vo svojom byte stovky počítačov, alebo routerov :-P.Ale to je tiež len lamentovanie.Do počítačov sa nejak extra nerozumiem a aj keby, nie som administrátor, ani hacker.Takže nám ostáva len dúfať v krajší zajtrajšok :-P

15.01.2010 | 14:54:32 | Matúš Reagovat

Matúš

Ono i emaily by podle mě nepomohly -ten si založíš za 5 minut,a je to...

15.01.2010 | 14:38:31 | Anonym Reagovat

for anonym

Teda ak som správne pochopil, Admin vôbec nereaguje, že.Tak potom načo vlastne existujú tieto stránky ? Sami tomu nezabránime, nie sme správcovia, snáď len nejaký milostivý hacker... :-P.Ach kurňa, keby bol povinný mail, tak by som im tam takých trojanov naposielal že by sa z toho po... :-P

15.01.2010 | 14:24:52 | Matúš Reagovat

Matúš

Chlape jak už tady někdo psal,tak sme opravdu na tyto stránky sami,a NIKDO to tady nehlída -proto to takhle vypadá.Stačí pár blbů,a je vymalováno.Ale s tim nic bohužel neuděláme-taky mě to už nebaví,a chodím sem jenom proto,že mě to sem pořád láká -ale to je tak všechno...

15.01.2010 | 14:10:00 | anonym Reagovat

for Admin

Vážený pán administrátor, ak by som Vás mohol poprosiť.Začnite s týmto webom už niečo robiť.Dostať sa tu môže ktokoľvek, od päťročného dieťaťa, až po psychicky narušeného delikventa (ktorých je tu mimochodom dobludu :-P).Prečo nezavediete registráciu ? Alebo čo tak aspoň zobrazovanie IP adresy, alebo povinné zadanie e-mailu pred komentárom/recenziou ? Stačí sa pozrieť trebárs na moje.auto.cz, alebo forum Autobazar.eu, tam nie sú viac-menej žiadne problémy, aj keď čierna ovca sa nájde vždy.Ale tu je ich už priveľa.Vopred vďaka za riešenie situácie.

15.01.2010 | 14:05:22 | Matúš Reagovat

No, čo už, ďakujeme

Ti milý Anonym, že strácaš s nami čas, s debilmi....
Keď skončíš, daj si vyšetriť nervy.
Lebo taký nervák v dnešnej premávke...hotové nešťastie... .
P.S. Aký máš problém, alebo komplex?

14.01.2010 | 20:42:16 | ľuboš Reagovat

anonym 16:33

Ty seš asi taky dobrej debílek!Tebe měli tvoje přiblblý rodiče zašlapat do koberce,nebo měla jít tvoje retard-máma na vejškrab!

14.01.2010 | 20:22:15 | Anonym Reagovat

Anonym 2. (Roman Fišer)

Vocas s 1.2HTP v kombíku. Kombinace největších blbů, u kterých je pojistka ma 1. místě, místo rozumné úvahy. Alespoň ta 1.4 16v. Běž se vyšetřit debile.

14.01.2010 | 16:33:15 |  Reagovat

Někdy mám dojem, že tady na těchto recenzích nemá "vodičák" 75% diskutujících. Proto je tady tolik zvratků, nesmyslů, pitomostí a lží. Vůbec nejlepší je, když tady takoví skejtborďáci bombarďáci s kalhotama jako po tátovi s rozkrokem u kolen kritizují auta. To je k popukání!

14.01.2010 | 15:34:09 | XY Reagovat

Jo tak čobolík Matúš nemá ani "vodičák" ale o autech rozumuje jako autobusák a kamioňák dohromady. Zalez si na svůj valník a neseď vychovatelkám u počáku když vypadnou domů.

14.01.2010 | 14:59:36 |  Reagovat

Luboš

Ne,ty debile,Tico by jí nestačilo,protože Fabie v kombiku má podstatně větší kufr !!! Mě je úúúplně jedno,co dobře zní -jen se dál předhánějte,kdo je z vás "nejlepší" .... !! Ale aý vás jednou bodou kolegové vystřihávat z totálně zdemolovaných aut,tak až tam budete ležet,tak si hlavně uvědomte,jakou SÍLU ste měli pod prdelí,a jací ste teď machříci.... !!! Je mi vás fakt líto !! Tim tady končim,protože bavit se z debilama,to je akorát stráta času... !!!

14.01.2010 | 14:51:04 | Anonym 2. (Roman Fišer) Reagovat

Matúš

Jo aháá,tak ty nemáš řidičák?? Tak to potom jo.Takže si ještě neměl možnost řídit cca 5000km ani 1,8T,ani 1,2 12V,ani nic ?? Tak až budeš mít zkušenosti,a ne jenom teorii,tak to bude něco jinýho...

14.01.2010 | 14:24:49 | Anonym 2. Reagovat

Anonym 2.: Asi sa za svoj názor

hanbíš, keď sa nepodpíšeš, ale nadávať cudziemu anonymne teda nie je bohviečo..:(
Neviem prečo si dovolil svojej manželke jazdiť na Fábii. Také Tico by jej nestačilo?!! Nie je veľmi rozhazdovačná?...:)
A ešte Marutti, to malo ešte menší objem motora. A tiež sa s tým dá dostať z bodu A, do bodu B....
Hej, pekne to znie, SuperB, 1,4 TSi, Volvo S 80 1,6 D, Oktávia 1,2 TSI...:)

14.01.2010 | 14:24:36 | ľuboš Reagovat

for Anonm 2.

Kľud kamarát, napísal som svoj názor a ty ma už hneď nazývaš hňupom.Nie som žiadny pilot, nemám ani vodičák, len som chcel vyjadriť svoj názor na daný typ motoru.Na normálnu jazdu stačí, za tým si stojím, AVŠAK v dnešnej dobe, keď má 150 koní a 210 Nm už kdejaký Francúz, Japonec a pod.(bez urážky voči Japoncom a Francúzom, samozrejme) a boh vie čo ešte, to nie je až také WOW ako možno pred dvadsiatimi rokmi.To je všetko čo som tým chcel povedať.

14.01.2010 | 13:57:48 | Matúš Reagovat

Matúš

Teda chlape říct,že 1,8T na "normální jízdu stačí"...-to může napsat jenom HŇUP !!!! Podle tebe na "svižnou" jízdu,nebo podobně,si musel mít co ??? Auto s obsahem 3,nebo 5 litrů?? Nebo rovnou formuli ??!! Ty seš fakt asi pilot,kterej potřebuje mít pod prdelí nějakej třílitr,aby mu to stačilo,a neměl jenom auto 1,8T na "normální" jízdu !!!! Já mám posarnou fábku 1,2 12ti ventil,a budeš se divit,jak mě,tak mojí ženě to bez problémů stačí ... !!!!!!!!!! O posranym obsahu to vůbec neni,ale je to o tom,abych z místa A do místa B dojel bez problémů,a při cestě neměl nehodu,nebo nezranil někoho jinýho !!!!!!!!!!!! Já sem už z toho vyrost,abych musel mít nějaký žihadlo -možná časem taky dospjeješ,a budeš víc uvažovat nad tim,jak jezdit,a ne jakej výkon musíš mít pod prdelí !!!!!!! K čemu ti je nějakej velkej obsah ?!?!?! Úplně na hovno !!!!!!! Akorát na posraný vytahování "JÁ MÁM,VY NEMÁTE".... !!! Ale v reálu? OK,budeš někde o chvíli dřív,ale v tom samim místě se sejdeme... !!! Akorát že ty se posereš ze spotřeby,povinnýho ručení,atd... -ale hlavně že budeš mít něco móóóóc silnýho,co?!?!?! Seš kus blba,a všichni,co se tady předhání v motorech,co má kdo silnější a lepší,tak sou stejný jako ty!!!!!!! A to si myslete,co chcete !!! Všichni,co jim nestačí auto na to,aby bezpečně dojeli z místa A do místa B,tak ste prostě nevyřáděný mladý jelita !!!!! Přeju vám,ať už brzo dospjejete,a máte jiný věci na chlubení,a ne posraný auto-kus blbýho plechu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdar !

14.01.2010 | 13:45:58 | Anonm 2. Reagovat

Motor 1.8 Turbo je slušný, oco ho má v Passate, najazdené cca 175.000 km a zatiaľ bez problému.Spotreba záleží len od štýlu jazdy (dá sa ísť za 7, ale aj za 13 a viac).Pružnosť solídna, ale žiadny "šprintér" to zas nie je.Na normálnu jazdu podľa mňa bohato stačí.Čo sa týka životnosti, tak tých 300 tisíc km by to určite malo zvládnuť.A možno aj viac.

14.01.2010 | 13:05:23 | Matúš Reagovat

Honza

Honzíku máš pravdu,ale údržba a starání musí být taky -jinak by ty motory moc nenajely..

14.01.2010 | 09:42:58 | Anonym Reagovat

Starost o zivotnost motoru me vzdy dojme..... praskaji hlavy, praskaji rozvodaky, prorazeji se vany atd. ale ze by nekomu odesel motor jako takovy to jsme jeste nezral..... Samozrejme, stane se, ale rozhodne to nepatri mezi bezne zavady. Panove auticko je na to abychom s nim jezdili ne abychom se z neho po.rali.

14.01.2010 | 08:22:47 | Honza Reagovat

S životností...

to myslím nebude takové špatné jak se mnozí domnívají. Před pár dny jsem se vezl v OI 1,8T 110Kw - to auto má najeto 302 000Km. Původně sloužilo jako manažerské a nakonec si ho kamarád odkoupil pro sebe. Motor šlape jako švýcary - turbo je stále původní!

13.01.2010 | 23:40:17 | Jerry Reagovat

Otmen

Konečně někdo rozumnej

13.01.2010 | 12:04:20 | Anonym Reagovat

1.8 tsi

Zpět k tématu. Tento motor není pro každého, už svou spotřebou se řadí do kategorie méně ekonomickych vozu. Pokud ho nechcete, nekupujte. Pro člověka, který tráví většinu času zavolantem se asi nehodí, tak bych volil nějaké TDI. Na druhou stranu pro člověka, který nejezdí denodenně spotřeba nehraje velkou roli a může si pořídíit auto s větší spotřebou. O životnosti motoru nelze debatovat, každý se o udržbu svého auta stará jinak, předepsané intervaly výměny oleju, kvalita olejů atd. Ja sám jsem v OII 1.8 tsi neseděl, tudíž nemám právo o tomto autě a motoru cokoli psát, nedej bože kritizovat. Sám mám delší dobu O1 1.8T a s autem (motorem) jsem nadmíru spokojen. Tiché, výkonné, sám nic lepšího nepotřebuji. S autem se snazim jezdit slusne, spotřeba se pohybuje na 8l/100km, mám ale nefunkcni termostat, takže se auto déle zahřívá, po opravě snad spotřeba pujde lehce dolů. Ještě bych se vyjádřil na téma Yeti 1.2tsi. Nevím jak u Tsi, ale u klasického turba se snazim drzet s otáčkami minimálně na hranici fungujiciho turba, to jest nad cca. 1800 ot./min. Proto řadit u turbomotoru pri dosažení krouťáku je sice hezké, ale následující kvalt mě sníží otáčky motoru tak, že budu pod turbem a tím pádem motor nemá výkon na akceleraci a spotřeba se zvýší. Řadím cca. ve 2500-3000 a po zařazení dalšího kvaltu se ocitám s otáčkami v pásmu, kde turbo funguje. Proto jezdím např. ve městě 50km/h na 3.kvalt nikoliv na 4. Věřím že u 1.2 tsi se dá dosáhnout nízké sptřeby. Motor s turbem bude mít vzdy v porovnání se stejným motorem bez turba vyšší výkon a nižší spotřebu. Na závěr bych chtěl napsat lidem co rádi kritizují, ať napřed aktivují mozkové závity. Něktéré příspěvky natolik degradují diskuse svou hrubostí a lží, že člověk nemá chuť dočítat do konce. Mějte se hezky.

13.01.2010 | 09:56:07 | Otmen Reagovat

To Anonym

Z tech 6000 je 2500 benzin, 500 pojisteni, 700 servis, zbytek je hlavne amortizace a potom pneumatiky a dalsi drobnosti. Prekvapive tech 6000 mesicne neni vubec prehnanych staci si to propocitat, navic tam nejsou zahrnute zadne velke opravy. Auto mam jen proto, ze busem je to 3 hodiny denne, autem hodinka a neco

13.01.2010 | 07:52:19 | Honza Reagovat

To Marne: Niekedy si je dobré

oddýchnuť od plechovíc žerúcich nervy a peniaze... . Život je aj o inom.
A autá boli, budú, iba my nebudeme. Takže si nezaškodí dodať odvahy v tomto šibnutom svete... ,
A ten Buzuluk aj mňa pobavil...:) Nech sa nám dobre jazdí.
P.S. Stále mám letné pneu. Už na okraji je dezén fuč. U nás na SK je jarné počasie, u Vás kalamita. Ešte šťastie, že sa šťastie unavilo a sadlo aj na lenivého...
Akonáhle prezujem na zimné, pri mojom šťastí príde leto... .

12.01.2010 | 22:53:37 | ľuboš Reagovat

Tak z Mladé Boleslavi jsme se dostali až do Buzuluku :-)))
Nic ve zlým, Luboši!

12.01.2010 | 22:44:13 | marne Reagovat

pane Radku

musím Vás požádat, abyste si svoje oslovení typu línejch prasat nechal například pro svoji rodinu (pozdravení Vašim rodičům a vzkaz, že se jim výchova poněkud vymkla z rukou), dle Vašeho slovníku rozhodně neusuzuji na sociální postavení, o kterém se nás tady snažíte přesvědčit - takto se vyjadřuje jeden můj bývalý spolužák ze ZŠ, vyšel ovšem v 5. třídě a ne veleúspěšný těžce zabezpečený mladý člověk, který dává druhým kázání, jak mají žít, kde si hledat práci a jak být pracovitý a v čem do té práce jezdit...
Jinak Váš názor na mne Vám vyvracet nebudu, protože se domnívám, že po tom kde a jak pracuji je Vám kulový.
No a odpovídat mi už nemusíte - na tenhle server zoufalců již nebudu docházeti, protože jsem sem začal chodit kvůli autům- bohužel recenze nestojí většinou za nic a diskuse je absolutní tragédie třeba díky lidem jako vy.

12.01.2010 | 22:19:51 | proti všem Reagovat

Anonym: 21:25: Našťastie

v Buzuluku sa dalo niekoľko tisíc chlapov, Čechoslovákov, dokopy. Nebyť ich trápenia, krvi a krížov, od Smolenska, cez Duklu po Prahu, tak by sme platili...:(
Bohužiaľ, na pollitiku VŽDY doplácajú tí najnevinnejší. Tí, ktorí chcu žiť v pokoji. A už na Jalte sa delili budúce kolónie medzi ZSSR a USA...:(
,"Za národ!!!", " Za lepšiu budúcnosť.".. "Všetko pre pracujúci ľud....".
Keď počujem tie heslá, idem grcať... .

12.01.2010 | 22:18:49 | ľuboš Reagovat

Marne

To je pravda, ale netýká se to všech. Nůžky mezi bohatými a chudými se rozevírají víc a víc. Jsou i bohatí důchodci, a naopak chudí zaměstnanci. Ale pravdu svým způsobem máš. Dřív se chodilo do sámošky se síťovkou, dnes to nemohou ani pobrat.

12.01.2010 | 22:15:25 | XY Reagovat

Každopádně každý by si měl přiznat, že životní úroveň je úplně jinde, než dříve. Kolik lidí mělo před 25 lety auto? Jen od roku 1995 se údajně počet aut zdvojnásobil. Hypermarkety jsou celej rok narvaný, lidi tam tráví i víkendy,kupujou nesmysly a ládujou se. Z vozíků jim to už přepadává a nadávaj, jak je všechno drahý. Kolik lidí dnes lítá do celýho světa na dovolenou, pořád se staví nové bytovky a rodinné domy,ač nás nepřibývá. To musí uznat každý, co už něco prožil.

12.01.2010 | 22:07:23 | marne Reagovat

Honza

Píšeš že tě stojí thálie 6000 měsíčně, z toho bezín 2500? Kam dáváš ten zbytek? Ty ji máš na úvěr, nebo lízing?

12.01.2010 | 22:06:23 |  Reagovat

To Radek

Srovnany to mam, mesicne si davam na stavebko 10.000kč abych bydlel, ne abych to narval treba do toho (idealniho) Subaru. Mel bych na to ale jednoduse TO mam srovnane..... I tak me Thalie stoji 6000 mesicne (benzin asi 2500) Kdybych ten plechovy nesmysl nemusel mit tak rad dam tech tisic na bydleni 16.

12.01.2010 | 22:02:11 | Honza Reagovat

Tomu se říká "černá díra na peníze". Jak příznačné - ČERNÁ :-)))

12.01.2010 | 21:56:36 |  Reagovat

Stát se dokáže o člověka v nouzi velice dobře postarat, ale bohužel jen o takového, který na něm celý život parazituje. To je bezesporu výsměch všem lidem, kteří celý život řádně pracují a platí daně-těm v nouzi stát pouze plivne do ksichtu. Na ochranu těchto parazitů má stát např. i jistého pana Ropotáma, který je dokonce placen za to, aby jejich nehorázné parazitování na státu obhajoval.

12.01.2010 | 21:49:11 | marne Reagovat

A Slováci by měli jako poražený stát a spojenec Hitlera platit dodnes válečné reparace.

12.01.2010 | 21:25:49 | anonym Reagovat

No, ak môžem svojou troškou:

Nič v zlom, ale KTO vládne REALNE v CZ a na SK? Nie sú to náhodou bývalí eštebáci, komunisti z najvyšších kruhov, ktorí sa mali už za socíku ako prasce v žite?! A pomaly už celá EU smrdí socializmom. Už len sa rozpadnúť...:(
Neváľajme vinu na kapitalizmus a demokraciu. TO je niečo, čo sme REALNE ešte NEZAŽILI. Inak by tu nemohli vládnuť finančné skupiny, politici sú iba ich bábky, tzv biele kone!!
A čiste filozoficky: Ani sme si nič iné nezaslúžili po 1989.
Namiesto toho, aby sme sa RAZ a navždy vysporiadali s komančami, ktorí boli iba kobylky, stačí si spomenúť na Řusko, Stalina a Červenú armádu, ktorá v rokoch 1917-1955 sama uväznila a popravila milóny roľníkov, robotnílpv, inteligenciu, najlepšie hlavy Ruska, vyvolala hladomor na Ukrajine, presťahovala mil. ľudí a NAVĎY zmenil KOMUNIZMUS s NACIZMOM v Nemecku chod dejín sveta.
Takže ten, kto plače za komunizmom, obhajuje Hitlera. Tak si dajte poniektorí sprchu, pretože komunizmus má na rováši ešte viac životov ako nacizmus.
P.S. Radek má pravdu. Lepšie je sedieť doma a nariekať a nadávať, že je všetko na p..u. Veď komunisti všetko dali.
Boha jeho, že sa nehanbíte!! Socializmus som zažil, tak ma nelakujte:!!! a neklamte mladých ľudí!
Tí potom sú na hlavu tiež. Preto dnes na SK aj v CZ vedú krajiny do KRACHU kok..ti, lebo ľudia potrebujú počuť kaleráby.
To, že štát Vám dá naspäť 10% toho, čo Vy odovzdáte, si už nevšímate.
Žena bola na Silvestra v Mexiku.
Benzín 0,56 USD/1 liter benzínu. Autá smiešne ceny. KTO chce robiť, podnika. BEZ BYROKRACIE.
A preto sú naše národy postihnuté, lebo sme v 89 neodsúdili a nepopravili bývalé vedenie štátu, tých ktorí pozvali Rusov na okupáciu.
Sme potrestaní za NEBRÁNENIE sa v 1938 a vzdanie sa ČSR, za ktorú naši pradedovia bojovali a umierali. A za rozbitie ČSSR v 1991-1993 a predtým odtrhnutie Zakarpatskej Rusi.
Pretože ak si človek niečo neváži, tak o to prichádza.
SK je potrestane za Židov, s nimi všetky krajiny, ktoré dokázali poslať VLASTNÝCH občanov do plynu...
A potrvá cca 5-7 generácií, pokiaľ sa zmyje utrpenie miliónov.
Najprv si niečo pozrite o histórii, ono sa to od čias Sumerov, Mezopotámie a Ježša veľa NEZMENILO..:)
Srať na štát, pre ktorého ste iba číslo, položka, ktorá ma dať peniaze. Prečo asi sa všetci politici na SK a CZ desia, že by začali ľudia viacej podnikať?! Lebo potrebujú blbých zamestnancov, ktorí budú čušať a báť sa, že prídu o prácu...!!
Niet nad slobodu. A aj keď v začiatkoch som spával v byte na zemi, mal na deň liter mlieka a štvrťchleba / v 1991/, kým som sa postavil na vlastné, ten pocit zodpovednosti za seba, za rodinu ma vždy podrží, keď je ťažko.
Lebo raz ste hore, raz ste dole.Ale "viera...., tá Ťa uzdravila".
P.S. A hádam autora výroku poznáte...:) Ak si niečo prečítate, ešte NIKDY v histórii neboli Ježišove myšlienky aktuálnejšie.
Na kecy farárov sa vykašlite. Kostol ani cirkev k šťastiu nepotrebujete.
A ani najlepšia poistka Vám nepomôže, ak ostanete sami, chorí, bez rodiny. A ani peniazmi si nekúpite šťastie.
Prečo sú v najchudobnejších krajinách najšťastnejší ľudia?... .
Pekný večer všetkým. Nech sa darí.
Je vždy lepšie nariekať, ako sa máme zle na internete, než čučať v prvej línni, alebo umierať v gulagu, koncentráku a podobne. Netúžim si prežiť to, čo prežili moji predkovia!!!
Ešte si stále myslíte, že sa máme zle???...

12.01.2010 | 21:00:22 | ľuboš Reagovat

Smutné, ale děláš pro to, abys zabezpečil rodinu maximum, byť nejsi patřičně ohodnocen, což pochopitelně není v pořádku. Jiní tady brečí a jsou bez ZPS. A v tom je ten obrovský rozdíl.

12.01.2010 | 20:55:07 | Radek Reagovat

Ale to jsme se opravdu vzdálili od recenze na TSI 1,8 :-))

12.01.2010 | 20:54:55 | XY Reagovat

Radek

meleš tady pořád dokola, že se nespoléháš na stát. A na koho se chceš spolehnout? Na sebe, když se s tebou neco stane? Jsi úplně mimo mísu. Prostě, sytý hladovému nevěří. Každý když je zdravý tak si myslí, že to tak bude napořád. A stačí zlomek vteřiny a vše je jinak.

12.01.2010 | 20:53:41 |  Reagovat

Radek

V tom je ten rozdíl mezi námi. Já mám ZPS a vím, o čem to je. Přeju ti, aby jsi se ze svého snu o soběstačnosti nemusel nikdy probudit. Taky vím, že mám na víc, ale bohužel, zaměstnavatele to nezajímá. Máš změněnou pracovní schopnost, jsi odpad. A na podnikání prostě nemám. Tak žiju jak se dá, zabezpečuji rodinu tím, že beru jakoukoliv práci (i tu, kterou bych díky svému stavu dělat neměl), dělám od tmy do tmy, o sobotách, za minimální mzdu a to vše za to že jsem pracoval 36 let a odváděl daně.

12.01.2010 | 20:50:21 | XY Reagovat

XY

A v tom je ten rozdíl mezi námi, já se nespoléhám na stát.

12.01.2010 | 20:33:42 | Radek Reagovat

Radek

A k čemu ti bude pojistka, když budeš mrzák, a budeš žít z invalidního důchodu? Ta pojistka ti pokryje možná mimo ročního pobytu po nemocnicích max. pár let života. Pak budeš to líné prase, co se o sebe neumí postarat, protože tě nikdo nezaměstná. A to nemusíš být kripl na vozíku, stačí změna pracovní schopnosti pro trvalé následky. Budeš v piči. A stát se na tebe vysere.

12.01.2010 | 20:26:43 | XY Reagovat

XY

Úraz mění všechno, proto si platím pojistku.

12.01.2010 | 20:07:36 | Radek Reagovat

Radek

My si stát platíme, on nedělá za darmo. I když vlastně co dělá? My ho platíme, aby se o nás postaral, pokud budeme v nouzi. Já osobně nepotřebuju stát, který mi bere peníze a potom se na mě vysere stylem "poraď si jak umíš". Tak se chová pasák ke kurvě. Nemám v lásce lajdáky, netáhla, vychcánky (cikány). Ale normální člověk když má smůlu, může se akorát tak oběsit, nebo krást. Ty nevíš, o čem mluvíš, to že se za komančů stát postaral o každého i v té nejmenší díře, bylo úctyhodné a naši milionářští debilní poslanci by si z toho mohli vzít příklad.

12.01.2010 | 20:06:39 | XY Reagovat

Proti všem

Naprosto s tebou souhlasím. A Radku, ne každý, komu se zrovna nedaří, je líné prase. Dej si pozor, aby ses tím prasetem nestal v budoucnu sám. Stačí úraz, a jsi líné prase jak vyšité.

12.01.2010 | 20:02:22 | XY Reagovat

proti všem

Na rozdíl od tebe nejsem líný prase, který čeká, co mu stát nasype nebo že práce přijde za ním. Proto ve 30 letech mám všechno, co je pro život potřeba a hlavně bez dluhů, protože situaci v této době jsem pochopil jak já, tak moje mladá. Ovšem pro ty, co byly zvyklý od komunistů, že se o ně stát postará i v té největší díře v republice, je to dnes složitá doba.

12.01.2010 | 19:56:28 | Radek Reagovat

ano Radku, máš pravdu, za prací se můžeš přestěhovat,manželku taky vidět nemusíš a můžeš bydlet někde na smradlavý ubytovně, případně si třeba v Praze najít nájem ve kterým vychcanýmu pronajímateli vysereš polovinu toho cos vydělal . Pak po roce zjistíš, že nemáš rodinu, protože manželku už tak nějak nezajímáš a děti tě mají za cizího pána, kterej může tak leda jít do prdele. Zkrátka je vidět, že seš takovej ten typickej chytrolín, co umí fakt dobře poradit - evidentně víš úplně všechno a jsi naprosto neomylný. Takže doufám, že si všichni vzali tvoje rady k srdci a jakmile budou mít našetřeno na tu rezervu, okamžitě poběží koupit nějakou tu pětilitrovou káru (jistě jim poradíš něco co žere aspoň 25/100, aby nemohli onanovat nad uspořeným palivem) a aby měli pocit bezpečí , jistoty a vyjímečnosti a mohli sockám v HTP dokazovat jakou mají hustokáru a těm co nepřeválcujou na cestě to napíšou večer do nějaký diskuse.No a když se budou stěhovat za tou prací, tak všechno naložej do kufru svého wágnu naráz a pojedou jak kolotočáři na další štaci. Úžasné, strhující, výtečné!!!
Jinak souhlas s Anonymem z 18:25

12.01.2010 | 19:33:05 | proti všem Reagovat

Kokot

Pojem kokot označuje človeka trpiaceho chorobou zvanou kokotnosť. Jej geograficke rošírenie je v súčastnej dobe lokalizované zhruba južne od pohoria Vysoké Tatry po rieku Dunaj. Západné hranice výskytu sú ohraničené riekou Morava a východná hranica výskytu siaha po rieku Uh. V danej ohraničenej lokalite nájdete takmer samých kokotov. Kokoti s podobnou diagnózou mimo tohto regiónu sú na západ od rieky Morava známi ako kokotové, na sever od Tatier a východ od Uhu ako chuji, a na juh od Dunaja ako fasi, píše sa "fasz".

História
Kokotov je možné vysledovať už od úsvitu ľudských dejín, archeologické dôkazy však máme až od cca 6. storočia nášho letopočtu keď sa kokoti usadili na horeuvedenom teritóriu.

Zvyky
Kokoti sa svojou kokotnosťou nijako netaja a bežne sa ako kokoti oslovujú. Napriek tomu je veľmi často badať, ze kokot kokota posiela do piči. V juhozápadnom cípe kokotskej oblasti je možné vysledovať aj lingvisticky odlišné posielanie do piče, významovo ide ale o rovnakú činnosť.

Demografické a profesionálne zastúpenie
Z určitosťou možno povedať, že kokoti sú všade. Najviditeľnejšie zastúpenie je samozrejme v mediálne propagovaných inštitúciách ako sú politici a celebrity. Vačšina kokotov taktiež súhlasí, že kokoti sú vo všetkých riadiacich a menežmentských postoch. Kokoti z týchto postov zase majú pomerne presné čísla aj o tom koľko podriadených je kokotov.

Spodná veková hranica kokota nie je ešte presne určená, každopádne môžeme povedať že základné školy už opúšťajú kokoti. Horná veková hranica je nekonečná, pretože o mnohých sa ako o kokotoch hovorí aj posmrtne.

12.01.2010 | 19:05:28 |  Reagovat

jeden z najvacsich. dokonca aj moj psychous mi to raz povedal.

12.01.2010 | 19:00:04 |  Reagovat

A ty si riadny kokot.

12.01.2010 | 18:56:29 |  Reagovat

tak tak.. tiez som bol lenivy a bral peniaze ze to ze som nic nerobil a popravde 3 az 5 dni v mesiaci som presedel za pocitacom aby som mal nejaku cinnost urobenu a zvysokk mesiaca som si lenosil tym stylom ze som ani nemusel byt v kancelarii! nakupene plno veci na uvery komplet obyvacka v ciernej kozi atd... a zrazu nic. koniec vysnivanej pracovnej zmluvy firma ma financne problemy. a nedosral som sa mam 26 rokov, jazdim ako taxikar a mam v pici, ked treba presedim aj 12 hodin v noci v aute ale tie pojebane peniaze domov donesiem.. a mozem platit co treba, mozem zrat v restike ked chcem a mohol som si aj kupit nove auto, a vlete som bol 2 krat na dovolenke na jesen raz a teraz idem lyzovat. ked robite za tak male platy tak ste ako radek pisal - sebci a lenivci.. caute

12.01.2010 | 18:51:45 |  Reagovat

18:35

A to se týden posereš, když neuvidíš starou? Chápu, že nic moc, ale alespoň pro ně něco uděláš, budou mít z čeho žit. A to takovým, co chtějí mít práci "za vatu" přímo u baráku těžko vysvětlovat, že. Jak jsem psal, lenoši nebo hůř, sobci.

12.01.2010 | 18:43:56 | Radek Reagovat

To není o tom, sehnat "práci". Ale sehnat placenou práci. Dělat čůráka za minimální plat, dřít se přitom od rána do večera, to můžeš. Ale co z toho? Nezaplatíš ani to co musíš, natož ušetřit. A o tom to je. To si spousta lidí, včetně naší vlády, neuvědomuje.

12.01.2010 | 18:42:53 | XY Reagovat

Radek

Jako bych slyšel mluvit ministra vlády. Takže: Jsou regiony, kde práci neseženeš. Tedy ne takovou, abys měl víc než 10 000. Pokud se chceš i s dětmi odstěhovat, musíš si v novém regionu koupit byt (nebo pronajmout, to je jedno). Pokud prodám byt v regionu bez práce, dostanu 250-300 000. Pokud ho budu chtít koupit v tom druhém, vyvalím 1 000 000. Kde ho vezmu, trubko? Jako se zadlužím? A jsi na začátku, žiješ na dluh. Jsou to blbý kecy a realita nefunguje.

12.01.2010 | 18:39:40 | 18:35 Reagovat

Anonym

Pokud vydělá ten či onen, jak na velký auto, tak na odkládání bokem, tak ať jezdí třebas v ZILu, nemyslíš?

12.01.2010 | 18:36:32 | Radek Reagovat

To jsme to dopracovali. Šetřit, abysme potom měli co do huby a na účty. A taky na důchod a na doktora, a na pohřeb, a na školu.... Zlatí komunisti !!! V obchodech bylo sice hovno bez pozlátka, ale to co tam bylo tak fungovalo a nebylo z číny. A o budoucnost a bydlení jsme se bát rozhodně nemuseli. Vracíme se do devatenáctého století.

12.01.2010 | 18:36:02 |  Reagovat

XY

To je dost různé u různých lidí. V mém případě je rezerva na 1 rok. A za rok práci seženeš. Osobně mi nečiní problém se za prací přestěhovat. Pokud se někomu nechce, tak není nemožnost sehnat nějakou práce, ale neochota jet za tou prací. Kupodivu nemá nožičky. ivný.

12.01.2010 | 18:35:03 | Radek Reagovat

Radek

No vidíš, a teď sis sám odpověděl, proč si někdo místo SUV a střední třídy koupí raději Thálii, Clio, nebo mini. Protože auto není to nejdůležitější a ne každý má potřebu dokazovat v něm své postavení. Raději vezmu každý rok rodinu na krásnou dovolenou, než jezdit do práce Outlanderem nebo Cé pětkou.

12.01.2010 | 18:33:25 |  Reagovat

Radek

Tak by mě zajímalo, ty filozofe, kolik bych musel mít odloženo na dobu nouze, podle tebe. Pokud by to bylo 120 000, vyšlo by to sotva na nájem na rok. Pokud by mě to mělo držet nad vodou i s potravinami, už by to bylo jen na půl roku. Vzhledem k tomu, že krize trvá min. 2-4 roky, měl bych mít na ni půl melounu? A kde bych je vzal? Ani v době hojnosti neseženu měsíčně víc, než 30 000, a z toho platím nájem, poplatky a stravu. Co říkáš jsou jen hloupé kecy kapitalistů a jejich přisluhovačů, aby se zakryla nefunkčnost kapitalismu.

12.01.2010 | 18:30:10 | XY Reagovat

Anonym 18:25

Ano, rezerva je na to, aby jsme měli, co huby a na účty. Auto se klidně dá oželet.

12.01.2010 | 18:29:08 | Radek Reagovat

Anonym

Před 10lety 16.000kč nebylo zase tak málo.

12.01.2010 | 18:26:03 | Radek Reagovat

A těžko si uděláte rezervu, když berete deset let 12 000 :-)) A odkládat do "sýpky" SICE MŮŽU, TO ALE NEDÁ NA TO, ABYCH SI ZA TO KOUPIL AUTO. uŽ BY TO TOTIŽ NEBYLO ODLOŽENÉ DO SÝPKY,ale rozfofrováno za životně nepodstatné. Sýpka je na přežití v nouzi. A k té krizi: Za tu nemůžou ti, co žili na úvěr - to byl životní styl už po mnoho desetiletí. Naopak, z toho spousta peněžních ústavů žila. Krizi způsobila lež a podvod manažerů, kteří si vylhávali a tahali z rukávů zisky, které nikdy neměli a nadhodnocovali své firmy. Banda podvodníků v kravatách, kteří brali nehorázné a nechutné platy, na které si ve skutečnosti nevydělali. Podobně jako naše vláda, parlament a senát, apod. Šetří na lidech, ale sami mají mastné huby a platy naprosto nezasloužené a ničím nepodložené.

12.01.2010 | 18:25:11 |  Reagovat

Těžko si uděláte rezervu,když člověk bere už 10 let pomalu stejně
-16000,-kč...

12.01.2010 | 17:53:39 | anonym Reagovat

Radek:

Lépe bych to nenapsal :-) Takhle - bez rezerv - žila a žije půlka USA, proto od nich přišla krize :-( Kupovali na dluh každou hovadinu. Než se to u nás stačilo ještě více rozšířit, tam už to krachlo.

12.01.2010 | 17:35:55 | Itall Reagovat

Anonym

Ano, krize může dopadnout na každého nejen dnes, ale kdykoli a proto v době "hojnosti" se odkládá do sýpek, aby v dobách nouze bylo z čeho brát. Pokud někdo žije a jedná tak, že nemá žádné rezervy adekvátní k náročnosti životního stylu, který jistě máme každý jiný, tak je to min. nezodpovědnost. To už fungovalo za faraonů.

12.01.2010 | 17:19:32 | Radek Reagovat

Jo jo, ještě že jsem si koupil auto v roce 2006. Bral jsem 26000 čistého a měl jsem krásnou práci. Dnes se dřu jako mezek a přinesu domů 11000. I slevy aut jsou mi jaksi k hovnu. Protože sleva pro mě bude, až ty auta v těchto podmínkách budou stát 100 000.

12.01.2010 | 16:42:36 | XY Reagovat

Radek

Zřejmě jsi nepostřehl, co se děje v oblasri zaměstnanosti. Asi máš to štěstí, že se tě to zatím nedotklo. Tak za něj děkuj Bohu a nepovyšuj se nad ostatní. může být, že i ty přijdeš o svoji práci a po půl roce hledání budeš rád, když skončíš jako pomocný dělník. Taková je doba. Takže posmívat se někomu, že má ručičky levý není na místě. Spousta lidí přišla o práci, zavřela se spousta firem, a někdo je rád, že si vydělá v potu a dřině na nájem. Ale i za těchto podmínek potřebuje auto, třeba aby mohl do té práce vůbec jezdit. A k tomu jistě nepotřebuje SUV.

12.01.2010 | 16:30:50 |  Reagovat

Honza

Srovnaný to mám. Nekupuji odpad automobilového průmyslu, jako ty. Jezdím na spolehlivost, bezpečnost a pohodlí, nikoli, abych onanoval u spotřeby 5L a ušetřenýho litru na povku. A nezáviď, nikdo nemůže za to, že máš ručičky levý a nevyděláš si.

12.01.2010 | 16:20:56 | Radek Reagovat

....NEMĚLA BY TO TADY BÝT RECENZE K VOZU
ŠKODA OCTAVIA 1,8TSI ???!!!

12.01.2010 | 16:04:23 | šmírák Reagovat

marne

A co já s tím? Asi jsi si popletl, komu jsi to chtěl napsat. Mne se to netýká. Neřeším totiž, jestli je auto slabší nebo silnější, ale jaké je celkově. Jakou má pro mne užitnou hodnotu, jak je spolehlivé, atd atd.

12.01.2010 | 15:52:06 | XY Reagovat

for Ftipálek

No ja som gay porno videl len pákrát v živote a stačilo mi :-PP.Nepozerám ho pravidelne, to v žiadnom prípade :-PP.Ja tiež radšej Briannu Frost, ako Roberta Rosenberga :-PP

12.01.2010 | 15:28:13 | Matúš Reagovat

Matúš

No já hlavně na GAY porno nekoukám,protože se mi dělá blbě...

12.01.2010 | 14:33:27 | Ftipálek Reagovat

for Honza and Ftipálek

for Honza : No tak ja osobne pochybujem, že som čo i len zo stotiny homosexuál.Nie to ešte pol na pol :-PP.Výron ejakulátu pri gay porne - to sa mi ešte nestalo.Avšak pri nejakom peknom ŽENSKOM striptíze už áno :-PP.Ale OK, ukončime túto tému.Sem sa to vyslovene nehodí :-PP.A čo sa týka Radka, tak niekedy sa zmýli, niekedy má pravdu...Ale kto z nás je dokonalý ?? Ja určite nie.P.S. Jeho Toyota má objem 4.7 nie 4.6.Viem že to je blbá pripomienka, ale to len na upresnenie :-PP.for Ftipálek : Výborné vtipy, ďakujem :-P.Len tak ďalej.

12.01.2010 | 14:06:31 | Matúš Reagovat

Jdou dva policajti na obchůzku. Jsou právě na kraji svého revíru, když najednou uvidí mrtvolu. Nevědí,co s ní, tak se rozhodnou, že ji odtáhnou do sousedního revíru a bude klid.

12.01.2010 | 11:44:44 | Ftipálek Reagovat

Chlap stojí na břehu rybníka, na krku provaz a na něm obrovský kámen. Už se připravuje ke skoku, když k němu přijde policajt a povídá: "Člověče, stůjte! Co blázníte? Co vás to napadlo? Když tam skočíte, budu tam muset skočit pro vás. Než vás vytáhnu, tak se oba promočíme a v týhle zimě dostaneme oba zápal plic. Tak neblázněte, jděte domů a tam se oběste!"

12.01.2010 | 11:43:08 | Ftipálek Reagovat

Matka s malým dítětem se usazuje v letadle, sundá dítěti čepici. Vidí to letuška, přispěchá k ní a snaží se jí pomoct : "Co pro vás mohu udělat? Čaj, kávu, mléko nebo banán pro opičku?"

12.01.2010 | 11:40:50 | Ftipálek Reagovat

Jdou dva homosexuálové na procházku a vidí stavbu.

12.01.2010 | 11:38:51 | Ftipálek Reagovat

Souloží v noci v parku dva teplouši, prostě tma jak v pytli, a říkají si u toho sladká slova: "Já tě miluju."

12.01.2010 | 11:36:59 | Ftipálek Reagovat

Víte jaký je rozdíl mezi buzerabtem a traktorem?

12.01.2010 | 11:35:34 | Ftipálek Reagovat

Pro Matúše

Reagoval jsem pouze: 11. ledna 2010 | 15:09 | Honza. Teplej nejsem, ale kdoví, že. Prý jsme všichni tak napůl.....
Reakce na Radka si nechám málokdy ujít. Je to místní vševěd.... a hlavně to má s autama srovnaný, měl BMW, teď má Toyotu 4,6l, takže opravdu ví a zná co se kolem aut děje, jak to šlape atd., rozumíme si?

12.01.2010 | 10:47:18 | Honza Reagovat

XY

Řeč byla o tom, že je lepší slabší vůz, než žádný. Nepochopil jsi to, nevadí.

11.01.2010 | 22:03:09 | marne Reagovat

XY

K tomu valivému odporu- uznal jsem, že to tak stálo v testech, nikoliv, že jsem o tom skálopevně přesvědčen.

11.01.2010 | 21:59:02 | marne Reagovat

anonym

V tvém věku zjevně nemáš rozum. Když někdo jezdí ve sněhu na motorce, není úchyl. Je to fanda a machr. Každý máme, nebo jsme měli nějakého koníčka, ne? Úchyl je ten, kdo jezdí po lese na čtyřkolce a ničí přírodu.

11.01.2010 | 21:42:17 |  Reagovat

marne

Proč? Protože jsem v mládí jezdil na motorce? I v zimě? Jako Němci? Nejsem na perníku, mám jen o zkušenost víc. Na perníku je ten, kdo uvěří marketingu že zimní gumy mají menší valivý odpor než letní.

11.01.2010 | 21:39:29 | XY Reagovat

XY

Promiň ale na motorce ve sněhu jezdí jen úchyl.A v otcově autě by bylo divné machrovat v mém věku...

11.01.2010 | 21:38:26 | anonym Reagovat

XY

Ty jsi na "perníku?"

11.01.2010 | 21:34:07 | marne Reagovat

ta diskuze tady ma čim dál lepší ůroveň... proč se tady uráží někdo kdo si koupí thalii a nebo 1,2 htp? taky nejsem příznivce těchto aut, ale nebudu nikoho urážet, o tom ta diskuze neni. podle některých odborníků tady je nutné mít pořádné auto a alespoň dvoulitrový motor a každý kdo si koupí normální auto a nebo ještě lepší normální ojeté auto je debil a nebo socka. když najedu ročně 5 tis km, tak proč by mi jako rodinné auto nestačila např. thalia?

11.01.2010 | 21:24:36 |  Reagovat

Neupadl. Ale ty jsi blbej od narození. Proč bys jinak toto psal? Nejezdil jsi na motorce, to je mi jasné, ani ve sněhu, ani v blátě, na trávě.... nejezdil jsi pořádně s ničím a nikde. Jen jsi nanejvíš dělal machýrky ve fotříkově autě.

11.01.2010 | 21:14:20 | XY Reagovat

To ti věřím ,a určitě jsi několikrát upadl,a na hlavu.

11.01.2010 | 21:03:10 | anonym Reagovat

proti všem

to se na motorce jezdí nejlíp :-)) Když to umíš, slušně se vyřádíš. A je to super adrenalin. Vlastní zkušenost :-))

11.01.2010 | 21:00:07 | XY Reagovat

tak si na ni teď nasedni a jeď do práce....Zrovna teď je u nás - 4 a 40 čísel sněhu.

11.01.2010 | 20:57:08 | proti všem Reagovat

Proti všem

Na přepravu ti stačí i kolo-moped-tříkolka....

11.01.2010 | 20:35:07 | Anonym Reagovat

proč? nemá to sice obsah 5 litrů, ale na přepravu to bohatě stačí. Furt dokola tady...

11.01.2010 | 19:39:28 | proti všem Reagovat

Honzíčku, nasedni do své Thalie a jeď s tím svým šrotem, s kosočtvercem na kapotě, rovnou na vrakáč. Hotovej jsi byl, jsem a budeš, když sis koupil takovou pajdu.

11.01.2010 | 18:52:14 | Radek Reagovat

Matúš

Sem -ale za to člověk nemůže....

11.01.2010 | 15:43:02 | Honza Reagovat

for Honza

:-PPPP Ty si fakt buzerant alebo si robíš srandu ?? :-PP.No teeeda, jedného som kedysi poznal, bol to bisexuál, inak v poho chlapec.Dokonca povedal, že sa mu páčim :-P.

11.01.2010 | 15:35:18 | Matúš Reagovat

Matúš

To je škoda :-(

11.01.2010 | 15:26:13 | Honza Reagovat

for Honza

Tak to súhlasím.Išlo len o to, akým spôsobom si zareagoval na Radka.P.S. Teplý nie som :-P

11.01.2010 | 15:14:28 | Matúš Reagovat

Matúš

.....Janíčko môj zlatý... -seš teplej??Jestli jo,tak je to super,protože já sem taky -by sme si ho mohli navzájem dudlat,co ty na to??Matúš môj zlatý

11.01.2010 | 15:10:14 | Honza Reagovat

Milý Matúš, osobně koukám zejména na ekonomiku pořízení a provozu. Jezdím s Thalií se kterou jsem spokojený. Samozřejmě bych rád jezdil např. se Subaru. Ale to až poté co si dopřeju IDEÁLNÍ a opravdu důležité a hodnotné věci pro život, mezi ně na prvním místě patří bydlení. Na poslední patří IDEÁLNÍ automobil.

11.01.2010 | 15:09:44 | Honza Reagovat

for Radek and Honza

for Radek : Tak pokiaľ viem, tak autá s veľkým objemom motora majú dobrý ťah z nízkych otáčok a preto by som sa nečudoval, že mu vo vyšších dôjde dych.Alebo nie ? A spotreba 13-14 litrov fakt nie je bohviečo, ALE ak to bola naozaj športová jazda s častým využívaním plnej akcelerácie, tak sa ani nečudujem.A ešte k tomu automat, ktorý pokiaľ viem, tak spravidla žerie viac ako manuál (samozrejme záleží aj od vodiča). for Honza : Keď už si taký chytrý, Janíčko môj zlatý, tak nám poraď TY nejaký kvalitný atmosférický motor z produkcie VW.Som veľmi zvedavý.

11.01.2010 | 14:56:23 | Matúš Reagovat

Radku ty tu za se perlíš!!! Měl by sis založit vlastní web, třeba:

11.01.2010 | 13:39:55 | Honza Reagovat

Jirke

David tu sděloval své zkušenosti, nikoho a nic nenepadal, jestli jsi to blbečku nepochopil.

11.01.2010 | 00:05:59 |  Reagovat

jirke

Proč bych ti měl něco prorokovat,tady alespon vidiš,že i frantik nalita takovou porci kilometru,přeju ti to,nejsem totoiž zaujaty jako většina lidi tady na foru..Mam jen mnohem vic negativnich zažitku s francouzkyma autama,nic vic..

10.01.2010 | 23:08:39 | david Reagovat

Davide

co by jsi mě prorokoval k mému "frantíku"? 406 ka 2,2 HDi výroba 11/2002 má najeto už požehnaných 327 tisíc km...A kurna světe div se ono to fakčí bez problémů. Ale budu rád za tvůj názor. Já se jen doma směju mamce, která má golfa V 1,4 FSI a jde problém za problémem.. Samozřejmě toto je náhoda.ona špatný kus, a já haluzově povedený...že????

10.01.2010 | 23:01:26 | Jirke Reagovat

čteni pěkny,určite na tom něco pravdy je,ale jak pišu pravidelně delam 2 Tsi a jednorazově mi jich taky par prošlo rukama,max 170 tis najeto a zatim žadna neměla problem.Ja mam zase hodně špatny přihody s frantikama,ale nebudu je tady rozvadět,bavime se o Tsi.Určitě až budu řešit nějaky problem s timto motorem,dam vědet,zatim pouze pozitiva..

10.01.2010 | 22:47:58 | david Reagovat

Koukám, že se to tady jasnovidci jen hemží. Nevíte někdo prosím, kdy se mně posere auto, jaké bude 12. července počasí a co budu mít k snídani? Předem díky za informaci.

10.01.2010 | 22:40:43 |  Reagovat

forum.octaviaclub.cz/lofiversion/index.php/t2540.html

10.01.2010 | 22:24:36 | Mirek Reagovat

Souhlasim,že některe serie 2,0tdi,byly špatne(praskani hlav,omlete čtyřhrany olejovych cerpadel),to bylo počatky,myslim,že už je to vychytane,co vim,tak hlavy se nyni davaji silnějši,musiš vědět,kterych typu se vyvarovat,vubec bych se tech aut nebal.V rodině mame G5 2,0Tdi a zrovna s tim nejhoršim motorem BKD,auto ma 180tisic a šlape jak hodinky..A co se tyče Tsi,tak o žadnych většich problemech nevim,až je budu řešit osobně,dam vědět..

10.01.2010 | 22:21:11 | david Reagovat

Niekto tu ešte včera načrtol, že napr. pre Yeti sa doporučuje motor 1.2 TSI, aby bola spotreba 6 litrov a nie 10.
No asi ho s tou spotrebou sklamem. Práve dnes som čítal test VW Golf 1.2 TSI (105 ps). V teste sa zhodli, že nie je problém radiť vyššie stupne už pri nižších otáčkach, ale zázračnú spotrebu sľubovanú výrobcom nech nikto nečaká. Pri normálnom jazdení im vyšiel priemer z testu 7,9 litra. Pochybujem, že Yeti by to zvládol za menej, ak zoberiem do úvahy jeho vyššiu stavbu a tým pádom aj vyšší odpor vzduchu.
Ako pozitívum brali, že človek platí nižšiu sadzbu povinného poistenia. Ale úprimne, s nižšou spotrebou som jazdil s benzínovou 1,6-kou (107 PS) v Megane Combi a to bol motor vyrobený podstatne skôr, ako tento zázrak techniky. Takže v 1.2 TSI vlastne prínos nevidím. Ak má byť jediným nižšia poistka, tak ďakujem pekne.

10.01.2010 | 22:14:27 | Petrík Reagovat

Takový 2,0tdi a 1,8 tsi najede i 500000km,to jo, ale bude potřeba několik hlav,vstřiků,ojnic,kliky,vačky atd. Další motory do roku 2004 od koncernu jsou dobré ,některé dokonce výtečné,o tom se nebavím ale u těchto dvou jsou celé série zmetků,tak proč to riskovat?

10.01.2010 | 21:46:22 | Mirek Reagovat

pro anonyma

Dělam dvě Tsi, Golfa 2,0 gti a golfa 1,4Tsi GT,oba maji kolem 150 tisic,jsou doveženy z venku(2,0 nema servisku,čili je možny,že ma vic)obě auta naprosto v pořadku,dělaji se na nich běžny věci.Je to nesmysl a něči vyplod,ty motory najedou mnohem vic(pokud se o nej budes starat tak jak maš) a přiště se alespon podepiš,hrdino..

10.01.2010 | 21:04:50 | david Reagovat

jj, nicméně silničáři tentokrát totálně neselhali, meteorologové je včas dopředu varovali že to bude hustý, takže vyjeli tentokrát zavčasu.

10.01.2010 | 20:25:57 |  Reagovat

Nechci se kopra zastávat,ale pokud sem dobře četl,tak psal,že kouká na bezpečnostní kamery,a ne z okna... -to ste si to trošku popletli....

10.01.2010 | 20:11:19 | Anonym Reagovat

Matúš

Tento motor měl fotr v Audi 100 v automatu. Pružný, tichý a na svůj objem mu ve vysokých otáčkách došel dech. Při sportovnější jízdě spotřeba kolem 13-14L, což na takto malý objem hodnotím spíše negativně.

10.01.2010 | 17:44:30 | Radek Reagovat

Ono tady šlo o to že podle kouknutí se z okna na svoji ulici nemůžu mluvit o totální nepřipravenosti silničářů v celém plzeňském kraji když musí zprůjezdnit i ty nejzapadlejší okresky a poslední dny neví kam dříve skočit a téměř nechodí spát.

10.01.2010 | 17:31:13 |  Reagovat

For Anonym and Radek

Hádať sa s obyvateľom Plzne o stave ciest v jeho meste/kraji môže len...To je ako keby mi nejaký Bratislavčan rozprával, ako to vyzerá v Prešove :-P (pre predstavu, PO je od BA vzdialené cca 430km :-P).Ale chcem ešte reagovať na Radka, citujem : "Problém je v tom, že koncern neumí vymyslet atmosférický motor, který by byl bezproblémový, nenáročný a výkonný."...Hmm, a čo tak motor 2.8 V6 ? Je vcelku spoľahlivý, spotreba je vraj tiež znesiteľná, a 174 PS výkon tiež nie je vyslovene nízky (záleží od hmotnosti vozidla, v ktorom sa motor použije) ? Čo ty na to ?? :-P

10.01.2010 | 17:21:22 | Matúš Reagovat

a co říkám já, Jirka koukne z okna , vidí že není chemicky ošetřeno u nich pod okny a podle toho usoudí že všichni silničáři v plzeňském kraji nic nedělají. Je to prostě Jirka Paroubek.

10.01.2010 | 16:37:26 |  Reagovat

Inteligence Jirky Kopra by tomu odpovídala, hlavně aby ho nepotkal nějaký silničář ten by mu poděkoval co by se do něho vešlo.

10.01.2010 | 16:30:37 |  Reagovat

A jéje, Jirka Kopr je dle mého názoru nejspíše městský policajt...ti by měli fasovat lopaty, kýbl písku a sypat chodníky, byli by alespoň k něčemu platní.

10.01.2010 | 16:15:15 |  Reagovat

anonim

nejseš ty ten silničář,co nafuněl ty promile???

10.01.2010 | 15:04:53 | Pepa Reagovat

Anonym

Koukal sem na ten "tvůj" odkaz... -tobě připadá,že sou ty silnice chemicky ošetřený ?????

10.01.2010 | 14:41:32 | Jirka KOPR Reagovat

XY

To máš asi pravdu :-)))

10.01.2010 | 14:38:01 | Jirka KOPR Reagovat

Anonym

Hlupák seš jedině ty,protože já to tady vidim NA VLASTNÍ OČI,jak to vypadá... !

10.01.2010 | 14:37:29 | Jirka KOPR Reagovat

Jirka Kopr

Ale o těch plzeňskejch silničářích jsem Ti už posílal odkaz viz.
http://www.ceskenoviny.cz/tema/zpravy/silnice-na-zapade-cech-jsou-sjizdne-snezi-pouze-minimalne/415326&id_seznam=609?id=417630&id_seznam=609 .
Já osobně bych si nedovolil říct že nic nedělají když ze článku vyplývá že uklízejí celý plzeňský kraj hlavně tam kde je nejvíce potřeba. Dej si na ty tvý pomluvy pozor a příště nepiš nesmysly, vypadáš jak hlupák, který právě spadnul z višně.

10.01.2010 | 14:20:29 |  Reagovat

Jirka Kopr

Ten anonym je zřejmě sám silničář, nebo nějaký silničářský pohrobek a flákač. :-))

10.01.2010 | 14:20:03 | XY Reagovat

Anonym

Ty vole já řikám,jak to vypadá tady na Plzeňskym kraji,a že od noci doteď tady silničáři nebyli !!! Je mi jedno,jak to vypadá jinde,ale řikám,jak to vypadá tady !!!!!! A to,že TADY silničáře nevidim,a to mám možnost koukat do bezp,kamer Plzně,tak to je fakt !!! Tak mi tady nemel kraviny,když nevíš,jak to vypadá tady,ty jelito !!!!!!!!! Fakt nevim,jak jinde,ale TADY na to silničáři serou už cca 18 hodin !!!!!!

10.01.2010 | 14:12:39 | Jirka KOPR Reagovat

Jirka Kopr

v tom případě jsi hloupý trdlo, který si nevšimlo, že třetí den je tady kalamita a silničáři už třetí den protahujou a téměř nespějí. Viz.
http://www.novinky.cz/domaci/188779-stav-bileho-oblezeni-trva-unaveni-silnicari-nestaci-protahovat-silnice.html .
Bohužel máš méně rozumu než pětileté dítě.

10.01.2010 | 14:05:43 |  Reagovat

Anonym

...a flákač sem taky,taky ses trefil... -jak ty to děláš....

10.01.2010 | 13:59:01 | Jirka KOPR Reagovat

Anonym

To víš že jo,sem 30ti letej starej komunistickej pohrobek... -teď si na to kápnul...Tleskám ti...

10.01.2010 | 13:57:50 | Jirka KOPR Reagovat

radek

souhlas

10.01.2010 | 13:49:11 | lada Reagovat

Anonym

Problém je v tom, že koncern neumí vymyslel atmosférický motor, který by byl bezproblémový, nenáročný a výkonný. Ať se říká o Fiatu nebo Francouzích, co chce, tak oni tohle umí a uměli. To kolem je zase jiná pohádka. Koncern od Italů kupoval a kupuje motory jejich techniku, koncern Italům v tomto směru nemá, co nabídnout. Cenová politika koncernu u nás hřeší na hloupost lidí akceptovat vysokou cenu za nic, jelikož manageři vědí, že lidi si stále myslí o Škoduli, jak má levné díly atd. . A o tom to je.

10.01.2010 | 13:25:59 | Radek Reagovat

Jirka Kopr

Neboj silničáři pracujou - viz http://www.ceskenoviny.cz/tema/zpravy/silnice-na-zapade-cech-jsou-sjizdne-snezi-pouze-minimalne/415326&id_seznam=609?id=417630&id_seznam=609.
Že ty jsi flákač a nevidíš je v televizi nebo z okna neznamená že se flákají. Už máme 20 let kapitalismus a když mu šéf řekne že vyjede tak vyjede. Mě to připadá že jsi starej komunistickej pohrobek kterej ještě žije postaru a nadává na všechno a na všechny. A že jsi viděl v televizi opilého silničáře to si tak neber, já viděl opilího doktora a taky neodsuzuju všechny doktory.

10.01.2010 | 13:23:42 |  Reagovat

Kdyby měl konstrukci, jako diesel, tak by to byl diesel a nikoli benzín. Diesel by jezdil za 4L, nikoli za 6L, čili koncern by mohl jen získat.

10.01.2010 | 13:18:59 | Radek Reagovat

Přijde cikáně za maminkou,drží v ruce lžičku a říká:Mami

10.01.2010 | 13:16:03 | Ftipálek Reagovat

Jde policajt po ulici a najednou slyší volání.Tak vběhne do dvora ze kterého se to ozývá a spatří chlapečka, jak sedí na okraji žumpy a naříká:"matka, matka".Policajt se ho urychleně zeptá:"tobě tam spadla matka"?"jo"odpoví chlapeček.Policajt se svlékne a hop do žumpy.Chvíli se tam hrabe v těch sračkách a potom řekne:"vždyť tady nic není"!A chlapeček řekne."No tak to je mi ten šroubek na hovno"!!!

10.01.2010 | 13:14:39 | Ftipálek Reagovat

a to jo Radku, objem nenahradíš, to je bez diskuse. Dnešní trend je ale opačný a to, že motor má třeba nižší životnost zřídka kdy trápí prvního majitele (běžný člověk tuto porci kilometrů najede ne dříve než za 6-10 let) a už vůbec nevadí výrobci a jeho autorizovaným servisům. Víc to bude hádanka pro toho, kdo bude auto kupovat ojetý a v našich podmínkách ještě s nejistotou skutečně najetých km.
Na druhou stranu recenze je o "golfu s kufrem " s 1.8 motorem, který výkonově nemá absolutně problém, takže nehrozí, že by to někdo "stahal".Prostě bych se toho nebál a myslím že oktávka v týhle motorizaci a výbavě je opravdu výborné auto, kde bych diskutoval leda o ceně. Tam holt platí, že už zdaleka není tak přístupná běžnému člověku a musí se uznat, že se najde pár automobilek, které zvládnou stejnou kvalitu i za míň peněz.

10.01.2010 | 13:13:27 |  Reagovat

Ale kde bereš tu jistotu že 1.2 TSI nevydrží v poho 250 tis. jako 1.3 JTD. Co když má konstrukci jako diesel, což není pro konstruktéry vůbec žádný problém zesílit exponovaná místa. K tomu by se musel vyjádřit vývojář ze škodovky.

10.01.2010 | 13:03:33 |  Reagovat

Osobně raději jezdim v autě o objemu téměř 5 litrů (rv. 2007) za pohodových 12L při normální jízdě, 13L když tomu šlápnu, prostě nicmoc rozdíl. Nemusím se stresovat, jestli se mi neposere turbo, kompresor, jestli mi to žere 6L nebo když se chci svézt 9L.

10.01.2010 | 12:57:59 | Radek Reagovat

Anonym 11:27

1.2TSi není zdaleka první maloobjemový motor s, na svůj objem, vysokým výkonem. Nejlepší maloobjemový diesel současnosti 1.3 JTD (66kw) má životnost 250.000km, což oficiální údaj výrobce. Je dná se o diesel, který má rozhodně větší životnost nežli benzínový motor už z hlediska své konstrukce.

10.01.2010 | 12:47:41 | Radek Reagovat

Ale proč tu řešíme 1,2 TSI ? Toto je recenze na 1,8 TSI. Měli bychom počkat, až na 1,2 TSI někdo nahodí recenzi.

10.01.2010 | 12:47:30 | Hanz Reagovat

A to je právě divné, protože trendem u pružných motorů (a tím by motor s krouťákem od 1500 měl být) jsou naopak dlouhé převody. Právě kvůli spotřebě. Pokud ale motor delší převody neutáhne, a je potřeba je zkracovat (a často řadit), tak to s tou pružností asi nebude úplně v pořádku.

10.01.2010 | 12:45:42 |  Reagovat

Jenže ten šestej stupeň tam není jako rychloběh, aby se to nemuselo po dálnici vytáčet. Ta šestka je tam dlouhá jako u jiných aut pětka, s tím, že převodové stupně jsou krátké. Jsou rozděleny do šesti stupňů.

10.01.2010 | 12:43:17 |  Reagovat

V časákách proběhl test Yetiho 1.2 TSI s hmotností 1350kg, 1500 kg mají vyšší čtyřkolkové ojemy. Testovací jezdci naprosto v pohodě řadili už při 2000 otáčkách protože motor nabízí plnej krouťák už od 1500 otáček, a jezdili se spotřebou kolem 6 litrů i s plně naloženýnm vozidlem mimo dálnici . Už 1.2 TSI má 6 stupňovou převodovku takže na dálnici to není potřeba také vytáčet ale tam byla spotřeba vyšší.

10.01.2010 | 12:37:42 |  Reagovat

Bohužel u Škody a koncernových aut vůbec je tradicí, že základní motory jsou pro daný model nedostačující. Když jsem např. viděl Seat Altea XL, skoro jsem omdlel, že základním motorem pro tento rodinný vůz je motor 1,4 63kW, který je dle mého vhodný max. pro Fabii. A tak by se dalo pokračovat dále...Ono známé "cena již od..." proto je v těchto případech značně zavádějící.

10.01.2010 | 12:36:22 | marne Reagovat

Ten Krásnej Yetti má patnáct metráků, ale pohotovostních. Takže po naložení bude mít dvě tuny. Vážně si tady někdo myslí, že dvě tuny rozhýbe malým motorem 1700 otáčkama??? A co potom, až jich dosáhne? Přeřadí, ale bude někde okolo 1100 otáček. Než nebere dalších 1700, bude se dít co??? Pánové, pojede normálně na 4000, jako s každým jiným. Jen té spotřebě se bude divit.... Jezdit tak, že řadíš při 1700 můžeš po městě, a prázdný. Po okreskách, v kopcích, při předjíždění, to prostě nejde. Leda s Tatrou. Ta má ale jako maximum 2200, ne 5000.

10.01.2010 | 12:21:19 |  Reagovat

David

Plkáš hezky, sice s pravopisnými chybami jako bys byl majitel servisu :-)), ale my tu neřešíme japonec - frantík - čecháček, ale motory TSI. Kolik jsi jich opravil?

10.01.2010 | 12:16:08 |  Reagovat

To co tady melete,je fakt mymo misu,nevlastnim škodovku,ale považuji je za dobre auta a keci typu,že od roku 04 vydrži 200 tisic a je hotovo,jsou nesmysli,mam autoservis a kdyby jste viděli,kolik některy ty auta maji najeto,tak by jste koukali.Je fakt,že u některych 2,0Tdi problemy jsou,převažně je to typ motoru BKD (alespon s čim jsem se setkal).ale ruku na srdce,převažně vic se serou frantici a dnes je to takovy trend,auta už prostě nevydrži tolik,co dřiv.Jen pro přiklad,nedavno jsem jedne firmě dělal pět nissanu almera (r.v. 2002-2004) najeto od 150-220tisic,všechny žraly hodně oleje,na dvou byly jen gufera ventilu, na zbylich třech gufera,ale i vyběhany pistni kroužky a to to je japonec a tak bych mohl pokračovat.Škodovka určitě neni špatny auto,ja ji mohu jen doporučit..

10.01.2010 | 12:02:14 | david Reagovat

10. ledna 2010 | 11:33 | Anonym

jo ale je to špatná zpráva, kterou jsem se dočetl pouze tady, nebo on VW deklaruje životnost pouze 200tisíc? Ono je to taky o tom, kam ten motor pověsíš - je jasné, že třeba v patnáctimetrákovým autě bude mít 1.2 TSI asi trochu jinou životnost než desetimetrákovým, o hodnotách zrychlení a spotřebě nemluvě, že. To všechno beru. Já se jen snažím upozornit právě na to zmiňované věštění z křišťálové koule a posuzování něčeho, aniž bych vlastně měl nějaké informace.Až uběhnou tři roky a vyjde najevo, že ty motory jsou na nic a ještě jednou opakuju - já netvrdím, že nebudou, tak to je pro mě potom informace s nějakou váhou a ne zdejší plky.

10.01.2010 | 11:53:07 |  Reagovat

Jen tak mezi námi, jestli někdo uvedl, že životnost tohoto motoru bude 200 000, tak také věštil z křišťálové koule. Za druhé, tobě připadá porce 200 000 km jako dostatečná životnost motoru v autě za takový peníte? Vždyť 150 000 a více natočily "primitivní" nedokonalé motory Warťasů a starých Škodovek, Favorit už běžně při normálním zacházení najel 260 000 a jezdil dál. 100000 najel dvoutaktní vzduchem chlazený a nekvalitním olejem mazaný trabant, z roku 1958. Takže 200 000 u motoru takto pompézně představeného je naopak dost špatná zpráva, a nízká hodnota. A to jistě měli na mysli jízdu bez vysokých otáček...

10.01.2010 | 11:33:22 |  Reagovat

ne Radku, nejsem. Na rozdíl od tebe ale čtu celou diskusi. Tady se píše, že ty motory vydrží max.200000, i ty osobně píšeš : "Každopádně 1.2TSI žádný zázrak nenabízí, z hlediska spotřeby a myslím, že ani z hlediska životnosti a spolehlivosti to nebude žádná velká bomba."
No a já jsem tak troufalý, že se ptám, jak to můžete u motoru, který je ve výrobě pár měsíců (třeba v ceníku VW Polo se tento motor objevil nedávno) posuzovat a zda už tedy někdo stihl těch 200kkm najet, že ste všichni tak chytří. Toť vše, ukazuje to pouze to, že tady jsou "odborníci", kteří posuzují něco co v životě neměli možná ani neví o co jde. Něco jako můj spolužák kdysi na základce - měli úplný hovno a chodil v hadrech snad ještě po fotrovi. Potud dobrý - ne každej má to štěstí, aby měl všechno. Na druhou stranu tenhle kluk ať měl někdo druhej cokoliv, tak to bylo nahovno - aktovka, kolo, počítač, všechno měli ti druzí nanic. Jenže on neměl vůbec nic. Dodnes si myslím, že to u něho bylo právě tou závistí a vlastním pocitem méněcennosti, mě ho třeba bylo líto...

10.01.2010 | 11:27:02 |  Reagovat

Anonym 23:17

Víš které motory jsou stavebně největší, nejtěžší a nejrobustnější? POMALUBĚŽNÉ ! Dieselové, když půjdu do extrému tak stabiláky, traktorové, apod. Čím méně mají otáček, tím musí být odolnější a robustnější. Naopak, otáčkové motory mohou být malé, lehké. Pokud neznáš zásady a zákonitosti chodu spalovacích motorů, nenazývej tady lajkem mne, ale sebe. A navíc, motor 1,2 TSI dodahuje výkonu "až" při 5000 otáčkách. Takže se nejedná ani o pomaluběžný motor, ani o rychloběžný motor. Je to zase paskvil, a výrobce sám dosud neví, co se mu podařilo stvořit. To ukáže až čas. Podobné kecy o převratnosti nového motoru jsme četli na "odborných" recenzích v začátku motoru HTP. A dnes? Výsměch!

10.01.2010 | 11:18:04 |  Reagovat

Anonym 9.ledna 22:03

Můžeš mi říct,kde co odklízej ?!?!?! Se přijeď podívat do Plzně,nebo se dívej na zprávy,a uvidíš,co kde odklízej !! Tady za noc a dnešek zatim nebyli vůbec ! A jaký chudáci ?? Myslíš třeba chudák silničář,co nadejchal 3 promile,a chytli ho ?!?! To je fakt chudák... ! Natrhni si hubu ty,ty debílku -a vem to i s prdelí... !

10.01.2010 | 11:08:28 | Jirka KOPR Reagovat

Anonym 10:47

200.000km za pár měsíců a koupil by si 1.2 TSi? Trošičku mimo mísu.

10.01.2010 | 10:58:08 | Radek Reagovat

mirek 9.1. 23:00

motor vydrží i míň než třista tisíc, pokud jste lempl a neumíte jezdit a to u každýho auta. Pravda je, že třeba dvoulitr PD již zdaleka není spolehlivostí to co byly 1,9TDI. Tento trend si ale myslím, že je dneska u každého zboží. Na druhou stranu zrovna my máme ve firmě oktávku s PD a má najeto 180 bez jedinýho problému.

10.01.2010 | 10:55:53 |  Reagovat

pokud motor vydrží 200000km, tak třeba mě to stačí. Odpovídá to tomu co najedu za 8-10 let a auto měním po 6 letech. Takže pohoda, jelikož nekupuju auta co mají desetkrát objetou zeměkouli, tak mě to netrápí. No a navíc nechápu, jak kdo dospěl k tomu, že třeba zrovna 1.2 TSI nebude spolehlivej (já netvrdím, že bude),ale on už někdo za těch pár měsíců, co se vyrábí někdo ty kilometry najel a musel dělat generálku? Ne, on je to vlastně koncern a ten dělá všechno špatně. Ono nakonec prodejní úspěchy a rozmach koncernu jsou jasným důkazem, že dělá špatný auta, motory a tak, že? Prostě bude stačit, když se smíříte s tím, že na takový auto jako má recenzent nemáte a můžete jen tiše závidět a nebo nahlas- tak maximálně tady na tom serveru. Už se ale dost opakujete a to je poněkud trapné...

10.01.2010 | 10:47:05 |  Reagovat

anonym 22:32

BMW 120i, 1335kg, motor 2.0 (110kw): http://magazin.auto.cz/testy/bmw-120i-jednicka-s-hvezdickou.html
Citroen C5, 1377kg, 1.8 ( 92kw):
http://magazin.auto.cz/testy/citron-c5-1-8-16v-pohodli-az-v-prvni-rade.html
Ford C-Max: 1422kg, 1.8 (88kw):
http://magazin.auto.cz/testy/ford-focus-c-max-1-8-volba-je-jasna-11-2003.html
Subaru Forester 2.0, 1360kg, (92kw):
http://magazin.auto.cz/testy/subaru-forester-2-0-x-lesni-zatisi-02-2003.html

Všchny tyto auta jsou už dost staré modely. Spotřeba je zhruba stejná, když to vezmeme papírově tak o nějaký 1 litr vyšší? Každopádně 1.2TSI žádný zázrak nenabízí, z hlediska spotřeby a myslím, že ani z hlediska životnosti a spolehlivosti to nebude žádná velká bomba.

10.01.2010 | 08:13:34 | Radek Reagovat

měl jsem rád vozy škoda, ale za posledních 20 let co vymyslely bylo špatně. Hlavně počínaje motorama. 1.4 MPI, 1.6 MPI - o ničem, o htp se ani nebudu bavit, TSI je další průser, stačí se podívat na nějaký test, udávaná spotřeba vpodstatě nelze docílit, při normální jízdě deset a víc, a to se nebavím o životnosti toho motoru. Zbytečně složité. A jak jirka kopr píše že má najeto 170 000 tk bez problémů, tak ani neví při kolika tk byla dělaná go motoru, má najeto pár kilometrů a kecá, ale takové příznivce škoda potřebuje.

10.01.2010 | 02:15:33 |  Reagovat

Anonym 23:11

nepochopil jsi o čem je tady diskuze, ale přesto uveď nějaký příklad.

09.01.2010 | 23:21:21 |  Reagovat

právě v odborných recenzích bylo uvedeno že motor je na otáčky od 1500 konstruován a může se s ním již od těchto otáček jezdit a řadit. Já osobně nevidím sebemenší důvod proč by nebylo možno ložiska, klikovku, ojnice a ostatní navrhnout tak aby to skutečně vydržel, tedy jako diesel. Ale k tomu by se měl vyjádřit spíše nějaký odborník a ne laik. Bohužel odborníci na tyto stránky ale nechodí.

09.01.2010 | 23:17:57 |  Reagovat

Anonym 23:08

Co říkáš je nesmysl. Jsou auta s motory výkonnými, i točivými a spotřebou nízkou. Ale holt ne od koncernu.

09.01.2010 | 23:11:55 |  Reagovat

Anonym 21:40

Ten "lajk viz níže" má vystudovanou automobilní školu. To, že krouťák začíná mít dobrou hodnotu třeba od 1700 otáček nic neznamená. V praxi totiž takhle nelze jet. A z benzíňáku to diesel neudělá. Takže jestli si myslíš, že tím netrpí ložiska klikového hřídele a ojnic, či dokonce dna pístů, jsi lajk ty. Je to jen další z šílených pokusů koncernu vyvinout konečně "normálni" motor. Jen počkej, až se tyto motory více rozšíří, jaké budou mít nešvary. Buď s nimi budou jezdit řidiči "normálně", tedy okolo 2500-3200 otáček a bude to žrát nejméně 8-10 litrů, nebo budou jezdit do 1700 ot. a začnou se plnit servisy s opravami motorů. Nafta totiž hoří, benzín vybuchuje - zjednodušeně řečeno. Aby mohl benzinový motor bezporuchově jezdit na 1700 otáček, musel by mít malou kompresi. Což tento nemá, naopak je umocněn ještě turbem.

09.01.2010 | 23:09:32 |  Reagovat

A to je podle mne ta slabá stránka TSI. Při včasném řazení
se dá s tak těžkým vozem jezdit i za 6.litrů , ale bohužel při vyšších otáčkách se jezdí i za deset , to pak člověk bude muset jezdit s tím yetim jako s traktorem .... Je ale fakt že se zatím vývojářům u benzíňáku jiným spůsobem nepodařilo takhle snížit spotřebu, zatím od sebe všechny automobilky takhle opisují.....

09.01.2010 | 23:08:09 |  Reagovat

Novoty? Ty to asi moc nesleduješ co ? Problém 2,0 trvá už pár let. No asi budeš odborník že? A průměrná životnost motorů VW po roce 2004 je 200 až 300 tisíc km.

09.01.2010 | 23:00:17 | Mirek Reagovat

Anonym 22:32

Jestli dúvodem pro vývoj tohoto motoru je nízká spotřeba, tak já jsem asi blázen. Pan novinář tam píše, že lze jezdit "jen" za 8 litrú. Tak sorry, ale asi jsem z jiného světa, ale toto není nízká spotřeba, pro kterou by se musel vyvinout nový motor. Tuto spotřebu dá každé trochu dobré auto se stejnou hmotností.

09.01.2010 | 22:58:46 |  Reagovat

Nová slepá větev, podobně jako HTP? Samé novoty a samé průsery :-))

09.01.2010 | 22:50:12 |  Reagovat

Tak octávku fakt nikomu nezávidím,pro mě je malá. Teda ne celá,to je velká dost ,jen uvnitř je jak pro Krytináře.Jinak je to dobré auto ale ve starém Tdi, s motorem 2,0 a 1,8 tsi se jedná pro mě o bezcený střep.Pro blbce : navštivte Octávia II fórum a nemelte kraviny.Ty motory jsou prostě průser.

09.01.2010 | 22:33:10 | Mirek Reagovat

to Radek

Yeti s TSI 1.2 a hmotností 1350 kg má mít údajně malou spotřebu, pokud se řadí už prý při cca 1700 tak se vejde spotřeba do 6. Jinak je popis viz. http://www.autoweb.cz/prvni-jizda/skoda-yeti-1-2-tsi/17575 .Právě nízká spotřeba je prý důvodem vývoje a výroby řady automobilem s dawnsajzinkem. Prosím aby jsi Radku uvedl pár odkazů s 1.8 abychom si udělali obraz o spotřebě a nemuseli to hledat, pokud možno s hmotností okolo 1350 kg. Díky .

09.01.2010 | 22:32:10 |  Reagovat

No ve městě bude mít menší spotřebu, než dvoulitr.

09.01.2010 | 22:27:13 | marne Reagovat

Může mi někdo říct důvod, proč uvažovat nad koupí motoru 1.2 TSI? Spotřeba motoru bude reálně kolem 6 - 7L, za což jezdí motory atmosférické 1.8 - 2.0 s vyšším výkonem. S argumentem povinné ručení sem nechoďte.

09.01.2010 | 22:09:11 | Radek Reagovat

Jirka Kopr

Asi mají zrovna školení o tom, jak nebýt v lednu zaskočen sněžením:-)

09.01.2010 | 22:09:08 | marne Reagovat

Jirko, Jirko, chudáci silničáři odklízí sníh z navátých silnic a protahujou cesty k zapadlým vesnicím, tolik práce už leta neměly a Ty napíšeš že se válejí. Roztrhni si kušnu hákem .....

09.01.2010 | 22:03:00 |  Reagovat

Silnice...

Jak u vás vypadaj silnice ?? Tady v Plzeňskym kraji totální nepřipravenost silničářů,za celej den sem je tady viděl jednou,a to už tady sníh padá cca 18 hodin... Silnice hrůza,chodníky taky... -Moc díky,silničáři...

09.01.2010 | 21:55:30 | Jirka KOPR Reagovat

XY

Ale jo,souhlasim,a netvrdim,že NAVŽDY zůstanu u škodovek,ale dokud mě nějak nesklame,nebo někde nenechá,tak nemám proč na ní nadávat...

09.01.2010 | 21:52:26 | Jirka KOPR Reagovat

spíše bych uvítal kdyby mi na dotaz downsizingu odpověděl nějaký odborník a ne lajk viz. níže. Motor 1.2 TSI je právě konstruován aby měl plný krouťák už při 1500 otáčkách viz. http://tn.nova.cz/magazin/auta/testy-aut/prvni-test-skody-yeti.html . Testy v časákách říkají že řadit lze už při 1500 otáčkách a motor je prý na to konstruován, tedy zřejmě jako diesel. To co píše o klikovce a ojnici pode mnou je samozřejmě v novém TSI nesmysl, kolega jen nebyl informován o nových motorech. Ale i nadále by mně zajímala životnost motoru downsizing od člověka který s ním něco namotal u kterékoliv značky auta.

09.01.2010 | 21:49:58 |  Reagovat

Anonym 21:08

Benzíňák, byť je v turbu, nikdy nemůže mít průběk krouťáku jako diesel. Jeho konstrukce to ani neumožňuje. Diesel má mnohem robustnější konstrukci kvůli vysokým kompresním tlakům a úplně jiný průběh spalování. Řadit v benzínu při 1700 otáčkách je nesmysl. Vůbec se nedostaneš na nějaký výkon. Je to jen zástěrka jak "dokázat" že ten motor umí jet za málo paliva. Ale to není jízda. Už vidím jak takhle jedu někam dál než za město :-( Mimochodem, kdybys takhle jezdil s jakýmkoli autem, taky budeš mít nízkou spotřebu. Ale vykoupenou ničením klikovky, ojnic, a kdoví čeho ještě.

09.01.2010 | 21:28:46 |  Reagovat

David

Jo, tenkrát se ještě auta (a zvláště ta západní) vyráběla kvalitně. I když chyběl pozink a koroze byla největším nepřítelem, ta auta byla dobrá. Nejen R5, ale i R4, R 16, Citrouš Ami 6, 2 CV, Fiat 124, 125, 127, ale dnes je to hrůza. Italská a některá francouzská auta bych prostě teď už nechtěl.

09.01.2010 | 21:23:35 | XY Reagovat

Ano souhlasim,v době Š120 možna,tim to ale skončilo..

09.01.2010 | 21:13:39 | david Reagovat

Souhlas s anonymem, Renault je běsnej, v klidu řeknu nejhorší na světě. A furt se najdou blbci, kteří to kupujou.

09.01.2010 | 21:09:31 |  Reagovat

mně osobně by zajímalo, kolik TSI motory, specïálně downsizengové vydrží, např. 1.2 TSI v Yettym se doporučuje, aby spotřeba byla 6 a né 10 l tak už řadit nahoru při cca 1700 otáčkách. Doufám, že motor je konstruován jako diesel, aby ty nízký otáčky přežil. Bohužel pokud člověk bude řadit v normálních otáčkách kolem 3000 tak to má velmi vysokou spotřebu.Nemá někdo nějaké zkušenosti se životností downsizengu?

09.01.2010 | 21:08:32 |  Reagovat

Anonym a David

Nevíš o čem mluvíš. V osmdesátých letech byly naše škodovky ve srovnání s R5 jen sekačky na trávu. A o jiném Renaultu jsem se nezmiňoval.

09.01.2010 | 21:04:05 | XY Reagovat

Anonym

Hlavně jestli vůbec víš, jak R 5 vypadal, ty blábole. Tehdy ještě Renault auta dělal poctivě.

09.01.2010 | 21:02:29 |  Reagovat

Plně souhlasim s anonymem pode mnou.

09.01.2010 | 21:01:58 | david Reagovat

Kopr

To by mělo být samozřejmé. Jediné auto, které jsem musel opravovat na silnici byl Trabant (asi tak 12x do roka) a favorit 1x. Ale i tak mě a mé příbuzné všechna auta odvezla a nenechala stát, takže to nepovažuji za nic vyjímečného. Spíš jsem vybíral podle jízdních vlastností, pohodlí a toho, jak mi auto sedí. Tedy až po revoluci. Předtím nebylo moc z čeho vybírat. Nejpohodlnější byla Xantia a 205, následovala Mazda Wartburg a Moskvič. Ale zase Trabant a kolíně bylo supr na blbnutí, na radost z jízdy a různé psí kusy. 205 a kolíně nejúspornější, a ta ostatní ničím nevynikala - průměr. Rozhodně bych se změny značky nebál jen proto, že mě "všude dovezla". Změna je život. Jen je potřeba dobře vybírat a něco si o nich zjistit.

09.01.2010 | 21:01:25 | XY Reagovat

Pořad mnohem lepši škodovka,než francouzke srače,typu Renault..

09.01.2010 | 20:57:20 |  Reagovat

Jirka Kopr

Tak já to mám jednodušší. U nás v rodině měl každý vždy jiné auto. Wartburg, Trabant, Moskvič, Škoda 120, potom Renault 5, Peugeot 205, Favorit, Citroen Xantia, Hyundai Getz, Fabia, Mazda 323, a ve finále jedno kolíně :-)) Takže škodofky taky byly, ale nikoho nepřesvědčily, že by byly nejlepší :-)))

09.01.2010 | 20:54:28 | XY Reagovat

Anonym

Nikdy mě nikde nenechala,nikdy sem neměl problémy s motorem,s elektrikou,opravy vycházejí v pohodě-i když oprav za celou dobu fakt málo,tak PROČ TO MĚNIT ??? ...

09.01.2010 | 20:49:21 | Jirka KOPR Reagovat

Kopr

Ano, tohle je tipický škůdkař, vživotě nic jiného neměl nikdo v rodině, ale škodofka je nejlepší!

09.01.2010 | 20:41:26 |  Reagovat

XY

Já ani nevim,ale jako "škodovkář" ze škodovácký rodiny bych jinou značku ZATIM nechtěl... -nevim,co budu řikat za pár let...

09.01.2010 | 20:19:57 | Jirka KOPR Reagovat

Jirka Kopr

Vždyť já to taky nemyslel tak osobně, s těmi zabedněnci. Jen mě štve většina těch jejich reakcí. A pravda je, že velká část z nich opravdu jiné auto neměla a bojí se jich. (Nevím čeho - servisu? Dílů? Vždyť je to už skoro na stejno)

09.01.2010 | 20:18:08 | XY Reagovat

Ftipálek

Dobrý vtipy,a jinak absolutní souhlas

09.01.2010 | 20:02:08 | Jirka KOPR Reagovat

XY

Teda alespoň u tý,co mám já -nevim,jestli je to tak u každý

09.01.2010 | 20:01:23 | Jirka KOPR Reagovat

XY

A musim tě opravit,třeba u fábky to nejde,mám to vyzkoušený.Po výměně brzdových destiček sem je chtěl brzdovym pedálem lehce přizpůsobit kotoučům -protože ty sem neměnil,ale ono prd... -při jjízdě do kopce,a zároveň přibržděnim,se motor vypne,a prostě nejede,až po uvolnění brzdovýho pedálu,a cca jedný vteřině motor zase jede... -takže u ní už přibrzdit nejde ...

09.01.2010 | 20:00:41 | Jirka KOPR Reagovat

XY

Tak tráboš -to je kapitola sama pro sebe... -až na to topení neměl chybu....

09.01.2010 | 19:57:34 | Jirka KOPR Reagovat

Ftipálek

Tyto stránky nejsou hlídané vůbec, ale nejen to. Žádný administrátor asi není. Nereaguje ani na na e-maily, ani na ostatní reakce. Prostě jsme tu sami..... :-(

09.01.2010 | 19:57:14 |  Reagovat

Jirka Kopr

To je právě jen chiméra majitelů těchto zázraků. Trabant vyjel i tam, kam škodovka nevyjela. A navíc, ten trik s diferákem fuguje i u předního pohonu, jen místo ruční brzdy přišlapuješ nožní. A navíc si pomůžeš otáčením volantu ze strany na stranu. Dělal jsem to už před 30ti lety a objížděl tak stojící nemohoucí škodovky.

09.01.2010 | 19:55:44 | XY Reagovat

A taky proto,aby bylo vidět,jak jsou tyto stránky hlídaný,atd... Fakt hnus,hnůj,tragédie ... !!!!!!!!!! Nechápu,k čemu takový stránky jsou -prostě totálně na hovno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

09.01.2010 | 19:53:33 | Ftipálek Reagovat

To jen pro zlepšení nálady,pánové....

09.01.2010 | 19:49:16 | Ftipálek Reagovat

Přijde policajt za doktorem s bolestmi břicha. Doktor ho prohlédne a předepíše čípky.

09.01.2010 | 19:48:38 | Ftipálek Reagovat

Starej děda sedí před svým domem a kolem de mladej borec a děda mu povídá:

09.01.2010 | 19:47:06 | Ftipálek Reagovat

Ve městě se rozmnožili holubi a všechno je zaneřáděné. Starosta vypsal konkurs, že město zaplatí milion, když ho někdo holubů zbaví. Přihlásil se jeden a povídá : "Zbavím vás holubů zadarmo, ale

09.01.2010 | 19:45:39 | ftipálek Reagovat

Jede mírně přiožralej chlápek autem a nabourá do auta s dvěma buzerantama. Jeden z nich povídá: "René, zavolej policii, pán nám naboural autíčko". Chlap na to: "Pánové, nešlo by to prosím bez té policie? Dám vám litr každýmu, víte, mám trochu upito..." a buzík na to:

09.01.2010 | 19:44:17 | Ftipálek Reagovat

XY

Takže debata spadla opět do hnoje - a sice že kdo má Škodovku a ještě ke všemu je s ní spokojen, tak je mentálně zaostalý nebo fanatik. Hezky jsi obohatil diskusi, brááávo!

09.01.2010 | 19:37:08 | marne Reagovat

Marne

Dovedeš si představit, že bych sem napsal třeba Landrover? To by se sesypali škodovkáři, jako muchy na mršinu.:-)

09.01.2010 | 19:33:39 | Radek Reagovat

XY

Hele já sem taky škodovkář,a nemyslim si,že sem blbej,a zabedněnej... -ale to je jedno.Ale musíš uznat,že sto dváca na sněhu do kopce byla dobrá-stačilo na 5 zubů zatáhnout ručku,aby se uzavřel diferák,a vyjela skoro všechno ...

09.01.2010 | 19:33:03 | Jirka KOPR Reagovat

Radek

To je mi jasné, ač opravdu nejsem žádný odborník na auta. Nicméně si nemyslím, že by zrovna ty Škodovky vyráběné před 25 lety, jak jsi psal, vydržely víc, než ty dnešní. U toho Mercedesu je to bez debat.

09.01.2010 | 19:17:54 | marne Reagovat

Je hezké, jak se škodovkáři vyvíjeli. Dříve se mohli posrat z toho, že škodovka má motor vzadu: Byla pro ně tím nejlepším, to bylo fantastické, motor vzadu! Celý svět od tohoto uspořádání ustoupil, pro škodovkáře to bylo terno. Protože si jenom mysleli, že je to výhoda. V hospodě by se porvali za to, že auto s předním pohonem nikam nevyjede, jen ta jejich jedinečná zastaralá škodovka. Důvodem byla neschopnost techniků škodovky vymyslet homokinetický kloub. Potom se přešlo na škodovky s předním pohonem, a ejhle! Najednou hysterie o motoru vzadu jako jediném správném řešení utichla a ani pes neštěk. Škodovkáři začali kupovat Fáva a Feldy s předním pohonem jako nepříčetní, div se o ně neprali před mototechnou. A takhle blbí a zabednění jsou pořád. Jen právě ta jejich škodule je nejlepší a basta. Protože většina jich nemá odvahu zkusit také něco jiného. Něco, co je doopravdy dobré, ne jen v hospodských povídačkách.

09.01.2010 | 19:09:07 | XY Reagovat

PS :

Ta okta TSI -ta musí šlapat asi dobře,co????

09.01.2010 | 19:04:10 | Jirka KOPR Reagovat

Zdarec všem,

Nevim,kolik má životnost motoru fábka,ale hele zatim všechno OK,nemůůžu si stěžovat,a najeto mám 177000km...

09.01.2010 | 19:03:14 | Jirka KOPR Reagovat

Ty vole,to je zase debata....

09.01.2010 | 19:00:53 | Anonym Reagovat

Radek

Oni škodofilové toho všeobecně moc neví. Proto jsou tak zabednění

09.01.2010 | 18:55:57 | XY Reagovat

Rokko

45 - letý blb, co, kromě toho, že neví, jak se píše rozptyl, nepochopil, že se jedná o virtuální cifru. Smutné.

09.01.2010 | 18:49:56 | Radek Reagovat

Marne

Dívej, nejlepší to bude na nějakém virtuálním příkladu, požádám zabedněnci typu rokko, aby nereagovali nebo raději dále vůbec nečetli, děkuji. Koupíš např. Octavii 1.8 TSI s najetými 350.000km za 100.000kč. Jednotlivé díly vozu už budou opotřebované, nikoli z důvodu nekvality, nýbrž z důvodu životnosti. Prostě budeš sypat. Tak je to u všech aut. Jen je rozdíl, po jakém počtu kilometrů bude chtít tučné investice. Ty máš Ignise 1.3. Je jasné, že po třebas 250.000km bude celkově na tom hůř než moje Toyota 4.7 V8. Tím nemám na mysli, že by Ignis byl vrak, ale jen to, že vozidlo této kategorie je konstruováno a celkově dimenzováno na nějaké množství kilometrů. Toyota je konstruována na mnohem vyšší počet kilometrů a větší zátěž, čili vydrží podstatně více, ale dříve nebo později se taky začne sypat, jako každé jiné auto. Jen to bude později.

09.01.2010 | 18:47:24 | Radek Reagovat

Radek

To víš,sem jen 45ti letej blb,takový znalosti jako ty,to víš,to já nemám....

09.01.2010 | 18:39:06 | rokko Reagovat

Radek

A to tvoje NAPŘ -slušnej rosptyl... BLBE.....

09.01.2010 | 18:37:58 | rokko Reagovat

Rokko

Kdybys nebyl zabedněný, tak pochopíš, co jsem myslel, ale to bych chtěl moc. Mercedesy 124 se vyráběly z nekvalitnějších dostupných dílů, aby bez nákladných oprav odjezdili milion kilometrů. Vzhledem k tomu, že nechápeš smysl slova "marketing", je zbytečné se o tom bavit.

09.01.2010 | 18:37:24 | Radek Reagovat

Radek

Hmm,je zajímavý,že věci,co popisuješ se mi nikdy neposraly,tragéde...

09.01.2010 | 18:33:37 | rokko Reagovat

Radek

No 150 000 u Škodovek.....to jsi trošku snad přepískl:-)) Co tam má tak zásadního odcházet, že by opravy měly být neefektivní?

09.01.2010 | 18:33:25 | marne Reagovat

Omlouvám se anonymovi, komentář patřil rokkovi.

09.01.2010 | 18:28:26 | Radek Reagovat

Anonym

Blbe, to byl příklad, proto je tam to NAPŘ. . Klidně to může být 250.000km u vozu kategorie Octavia. Když nechápeš větu, tak se neozývej. Momochodem, každý debil ví, že motor je to poslední, co se posere. Jde o elektriku, převodovku atd. .

09.01.2010 | 18:26:51 | Radek Reagovat

rokko

Bohužel žádné zabezpečení není takové, aby si s ním dnešní dnešní dobře organizované gangy nevěděly rady. A vrážet ještě velký peníze do zabezpečení by se mi fakt nechtělo :-)) Bohužel za mě mluví špatné zkušenosti s koncernovými vozy vůbec,tedy co se odcizení týče. Měl jsem kdysi Golfa II-ukraden, kamarád Golfa IV-ukraden, firemní Felda-ukradena, známá Oktávka I-ukradena, známá Fabia I-ukradena, kolega Seat Cordoba-ukraden....Už to ve mě asi zanechalo stopy...:-)))

09.01.2010 | 18:25:17 | marne Reagovat

Radek

150000???? Kde si to vzal??? To z tý škodovky už děláš fakt mega sračku,nezdá se ti ??? 150000 ti najede favorit,najede ti to felda,fábka,atd -a to bez větších problémů -i když záleží na kusu,a hlavně -jakej je řidič,a jak se o auto stará.Já sem škodovkář,a NIKDY sem nenajel pod 150000,abych musel dělat zásah do motoru,nebo řešit nějakou velkou závadu,nebo opravu,většinou to byly klasiky,jako destičky,kotouče,spojka,atd... -tak tady neplácej kraviny... !

09.01.2010 | 18:23:39 | rokko Reagovat

Pánové, zapomínáte na jednu velmi podstatnou věc. Auta před 25 lety se vyráběla s filozofií, aby vydržela, co nejvíc a je jedno, jestli to byla Škodule nebo Mercedes. Dnes Škodule či Mercedes jsou vyrobeny tak, aby vydrželi určitou porci kilometrů nez nějakých zásadních problémů a poté se hodili z útesu, jelikož případný servis je neefektivní k zůstatkové ceně vozu. Pochopitelně u Škodárny je to např. 150.000km, u Mercedes 500.000km. Cena vozu je taky jinde.

09.01.2010 | 18:16:50 | Radek Reagovat

Marne

No jo,ale teď už je to přecejenom snad lepší -to zabezpečení je v dnešní době už docela slušný -teda když nemaj frajeři zloději rovnou odtahovku...

09.01.2010 | 18:10:45 | rokko Reagovat

rokko

Já si samozřejmě nemyslím, že jsou špatný, nic proti Škodovkám nemám. Snad jen to, že se tak strašně kradou!:-))

09.01.2010 | 18:09:19 | marne Reagovat

Anonym 17:52

Budeš se divit,ale papamobil,jelikož váží přes dvě tuny,a má motor 2,8 benzín,tak žere jak prokoplej...

09.01.2010 | 18:09:16 | rokko Reagovat

Marne

Ale škodárny zase nejsou tak špatný -si vem,co taková stará 120ka všechno vydržela...

09.01.2010 | 18:00:41 | rokko Reagovat

anonym 17:49

Moc ti nerozumím-Škodovky jsou podle tebe chudinky, zatímco Renault, Picanto normální auta? Škodovky samozřejmě nejsou nej auta na světě, to tu ani nikdo netvrdí, ale používat jako trumf Picanto?

09.01.2010 | 17:58:46 | marne Reagovat

Anonym 17:38

Naprostý souhlas

09.01.2010 | 17:54:39 | rokko Reagovat

Autor

Tebou uváděná spotřeba je jen tvoje fantazie. Nebo jezdíš jako s Papamobilem.

09.01.2010 | 17:52:55 |  Reagovat

anonym 17:38

K tomu není co dodat...plně souhlasím a podepisuji!

09.01.2010 | 17:51:58 | marne Reagovat

Když napíše majitel škodárny, že má najeto bez závad 15 000 tak je to v pořágku. Když to napíše majitel Renaultu, nebo Picanta, tak je oheň na střeše. Dvojí metr - jeden pro škodovácký chudinky, druhý pro normální auta?

09.01.2010 | 17:49:05 |  Reagovat

Achich ach, já tak záááávidím ten technický zázrak, tu fantastickou Octávii...... Já se snad samou závistí rozplynu....Nejvíc k záááávidění je ta x let stará a konečně alespoň faceliftovaná konstrukce alá 90. léta, k záááávidění je ten super cestovní podvozek z Golfu s úúúžasným rozvorem pro tuto třídu auta. Ten je fakt k závidění. A úplně nejvíc motory, obzvlášť ty benzínové. Tenhle žere tolik, že už ani policie s ním nejezdí, a ty ostatní - pomáhej pánbů. Fakt vám závidím, zoufalci.

09.01.2010 | 17:47:27 |  Reagovat

pro Mirka - proč by mu prodejce měl říkat něco, co není pravda?
kdo se jednou svezl s automatem v kombinaci s pořádným motorem nechce už jinak.No a že recenzent posuzuje po 15000? No a co má jako bejt? Za tuto do bu sice není možné posoudit spolehlivost, ale ostatní parametry auta ano. Každej holt nekupuje auto, na kterým je natočenejch půl mega..
Opět jako vždy - projevy žlučovitejch závistivejch lidí. Tady na autorecenzích jsem si všiml jedný věci. Jsou tu lidi, kteří mají nějaké auto, na typu nezáleží, denně ho užívají a jsou spokojení - mají dokonce tu drzost to sem napsat. A pak je ta druhá skupina, která sice v daném voze možná nikdy neseděla ( a v oktávce samotné maximálně když je benga vezly na záchytku), ale ví že stojí za hovno, po dvěstě tisících odejde motor, je to strašně poruchový, protože to říkal přece Lojza v putyce těsně předtím než padl pod stůl...
Tak se tady pěkně rozjeďte a hlavně si svou závistivostí a předsudkama nezpůsobte nějaké zdravotní zdravotní problémy miláčci, zdravím...

09.01.2010 | 17:38:49 |  Reagovat

anonyme 16:48

kolik jsi měl Oktávek ty? Nebo jen tak plácáš a závidíš?Mimochodem autor recenze psal, kolik má zatím najeto a že neměl závadu-co se ti na tom nezdá? Neznáš asi rozdíl mezi chlubením a konstatováním.

09.01.2010 | 17:33:49 |  Reagovat

Anonym

Hmm,tak to potom jo.....

09.01.2010 | 16:53:52 | rokko Reagovat

Rokko

Mělo by to být normální? No u normálních aut určitě, ale u Škodofky je to zázrak :-)) Pořád platí staré známé dodělej doma (dnes už dodělej v servisu).

09.01.2010 | 16:48:36 |  Reagovat

Autorovi

Jinak přeju hodně najetých KM bez závad,a nehod.Oktávku taky plánujeme do rodiny koupit,ale automat... -no nevim,to jak má každý rád,ale pro nás by asi nebyl.Ale motorově chceme benzínek,to jo ...

09.01.2010 | 16:46:37 | rokko Reagovat

Pro Anonyma

Mirek nezávidí,ale já se taky divim,jak někdo může napsat -15000km,a žádná závada... -to by mělo být snad normální,nemít po ujetí 15000km závadu,ne?! A hned někomu nadávat do debilů -to snad neni recenze,aby tam nebyl nějakej "anonym",co hned začne nadávat... -seš fakt tvrďák,a frajer...gratuluju ti...

09.01.2010 | 16:44:07 | rokko Reagovat

pro Mirka

nezáviď debile!!!

08.01.2010 | 22:46:50 |  Reagovat

To je skvělý vůz ! Už má najeto 15000 a fakt žádná závada? A řekl Vám prodejce že tento motor má životnost cca 200000km?

08.01.2010 | 22:14:46 | Mirek Reagovat