Autorecenze Volvo V70 D5, 136 kw - Technicky nedospělé auto - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Volvo V70
 
 

Recenze Volvo V70 D5, 136 Kw
“Technicky nedospělé auto”

Autor recenze: Marek (33 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:D5, 136 kw Stav km při koupi:20 000 km Stav km nyní:70 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 23. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 23 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Volvo Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Pokud jde o poruchy, jednalo se o permanentní problémy s přední nápravou, auto bylo na silnici velmi neklidné, při přejezdu příčných nerovností se vyskytovaly rázy jak od přední, tak i od zadní nápravy. Ruku v ruce s tím šly též velmi nejisté jízdní vlastnosti - autorizovaný servis ani po opakovaných prohlídkách nic z toho nedokázal odstranit.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Volvo V 70 s motorem D5 a téměř plné výbavě je moc pěkné auto. Cítíte z něho solidní zpracování, pokud komplexně sledujete bezpečnostní paramentry vozů jednolitvých značek (nejen povrchní EuroNCAP aj.), pak máte rovněž za to, že je to bezpečný dopravní prostředek. Bohužel však, tento není ani spolehlivý, ani na technické úrovni odpovídající pořizovací ceně nového vozu ve výši cca 1.250.000,- Kč. Materiály interiéru jsou kvalitní, takovou kůži jako ve Volvu nenajdete ani v luxusních vozech. Naproti tomu kvalita laku nic moc, četné mikroskopické oděrky, a to i přesto, že auto bylo myté výhradně ruáčně, velmi opečovávané a myčku vidělo tak maximálně na vzdálenost 500 metrů. Technická úrovněň vozu též nění nejlepší - při cca 40 tisících km se vysypala přední náprava - přičemž tuto zkušenost s předposlední generací V 70tek má více majitelů...a to prosím všichni kupovali auto jako nové. Autorizované servisy toto popírají jak mohou, ale považuji za vhodné toto veřejně sdělit, neboť náklady na opravu jsou skutečně velké. Auto má vzhledem k roku výroby nejisté jízdní vlastnosti (konstrukce a špatná kvalita náprav na tom zřejmě má lví podíl). Mimo těchto problémů byla s autem celkem spokojenost, spotřeba oscilovala mezi 6,5- 8,5 litry dle místa pohybu a řidiče... Celkově mám však za to, že technická úroveň vozu je s ohledme na jeho cenu velmi pofidérní. Volvo již kupovat jistě nebudu. S kvalitou jsou na tom totiž vozy této značky bohužel čím dál tím hůře, což Vám ale potvrdí jen dobrý (a upřímný) známý.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 23


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo V70

Vložit komentář

volvo s80 d5 136 kw

Ja mam sice s80 r.v. 2007 zacina sa ozyvat predne lozisko ktore bolo poskodene koli zle nadstavenej geometrii capy su zatial original z vyroby,tlmice ,silentbloky na prednej naprave tak isto vstrekovace a automat v ktorom je pravidelne meneny olej. Na zadnej naprave uz su pomenene nejake veci. Zatial som s autom maximalne spokojny. Je vsak pravda ze malicko uz zacinam citit capy ale pri najazdeni 600 000 km sa nie je co cudovat.

02.05.2016 | 14:24:36 | marek  | 85.237.234.* Reagovat

RE: volvo s80 d5 136 kw

To vazne 600000km povodne vstrekovace a povodny nerepas automat? Hm

01.06.2016 | 21:42:21 | Zuko  | 178.40.186.* Reagovat

hodnocení Volvo V70

Text je snůškou nesmyslů. Jezdim s vozy Volvo od 1996 a vystřídal jsem jich již 6 v různých kategoriích. Dnes mám V70 D5 AWD a jsem velmi spokojen. Žádný z těchto problémů jsem nezažil a věřim, že mě to ani v budoucnosti nepotká. Značce budu nadále věrný.

30.03.2016 | 16:56:44 | bazen  | 212.24.152.* Reagovat

v70 d5

ted jsem si ho poridil ma nojeto 280000 a nemuzu povedet ani jedno zle slovo, jsem mile prekvapen ma mouchy ale super

17.05.2014 | 22:37:58 | roman  | 94.13.85.* Reagovat

Volvo je pořád kvalita

Tak pan Marek má smůlu jelikož si koupil vůz jetý a někým kdo mu dal zabrat to jsem pochopil dole z tabulky vůz: zakoupený ojetý. Já užívám V70 2,4D rok 2005 a to také luxusnější výbava Summum. Nyní má přes 180 tisíc a jediné co se dělalo jsou běžně opotřebené díly plus stabilizátory přední nápravy a plus pravé přední ložisko s nábojem což bylo vše mezi 140 - 170 tisíci. Je to spíše auto na dálnice a jak někteří píši nestabilní není jen nemá tak tvrdé řízení a posilovač je citlivý, ale dá se reakce vozu na pohyb volantu naučit (každé auto je holt jiné). A mikroskopické oděrky laku vznikají na silnici to by u každého mytí musel každý měsíc použit "tvrdovosk". Věřím problémům s přední nápravou zejména u kol co mám 17" nevhodné na toto vozidlo, stalo se z toho auto na rovné americké cesty bez děr a jakékoliv příčné nerovnosti. Na našich cestách je to spíš testování poškození silnic i tam kde to okem nevidíte.

02.01.2011 | 21:57:02 | Jakub Reagovat

Jazdne vlastnosti

Mam skusenosti sice len s S60 (r.v. 2005), ale jazdne vlastnosti su jedna basen, auto ma 80 000 km a ziadne problem s ovladatelnostou nie su, viezol som sa uz vo vselicom, ale okrem toho, ze S60 je na hrane trochu tazsia na predok by som jej nevytkol nic.

25.05.2010 | 19:13:18 | Martin Reagovat

V70

trochu musím nesúhlasiť. Podľa mňa je Volvo stále špičkou čo sa týka bezpečnosti posádky. K jazdným vlastnostiam:
čo presne sa Vám na prednej náprave pokazilo?
Mám skúsenosti s V40 od roku výroby 1997 až po 2004, takisto aj s V70 TDI, R od roku výroby 1998 až po 2002 a V70 má dobrý podvozok. Trochu tvrdší ako V40 ale je stabilný.

14.02.2010 | 14:02:33 | Peťo Reagovat

re:

viz komentáře hiltona hollowaye z Autocaru, svezl se s poslední verzí Volva 1.6. Otřes, přesně ty samé problémy, co popisuje Marek. Nestabilní, podvozek dává vědět o každé díře, zrádné chování v zatáčkách atd. Takže ono na tom opravdu něco bude...

13.12.2009 | 07:09:51 | petr Reagovat

RE: re:volvo

to asi bude ridicem.mam uz 8 volvo a jsem nad miru spokojen.

24.08.2017 | 08:46:50 | gagi  | 178.191.100.* Reagovat

Vďaka za recenziu.

Akurát už naozaj neviem, čo si mám myslieť.
Svojho času v porovnávacom teste V 70 4x4 porazila Audi Allroad, teraz toto..: . Ale od majiteľa nového auta sa sá čakať objektívnosť aj poctivý prístup k servisu, takže som o niečo opäť opatrnejší a "švédsky tank" v majetku Forda radšej nechám tak..

15.11.2009 | 09:54:55 | ľuboš Reagovat

Volvo V 70

této recenze si cením,protože podvědomě každý srovnává s tím ,s čím jezdil dříve a to byla též Škoda,tedy vozidlo asi o třídu níže,samozřejmě věřím závadám,které zde autor uvedl -takřka u nového vozu,že to servisy popírají ,je celkem pochopitelné,volvo řady 70 už nějakou dobu sleduji,jako případného následníka mého itala a to kappy kombi v 220 koňové verzi,a čím více o volvech čtu na forech,tím víc nabývám dojmu,že
to je jen auto z řady mnoha jiných se spoustou závad,které servisy n e j s o u schopny řešit, a to ani při vědomí,že veškerá značková zastoupení mají možnost online napojení vadného motoru na centrálu v Goteborgu! A prokonzultovat to s inženýry s výroby.

15.11.2009 | 09:35:59 |  Reagovat

RE: Volvo V 70

a co kdyz neumijou svedsky?

23.08.2017 | 08:35:32 | peta  | 77.48.150.* Reagovat

RE: Volvo V 70

Smutné je, když někdo neumije čedsky........

23.08.2017 | 12:59:23 | Michal  | 81.200.56.* Reagovat

uj jej

No potěš koště,když už ani Volvo.... chudší jedinec jako já, co nekupuje auta nad mega, žije v domnění že třeba Volvo nebo Saab se nikde licenčně nevyrábí a že si kvalitu uhlídají !!

29.07.2009 | 12:34:47 | zima Reagovat

RE: uj jej

Páni,
a nebude náhodou ten problém s kvalitou spočívať v tom , že sa jedni bavíte o starších generaciach a ďalší o novších?
Totiž aj z iných zdrojov mi to pripadá tak , že sa problémy tu podpisovanie začali objavovať až niekde okolo rokov 2005-2007.

07.01.2018 | 00:52:40 |   | 176.112.180.* Reagovat

RE: uj jej

Volvo koupili Čajňani.........

08.01.2018 | 08:17:43 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat