Recenze Nissan Primera P 11 Wagon
“Dobrá volba, spolehlivost, výborné jízdní vlastnosti.”

Autor recenze: Marek (33 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1,8 i Stav km při koupi:152 000 km Stav km nyní:171 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 23. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Feliška,Ford EScort ,Uno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna regulátoru napětí v alternátoru (nový alternátor se mi opravdu kupovat nachtělo) při 160 000 km, jinak nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz je opravdu velice prostorný, kufr u modelu kombi je zcela dostačující potřebám rodinného vozu a úžasně sedí.

Po technické stránce si nemohu téměř na nic stěžovat, snad kromě pro mne velice nepříjemného drnčení palubní desky (nemáte někdo podobné zkušenosti?), a nutnosti při rozjíždění točit větší otáčky.

Líbí se mi rozmístění ovládacích prvků v prostoru řidiče a design středového panelu. Nepovedená je středová loketní opěrka-je příliš krátká.

Vůz je z konce roku 2001, a pod sklem zadních dveří se začíná projevovat mírná koroze, jinak je ale po této stránce vše v pořádku.
Brzdy jsou dobré, neměl jsem problémy.

Průměrná spotřeba je 8 litrů, v létě v městském provozu s klimatizací se dostávám na devět, při eko jízdě mimo město není problém jet i za 6,5, takže na 1,8 benzín celkem dobré.

Po pravdě jsem čekal, že bude mít Primera větší tah v rozjezdech, ale nesplnilo se. Závodit se s ní asi nedá.

Když se ale rozjede, je to už lepší. Pěkně táhne 4ka i 5ka, na dálnici se cítím i při 170 poměrně bezpečně.

Kulisa řazení je už oběhaná, občas se špatně řadí trojka, ale jde o zvyk...
Celkově hodnotím P11 velice dobře, přemíšlím, že další auto bude P12, lehce mne však odrazuje spolupráce s Renaultem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Primera

Vložit komentář

vrzání

Jo něco na tom bude ,ale mám naftu takže ty otáčky motoru jsou dost nízko a člověk to nemůže točit pak ta palubovka vrní

19.10.2007 | 03:16:34 | radas Reagovat

P11

Mám stejný vůz se stejným motorem. Mě osobně velmi pomohlo tankování 98 okt. benzínu. Nemusí mi to nikdo věřit, ale to auto je mnohem živější.

04.06.2007 | 21:21:13 | color Reagovat

P 12 - benzin????

Máte někdo zkušenosti s benzínovou P-12kou ? Myslim, že sem slyšel, že tam jsou ještě dobrý motory, ne ty co všichni kritizujou z Francie. Co se týče designu, tak se mi hodně, hodně líbí, wagon ve zlaté metalíze vypadá opravdu luxusně, a ceny tří-čtyř letých aut jsou v této kategorii opravdu bez konkurence. Navíc od roku 2004 jsou v palubní desce optitrony....Co vy na to?

01.04.2007 | 20:26:45 | Marek Reagovat

Kvalita Nissanu (2)

Souhlasim, ze P11 byla jedno z nejpovedenejsich aut Nissanu, ale ja osobne bych P12 nekoupil. Je urcite mene poruchova nez srovnatelna auta evropskych vyrobcu, ale ve srovnani s ostatnimi japonskymi vyrobci ma co dohanet. Kvality provedeni a spolehlivosti napr. Hondy Accord, Toyoty Avensis nebo Mazdy 6 nedosahuje.

24.03.2007 | 20:33:40 | Tomas Reagovat

Podarené auto

To že je P12 nespoľahliva su len fámi. Motory su Nissan okrem 1.9Dci ale aj ten je celkom dobrý. Ja by som si ju bezproblémov kupil, páči sa mi aj jej desing, pretože nie je opozeraný a stále ma niečo do seba. To že drnčala prístrojovka nič neznamená, bolo to predsa požičané auto. Ja taky problem nemám. Išiel som aj v Mercedese kde už palubka občas vrzla. P11 je perfekntné auto za veľmi dobru cenu a s vynikajúcou výbavou. a podvozok Mult link je mult link, sedi ako pribytý, a to nie len podľa mňa ale aj podľa rôznych testov. Ten kto tvrdí že Octávia sedí jak prilepená tak ešte nešiel v Primere. Veď koľko áut má viacprvkovú napravu v predu aj vzadu?? A to ju začali robiť v roku 1996. Ešte k tým rozjazdom. 1.8 je dosť slabá na tak veľké auto. Lepšia voľba by bola 2.0 103Kw najlepšie s CVT. Verte že sa s tým už dá aj pozávodiť.

24.03.2007 | 12:19:19 | Martin Reagovat

Kvalita provedeni Nissanu

Vase predpokladana obava u Primery P12 je myslim na miste. Spoluprace s Renaultem co se tyce kvality provedeni a tim celkove spolehlivosti auta, neslibuje zrejme nic dobreho! Ja osobne jsem mel 2x Nissan Maxima a na to, ze je to vlajkova lod Nissanu pro Evropu, tak u obou se vyskytovalo pomerne dost zavad (u obou jsem take na alternatoru menil regulator napeti i diodovy mustek - Nissan narozdil od Toyoty nebo Hondy (ty pouzivaji alter. fi Denso) pouziva vetsinou alternatory fi Mitsubishi, ktere zrovna nevynikaji spolehlivosti). Co se tyce te P12, mel jsem ji v zahranici pujcenou na 10 dni a mela najeto kolem 30.000 km. Docela me zarazilo vrzavani plastu palubni desky a dveri.

23.03.2007 | 20:42:47 | Tomas Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Nissan Primera