Recenze Nissan Primera GT
“Stříbrný drak.”

Autor recenze: Kryštof (25 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:2,0l 110kW Stav km při koupi:85 000 km Stav km nyní:100 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 10. 4. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 309 GTi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pouze pravidelná údržba : - výměna brzdové kapaliny
- .... brzdových destiček
- .... oleje

I když jedna ¨závadička¨ by přeci jen byla a to zatékání do interiéru. Při prudkém lijáku se na koberečku u spolujezdce tvoří loužička - špatné těsnění jednotky ventilace/klimatizace, kdy se voda dostává místo odtokovými kanálky ven, malými kapkami dovnitř. Po přetěsnění bez problému.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vynikající vůz střední třídy, dostatečně silný motor na bezpečné předjíždění a dlouhodobé dálniční cestování, perfektní podvozek, neskonale věrné držení stopy, dokonale tvarované přední sportovní sedadla, velký zavazadlový prostor. Provedení GT jsou dvě auta v jednom balení. Příjemný rodinný sedan do cca. 4000ot./min a sportovní žihadlo od zmíněné hranice. To co je však přínosem pro řidiče, může být vnímáno jako negativum spolujezdci, tzn. podvozek je na specifické české cesty možná až moc tvrdý, čili každý průjezd Prahou a cestování po okreskách a silnicích nižších tříd je provázeno jejich nářky nad rozklepaným pozadím..... Navíc tuto Primerku jsem si přivezl z Německa dokonale tichou a po roce užívání se díky stavu našich silnic, rozehrály plasty v interiéru. Ale při cestování po kvalitním asfaltu (i u nás pomalu, ale jistě přibývá) Vás v zatáčkách budou brzdit i auta mnohem věhlasnějších značek.

Zadní náprava Multilink skutečně nemá, v této cenové relaci, konkurenci.

A na závěr: spotřeba paliva mne velmi příjemně překvapila, i při využívání potenciálu vozu letní průměr 7,5-8l-100km, zimní zhruba o litr výše.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Primera

Vložit komentář