Recenze Subaru Justy
“Ako prvé auto pre singl mladého chalana úplna paráda. ”

Autor recenze: taxi (29 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1988 Typ motoru:1,0 trojvalec Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 27. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Keď sme auto kupovali, nevedeli sme presne čo máme od neho očakávať. Vedeli sme že to je 4x4. Bolo to moje prvé auto a mal som ho vyše roka. Kým som ho mal, odišiel mi alternátor. Raz odpadla predná poloos, ktorá sa ale hned v servise dala do poriadku. Ináč som sa s ním vyhral, investoval hlavne do času a skrášlovania auta :-) (prestriekanie nárazníkov) a veľa veľa testoval.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Justinka bola sprevodovaná na akceleráciu tak do rýchlosti 100 km/h. Motor bol svižný a v porovnaní s bratovým favoritom si myslím že bol živší. Ľahko sa vytáčal do otáčok, čo spôsobovalo čsté "prešmikovanie" 12" kolies na semaforoch. Spotreba bola rovnaká aj napriek tomu, že Justinka mala o jeden valec menej. Výkon tam bol vyšší o par koní oproti favoritu, ale presne si nepamätám o koľko. Bolo to dávno čo som sa na nej preháňal a spoznával taje náhonu na všetky kolesá.

Teraz si spomínam, že som dal prelisovať plecháče a kolesa potom pekne, decentne licovali blatníky a úprimne, citelne sa zlepšila stabilita vozidla.
Ale pome k samotnému náhonu. Justinka mala zapínateľný náhon na všetky kolesa. Štandardne bol náhon na predné kolesá a gombíkom, priamo na prevodovej páke, sa zapínal zadný náhon. Ten bolo možné zapnúť hocikeda za jazdy s podmienkou, že auto nesmelo akcelerovať ani brzdiť. Proste ste len držali svoju rýchlosť a zapli zadný náhon. Samotný 4x4 je takpovediac "surový".

Okrem samotného testovania dostupnosti a prejazdnosti som mal dva zážitky, kedy som sa cítil ako malý "big boss". Na jednom workshope vo Vysokých Tatrách som ako jediný parkoval na zasneženom parkovisku pred hotelom. Ostatné autá parkovali na ceste. A druhý prípad súvisiaci s už spomínanou prednou poloosou, keď mi za jazdy odpadla,zapol som zadny náhon a pokracoval rovno do servisu.

Co sa týka jazdného komfortu, tak v Justinke je neporovnateľne viac priestoru pre šoféra a spolujazdca ako vo favorite. O nejakej bezpečnosti sa hovoriť nedá, je to rozmerovo malé autíčko, ale šikovné.

Mrzí ma, že nemám jedinú fotgrafiu v PC, len par fotiek a krátke video pri testovaní náhonu 4x4 na VHS.

Po Justinke som mal 4 roky agresívnu Hondu Civic a teraz sa vozíme už rok a pol na dospelom Subaru Legacy.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Subaru Justy

Vložit komentář

oprava

Chcel by som iba oravit udaj. Nejedna sa o litrovy ale 1,2 litrovy trojvalec. Omyl nastal preto, lebo som mal zaroven este jedno Justinko bez papierov, ktore bolo 1,0 ale s tym sme nejazdili, iba sme ho upravili a predali.

08.10.2007 | 18:55:46 | taxi Reagovat

profík

pokud to dělá opravdu profík tak to jde....ale převařit disk aby neházel...to je umění

29.09.2007 | 23:02:48 | KubikCv Reagovat

mas pravdu

ludovo tomu hovorime prelisovanie, ale je to v podstate prevarenie. U tohto auta som si to dovolil bez problemov.

29.09.2007 | 16:43:38 |  Reagovat

Prolisy??

Myslíš prolisování nebo převaření ráfků?? Prolisování je ta nejhorší cesta...

29.09.2007 | 10:50:06 | KubikCv Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Subaru Justy